Tartalékjogok áttekintése: Tokenizált Stablecoins készlet

Több mint 10 évvel a Bitcoin és a blockchain protokollok létrehozása után a hálózatok továbbra is küzdenek a skála dilemmájával, amely megakadályozza, hogy globális szintre növekedjenek, miközben stabil vásárlóerőt és értéket is képesek elérni. Írd be a Tartalék protokoll és csapata, akik mindezen változtatni kívánnak egy hozzáférhető és megbízható stabilpénz létrehozásával, amely átfogható a globális felhasználásra.

Érdekes látni, hogy a kriptovaluta alig egy évtized alatt egy levelezési lista megbeszélésből származott egy csomó technikai geek között, lassan decentralizált mozgalommá nőtte ki magát, spekulációk tömegét hozta, és legutóbb többnyire többnyire haszontalan projektekre és protokollokra vált szét..

Tartalék áttekintés

Tartalékpénzeket átalakító tartalékjogok

A tartalékprotokoll készítői szerint a kriptovaluták és a blokkláncok végül megszilárdulnak. Hatalmi harc folyik majd annak meghatározása érdekében, hogy mely blokkláncok a leghasznosabbak és a legjobban használhatók, és végül látni fogjuk, hogy kis számú kriptovaluta jelenik meg globális uralommal.

Amíg ez nem történik megzavar a pénzügyi világban, és egy fenyegető katasztrófa lehetősége marad, amikor a központi bankárok pénzhegyeket nyomtatnak, az asztalon marad. Amint a kriptopénzek konszolidálódnak és globálissá válnak, valószínűleg a jólét aranyperiódusa következik, és íme.

A kormányok által kinyomtatott és ellenőrzött hagyományos fiat pénz a világ egyes részein megtörik, és egyre inkább törik, amikor az egyre korruptabb politikusok és kormányok hatalmat és gazdagságot keresnek, ami problémát jelent a fiat pénznemek stabil értékeinek fenntartásában..

InflationChart

Magas inflációjú országok és devizák. Kép keresztül Tartalék protokoll.

Ez a probléma megoldható a kriptovaluta, különösen a stabil papírok használatával. Számos olyan projekt létezik, amelyek jelenleg az amerikai dollárhoz vagy valamilyen más fiat pénznemhez kötik a központosított stabil pénztárcákat, de a kriptovaluták legígéretesebb jövője valószínűleg egy decentralizált stabil pénznemben van, amely nem függ egyetlen fiat pénznemtől vagy eszköztől sem. Amint megjelenik ez a fajta eszköz, a világ számos nemzete javulást fog tapasztalni az egyszerű ember megélhetésében.

A tartalék protokoll bevezetése

A tartalékprotokoll csapata egy teljesen decentralizált stablecoin-t igyekszik felépíteni, fiat be- és kikapcsoló rámpák hálózatával, és teljes képtelenséget leállítani, miután elindították.


A cél az, hogy legyen egy stabil pénztárnánk, amely pénzt biztosít nemcsak a fejlett országokban banki bankok számára, hanem az egész világon bank nélküli bankok milliárdjai számára is, akiknek nincs biztonságos helyük a pénz bámulására. A tartalék jegyzőkönyv a korrupt bankárok és kormányok kijátszására törekszik, lehetővé téve a világon bárkinek, hogy biztonságos valutatárolóval rendelkezzen, amelyet a bankok nem tudnak ellopni vagy a kormányok felfújni.

A tartalékprotokoll ezt valósággá teszi egy teljesen decentralizált stablecoin létrehozásával, amelyet sokféle eszközállomány támogat. Ez a stabil pénz az egész világon lehetővé teszi az alacsony súrlódású határokon átnyúló tranzakciókat. És biztosítani fogja, hogy a kormányok ne élhessenek vissza a valutával, mivel az nem áll ellenőrzésük alatt, és lehetetlen leállítani.

TartalékDecentralizált

Teljesen decentralizált, stabil, globális valuta jön. Kép a Reserve Protocol segítségével.

A Reserve tokenek kezdeti fejlesztését az Ethereum végzi, de tervek vannak egy híd létrehozására, amely bevezetni fogja a teljes interoperabilitást, amely elősegíti a hálózat teljes decentralizálását..

Nemcsak a tartalékprotokoll csapat által létrehozott stablecoin-t kell decentralizálni, hanem bízni is kell benne, miközben gazdaságilag is erős és képes ellenállni a támadásoknak. Sokat kell kérni, de ha eléri, a tartalék token válhat a világ biztonságos menedék pénznemévé, feltételezve, hogy a csapat is el tudja érni a tokenek elfogadását.

