SONM áttekintés: Decentralizált ködszámítási platform

A Sonm (SNM) egy olyan projekt, amely megpróbálja elosztott hardveren alapuló decentralizált felhőalapú szolgáltatások szabad piacterét létrehozni.

Ide tartoznak az olyan eszközök, mint a szerverek, a bányászati ​​berendezések, sőt az egyes számítógépek is. A Sonm projekt reményei szerint lehetővé válik a rendelkezésre álló számítási teljesítmény bérbeadása, ha szükséges. A decentralizált felhőszolgáltatások ugyanis nem jelentenek valami újat a blokkláncok világában.

Ennyi versengő protokoll használatával a Sonm valóban meg tudja-e különböztetni magát?

Ebben a Sonm-áttekintésben alaposan megvizsgálom a projektet, annak technológiáját és fejlesztési ütemtervét. Elemzem továbbá az SNM tokenek hosszú távú felhasználási eseteit és elfogadási lehetőségeit.

Mi az a Sonm?

Sonm a Network Mining által szervezett szuperszámítógépet jelenti, és a blokklánc-technológia erejét használják egy decentralizált számítástechnikai piac fejlesztésére..

Az olyan projektek, mint a Golem és az iExec, hasonlítanak a Sonmra, mivel mindhárom célja a számítási teljesítmény globálisan elosztott piacának biztosítása. A Sonm esetében a projekt ködhálózatot használ egy Ethereum alapú univerzális köd szuperszámítógép létrehozására. A ködszámítás a következő lépés a felhőalapú számításon túl, és figyelemre méltó, hogy biztonságosabb és költséghatékonyabb is.

Sonm vs. Cloud

SONM Fog Computing vs. Cloud Computing. Kép keresztül SONM Blog

A Sonm egyik költségmegtakarítása abból adódik, hogy csökken a drága hardver elhelyezéséhez szükséges infrastruktúra és az adminisztráció biztosításához szükséges munkaerő. Amellett, hogy olcsóbb, a ködszámítás a felhasználók számára is megkönnyíti a szükséges feldolgozási teljesítményhez való csatlakozást.

A ködhálózaton alapuló Sonm esetében már számos felhasználási esetet azonosítottak. Az intenzív tudományos kutatások feldolgozása és a videómegjelenítés két olyan felhasználási eset, amelyekre a Sonm profitálna. Bármilyen típusú online játék is előnyös lehet, akárcsak a webhelyek tárolása. A felhasználó dönti el, hogy mekkora számítási teljesítményre van szüksége és milyen célra fogják felhasználni.

Kíváncsi lehet, honnan származik az összes számítási teljesítmény. A számítógépek és a szerverek bérelhetik feldolgozási erejüket, de a Sonm csapata úgy véli, hogy a legstabilabb feldolgozási erőforrás a bányászoktól származik. A Sonm tökéletes platform a kriptovaluták bányászatához, tiltások vagy algoritmusváltozások veszélye nélkül.

Jelenlegi hálózati statisztika SONM


A Sonm aktuális hálózati statisztikája

A Sonm használatával a bányászok automatikusan bekapcsolhatják számítógépeiket a mindenkori jövedelmezőbb vállalkozásba, ahol ott adják ki a feldolgozási teljesítményüket. A Sonm akár mobil eszközökkel is használható, például táblagépekkel és okostelefonokkal.

Sonm használati esetek és előnyök

A Sonm esetében meglehetősen sok olyan felhasználási eset van, amelyet fentebb említettem, és szeretném részletesebben áttekinteni. Íme néhány lehetséges felhasználási eset a hálózathoz:

Tudományos alkalmazások – Számos tudományos kutatási projekt hatalmas számítási teljesítményt igényel a részletes számítások elvégzéséhez. A tudományos alkalmazás néhány lehetséges területe a rakéták, műholdak és meteorok pálya-számítása, bioinformatika, klímamodellezés, gyógyszerfejlesztés és aerodinamikai számítások.

Webtárhely – Bár ez nem annyira kritikus, mint a fenti alkalmazások, a Sonm platform jelentősen csökkentheti a webhelyek tárolásának költségeit. Megszünteti a központosított tárhely- és felhőszolgáltatóktól való függőséget is.

Online játék szerverek – Sonm úgy véli, hogy a bányászok képesek lennének támogatni a játékkiszolgálók számítógépes erőforrásigényét azáltal, hogy az erőforrásaikhoz játékjeleket kapnak. Ez lehetővé tenné a játékok nagyságrendjét, és lehetővé tenné a játékkiszolgálók futtatását anélkül, hogy bármikor fiat pénznemet kellene használni bármiért fizetni.

