Shrimpy Trading Terminal [Feature Release]

>

A Shrimpy kereskedési terminál olyan szolgáltatások teljes készletét tartalmazza, amelyek lehetővé teszik mind a haladó, mind a kezdő kereskedők számára, hogy a Shrimpy alkalmazáson keresztül megkezdhessék a megbízások végrehajtását. A kereskedési terminál minden egyes funkciójának mély megértése érdekében összeállítottuk a tartalom teljes útmutatóját, amely végigvezeti Önt az egyes funkciókon..

Hogyan lehet cserélni kereskedési párokat

Az egyik első dolog, amit érdemes tudni a kereskedési fül meglátogatásakor, az, hogy miként lehet megváltoztatni az értékelt kereskedési párt.

A Shrimpy-ben van egy egyszerű legördülő menü, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza a megtekintett kereskedési párost. Ez a legördülő választó a kereskedési fül bal felső sarkában található. A legördülő menü egy példája található alább:

Kereskedési pár kiválasztása olyan egyszerű, mint navigálni a kamatozó deviza devizára, majd kiválasztani az alapszimbólumot a bemutatott eszközök listájáról.

Miután kiválasztott egy eszközt, a teljes oldal azonnal elkezdi gyűjteni az adott eszköz adatait, és a kiválasztott kereskedési pár megjelenik a kereskedési fülön.

A kiválasztott portfólió módosítása

A bal felső sarokban kiválasztott portfólió határozza meg, hogy milyen finanszírozási portfóliót használnak a kereskedések végrehajtására. A kereskedések végrehajtásakor ellenőrizze, hogy a megfelelő portfóliót választotta-e ki, amelyet kereskedések végrehajtásához használni szeretne. Az alábbi képen bemutatjuk, hogyan választhatja ki a legördülő menüt a különböző portfóliók megtekintéséhez.

Kereskedéskor csak a kiválasztott portfólióban lévő alapok lesznek kereskedhetők. Ezáltal a kereskedés fül ideális a kereskedők széles köre számára. Például, ha minden egyes portfólióhoz különböző kereskedési stratégiákat szeretett volna bevezetni, akkor egy helyen nyomon követhette teljesítményét, lebonyolíthatta kereskedéseit és kezelhette portfólióját..

Hogyan tekinthető meg a portfólió egyenlege

A kereskedés egyik fontos szempontja annak ismerete, hogy mennyi pénzeszköz áll rendelkezésére a kereskedéshez. A Shrimpy kereskedés fülön az összes eszközegyenleg megtekinthető a kereskedés fül alján. Ezek az egyenlegek a portfólió minden egyes eszközén megjelennek.


Az alábbi képen láthatja azokat az eszközöket, amelyek jelenleg kereskedelemre rendelkezésre állnak a portfóliómban.

Nem csak a jelenleg kereskedett portfólió eszközegyenlege látható, hanem az összes portfólió egyenlege is. Ez úgy lehetséges, hogy törli a négyzet bejelölését "Csak ez a portfólió". Ha bejelöli ezt a négyzetet, akkor csak ennek a portfóliónak lesz a szűrője, és részletes listát ad az összes pénzeszközről.

Hasonlóképpen, ha csak az éppen megtekintett kereskedési pár eszközeinek egyenlegét szeretné megtekinteni, bejelölheti a négyzetet "Csak BTC / USDT". A fenti képen ez áll "BTC / USDT", de ha másik kereskedési párt választana (például BAT / BTC), akkor azt mondja "Csak BAT / BTC".

Hogyan tekinthetők meg a portfólió nyitott megbízások

A melletti fülön "Egyenlegek" a kereskedési fül alján megtalálja "Nyissa meg a Rendeléseket". Ezen a lapon a Shrimpy megjeleníti a tőzsdén maradt aktuális nyitott megrendeléseket. Bármikor lemondhatja a még be nem töltött megrendelést, így akár új megrendelést is leadhat, akár módosíthatja a stratégiáját.