A tartalékprotokoll célja a hálózati működés decentralizálása volt, három külön szakaszban.

Az első szakasznak 2019-ben kellett volna lezajlania, és az RSV tokent központosítani és amerikai dollárokkal támogatni kell, harmadik felek bizalmában, hasonlóan ahhoz, ahogyan a Tetheret biztosítják. Ehelyett a csapat átugrotta ezt az első szakaszt, és a második szakaszba lépett.

A második szakasz egy decentralizált szakasz, ahol az RSV tokenek mögött egy kosár egyéb blockchain eszköz található. Ez a jelenlegi szakasz 2020 októberétől.

Végül a projekt belép az önálló szakaszba, amelyben az RSV-t sokféle eszköz támogatja. A jelnek ezen a ponton saját erős gazdasága és vásárlóereje lesz, és többé nem lesz szükség az amerikai dollárhoz való rögzítésre. Ezen a ponton az RSV képes lesz egyedül kiszolgálni globális felhasználói bázisát, tekintet nélkül az amerikai dollár vagy más fiat pénznem ingadozására.

Reserve Protocol tokenek

Jelenleg két különböző ERC-20 token működik, amelyek együttesen működnek a Reserve protokollban. Ezek a Reserve Stablecoin (RSV) és a Reserve Rights Token (RSR).

A tartalék Stablecoin (RSV)

A tartalék Stablecoin (RSV) volt 2019-ben indult és tokenizált eszközök kosarával van ellátva. Induláskor ezek az USD érme (USDC), a TrueUSD (TUSD) és a Paxos Standard (PAX) voltak. Idővel több eszközt, köztük értékpapírokat, más valutákat és árukat terveznek a kosárba helyezni, hogy növeljék a fedezet sokszínűségét.

Az RSV-tokennek három elsődleges funkciója van:

 1. Megőrzi a megtakarításokat a hiperinfláció ellen
 2. Az országok közötti olcsó átutalások megkönnyítése
 3. Megbízhatóbb és robusztusabb kereskedelmi ökoszisztéma lehetővé tétele a fejlődő országokban.

A csapat 100 különféle alacsony volatilitású eszköz tárolását tervezi végül támogatni az RSV-t. 2020 októberétől nem jelentették be, hogy mely eszközök kerülhetnek be.

RSVLaunch

Az RSV token elindítása. Kép a Reserve Protocol segítségével blog.

Az RSV célja egyelőre az amerikai dollárral való paritás fenntartása, de végül megtartja a token által meghatározott statikus értéket. Ez már benne van a Reserve Protocol alkalmazásban, amelyet Venezuelában, Kolumbiában és Argentínában használnak.

Az RSV-t úgy tervezték meg, hogy teljes mértékben fedezetet képezzen, és a biztosítékot a Tartalék Vault tárolja. A Vault egy intelligens szerződés, amelyet az RSV-tokent fedező eszközök összegyűjtésére és tárolására használnak. A Vault finanszírozásának két módja van:

 1. Minden RSV tranzakció után 1% -os díj fizetendő, amelyet a Vault kap.
 2. A Vaultban tárolt eszközök tőkenyeresége hozzájárul a Vault finanszírozásához.

Hogyan stabilizálják a tartalék tokent

A Reserve token egyik kulcsa az, hogy mennyire tartja fenn a stabilitást. Ha csökken a token iránti kereslet, akkor logikusan következik, hogy az ár is csökken. Hogyan lehet stabilan rögzíteni a változó keresletet??

Az érvelés kedvéért képzeljük el, hogy 1 RSV visszaváltási ára 1 USD. Ha a nyílt piacon az ár 0,98 dollárra süllyed, ösztönző lesz arra, hogy RSV-t vásároljon a nyílt piacon, és beváltsa az intelligens szerződésre 1 dollár értékű fedezetjelzőket. Ez addig folytatódik, amíg a nyílt piaci érték vissza nem tér 1 dollárra, ekkor már nem lesz jövedelmező az RSV-tokenek megvásárlása és beváltása.

Stabilizáló RSV

Egyszerű magyarázat arra, hogy az RSV-token hogyan tartja fenn a stabil értéket. Kép a Reserve Protocol blogon keresztül.