Neurális hálózatok – Bármely projekt, amely neurális hálózatokat használ, hatalmas mennyiségű számítási teljesítményt használ fel, és profitálhat a Sonm előnyeiből. Ez vonatkozhat a mesterséges intelligencia projektekre is.

Videó és CGI renderelés – Ez egy másik rendkívül erőforrás-igényes alkalmazás, amely hatalmas mennyiségű számítási teljesítményt használ fel. Jelenleg napokig-hetekig tarthat a CGI-projektek megjelenítése, de a Sonm fejlesztői szerint a hálózatuk elosztott jellegének köszönhetően percek alatt ugyanazt a munkát is elvégezhetik.

Webalkalmazások – Bármely, a felhőben jelenleg futó webalkalmazás számára előnyös lehet a decentralizált Sonm „ködhálózatba” való áthelyezés.

A ködszámítás előnyei

A fenti esetek mindegyikében az ügyfelek a következő előnyöket élvezhetik a Sonm részéről:

  • A decentralizáció megszabadítja a felhasználókat a központosított hatóságok határaitól. Ezenkívül a névtelen felhasználók használhatják a Sonm által biztosított adatvédelem-javító szoftvert.
  • Az egyik elsődleges tulajdonság, amely a Sonm leszállási finanszírozásához vezetett, a platform költséghatékonysága. Bármely projekt alacsonyabb költségekkel jár a decentralizált Sonm ködhálózatban.
  • A Sonm egy token ökoszisztémával dolgozik, és minden ügyfél testreszabhatja a tokenek használatát és jellemzőit az adott projektjükhöz.
  • Mivel a Sonm a torrent protokollon alapul, a hálózaton minden adatátvitel rendkívül gyors, és a hagyományos központosított megoldásokhoz képest sokkal kevesebb időt pazarol a feltöltésekre.

A Sonm piactér

Röviden: a Sonm piactéren a felhasználók számítási teljesítményt vásárolhatnak és adnak el. Az eladók lehetnek bárki, egyetlen ember, aki eladja a számítógépének felesleges számítási teljesítményét egy hatalmas, több ezer szerverrel rendelkező adatközpontig.

Sonm piactér

Kereslet és kínálat a Sonm ökoszisztémában. Kép keresztül Sonm Blog

A Sonm lehetővé teszi mind a tartalék, mind a fel nem használt erőforrások bevételszerzését, és mivel a Sonm minden típusú erőforrást támogat, az eladók csak azokat az erőforrásokat adhatják bérbe, amelyeket nem használnak, legyenek azok a GPU, a CPU, a lemez vagy a hálózati erőforrásokból.

A Sonm Marketplaces vásárlói azok, akiknek számítási erőre van szükségük egy feladat vagy folyamatban lévő feladatsor teljesítéséhez. Meghatározhatják, hogy milyen típusú erőforrásra van szükségük, és mennyit hajlandók fizetni. Előnyük az alacsonyabb költségek, az azonnali méretezhetőség és a számítási erőforrásokhoz való könnyű hozzáférés.

Előnyök a Sonm ügyfeleknek

A fent felsorolt ​​előnyök mellett az ügyfelek számára előnyös lesz, ha a Sonm az ügyfelek elégedettségére összpontosít. A fejlesztőcsapat folytatja az erőforrások piacának tanulmányozását és új funkciókkal egészíti ki az ügyfeleket. Ezen előnyök egyike az Infrastructure as a Service platform, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy pontosan a szükséges hardvererőforrást választhassák ki.

A Sonm-t úgy tervezték, hogy kompatibilis legyen a Linux Docker-környezetével, így az ügyfelek hozzáférhetnek az erőforrásokhoz a számítási folyamat megváltoztatása nélkül. Kompatibilis a feladatok futtatásához és ellenőrzéséhez jelenleg használt eszközökkel, és a Docker konténereket, az iparág által elfogadott kézbesítési módszert használja a telepítések kezelésére.

Gyorsbérlés SONM

Gyors kölcsönzési források a SONM Marketplace-en

Nagyra értékeljük azt a rugalmasságot, amely lehetővé teszi az ügyfél számára a számítógépes erőforrás, az ár és a bérleti idő megválasztását, és az automatizált kézbesítéssel az ügyfél mindig pontosan azt kapja, amire szerződött és fizetett. Ráadásul az ügyfelek profitálhatnak az elosztott hálózattal járó magas likviditásból.

