Teljesítménykönyv (POWR): Decentralizált P2P energia kereskedelem

A Power Ledger (POWR) egy olyan projekt, amely az utóbbi időben elég nagy érdeklődést mutat. Ez megnövekedett keresletet és kereskedelmet eredményezett a POWR token iránt.

A projekt az elsők között vezette be a blokklánc alapú P2P áramkereskedelmet. Nemcsak decentralizálni akarják a folyamatot, hanem demokratizálni is, és platformot adni a felhasználóknak a felesleges villamos energia értékesítésére. Célja továbbá a kereskedelem optimalizálása és a centralizált hálózatokból és szolgáltatókból származó hulladékok kiküszöbölése.

Ambiciózus célok, de képes-e reálisan megvalósítani?

Ebben a Power Ledger Review-ban megpróbálok erre választ adni. Megnézem a POWR token hosszú távú felhasználási eseteit és elfogadási lehetőségeit is.

Mi a Power Ledger?

Power Ledger volt a legelső ICO Ausztráliában, és blokklánc-társaságként kissé egyedülálló abban, hogy nem pénzügyi a pénzügyi blokklánc-projektek területén.

A Power Ledger célja a megújuló energiapiacok decentralizálása és a felhasználók kezébe adása, valamint a centralizált energiaipari vállalatok ellenőrzése nélkül..

Mi a Power Ledger

A Power Ledger fókuszpontjai. Kép keresztül Weboldal

A Power Ledger lehetővé teszi a végfelhasználó számára, hogy megújuló energiát vásároljon, valamint saját fel nem használt megújuló energiáját értékesítse, az Ethereum blokklánc használatával az energiafogyasztás, -felhasználás és -teremtés rögzítésére..

Ha figyelembe vesszük az ipari, üzleti és lakossági felhasználók által a megújuló energiákra, például a napenergiára történő áttérést, józan észnek tűnik, hogy van egy olyan rendszerünk, amely lehetővé teszi, hogy ezek az új megújuló energiát használó rendszerek többlet energiájukat visszaadják a hálózatba, ahelyett, hogy egyszerűen engednék azt pazarolni.

Ez egy ambiciózus ötlet, de ha figyelembe vesszük a világszerte tapasztalható hatalmas energiafelhasználást, jelenthetne-e egy új aranyláz a Power Ledger? Lehet, hogy ez egy olyan projekt lesz, amely ugyanolyan értékes lesz, mint az eredeti szén-, olaj-, gáz- és atomenergia-ipar?

Vessünk egy mélyebb pillantást a Power Ledgerre, és nézzük meg, milyen lehetőségei vannak a jövőben.

A Power Ledger áttekintése


A Power Ledger token tulajdonosok felhatalmazást kapnak arra, hogy felesleges megújuló energiájukat eladják a Power Ledger blockchain alapú platformján keresztül. Ezt a privát módon előállított energiát továbbítani lehet a meglévő villamosenergia-elosztó hálózatokon vagy a Power Ledger platformon létrehozott mikrohálózatokon keresztül.

A platform felhatalmazza a fogyasztókat, mert lehetővé teszi számukra saját energiatermelésük, felhasználásuk és elosztásuk kezelését. Ez valami újszerű a mai világban, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy energiatermelők és -termelők is legyenek.

Teljesítménykönyv áttekintése

A decentralizált villamosenergia-piac áttekintése

A Power Ledger megkönnyíti az energia értékesítését és kereskedelmét, és a fogyasztók a decentralizált, megbízhatatlan, automatizált és teljesen biztonságos Power Ledger platformon keresztül valós időben megkapják a megújuló energia feleslegükért fizetett összegeket..

A vásárlók csak tiszta, zöld energiaforrásokat választhatnak, és mind a vevők, mind az eladók kihasználják a blockchain technológiát. Ez azt jelenti, hogy az elszámolási költségek lényegesen alacsonyabbak, mint a hagyományos energiapiacokon, és jelentősen magasabb megtérülést jelentenek a megújuló energiába való befektetés mellett döntő fogyasztók számára.

