Monero bányászata CPU-kkal: lépésről-lépésre útmutató, RandomX

Azok számára, akik az elmúlt hónapokban követték a Monerót, tudni fogják, hogy frissítettek a RandomX bányászati ​​algoritmusra.

A frissítés célja az volt, hogy leküzdje az ASIC bányatelek állandó fenyegetését a moneroi ökoszisztémának. Ráadásul a RandomX-re történő frissítéssel ez azt jelenti, hogy most a Monero-t bányászhatja a CPU-val. Nincs szükség drága bányászati ​​berendezésekre és berendezésekre!

Tehát talán kíváncsi arra, hogyan tenné ezt?

Nos, ebben a részletes útmutatóban áttekintem a Monero bányászatához szükséges pontos lépéseket. Adok néhány legfontosabb bányászati ​​tippet is.

Miért az Upgrade?

Azok számára, akik már jó ideje követik a Monero történetet, kétségtelenül hallani fognak az ASIC bányászati ​​chipek elleni harcukról. Az ASIC bányászat egy hálózat központosításához vezethet, ami veszélyeztetheti Monero magánéletét.

Tavaly Monero elágazott a blokkláncon, és apró változtatásokat hajtott végre a kódban. Ez egy ideig működni látszott, mivel a kidolgozott ASIC-eket vitatottá tették. A kérdés azonban a közelmúltban ismét felvetette a fejét, mivel kiderült, hogy az ASIC-ek még mindig háborítják Monerót.

Monero Anti ASIC

Monero Anti ASIC álláspontja. Kép a Shutterstockon keresztül

A probléma a Monero által használt régi bányászati ​​algoritmusban rejlett. Ez volt az a kriptonit algoritmus, amelyhez ASIC kifejlesztése nagyon egyszerű volt. Így Monero folytathatja a kód elágazását, vagy teljesen új megoldást kereshet.

Írja be a RandomX parancsot

A RandomX egy bányászati ​​algoritmus, amely egy lépéssel tovább viszi az ASIC-ek elleni küzdelmet. Ezt véletlenszerű kódfuttatás és memória-kemény technikák segítségével képes elérni.

Sőt, a RandomX-et optimalizálták általánosabb célú CPU használatra. Természetesen ez perverz hatást gyakorolhat néhány olyan GPU-bányászra, akik a régi algoritmust gondolták. Valójában a GPU-kat használók bányászati ​​hozama jelentősen visszaesett a frissítés után.

Azonban az egyik bányász veszteség a másik nyeresége. Tekintettel arra, hogy a RandomX-ot a CPU-bányászatra optimalizálták, ez azt jelenti, hogy otthoni gépével megkezdheti Monero bányászatát. Tehát nézzük meg, hogy ez pontosan hogyan történik.


XMR RandomX Mining: lépésről lépésre

Most állítsuk be, hogy elkezdje bányászni az XMR-t a gépének CPU-jával. Gyors és egyszerű folyamat.

Ha még nem rendelkezik a Monerót támogató pénztárcával, akkor először le kell töltenie egy pénztárcát, hogy legyen hová megkapnia az enyém XMR-t. Nemrégiben áttekintettük a legjobb Monero pénztárcákat, amelyek segítségével eldöntheti, melyik pénztárcát használja.

Szólíthatnád a Monero-t, de szinte biztosan sokáig kell várnod egy blokk megtalálására. A jobb megoldás a sok bányászati ​​medence egyikének használata. Könnyű beállítani, és stabilizálja a bányászatból származó bevételeit. Korábban elkészítettük a Monero Mining Pool útmutatót, de sok más jó medence közül is választhat.

Miután eldöntötte, melyik bányászati ​​medencét fogja használni, le kell töltenie a Monero bányászati ​​szoftverét. A két legjobb választás az XMR-STAK-RX és XMRIG.

Az XMR-STAK-RX használata

Itt vannak a használati utasítások XMR-STAK-RX. Ne feledje, hogy a Windows minden bányászati ​​szoftvert vírusként azonosított. Kattintson a „További információk” lehetőségre, és engedélyezze a letöltést.

RandomX fájlok letöltése

1. lépés: A fájlok letöltése

Az XMR-STAK-RX megfelelő verziójának letöltése után kibontja azt, majd futtathatja az xmr-stak-rx.exe fájlt. Hasonló üzenetet kaphat a Windows-tól arról, hogy a szoftver vírus, amikor megpróbálja futtatni a szoftvert. Ismét meg szeretné adni kivételként, és engedélyezni kell a futtatást.

A RandomX futtatása

2. lépés: A kiválasztott fájlok futtatása

Megnyit egy parancssori ablakot, és megkérdezi, hogy az egyszerű beállítási módszert szeretné-e használni. Nyomja meg az „Y” gombot, majd írja be.

Egyszerű beállítás RandomX

3. lépés: Egyszerű beállítás

Megkérdezik, hogy melyik pénznemet szeretné bányászni. Írja be a „monero” szót, és nyomja meg az Enter billentyűt.