A skálázhatóság lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy szükség szerint azonnal hozzáadják és felszabadítsák az erőforrásokat. A rendszer biztonsága szintén kiemelt fontosságú, és a Sonm a hardver által kényszerített biztonságon dolgozik a platformján.

Előnyök a Sonm beszállítóknak

A szállítók számára a legnyilvánvalóbb előny a bevételáramlás, amelyet a fel nem használt erőforrások bérbeadásáért kaphatnak. Megcéloz egy konkrét szállítót, a bányászt is, és jobb lehetőséget ad nekik, mint egy adott kriptovaluta bányászata.

A Sonm segítségével a szállító csak a legjövedelmezőbb feladatok közül választhat, és bármikor áttérhet jövedelmezőbb feladatokra. Sonm szerint pedig a valós projektekhez és alkalmazásokhoz szükséges forrásokból származó nyereség szinte mindig nagyobb lesz, mint a bányászatból származó bevétel.

Bányászat Sonmon

Bányászati ​​kriptográfia vagy „Bányászat” a Sonm hálózaton

És ha nincsenek rendelkezésre álló feladatok, a szállítók rendszeres bányászati ​​munkát is kaphatnak a Sonm-tól, biztosítva ezzel az erőforrások tétlen idejét. Ez biztosítja a bányászoknak mindkét világ legjavát, mivel lehetőség szerint magasabb árú erőforráskölcsönöket élveznek, de szükség esetén átállhatnak bányászati ​​feladatokra a folyamatos bevétel biztosítása érdekében.

Sonm Team & Közösség

A Sonm csapata jelenleg több mint 30 emberből áll, szerte a világon. A projekt társalapítói Alekszej Antonov és Szergej Ponomarjov. Aleksei visszalépett a projekttől és tanácsadóként működik, míg Sergey otthagyta a projektet, hogy 2018-ban egy másik startupon dolgozzon.

Sonm előző CTO-ja, Igor Lebedev felvette a köpenyt és belépett a vezérigazgatói szerepbe. Számítógépes diplomát szerzett a murmanszki Állami Műszaki Egyetemen. A Sonmhoz való csatlakozását megelőzően számos szoftvertervezési szerepet töltött be, köztük 3 évig a Prognoz.ru és egy évig az EPAM rendszereknél..

SONM alapítók

A SONM alapítói, Alekszej Antonov és Szergej Ponomarjov

A Sonm fejlesztőcsapata jelenleg négy alcsoportra oszlik a platform architektúra funkcionális területe alapján. Ezek az alcsoportok a Node (Core), az intelligens szerződések, a Wallet (kliens) és a Distributer Entity and Integration.

Sonmnak is elég aktív közössége van, és nagyon részt vesz a projekt promóciójában. Például több mint 31 000 követőjük van Twitter amelyet rendszeresen használnak a közösség frissítésére. Nekik is van egy Távirati csatorna amelybe belemerültem. Sok érdekes beszélgetés volt, és az adminok nagyon támogatták.

Végül nekik is van egy dedikáltjuk Sonm Subreddit, Bitcoin Talk szál és Facebook csoport. Mindig nagyszerű elkötelezett közösséget látni, mivel ez nagyobb valószínűséggel ösztönzi a projekt szélesebb körű elfogadását.

Az SNM token

A Sonm 2017 júniusában tartotta zsetonértékesítését, 42 millió dollárt gyűjtött 262 500 000 SNM token értékesítésével, 0,16 dolláros áron. A tokenek ára azonnal megugrott az ICO nyomán, és csak két nappal később minden idők legmagasabb pontját, 1,02 dollárt érte el. Sajnos semmit sem tudott tartani ehhez a szinthez közel, visszaesett és soha többé nem érte el ezeket a magasságokat.

A 2017. decemberi és a 2018. januári bikafutás során január 7-én elérte a 0,776672 dollárt, de azóta folyamatosan alacsonyabb nyomon követi. A korai befektetők kétségtelenül meglehetősen csalódottak befektetésükben, mivel a jelző 2018. december 15-én minden idők legalacsonyabb szintjét, 0,0116675 dollárt érte el, és 2019. május 1-jétől továbbra is jelentősen depressziós, 0,024026 dollár..

Binance SNM

Regisztráljon a Binance oldalon, és vásároljon SNM tokeneket

Azok, akik úgy gondolják, hogy az SNM folyó áron lehet alku, valóban csak a Binance Exchange-nél vagy a KuCoin-nál találnak rá kötetet. Akkor is az SNM kereskedési volumene ezeken a tőzsdéken valóban meglehetősen gyenge, a 24 órás forgalom mindössze 65 480 dollár volt e bejegyzés idején.