Számos olyan alkalmazás fut már a Power Ledger programon, amelyek további terveit a jövőben tervezik. A jelenlegi alkalmazások lehetővé teszik a mikrotranzakciókat, az adatgyűjtést, a hálózatkezelést, az energiamérést és egyebeket.

A Power Ledger legfontosabb alkalmazásai

A Power Ledger platformot úgy tervezték, hogy kezelje a megújuló energia átadásának legtöbb aspektusát, beleértve a szén-dioxid-kereskedelmet és a piaci árkezelést. Az alábbiakban bemutatjuk a jelenlegi hat alkalmazást, amelyeket kifejlesztettek és kiadtak a PowerLedger számára.

xGrid

Az xGrid alkalmazás lehetővé teszi az egyének számára, hogy a saját napelemeikből előállított energiát értékesítsék a háztartásoknak az elektromos hálózaton.

A 21. században a fogyasztók egyre jobban tudatában vannak a környezetre gyakorolt ​​hatásuknak és foglalkoznak velük. Sokan már tisztában vannak szén-dioxid-kibocsátásukkal, és keresik a módját annak csökkentésére, de nem mindenkinek van pénze vagy helye napelemek telepítésére.

Piaci kihívások xGrid

xGrid A jelenlegi piaci kihívások megoldása

A Power Ledger úgy véli, hogy mindenkinek hozzáférnie kell az alacsony költségű megújuló energiaforrásokhoz, és az xGrid alkalmazás peer-to-peer kereskedelmi képességei ezt lehetővé teszik. További előnyként azt is biztosítja, hogy a telepített napelemek beruházási értéke abban a közösségben maradjon, ahol a beruházást megvalósítják.

Az xGrid segítségével a felhasználók eladhatják a felesleges villamos energiát szomszédaiknak. Ez lehetővé teszi az elektromos vállalatok számára, hogy új fogyasztókat és fogyasztókat vegyenek fel szerepeikbe. Ha a fogyasztónak is van akkumulátora az energia tárolására, akkor a Power Ledger VPP 2.0 terméken keresztül segíthet az energia-kiskereskedőnek az árkockázat kezelésében..

µGrid

Ahol az xGrid lakossági felhasználók számára működik, a µGrid nagyobb alkalmazásokhoz, például bevásárlóközpontokhoz vagy bérházakhoz készült. Lehetővé teszi ezeknek a tereknek a tetőterük pénzszerzését, vagy lehetővé teszi a bérlők számára, hogy átvegyék az energiaellátás irányítását.

Az egyik akadály a napelem nagyobb komplexumokban, például lakóházakban történő telepítésében meggyőzte az összes bérlőt, hogy osszák meg a napelemek telepítésének költségeit. Túl nehéz volt megtalálni a módját annak biztosítására, hogy mindenkinek egyenlő kártérítést kapjon egy ilyen helyzetben.

µGrid piaci kihívások

Hogyan kihívja a µGrid a címzetteket

Most a Power Ledger lehetővé tette a szolár telepítését a kereskedelmi helyiségekbe és a sokszor nagy tetőtéri területek bevételszerzését. A bérlők és a lakók felhasználhatják a megtermelt energia részét, vagy eladhatják, gyakran azokhoz, akik a legközelebb állnak hozzájuk. Ez megtartja az összes beruházást és a megújuló energiából származó jövedelmet ugyanabban a közösségben.

Ez még az épületfejlesztőknek és -kezelőknek is előnyös, mert vonzóbb energiarátaikat kínálhatnak a bérlőknek a hagyományos energetikai társaságokhoz képest. A részletes használati statisztikák pedig lehetővé teszik az épületkezelők számára, hogy részletesen nyomon kövessék a felhasználást, lehetővé téve a jobb energiahatékonyságot a közös helyiségekben és az egész közösségben.

VPP 2.0

A VPP 2.0 alkalmazás lehetővé teszi az akkumulátorral rendelkező megújuló energiatermelők számára, hogy a csúcsigény időszakában értékesítsék a tárolt villamos energiát, hogy a legjobb megtérülést érjék el. Segít megoldani a villamosenergia-szállítási iparban oly gyakori kereslethiányokat és áremelkedéseket is.

