Stellar Lumens Review: A hálózat mozgatja a mikrofizetéseket

A Stellar az egyik legígéretesebb fizetési kriptovaluta jelenleg a piacon. Számos partnerség megalapítása és csúcstechnika építése.

A Stellar projekt célja, hogy a pénz úgy mozogjon, mint az e-mail. Ingyenes és nyílt forráskódot építenek, amelynek segítségével bárki olcsó pénzügyi alkalmazásokat készíthet. Természetesen számos, egymással versengő, hasonló technológiát felépítő projekt létezik.

Szóval, hogy tud a Stellar valóban versenyezni?

Ebben a Stellar áttekintésben mindent megad, amit tudnia kell a projektről. Ezenkívül elemzem Stellar Lumens (XLM) hosszú távú árát és örökbefogadását.

Mi a Csillag?

Csillag elsősorban egy elosztott fizetési hálózat, amelynek célja a gyors, biztonságos és olcsó határokon átnyúló fizetési megoldás biztosítása. Használható saját tokenek kiadására is, és mivel az ICO platformot lényegesen könnyebb használni az Ethereummal összehasonlítva.

Csillagprojekt áttekintés

A Csillagprojekt áttekintése. Kép a Stellar.org oldalon keresztül

A hálózatot és a hozzá kapcsolódó alapot egyaránt 2014-ben indították el, és a hálózatot a natív Stellar Lumens (XLM) token hajtja. Az XLM a kulcsa annak, hogy szinte azonnali tranzakciókat hajtson végre a különböző devizák között, és fizessen a nemzetközi határokon át.

A Csillaghálózat

A Stellar hálózatot decentralizált platformként hozták létre, hogy lehetővé tegyék a gyors és olcsó eszközátadást a világ bármely pontjára.

A Stellar hálózat összekapcsolhatja az egyéneket, a bankokat és a fizetési rendszereket a valuták biztonságos, megbízható és gyors mozgatásához a hagyományos fizetési átjárók és a pénzátutalások költségeinek töredékéért. A Stellar forradalmasítani kívánja a nemzetközi fizetéseket és pénzátutalásokat, biztonságossá, gyorsabbá, egyszerűbbé és olcsóbbá téve őket a világon mindenki számára.

A Stellar a projekt ICO-k indítópultjaként is szolgálhat, és a tokenek létrehozása a Stellar blokkláncon sokkal könnyebb, mint a versengő platformokon. A Mobius Network, a SureRemit és a Smartlands csak néhány azok közül a projektek közül, amelyek ICO-jukat a Stellar-on tartották.

Mitől egyedi a Csillag?


Első pillantásra úgy tűnik, hogy a Stellar sok olyan szolgáltatást nyújt, amelyet a hagyományos bankrendszeréből is igénybe vehet, de vannak olyan kulcsfontosságú különbségek, amelyek a Stellart egyedivé teszik.

Egyrészt a Stellar tranzakciói egy decentralizált blokkláncon és hálózaton zajlanak, amelynek lényegesen gyorsabb feldolgozása és alacsonyabb díjai vannak a hagyományos banki rendszerekhez képest.

Csillag lumenek összehasonlítva

Csillagok összehasonlítva más projektekkel. Kép keresztül Erőd

A Stellar fizetései 2-5 másodpercen belül feldolgozásra kerülnek, és a díjak olyan kicsiek, hogy szinte észrevétlenek maradnak. Az egyik pénznem másikra történő cseréje a Stellar hálózaton csak 0,00006 USD díjat számít fel tranzakciónként. Hasonlítsa össze ezt egy nemzetközi vezetékkel, amely akár 75 dollárba is kerülhet.

A Stellar egyedülálló más kripto- és blokklánc-projektekhez képest is. Míg ezek közül a népszerű kriptográfiai projektekből az áll, hogy előnyöket nyújtson a vállalatoknak és a vállalkozásoknak, a Stellart azzal a nemes céllal hozták létre, hogy létrehozzák az inkluzív digitális gazdaságot, és mint ilyen az egyéneket szolgálja.

A Stellar technológiáját, innovációját és helyzetét a „szegénység elleni küzdelem és az egyéni potenciál maximalizálása” érdekében kívánja felhasználni.