Kérjük, vegye figyelembe: ha nyílt megbízást ad le közvetlenül a tőzsdén (a Shrimpy-n kívül), akkor a megrendelést nem fog jelenjen meg itt. Csak a Shrimpy-n keresztül megrendelt helyek jelennek meg.

Hogyan tekinthető meg a portfólió rendelési előzményei

A többi rendelési fülhöz hasonlóan a rendelési előzmények is a mellett találhatók "Nyissa meg a Rendeléseket" a kereskedési fül alján. Ez a fül felsorolja az összes megrendelést, amelyet a Shrimpy-n keresztül adott a tőzsdére.

A Rendelési előzmények lapon megjelenített adatokhoz itt talál egy példaképet.

A Shrimpy rengeteg információt nyújt a megrendelésről, beleértve a megrendelés azonosítóját, mennyiségét, a kitöltött összeget, függetlenül attól, hogy vételi vagy eladási megbízás volt-e, az árat, az állapotot, a hibákat és az időbélyegeket.

A Order ID egy egyedi azonosító, amelyet a Shrimpy generált ehhez a megrendeléshez. Minden megrendelésnek pontosan egy rendelési azonosítója lesz.

Az állapot további információt nyújt arról, hogy a megrendelés hogyan teljesült, törölve vagy más módon történt.

Ha bármilyen hiba történt a megrendelés leadása során, akkor ezeket az információkat a "Hiba" oszlop.

Kérjük, vegye figyelembe: A megrendelések, amelyeket nem a Shrimpy-n keresztül adtak le, nem jelennek meg ezen a lapon.

Hogyan tekinthető meg a portfólió kereskedelem előzményei

A rendelési táblázat utolsó lapja a "Kereskedelem története". Ez a fül részletesen bemutatja az összes olyan kereskedést, amelyet a Shrimpy portfóliójában hajtottak végre.

Az alábbiakban láthat egy példa képet arról, hogyan néz ki ez.

Ezen a fülön találjuk a kereskedési párost, a Megbízás azonosítóját, Mennyiségét, Típusát, Árát és a kereskedés dátumát.

Figyelje meg, hogy az ebben található megrendelés azonosítója "Kereskedelem története" fül a megrendelésazonosítóra térképezi fel, amely megtalálható a "Rendelési előzmények" asztal. Több egyedi ügylet leképezheti egyetlen megrendelés azonosítóját. Több ügylet hozzárendelhető egyetlen megrendelésazonosítóhoz, mert néha több ügyletet is végrehajtanak egyetlen megrendeléshez. Például, ha egyszerre 100 BTC-vel próbál kereskedni, akkor a megbízás számos kisebb ügyletre bomlik fel a tőzsdén. Ezen egyedi kereskedések mindegyike megjelenik ezen a lapon, miközben csak egy bejegyzés kerül a "Rendelési előzmények" asztal.

Ismét csak a Shrimpy által végrehajtott ügyletek jelennek meg ebben a táblázatban.

Limit megrendelés leadása

Vásárlás

Ebben a példában Bitcoin-t vásárolunk az USDT-től. Mivel ebben az esetben az USDT az árajánlati pénznem, ezért be akarjuk írni a ár of Bitcoin for USDT and input the összeg a BTC szempontjából. Ennek eredményeként a USD vásárlása az USDT-től a következőképpen nézne ki.

Figyelje meg, hogy a "Teljes" automatikusan kiszámításra kerül az ár és az általunk forgalmazott összeg alapján. Ez az USDT összege, amelyet a Bitcoinért cserél. Ebben az esetben 292,9335 USDT-t fog kereskedni 0,03 Bitcoin-ért. A Bitcoin ára pontosan 9764,45 USDT 1 teljes Bitcoin esetében.