Ha a kereslet növekszik, és az RSV ára emelkedik, ugyanaz a mechanizmus visszaállítja az árát a stabil rögzítési szintjére. Például, ha a megnövekedett kereslet miatt az RSV a nyílt piacon 1,02 dollárba kerül, az arbitrázsok belépnek és megvásárolják az újonnan vert RSV-t 1 dollárért, majd nyereségért eladják a nyílt piacon. Ez addig folytatódik, amíg a nyílt piacon az árat 1 dollárra nem nyomja az összes RSV eladás.

A tartalékjogi token (RSR)

Az ökoszisztéma második tokenje a Reserve Rights Token (RSR). Ennek a tokennek két elsődleges funkciója van a Reserve Protocol-ban:

 1. Ez egy segédeszköz, amely lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy szavazzanak a kormányzási javaslatokról.
 2. Segít megtartani az RSV értékét a célárában, 1 dollárban.

A Stablecoin RSV-vel ellentétben az RSR token volatilis. Felajánlották a befektetőknek, és a bevételekből finanszírozzák a Reserve Protocol projektet. Míg az RSR ingadozó, az RSV fedezettségi rátájának és rögzítésének garantálására is szolgál.

ReserveTokenStabilizáció

Folyamatábra, amely bemutatja a Reserve token stabilizálását. Kép a Reserve Protocol weboldalon keresztül.

Az RSR-t a hálózat feltőkésítéséhez is használják, ha a Reserve’s Vault tárolt eszközei bármikor leértékelődnek, és már nem tudják teljes mértékben fedezni a létező RSV-t. Ennek eredményeként, amikor növekszik az RSV teljes kínálata, a keringő RSR tokenek száma csökken. A bemutatott arbitrázs lehetőségét ugyanis csak az RSR-tulajdonosok tudják kihasználni, akik aztán RSR eladásával rendeznek.

A tartalék dollár (RSD)

A harmadik token típus a Tartalék dollár (RSD). Ezt a jelzőt nem említették a folyóiratban, azonban a csapat megemlítette. Az RSD-t központosítani akarták, és 1: 1 arányban támogatta az amerikai dollár, 1: 1 arányban rögzítve az amerikai dollárt. Állítólag ez volt az első kiadott token, azonban a csapat átugrotta és először kiadta az RSV-t. Akkor azt mondták, hogy továbbra is kiadják az RSD-t, de 2019 júliusa óta alig említik.

A tartalék jegyzőkönyv jelenlegi állapota

A Reserve Protocol már több dél-amerikai országban kiadta mobilalkalmazását, és azt mondják, hogy 2020 októberében a tipikus felhasználók Venezuela üzleti tulajdonosai és egyszerű emberei, akik részesülnek a Reserve Protocol által lehetővé tett alacsony súrlódású tranzakciókból. Előnyt élvez az a képesség is, hogy az intenzíven inflációs venezuelai pesótól eltérő pénznemben takaríthatnak meg és tudnak tranzakciókat lebonyolítani..

A Reserve Protocol használata lehetővé teszi számukra, hogy banki átutalással készpénzt fizethessenek be és ki, ha akarják, vagy a Paypal vagy a Zelle használatával. A folyamat meglehetősen egyszerű. A felhasználó úgy vásárol pénzt az ökoszisztémába, hogy RSV-t vásárol az alkalmazásban. Az átutalást tetszőleges módon hajtják végre, és az átutalás az egyik Reserve Protocol hálózati kereskedőhöz kerül, aki RSV küldésével teljesíti a kérést. Ezután a felhasználó tetszés szerint elköltheti az RSV-t, és ha később szeretne pénzt készíteni, akkor egyszerűen fordítva használja ugyanazt a folyamatot.

ReserveTrading

Néhány eszköz, amelyet fedezetként lehet felhasználni. Kép a Reserve Protocol weboldalon keresztül.

A projektnek már növekvő felhasználói bázisa van, de ez csak a kezdete annak, amit a Reserve Protocol csapata elképzel. A tervek szerint a hálózatot ki kell terjeszteni az egész világon található országokra. Ezen felül terveznek további funkciókat is hozzáadni, például a kártyás fizetés feldolgozását, az automatizált pénzváltást, a bérszámfejtés kezelését és még sok mást..

Természetesen mindent, amit terveztek, már korábban is felépítették, de nem mind együtt, és nem a blokkláncon. Ráadásul a szóban sok hely van elzárva az alapvető pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáféréstől.