Csillagok technológiája

A Stellar elosztott hálózata nagyszámú szerverből áll, amelyek mindegyike a Stellar Core szoftvert futtatja, és amelyek mindegyike különböző emberek és szervezetek tulajdonában van az egész világon.

A Stellar Core szoftver birtokolja a blokklánc saját helyi másolatát, és kommunikál és szinkronizál az összes többi, a Stellar Core szoftvert futtató és a hálózathoz csatlakozó számítógéppel.

A Stellar abban különbözik a legtöbb kriptovalutától, hogy konszenzusos mechanizmusa nem munkabiztosító, és nem is tétbiztosító. Ehelyett a Stellar Consensus Protocol (SCP) nevet használja, amely módszert ad a konszenzus elérésére zárt rendszerre való támaszkodás nélkül a tranzakciók pontos rögzítése érdekében..

Hogyan működik a csillag

Az első dolog, aki kapcsolatba lép a Stellar hálózattal, meg kell tennie, hogy létrehozzon egy fiókot, vagy inkább egy pénztárca címet. Ez magában foglalja mind a nyilvános kulcsot, amelyet meg lehet osztani másokkal, mind a magánkulcsot, amely biztonságban tartja fiókját. A nyilvános kulcs az a titkosítási módszer, amelyet a hálózaton végrehajtott tranzakciók biztonságának biztosítására használnak.

Hogyan működik a csillag

A csillag működésének egyszerű áttekintése

Ha van fiókja, fel kell töltenie bizonyos összegeket a Stellar hálózat egyik horgonyára. A horgony olyan konstrukció, amely megbízhatóan betéteket tart és virtuális hitelt bocsát ki a Stellar számlákra.

A horgony a Stellar hálózat és a meglévő pénznemek közötti kapcsolat. Emiatt a hálózati horgonyok többsége bank, pénzátutaló és takarékpénztár.

Miután pénzeszközeit feltöltötte egy horgonyra, készen áll arra, hogy kihasználja a hálózaton elérhető, szinte azonnali átutalásokat.

Csillag vs Ripple

Bárki, aki a Stellarra néz, automatikusan megpróbálja összehasonlítani a Ripple-t (XRP), mivel mindkettő fizetési hálózat, és mindkettőt Jeb McCaleb hozta létre. A két projekt valóban mutat bizonyos hasonlóságokat, és széles körben versengő hálózatokként tekintenek rájuk.

Ennek ellenére a két platform között is vannak kulcsfontosságú különbségek, és bár egyesek a Csillagot a Ripple villájának nevezték, ez nem igaz. A Stellar saját egyedi kódbázissal rendelkezik, és a kettőnek eltérő filozófiája van.

Míg a Ripple a pénzügyi tranzakciók intézményi oldalával foglalkozik, és a globális pénzátutalási hálózatok pótlására tett kísérletet a nagy globális bankokkal, a Stellar inkább az egyénre összpontosít, platformot biztosítva, amely hangsúlyozza a befogadást és a globális pénzügyi műveltséget.

Csillag vs Ripple

Csillag és hullám összehasonlítva

Igaz, hogy a két projekt jellemzői és kódbázisa sokkal közelebb állt egymáshoz, de a Stellar 5 éves fejlesztése után ez már nem így van. A Stellar konszenzusos mechanizmusa miatt a Csillagok Konszenzus Jegyzőkönyvére változott, a Szövetségi Bizánci Megállapodás néven ismert modell használatával.

A Ripple továbbra is egy olyan protokollnál marad, amely a korrektség igazolásaként ismert mechanizmust használja. A Ripple kiadvány szerint ez a PoC konszenzusos mechanizmus:

„Néhány másodpercenként alkalmazza az összes csomópont, a hálózat helyességének és egyetértésének fenntartása érdekében”.

Más különbségek vannak a két hálózat között. Például a Ripple 100 milliárd teljes XRP-tokent kínál, és a tokenek változó égési sebességén alapuló deflációs. A Stellar 100 milliárd XLM token teljes kínálatával indult, de jelenleg a teljes készlet alig haladja meg a 105,3 milliárd tokent a Stellarba épített 1% -os infláció miatt.