VPP 2.0 megoldások

VPP 2.0 és megoldásai

A jelenlegi rendszerben az energiacégek idő előtt ösztönzőket tudnak kínálni, amikor várhatóan megugrik a kereslet, de nem volt mód elszámolni azt az energia-hozzájárulást, amelyet a vásárlók valószínűleg megtesznek.

A Power Ledger VPP 2.0 alkalmazással most már az energiacégek szinte valós időben követhetik nyomon az ügyfelek hozzájárulásait. Ez biztosítja az energiaipari vállalatok számára a rendelkezésre álló kapacitást és energiát, amikor arra szükségük van, és gyorsabban megtérül az ügyfelek számára.

PPA Vision

A PPA Vision a Power Ledger energiaadat-kezelési és elszámolási rendszere az energiaeszköz-tulajdonosok és -üzemeltetők számára. Nagyobb láthatóságot biztosít az azonnali piacon értékesített energia vagy az ügyfelek számára.

A PPA Vision tagjaival a villamosenergia-adásvételi szerződésben megkapják a számlázási és elszámolási funkciókat az előállított és az értékesítőknek vagy a nagykereskedelmi energiapiacon értékesített energiákért, valamint mérési eszközöket kapnak..

A PPA Vision alkalmazást kifejezetten a megújuló energiaforrások együttes elhelyezésére és a PPA-ellátási megállapodásokra tervezték.

A helyszíni mérésből gyűjtött adatokat ezután egy hozzáférhető irányítópulton mutatják be a következő jellemzőkkel:

  • A véletlenszerű termelés és fogyasztás egyeztetése.
  • Energiaügyletek bemutatása vevők és eladók között.
  • A felhasználási és tranzakciós adatok egyszerű és mélyreható elemzése mindkét fél részéről.
  • Elszámolások a generátortól az elosztóig szolgáltatott energiáért.
  • Jelentés az egyes fogyasztóknak az energiaügyleteikről.
  • A nagykereskedelmi piacra eladott energia átutalása.

A hagyományos mérési és számlázási rendszerekben gyakran előfordulnak pontatlanságok, különösen akkor, ha több áramszolgáltató keveredik. Ez késleltetett fizetésekhez vezet az áramtermelők számára, és akár bevételkieséshez is vezethet.

C6

A C6 alkalmazást a szén-dioxid-kreditek és a megújuló energia-kreditek ellenőrzésére, jelentésére és mérésére használják. Blokklánc-alapú, és integrálódik a külső adatkezelő rendszerekkel és intelligens mérőkkel, hogy alapvető információkat nyújtson a szén- és megújuló energiaforrásokkal kapcsolatban.

A C6 jelentéseket készíthet a kis elektromos jármű-infrastruktúrákról, amelyek megpróbálják nyomon követni a szén-dioxid-kibocsátást, vagy tudatja egy hatalmas petrolkémiai üzemmel, hogy hány szén-dioxid-kreditre van szükségük.

C6 Tech Solutions

C6 Jellemzők és használati esetek

A C6 emellett a szél- és naperőművek tulajdonosainak egyszerű feladatává teszi a szén-dioxid-kreditek nyomon követését, valamint a szén- és megújuló energia-kreditek nyomon követését és megszerzését. A szén-dioxid-kibocsátási jelentési eljárások összetettek, de a C6 automatizálja a munka nagy részét, csökkentve a papírmunka és az adatok egyeztetése érdekében eltöltött időt és erőfeszítést..

A C6-ot zökkenőmentesen integrálták a C6 + -ba is, hogy egy végpontok közötti rendszert hozzanak létre a szén- és megújulóenergia-hitelek ökoszisztémája számára.

C6+

A C6 + szintén a blokkláncban található, és digitális cserét és piacot hoz létre a megújuló energiaforrások és a szén-dioxid-hitelek számára. Ezt a kreditek tokenizálásával teszi, amely lehetővé teszi a szén-dioxid-kreditek és a megújuló energia-kreditek átadását és értékesítését decentralizált piacon..