Ez még nem bizonyított, de a Reserve Protocol csapata úgy véli, hogy teljes gazdaságok működtethetők kriptopénzek használatával. A pe-to-peer megközelítés alkalmazásával pedig megszüntetik a pénzügyi rendszerekkel gyakran járó felügyeletet és szabályozást. Ezeket a P2P tranzakciókat egyetlen harmadik fél sem tudja nyomon követni, anonimek, és szinte lehetetlen, hogy a kormányok ellenőrizzék a tőkeáramlást ezekben a P2P tranzakciókban.

Versenyelőny

Köztudott, hogy a kriptovaluták és a digitális eszközök, amilyenek ma léteznek, rendkívül ingatag természetűek. Emiatt már számos olyan stabil papír van kifejlesztve, amelyek megbízhatóbb, hosszú távú árakat kínálnak a kriptovaluta kereskedőknek és tulajdonosoknak..

A legnagyobb stablecoin projektek közé tartozik a Tether (USDT), a True USD (TUSD), a Paxos Standard (PAX), az USD Coin (USDC) és a Binance Coin (BUSD). Mindezek biztosítékot képeznek az amerikai dollárral szemben. Ezenkívül számos olyan projekt létezik, amelyek nem az Egyesült Államok dollárját alkalmazzák biztosítékként. Ide tartozik a DAI a MakerDAO-tól, és természetesen az RSV a Reserve Protokollból származó Reserve stablecoin.

StableCoinUseCases

A Stablecoins egyes felhasználási módjai. Kép a Changellyen keresztül blog.

A legjobb versenytársak értékelése (2020 okt.):

 • Tether – értéke 16,5 milliárd USD
 • USD érme – 2,9 milliárd dollár értékben
 • Maker DAO / DAI – értéke 940 millió dollár
 • Binancia USD – 710 millió USD
 • HUSD – 272 millió USD
 • Igaz USD – értéke 250 millió USD
 • Paxos Standard – értéke 245 millió dollár

Lehetetlen megmondani, hogy viszonyul az RSV a riválisokhoz, mivel nincsenek forgalomban lévő ellátási adatok, így nincs piaci kapitalizáció a Coinmarketcap.com oldalon. Ez azt jelenti, hogy a Reserve Protocol csapata egyértelműen kijelentette, hogy óhaja lesz a világ stabil érméje. Emellett érdekeltek az ökoszisztéma kibővítése egy sor kriptovaluta bevonásával, köztük olyanok, amelyek hosszú távon értéktárolóként tarthatók. Ezen felül létezhetnek olyan pénznemek, amelyek elősegítik a növekvő dApp-gazdaságot.

A magas inflációjú országokban, például Venezuelában és az argentin piacra dobásával, valamint a feltörekvő piacgazdaságok megcélzásával a csapat úgy véli, hogy képesek lesznek versenyelőnyre. Ez minden bizonnyal igaz ezekre az országokra, de még várat magára, hogy ez globális szinten is igaz lesz-e.

A tartalék protokoll csapat

Az egyik legimpozánsabb dolog a tartalékprotokollban a csapat. Hihetetlen készségekkel és lenyűgöző képesítéssel rendelkeznek. Miután három társ-alapító csoport alapította 2018-ban, a csapat 10 ismert taggá nőtte ki magát.

Ez a 18 személy munkatapasztalattal rendelkezik az Alphabet, az Impossible Foods, a Tesla, az IBM, az OpenAI, a Hashgraph, a Jane Goodall Intézet és a MIRI területén. Ezen a 10-en kívül, akik szerepelnek a tartalékprotokoll weboldalán, számos névtelen tag van, akik nem szerepelnek helyük miatt, vagy azért, mert nem akarják, hogy személyazonosságuk ismertté váljon.

ReserveProtocolTeam

A Reserve Protocol csapat néhány tagja. Kép a Reserve Protocol weboldalon keresztül.

 • Nevin Freeman (Társalapító & Vezérigazgató): Nevin a Reserve Protocol elsődleges alapítója, és a projekt vezérigazgatójaként működik, felügyeli a Reserve stratégiáját, jogi és csapatkoordinációját. A Reserve Protocol megalapítása előtt Nevin soros vállalkozó volt, a Paradigm Academy, a Metamed és a RIABiz társalapítója. Arra készteti, hogy megtalálja a problémák megoldásának módjait, amelyek megakadályozzák az emberi faj teljes potenciáljának kiaknázását. Különösen a technológia által okozott hosszú távú kockázatok foglalkoztatják, különös tekintettel a mesterséges intelligencia fejlesztésével járó problémákra.
 • Matt Elder (Társalapító & CTO): Matt a tartalék jegyzőkönyv technológiai vezetője, ő tervezi, elemzi és felügyeli a jegyzőkönyvet, valamint a tartalék protokoll végrehajtásának építésze. A Reserve Protocol társalapítója előtt az Alphabet, az IBM és a Quixey mérnöke volt.
 • Miguel Morel (Társalapító): Miguel korábban a Reserve Protocol operatív stratégiáért volt felelős, és bár LinkedIn profilja még mindig a projekttel mutatja, már nem szerepel a Reserve Protocol csapat oldalán. Úgy tűnik, új vállalkozás indult, de erről semmit sem tudni, mivel ez egy „lopakodó startup”..