A célpiacon (a Ripple intézményei és a Stellar esetében az egyének) már megvitatott különbségek is vannak, és a konszenzus elérésére használt különféle protokollok.

A Csillagcsapat

A Stellart 2014-ben alapította Jed McCaleb és Joyce Kim. Amellett, hogy a Ripple egyik társalapítója, McCaleb az eDonkey fájlmegosztó oldal, valamint a hírhedt Bitcoin tőzsde, az Mt Gox készítője is. Két év elteltével a Ripple-nél McCaleb az eltérő filozófia miatt kénytelen volt távozni, és otthagyta Ripple-t, hogy megalakítsa a Stellart.

Csillagcsapat

Balról: Jedd McCaleb, Joyce Kim & Denelle Dixon. Kép keresztül Twitter & Kreatív csúcstalálkozó

A Stellar elnöke, vezérigazgatója és ügyvezető igazgatója Denelle Dixon. A csapat nemrégiben bővült, 2019 májusában érkezett a Stellarba, miután hét évet töltött a Mozillánál, ahol legutóbb az operatív vezérigazgató volt. Korábban a Yahoo vezető jogi igazgatójaként is dolgozott, miután a Kaliforniai Egyetemen fogadta J.D..

A a csapat többi tagja magában foglalja a technológusokat, mérnököket, vállalkozókat, tudósokat, tervezőket és másokat, akik mind érdekeltek egy befogadó globális pénzügyi rendszer kiépítésében. Míg a Csillag Alapítvány irodáival rendelkezik San Franciscóban és New York Cityben, csapattagjai szerte a világon el vannak terjesztve.

Nevezetes Csillag Partnerségek

Az örökbefogadás növelésének és a gyorsabb elterjedés egyik legjobb módja a meglévő szervezetekkel való partnerség. A Stellar vezetői csapata ezt teljes mértékben megérti, és számos iparágban és sokféle céggel partnerséget alakított ki. Az alábbiakban bemutatjuk a legjelentősebb partnerségeket:

A legnagyobb és legtöbbet beszélt partnerség a egyet az IBM-lel. A Stellar 2017 októbere óta dolgozik a tiszteletreméltó technológiai céggel, és a legfrissebb fejlesztés az IBM World Wire, egy valós idejű globális fizetési rendszer elindítása volt, amely a Stellar-on fut..

IBM Stellar

IBM a Stellar Technology használatával. Kép keresztül Stellar Newsletter

A 2019 márciusában indított program már 47 valutát támogat, és 72 különböző országban működik, 44 banki végponttal és több mint 1000 egyedi devizakereskedési párral. Az IBM 6 bankot is aláírt, hogy XLM-en alapuló stabil állományokat bocsásson ki.

A Stellar számos más partnerséget hozott létre, többek között pénzátutalási szolgáltatókkal, mint például a francia Tempo, az amerikai Remitr, az európai SatoshiPay, az afrikai SureRemit és még sokan mások..

XLM token (Stellar Lumens)

Lumen, amelyek az XLM ticker szimbólumot használják, a Stellar hálózatban használt natív eszköz. A hálózat 100 milliárd lumennel indult, éves inflációja 1% volt. 2019 szeptemberében most 105 323 320 203 XLM van. A Lumens két célt szolgál a Stellar hálózaton:

  • A tranzakciók költségeinek (díjak) fedezésével megakadályozza a hálózat spamjét, miközben biztosítja a felhasználók minimális egyensúlyának fenntartását. A minimális egyenlegkövetelményt azért kezdeményezték, hogy a hálózatot ne spamezzék hamis tranzakciókkal. A Stellar hálózat minden tranzakciójának díja 0,00001 XLM.
  • Ez megkönnyíti a több devizás tranzakciókat azáltal, hogy hídként működik a különböző devizák között, és lehetővé teszi a kereskedések létrejöttét akkor is, ha a közvetlen piac nem elég nagy a kereskedések megkönnyítésére..