Az alacsony kereskedési volumen kihívást jelenthet azoknak a felhasználóknak, akik SNM-t akarnak vásárolni / eladni, mivel bármilyen jelentős megrendelés teljesen megmozgathatja a piacot. Ez kockázatot jelent az SNM piacára nézve is, mivel azt jelenti, hogy kisebb piaci értékű érmék esetén nagyobb a piaci manipuláció lehetősége.

Ennek ellenére számos olyan, nem őrizet alatt álló csere létezik, amelyek felsorolják az SNM-et. Ide tartoznak a Changelly, a ChangeNow és az Indacoin. Amikor azonban ezt megnéztük a Changelly-n, az árfolyam nagyon gyenge volt.

Miután megkapta az SNM-jét, le akarja venni a központról, és offline tárcában tárolja. Mivel az SNM egy ERC-20 token, bármely ERC-20 kompatibilis pénztárcában tárolható, például MyEtherWallet / MyCrypto.

Van egy natív pénztárca is, amelyet Sonm számára használhat. Ez a legújabb SONM GUI, amelyet a Mainnet 2018-as indításával adtak ki. A fájlokat letöltheti, valamint elolvashatja a felhasználói útmutatót a Sonm GitHub.

Sonm Development & Ütemterv

Néha nehéz lehet meghatározni, hogy mennyi munkát végeznek egy projekten. Ennek azonban egy gyors és viszonylag hatékony módja van, és ez az, hogy a GitHubon közzétett nyilvános kódvállalásaik révén.

Ezért úgy döntöttem, hogy belevágok a Sonm GitHub hogy jobban megértsük, mennyi kódot nyomtak a fejlesztők. Összesen 28 adattár van a Sonm-nál, de az alábbiakban a kód a két legaktívabb repóhoz kötődik.

Sonm GitHub vállalja

A kód bizonyos kiválasztott repókra vállal kötelezettséget az elmúlt 12 hónapban

Amint láthatja, a fejlesztők elég aktívan tolják a kódot mind a mag és Pénztárca repo. Ez azt mutatja, hogy a projekt még mindig a technológiát fejleszti, és aktívabb, mint a többi ICO-projekt, amely kifulladt.

Valóban, ha összehasonlítanánk a Sonm-ot a kriptográfiai ökoszisztéma többi projektjével, azok elég jól rangsorolják őket. Például a Core kötelezettségvállalások tekintetében azok rangsorolt 54-nél, ami éppen a Bitcoin Cash alatt van, de a Bitshares felett.

Természetesen előfordulhat, hogy a magánraktárakban is sok kódolás történt. Ennek valóban lenne értelme a Sonm által az év hátralévő részére vonatkozó szélesebb körű ütemterv összefüggésében. Az alábbiakban bemutatjuk a 2019-es év hátralévő mérföldköveit 2018. aug. Ütemterv:

Sonm ütemterv

Marketing, üzleti és termék mérföldkövek 2019-re

Érdekes lesz megnézni, mit képes a csapat elengedni a következő negyedekben. Ha naprakész akart lenni a projekttel, akkor figyelnie kell a projektjükre hivatalos blog mivel rendszeres havi fejlesztési frissítéseket tesznek közzé itt.

Következtetés

A megosztott erőforrás-felhasználás globális szuperszámítógépének létrehozása nem új ötlet. A ködszámítást használva létrehozhatjuk azt a szuperszámítógépet, és a Sonm piactér már él, és közel 200 000 üzletet dolgozott fel.

Ez a piac a ködszámítást a tömegek számára hozza, mivel bárki részt vehet erőforrások vevőjeként vagy eladójaként. Az eladók pénzt keresnek a fel nem használt erőforrásokról, a vevők pedig olcsó számítási teljesítményhez juthatnak hozzá.

A token árának csökkenése aggodalomra ad okot, de ez azt is jelentheti, hogy az SNM token jelenleg mély árengedménnyel eladó, és azok, akik most vásárolnak, szép jutalmat kaphatnak, amikor a kriptovaluta piacok helyreállnak. A projekt szépen fejlődött, és a megosztott számítástechnika élén áll.

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Jogi nyilatkozat: Ezek az író véleményei, és nem szabad befektetési tanácsnak tekinteni őket. Az olvasóknak saját maguknak kell kutatniuk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me