Csak az Egyesült Államokban a statisztikák többsége megköveteli az elektromos társaságoktól, hogy villamos energiájuk egy részét megújuló forrásokból szállítsák. Sok villamosenergia-ipari vállalat egyszerűen megújuló energia tanúsítványokat (REC) vásárol e követelmények teljesítése érdekében. Amint a világ országai a Párizsi Megállapodás céljainak elérése érdekében programokat kezdenek végrehajtani, a REC iránti igény drámai módon megnő.

Ezeknek a REC-programoknak a nagy része eddig papír alapú és bróker-vezérelt, de a Power Ledger reményei szerint ezen változtat azáltal, hogy lehetővé teszi a REC-ek intuitív digitális cseréjét..

C6 + megoldások

A C6 Plus legfontosabb termékjellemzői

A legtöbbet az átláthatóság hiánya és a rendkívül összetettség miatt kizárták a szén-dioxid-hitel és a megújuló energia piacáról. Ez oda vezetett, hogy a hatalom koncentrálódott néhány nagy szereplő és bróker kezében. A C6 + új paradigmát ad az energiajátékosoknak, amely az átláthatóságból, a hatékonyságból és a viszonylagos egyszerűségből áll.

A vásárlók bejelentkezhetnek a platformra, és könnyedén megkezdhetik a vásárlást, az eladók pedig bejelentkezhetnek, és könnyedén megkezdhetik az értékesítést. Maga a platform minden részletet és bonyolultságot kezel a kulisszák mögött.

Az energiapiacon részt vevők számára még ennél is fontosabb lesz a költségek csökkenése. A megújuló energiaforrások és a szén-dioxid-hitelek értékesítőinek alacsonyabb tranzakciós költségekkel és gyorsabb értékesítéssel kell szembenézniük, míg a vásárlók jobb árakat kapnak egy tisztességes és nyílt piacon..

Mik azok a POWR tokenek?

A Power Ledger platform hozzáférését és engedélyeit POWR tokenek vezérlik. Használhatók a platformon való kereskedésre, de valós felhasználásaik is vannak.

Azoknak a felhasználóknak, akik a Power Ledger platformon tárolják az alkalmazásokat, minimális számú POWR tokent kell vásárolniuk és tartaniuk ahhoz, hogy felhasználóik kölcsönhatásba léphessenek a piacon.

Minden tranzakciót deregulált és decentralizált piacon hajtanak végre, harmadik fél közvetítőinek igénye nélkül. Ez az egyik legfontosabb oka annak, hogy a blockchain technológiát és tokeneket egy piactéri rendszerben használják.

POWR ERC20 tokenek

ERC20 POWR tokenek bekapcsolva Etherscan

A piac ügyfelei a platformon belül is átalakíthatják POWR tokenjeiket Sparkz tokenekké. Ehhez nincs szükség közvetítőre, amely az alkalmazások működését külső beavatkozás nélkül tartja fenn.

A POWR tokenek hasonlóak a szoftverlicenchez, mivel hozzáférést biztosítanak a platformhoz és annak szolgáltatásaihoz. A világ bármely pontján érvényesek, ami ösztönzi a Power Ledger ökoszisztémában való szélesebb körű részvételt.

Sparkz és intelligens kötvények

Az intelligens kötés funkcióhoz való hozzáféréshez csak a POWR tokenek birtoklása szükséges. Az alkalmazás tárolására megszerzett kezdeti tokenek mellett az alkalmazás gazdagépek további tokent is kapnak egy növekedési készletből, ösztönzésként az alkalmazásuk használatának elterjesztésére és új alkalmazások létrehozására. Az összes POWR token garanciaként tartható a Sparkz számára.

A POWR jelzőket egy Ethereum intelligens kötvény szerződésben őrzik, amelyet kifejezetten a Sparkz számára fejlesztettek ki. Ezek a Sparkzok a Power Ledger platform belső pénznemei, és a Power Ledger energia-adásvételi és -értékesítési eszközei..