A csapat további tagjai: Charlie Smith az üzletfejlesztésben, Jesper Ostman és Taylor Brent a protokoll-fejlesztésben, Cathleen Kilgallen pénzügyi igazgatóként, Mark Lee a Legal-ban és Erika Campbell a helyszíni műveletekben..

Következtetés

A blockchain technológia fejlődik, és a kriptovalutákhoz kapcsolódó gazdaság növekszik és érlelődik, ami egyre nehezebbé teszi az egyik projekt kiemelkedését az összes többi közül. A Reserve Protocol a stablecoinek nagy csoportjával versenyez, és arra törekszik, hogy globálisan uralkodó stablecoin legyen. E tekintetben számos kihívással néz szembe, de hihetetlenül erős és tehetséges csapattal rendelkezik, amely elkötelezett a decentralizált, globális, digitális stabil pénznem létrehozásának kihívása iránt..

A csapat lenyűgöző számú nagy technológiai vállalattól származik, és a csapat rendkívül szenvedélyesen törekszik a projekt valóra váltására. A csapatban vannak néhány lenyűgöző bizonyítvánnyal rendelkező tanácsadók, köztük Garett Jones monetáris közgazdász és Paul Atkins volt SEC-biztos. A csapat képes volt biztosítani néhány ismert befektető támogatását, köztük a Paypal társalapítója, Peter Thiel, a Coinbase Ventures kockázati alap és az YCombinator alapítója, Sam Altman.

Tartalék jogok Stablecoins

Kép keresztül Tartalékjogi blog

A közvetlen befektetőktől kapott komoly finanszírozás mellett a projekt a pénzügyi szolgáltatások és fizetési szektorban működik, amely továbbra is magas növekedési területtel rendelkezik, és óriási lehetőségeket rejt magában, ha beleszámítja a banki és alulfinanszírozott milliárdokat az egész világra.

A csapat jelentős kihívással néz szembe a piacra lépés terén, mivel közvetlenül a magas inflációjú országokat és a feltörekvő piacgazdaságokat célozza meg. Elég nagy feladat egy olyan kereskedők és felhasználók globális hálózatának fejlesztése, akik vállalják az RSV-tokenek használatát. A csapat ütemterv előtt dolgozik, de a globális vonzerő megszerzése óriási vállalkozás, amely lelassíthatja a projekt előrehaladását az elkövetkező hónapokban és években.

Mindez azt jelenti, hogy a projekt rendkívül spekulatív, és a csapat valószínűleg új dolgokat fog megtudni és új irányba fordulni, ahogy a projekt növekszik. Ezt már láthattuk, amikor a csapat úgy döntött, hogy kihagyja az amerikai dollárral történő centralizált fedezetet, és jobbra lépett a biztosítékra egy másik fedezett eszköz kosarával. Kétségtelen, hogy maga a projekt összetettsége, valamint a gazdaságilag nem hatékony országokban való munkavégzéssel járó nehézségek előre nem látható kérdéseket vetnek fel, amelyeket meg kell oldani.

A Reserve már jelentős előrelépést tett, de ez egy nagyon hosszú távú projekt. Nincs mondás arról, hogy a projekt mikor kezdhet át a teljes függetlenségbe és a decentralizációba, de azok számára, akik egyetértenek a projekt filozófiai hajlamaival és azzal, hogy mit próbálnak elérni, meg lehet adni az RSR irányítási tokenek megvásárlásával és birtoklásával. Ha a projekt megvalósítja céljait, ez nagyon jövedelmező hosszú távú befektetés lehet, azonban a jelenlegi fejlettségi állapotban hosszú távúnak kell tekinteni.

Kiemelt kép a Shutterstock segítségével

Jogi nyilatkozat: Ezek az író véleményei, és nem tekinthetők befektetési tanácsnak. Az olvasóknak saját maguknak kell kutatniuk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map