Bár a lumenek jóval 2014-ben kereskedtek, miután felvették őket, azután három évig eléggé tartományhoz kötött volt. Az XLM 0,001 és 0,006 dollár között kereskedett. Csak amikor a 2017-es bikafutás beköszönt, Lumens felvette a gőzt.

XLM árteljesítmény

XLM árteljesítmény. Kép keresztül CMC

Áprilisban az ár emelkedni kezdett, és a hónap végére 0,005 dollár fölött volt. Májusban felrobbant az ár, és az XLM kereskedése elérte a 0,067443 dollárt, de nagyrészt 0,04 és 0,05 dollár között maradt május és június folyamán.

Az ár ismét a 0,02 dolláros területre süllyedt, és ott maradt a széles alapú kriptovaluta rallyig, amely 2017 novemberében kezdődött. Az ár gyorsan emelkedett 2017 novemberéig és decemberéig, és az XLM 2018. január 4-én minden idők legmagasabb szintjét, 0,938114 dollárt érte el..

A magas szinttől folyamatosan alacsonyabb árfolyamon járt, 2018 áprilisában rövid ideig ugrált, de 2018 legnagyobb részében 0,2 és 0,3 dollár között maradt. 2018 novemberében 0,2 dollár alatt, 2019 januárjában pedig 0,1 dollár alatt volt..

Kereskedés & Az XLM tárolása

Az XLM több száz különböző tőzsdén kereskedik. Ezek között vannak olyan jól ismertek, mint a Coinbase Pro és a Binance. Számos más helyi fiat átjáró-központ is létezik, amelyeket bizonyos régiókban használhat.

A kereskedési volumenről úgy tűnik, hogy az 50% több mint három különböző tőzsdére koncentrálódik (BCEX, LAToken és BitForex). Ez azt jelenti, hogy az XLM likviditása meglehetősen függ az ezen tőzsdéken keresztül áramló megbízásoktól.

Ennek ellenére az egyedi megrendelési könyveken elég erős likviditás mutatkozik. Például a Binance XLM / BTC piacán a megrendelések könyve mély, a forgalom pedig nagy. Ennélfogva képes lenne nagy blokk megrendeléseket biztonságosan leadni ennyi csúszás nélkül.

Binance XLM

Regisztráljon a Binance oldalon, és vásároljon XLM tokeneket

Ha megvan a Lumenje, valószínűleg offline tárcában szeretné tárolni őket. Mindannyian túlságosan is tisztában vagyunk azzal a kockázattal, amely a kriptopénz központi központba történő elhagyásával jár.

Ha a tárolásról van szó, rengeteg pénztárca van, amely támogatja az XLM-et. Itt nem térek ki rájuk, de ha a teljes listát szeretné, akkor elolvashatja a legfontosabb Stellar XLM pénztárcák áttekintését.

Csillag lumenes terjesztési tervek

A Stellar egyedülálló terve a Lumens forgalmazása. Mivel a Csillagfejlesztési Alapítvány küldetése a globális pénzügyi hozzáférés, az írástudás és az inklúzió előmozdítása, ambiciózus célja az összes lumena 95% -ának a világ felé történő elosztása.

Az Alapítvány a kezdeti 100 milliárd XLM 5% -át tartalékként tartotta működésének finanszírozására, és kis tételekben árverésre bocsátotta őket különböző tőzsdékre. A többi 95% -ot a következőképpen kell felosztani:

  • 50% -át az egyének kapják. Eleinte egy egyedi feliratkozási linken keresztül történtek, de az Alapítvány ezt a programot felfüggesztette. Ez azt jelenti, hogy más programokat is használnak arra, hogy az XLM-et az egyének elterjedjék. A legutóbbit 2019 szeptemberében jelentették be, és 2 milliárd XLM-t osztanak szét a Keybase üzenetküldő szolgáltatás felhasználói számára.
  • 25% -át olyan partnereknek szánták, akik hozzájárulnak a Stellar hálózat elfogadásához és növekedéséhez. Ide tartoznak a vállalkozások, a nonprofit szervezetek, az intézmények és a kormányzati szervek.
  • 20% -ot a BTC és az XRP tulajdonosok kaptak még 2016 októberében és 2017 augusztusában. Az elosztás 19% -át BTC-tulajdonosok, 1% -át pedig a Ripple-tulajdonosok kapták..