Miután befejezték a Sparkz használatát, feloldhatják POWR-jüket azáltal, hogy visszaküldik a Sparkz-ot az intelligens kötvény-szerződéshez.

Power Ledger Team

A Power Ledger csapatát figyelemre méltónak nevezték. Társalapítója volt Dr. Jemma Green, Dr. Govert Van Ek, John Bulich, és David Martin. Ez a négy társalapító nagy tapasztalattal rendelkezik a megújuló és fenntartható energia, a blokklánc-technológia és a kockázatkezelés terén.

Dr. Green továbbra is a Power Ledger elnöke, irányítja azt a jövőképnek megfelelően, amelyet eredetileg a vállalat 2016-os indulásakor határoztak meg. Egy évtizedet töltött a JPMorgan Chase-nél, majd a villamosenergia-piaci zavarokról folytatott Ph.D. címet..

Power Ledger Team

A Power Ledger csapat. Kép keresztül Power Ledger

John Bulich a projekt technikai igazgatója, és stratégiai irányítást ad a projekt számára. A Power Ledger társalapítója és úttörő volt az ausztráliai blockchain színtéren.

A Power Ledger alapítói abban a reményben hozták létre a vállalatot, hogy blokklánc-technológiával elősegíthetik a zöld energia fokozott előállítását és felhasználását..

Említést érdemel Bill Tai nemrég csatlakozott tanácsadó testületükhöz. Kockázati tőkés 1991 óta, Bill Tai 7 tőzsdén jegyzett társaság tanácsadó testületeiben tevékenykedett, ahol a kezdeti szakaszban csatlakozott és segített a vállalatok eligazodásában a mai helyzetben.

Power Ledger partnerségek

A Power Ledger partnerséget folytat nemzetközi energiaipari vállalatokkal és kormányokkal szerte a világon, köztük Ausztráliában és Japánban is. Megkezdték a tárgyalásokat az Egyesült Államokban, Thaiföldön, Olaszországban, Indiában és Malajziában is.

Teljesítmény Ledger lábnyom

Power Ledger projekt terjesztése és lábnyoma

Ausztráliában az ausztrál nemzeti energiapiaci kiskereskedővel, a Powerclub céggel dolgoznak, és megállapodást kötöttek az EPC Solar Canberrával. Részt vesznek egy peer-to-peer napenergia-kereskedelem projektjében a japán Kanto régióban, és nemrégiben részt vettek egy kísérletben, hogy egy blokklánc alapú REC piacteret hozzanak az Egyesült Államok középnyugati részén..

A közelmúlt további fejleményei között szerepel a thaiföldi legnagyobb megújuló energiát fejlesztő BCPG-vel kötött megállapodás a Power Ledger technológia Thaiföldre juttatásáról. Kísérletet tesznek Malajziában a peer-to-peer napenergia-kereskedelem piacán is.

POWR teljesítmény

A Power Ledger 2017 szeptemberében / októberében tartotta ICO-ját, 13,2 millió dollárt gyűjtött és 350 millió POWR zsetont adott el 0,0838 dollárért. A token 2017. november 1-jén kezdte meg a kereskedését 0,052671 dolláros áron, ami csalódást okozhatott a korai befektetők számára.

Nem maradtak azonban csalódottak, mivel az ICO közvetlenül a kriptopénzpiacok parabolikus emelkedése előtt, 2017 decemberében következett be. A POWR a tágabb piaccal együtt emelkedett, és minden idők legmagasabb szintjét, 2,01 dollárt érte el 2018. január 4-én..

POWR árteljesítmény

POWR árteljesítmény. Kép keresztül CoinMarketCap

A tágabb piacot is alacsonyabban követte a 2018-as kriptowinterben, és majdnem két évvel később, 2019. december 18-án elérte minden idők legalacsonyabb szintjét, 0,034268 dollárt..

2020 kedvesebb volt a POWR jelzővel szemben, mivel az évet kezdetétől fokozatosan magasabbra, 0,035 dollárral kezdte, majd februárban 0,128305 dollár csúcsra robbant február közepén. Azóta felhúzta ezeket a csúcsokat, és 2020 februárjának végén 0,086 dollárral kereskedik, amely nagyjából ott kezdődött, ahol az ICO-nál kezdődött..