Eladási

A Bitcoin vásárlásához hasonlóan eladhatjuk a Bitcoint USDT-ért. Mivel ebben az esetben továbbra is az USDT a deviza deviza, megadjuk az eladást ár of BTC USDT-ben kifejezve. Az eladni kívánt összeg azonban továbbra is a Bitcoin szempontjából lesz. Ez a következőképpen nézne ki.

Figyeljük meg, hogy a "Teljes" Az összeg továbbra is automatikusan kiszámításra kerül. Ebben az esetben 0,03 BTC-t fogunk eladni 292.9638 USDT-ért. Kereskedelmünk eladási ára pontosan 9765,46 USDT lenne egy teljes BTC esetén.

Tudjon meg többet a limit megrendelések leadásáról a Shrimpy-ben.

Hogyan lehet piaci megrendelést leadni

Piaci megbízások leadása a Shrimpy Trading Terminalban egyszerű. A beállítások listájának konfigurálása helyett csak a kereskedni kívánt összeget kell megadnia. Az alábbi képen láthat egy példát.

Miután megadta a vásárolni vagy eladni kívánt eszköz összegét, válassza ki az egyik lehetőséget "MEGRENDELÉS KÜLDÉSE" vagy "ELADÁS ELRENDELÉSE". Ebben a példában a vételi opció BTC-t vásárol az USDT-től, míg az eladási opció BTC-t vásárol az USDT vásárlásához.

A megrendelés leadása után a Shrimpy szisztematikusan végrehajtja a tőzsdén a korlátozott megbízásokat a választott eszköz vételére vagy eladására. A fenti példa alapján a Shrimpy abbahagyná a kereskedést, amint pontosan 0,03 BTC-vel kereskedett.

Tudjon meg többet a Shrimpy piaci megrendeléseiről.

A rendelési könyv használata

Mielőtt eszközünket adnánk egy eszköz vételére vagy eladására, először meg kell értenünk a rendeléskönyv működését. Ez fontos a kereskedelemhez beállítani kívánt ár kiválasztásakor.

A BTC / USDT megrendelési könyv a jobb oldali képen látható.

Amikor limitáras megbízást adunk a tőzsdére, két lehetőségünk van. Vagy adhatunk nyílt megrendelést a tőzsdére, hogy valaki más megtehesse, vagy felvehetünk más nyitott megrendelését, amely már elérhető a tőzsdén.

Az itt található megbízási könyv a BTC / USDT kereskedési pár elérhető nyitott megbízásait mutatja. Ha meg akarnánk vásárolni a Bitcoint, használhatnánk ezt a megrendelési könyvet az USDT kereskedésére a Bitcoin iránt.

Ebben a megrendelési könyvben láthatjuk, hogy a jelenlegi legalacsonyabb ár, amelyre valaki hajlandó eladni a Bitcoint, 9831,19 USDT. Ugyanakkor a legmagasabb ár, amelyet valaki hajlandó megvásárolni a Bitcoin-ban, 9831,05 USDT. Ez 14 cent különbséget jelent.

A legalacsonyabb eladási ár és a legmagasabb vételár közötti kicsi különbséget spreadnek nevezik. Ezt a spread-et a két megrendelési könyv között jelölik.

Amikor úgy döntünk, hogy megvásároljuk a Bitcoint, akkor akár nyílt megbízást is tehetünk a vételi oldalon (zöld szöveg), vagy pedig az eladási oldalon fogadhatjuk a legjobb ajánlatot (piros szöveg). Mivel a legjobb ajánlat az eladási oldalon 9831,19 USDT, tudjuk azonnal fogadja el az elérhető ajánlatot a Bitcoin megszerzéséhez.

Ellenkező esetben a vételi oldalon 9831,05 USDT vagy annál kisebb összegű nyitott megrendelést kell leadnunk. Ezeknek a nyitott megrendeléseknek meg kell várniuk, amíg valaki más beleegyezik abba, hogy a nyitott rendelési áron értékesítse. Nincs garancia arra, hogy valaki más megtegye valaha vállalja, hogy nyitott megbízási áron értékesít, ezért nem tudjuk, meddig tart, amíg meg nem kapjuk a Bitcoinunkat.