Csillagok fejlődése

Kétségtelen, hogy a Stellar elég aktív volt, és rendszeresen tájékoztatják közösségüket a legújabb munkáról, amelyben a projekt részt vesz.

De hogyan halad a projekt nyers fejlesztési eredménye?

Ennek megállapításának egyik legjobb módja az, ha megnézzük a nyilvános kódtárakban végrehajtott kódvállalásaikat. Ezért úgy döntöttem, hogy belemerülök Stellar’s ​​GitHub és figyeljük meg kódolási aktivitásukat.

Az alábbiakban az első 12 rögzített adattár kódjaival kapcsolatos kötelezettségvállalások az elmúlt 12 hónap során.

Csillag GitHub

Végezze el a történelmet a három legfontosabb repóban. Kép a GitHubon keresztül

Amint a fentiekből látható, elég kiterjedt munkát végeztek a protokollon. Azt is meg kell említenem, hogy ez további három további 73 adattárból csak három.

Ez több, mint más hasonló méretű projektekben láttam. Valójában, ha ellenőriznénk a kódot webhelyek követése, A Stellar a 36. helyet foglalja el az összes kötelezettségvállaláson és a 23. az összes tevékenységnél.

Ennek a frenetikus fejlődési ütemnek akkor van értelme, ha azokat a mérföldkövekkel együtt nézzük, amelyekkel a fejlesztési ütemtervükben találkoztak. Az elmúlt évben számos fontos protokollkiadás történt.

Sőt, a jövőre nézve meglehetősen sokat lehet izgatni a projekten. Az ő átfogó ütemtervet, lebontják az alapprotokollon, a platformon, a terméken és a tágabb ökoszisztémán végzett munkát.

Ha naprakészen akarja tartani a legfrissebb fejlesztési kiadásokat, akkor mindig követheti azokat fejlesztői blog. Nagyon jó munkát végeznek, hogy naprakészen tartsák közösségüket.

Következtetés

A Stellar számára nyilvánvalóan rengeteg lehetőség kínálkozik az elkövetkező hónapokban és években, de természetesen kihívásokkal is szembe kell néznie. Az egyik ilyen kihívás a verseny leküzdése a választott térben, nemcsak a Ripple, hanem más platformok, például az OmiseGo részéről is.

Az ICO platformra törekvéseit illetően még több kihívás van. Nemcsak az Ethereummal áll szemben, hanem a tömeges finanszírozás új alternatíváival is szemben áll, mint például a Binance Launchpad. És mivel a projektek a szabályozási bizonytalanság miatt elrugaszkodnak az ICO-modelltől, küzdelem lehet ezen a területen a tapadás megszerzéséért.

Néhányakat aggaszt az az altruista filozófia is, amelyen a Csillag alapul. Mivel nonprofit szervezet áll mögötte, és célja a globális pénzügyi befogadás, ezért kevés hangsúlyt fektetnek a profit maximalizálására. Bár ezt humanitárius célként kell dicsérni, ez nem népszerű a Stellarral partneri kapcsolatban álló vállalkozások számára. Ez visszatarthatja az XLM tokent a legjobb nyereség elérésében.

Kétségtelen, hogy a Stellar érdekes projekt, és népszerű is. Annak ellenére, hogy ezt a piaci sapka szerint a tizenkettedik helyre sorolom, miközben ezt írom, többször is bekerült az első tízbe.

Kemény versenynek néz ki, de maga is kemény versenyző, sokféle felhasználási lehetőséggel és lenyűgöző funkciókkal. Az IBM-kel való partnerség különösen figyelemre méltó, és hozzájárulhat a Stellar vagyonának növeléséhez.

Az XLM-vásárlás előtt értékelnie kell a Stellar projektet, de nyilvánvaló, hogy a piac szereti ezt a projektet, és fényes jövőnek tűnik.

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Jogi nyilatkozat: Ezek az író véleményei, és nem szabad befektetési tanácsnak tekinteni őket. Az olvasóknak saját maguknak kell kutatniuk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me