Kereskedés & A POWR tárolása

Ami a POWR piacait illeti, elég széles cseretámogatással rendelkezik. A token kereskedésében a legjobb tét talán a Binance, amely elég erős Bitcoin megbízási könyvekkel rendelkezik. Ugyanakkor a BitHumb-on és az Upbit-en is vannak elég jól megalapozott piacok.

Binance POWR

Regisztráljon a Binance oldalon, és vásároljon POWR tokeneket

Mennyiségét és likviditását tekintve jól eloszlik ezeken a tőzsdéken. Ez jónak ígéri a token árfelfedezését, mivel ez azt jelenti, hogy a kereskedők képesek gyorsan és hatékonyan választani mindenféle téves értékelést. Ez egyben azt is jelenti, hogy nagy blokksorozatokkal tudnak kereskedni túl nagy csúszás nélkül.

Tárolás céljából, mivel a POWR egy ERC20 token, akkor nem okozhat túl sok nehézséget. Bármilyen pénztárcát használhat, amely támogatja az Ethereumot, például MyEtherWallet, Metamask stb. Bár a legjobb megoldás valószínűleg az, hogy kezébe kerüljön egy olyan hardvereszköz, mint egy főkönyv vagy egy Trezor.

Power Ledger vs Grid + vs WePower

A Grid + hasonló a Power Ledger-hez, bár van néhány kulcsfontosságú különbség. A hasonlósági oldalon mindkettő blokklánc alapú, és mindkettő lehetővé teszi a fogyasztók számára a megújuló energia közvetlen vásárlását. Mindkettő token alapú rendszert használ.

Power Ledger vs. Wepower

Teljesítménykönyv másokkal összehasonlítva

A különbségeket tekintve a Power Ledger P2P-re összpontosít, míg a Grid + nagykereskedelmi értékesítést kínál és a nyereséget teszi zsebre. A Grid + saját hardverrel rendelkezik az energiaár kiszámításához, míg a Power Ledger helyi mérést használ. A Grid + viszonylag új, és a Power Ledger 2016 óta létezik.

A WePower és a Power Ledger meglehetősen hasonlóak abban, hogy mindkettő lehetővé teszi a napenergia értékesítését, mindkettő blokklánc alapú, és mindkettő tokent használ. A Power Ledger egyenes P2P értékesítési beállítást használ, míg a WePower aukciós alapú rendszert. A Power Ledger és a WePower egyaránt globális partnerséget alakított ki.

Következtetés

A Power Ledger csodálatra méltó vízióval rendelkezik az energiaágazat fejlesztése érdekében, a megújuló energia olcsóbbá és könnyebben hozzáférhetővé tételével. Az általuk kifejlesztett rendszer még a nagy fejlesztésekben részt vevőknél is láthatja, hogy villamos energiát szereznek a mikrohálózatokon és PAA-knál dolgozó helyi szolgáltatóktól..

A Power Ledger 2016-os kezdete óta folyamatosan új szolgáltatásokat fejleszt és javítja meglévő szolgáltatásaikat, pontosan ezt látjuk a blockchain projektekben.

Amint a platform elterjed az alkalmazásban, egyre valószínűbb, hogy megzavarja a teljes energiatermelési és elosztási rendszert. Ez drámai módon csökkentheti a fogyasztók árait, tekintettel a villamosenergia-termelés és -elosztás jelenlegi állapotára. A növekvő elfogadás arra is készteti az embereket, hogy megváltoztassák az energia vásárlásának és fogyasztásának eszközeit.

Ha a Power Ledger megadja a módját, a megújuló energiaforrások sokkal megvalósíthatóbbá és elterjedtebbé válnak a használatban, ami csak a világ számára lehet jó.

Kiemelt kép a Shutterstock segítségével

Jogi nyilatkozat: Ezek az író véleményei, és nem tekinthetők befektetési tanácsnak. Az olvasóknak saját maguknak kell kutatniuk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me