Jellemzően a tőzsdék magasabb díjakat számítanak fel a kereskedőket, akik megbízásokat fogadnak el (a szedő) ahelyett, hogy nyílt megrendeléseket adnának mások számára (a készítő). Az oka annak, hogy a tőzsdék magasabb díjat számítanak fel vevőnek, mert eltávolítja a likviditást a kereskedési párból, ahol a gyártóként való fellépés növeli a kereskedési pár likviditását.

A beteg kereskedő jobban érdekelheti a díjak csökkentését nyílt megbízások leadásával, míg az opportunista kereskedő kihasználhatja a piaci lehetőségeket azáltal, hogy gyorsan lebonyolítja a kereskedéseket, még akkor is, ha a díjak magasabbak.

Tudjon meg többet a tőzsdei megbízások könyvének kereskedéshez történő felhasználásáról.

Hogyan olvassuk el a gyertyatartó táblákat

A Shrimpy kereskedési terminál a TradingView szolgáltatást használja. Ez azt jelenti, hogy kereskedőink hozzáférnek a TradingView bőséges szolgáltatásaihoz az adatok feltérképezéséhez, rajzolásához és rögzítéséhez.

A következő listában kiemeljük a TradingView néhány jellemzőjét.

  • Váltás a különböző gyertyatartó méretek között a bal felső sarokban található legördülő menü segítségével. Ebben a képernyőképen jelenleg ez áll "D".

  • Adjon mutatókat a grafikonhoz a "Mutatók" gomb.

  • Az Escape gombbal bezárhatja a grafikon felett megnyíló előugró ablakokat.

  • Használja a "5y 1y 6m 3m 1m 5d 1d" alul található gombok a grafikon idővonalának megváltoztatásához.

  • Kattintson és húzza a balra vagy jobbra lépéshez a grafikonon.

Tudjon meg többet a gyertyatáblák olvasásáról a Shrimpy-ben.

Hogyan értékeljük a tőzsde kereskedelmének történetét

A kereskedési fül utolsó összetevője, amelyet megvitatunk, a "Kereskedelem története" szakasz. Ez a szakasz élő közvetítés az összes kereskedelemről, amelyek a közelmúltban zajlottak a tőzsdén.

Jobb oldalon láthat egy példát erre a hírcsatornára.

Ebben a példában a vételi és eladási folyamatok mindegyikét láthatjuk, amely az általunk megtekintett kereskedési pár tőzsdéjén történt.

Valahányszor újabb kereskedést hajtanak végre a tőzsdén ennek a kereskedési párnak, az új kereskedés hozzáadódik ehhez az élő hírcsatornához.

Minden olyan kereskedelem, amely a következővel van ellátva: piros az alapvaluta eladása. A jobb oldali képen az alap pénzneme a Bitcoin, az ára pedig USD. Más szavakkal, az eladási ügylet valakit képvisel, aki Bitcoin-ot ad el USD-ért.

A címkével ellátott kereskedelem zöld az alapvaluta megvásárlását jelenti. A fenti példában ez azt jelentené, hogy a Bitcoint USD-től vásárolják.

A táblázatban felsorolt ​​szöveg mellett egy átfedést is biztosítottunk, amely a kereskedések méretét reprezentálja. Az átfedéseket halvány sávként láthatja, amelyek eltakarják az asztal sort. Minél nagyobb az átfedés, annál nagyobb a kereskedés. A nagy piros sáv az alapeszköz nagy eladását jelenti. A nagy zöld sáv az alapeszköz nagy vásárlását jelenti.

Szeretnénk visszajelzését!

Csapatunk várja a visszajelzését. Kérjük, forduljon hozzánk itt: Távirat vagy e-mailben a [email protected] címen, hogy megosszák gondolataikat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me