A Monero XMR-STAK kiválasztása

4. lépés: Válassza a Monero lehetőséget

Ezután meg kell adnia a medence címét. 2Minert használunk medencénkként. Miután megadta a megfelelő bányászati ​​készlet címet, nyomja meg az Enter billentyűt.

XMR-STAK Pool kiválasztása

5. lépés: Adja meg a bányászati ​​készlet adatait

Ezután meg kell adnia egy felhasználónevet, amely a pénztárca címe vagy a pool bejelentkezése. Ha pénztárca címet használ, másolja / illessze be, majd nyomja meg az Enter billentyűt.

XMR-STAK pénztárca kiválasztása

6. lépés: Adja meg XMR-címét

Ezután meg kell adnia egy jelszót. Egyszerűen írja be az „x” szót, és nyomja meg az Enter billentyűt.

Jelszó megadása XMR-STAK

7. lépés: Adja meg XMR-címét

Ezután megkérdezik, hogy a készlet támogatja-e a TLS / SSL-t. Ha nem biztos benne, akkor egyszerűen írja be az „n” szót és nyomja meg az Enter billentyűt. Ha olyan 2 bányászt használ, mint mi, akkor be kell írnia az „n” szót.

TLS SSL XMR-STAK

8. lépés: A Pool támogatja a TLS / SSL-t?

Megnyílik egy másik parancsablak, és kérheti az újraindítást. Még ne indítsa újra. Csak nyomja meg az Enter billentyűt, és a parancssornak a következő lépésre kell lépnie. Az eredeti ablak is nyitva lesz, de bezárható, ha befejezte a bányászati ​​szoftver konfigurálását.

Ne indítsa újra az XMR-STAK szoftvert

9. lépés: Ne indítsa újra

A második ablakban látnia kell, hogy most bányász. Számos hibaüzenetet láthat, de végül a szoftver elkezdi használni a CPU-t a bányászathoz, és megkezdi a blokkok felismerését.

Bányászat XMR-STAK Complete

10. lépés: Az XMR bányászata az XMR-STAK-on

Most monero bányászat használja a CPU-t. Frissít a megtalált blokkok mennyiségéről és az Ön által kibányászott XMR-ről.

Az XMRIG használata

Ha szeretné, akkor az XMRIG bányászszoftvert is használhatja a Monero számára, azonban az alapértelmezett fejlesztői díj 5%. Ezt megváltoztathatja a konfigurációs fájlban, de nem léphet 1% alá, így az XMRIG bányász nem ingyenes.

Az XMRIG letöltéséhez és futtatásához itt találja az utasításokat.

Először töltse le a bányász megfelelő verzióját a Githubról.

XMRig letöltése

1. lépés: Az XMRIG letöltése

Miután letöltötte a fájlokat, ki kell vonni őket egy kiválasztott helyre. A fájlokat szinte biztosan vírusként jelölik meg, és a mentéshez, majd később a bányász futtatásához hozzá kell adnia egy kivételt.

Futtassa az XMRIG fájlokat

2. lépés: A fájlok futtatásának engedélyezése

A fájlok kibontása után léphet a mappába, és megtekintheti a fájlokat. Meg kell nyitnia a config.json fájlt a Jegyzettömbbel vagy egy másik szövegszerkesztővel (nem a Word), hogy megadhassa a paramétereit.

Állítsa be az XMRIG bányászati ​​paramétereket

3. lépés: Bányászati ​​paraméterek beállítása

Miután megnyitotta a config.json fájlt, görgessen lefelé lefelé a „poolok” részig. Itt adhatja hozzá az „rx / 0” -t az algóhoz, az „monero” -t az érméhez, a pool címét az url-hez, a pénztárca címét a felhasználói mezőhöz és az „x” -t a pass mezőhöz. Azt is meg akarja változtatni, hogy a keepalive beállítás hamis értékről igaz legyen. Ne felejtsd el a zárójeleket, különben a bányász nem fog megfelelően működni.

Állítsa be az XMRIG Config beállításokat

4. lépés: Optimális XMRIG konfigurációs beállítások

Mentse és zárja be a fájlt, majd kattintson duplán az xmrig.exe fájlra a bányász elindításához. Kap egy parancssort, amely megnyílik, és a bányász futni fog.

Bányászat XMRIG fut

5. lépés: Az XMRIG futtatása & Bányászat XMR

Tessék, itt van. Most már hagyhatja futni az XMRIG programot, és ez a jutalmat elküldi a választott pénztárcának. Természetesen ez 5% -kal csökken, mivel át kell adnia a szoftver fejlesztőinek – tehát előnyök és hátrányok.

Következtetés

És itt van, az egyszerű útmutatóm arról, hogy miként bányászhatom a monerót egy CPU-val. Természetesen, ha XMR-t bányászott a GPU-fúrógépeivel, akkor felfedezheti a megtérülését, ami sajnálatos mellékhatása ennek a RandomX-frissítésnek.

Ha azonban a CPU-val meg akarja növelni a Miningből származó megtérülést, akkor érdemes befektetnie néhány kiváló minőségű eszközbe. Ezek kétségkívül olcsóbbak lesznek, mint a GPU-k vagy fejlett ASIC-ek vásárlásának költségei.

Megnézheti például a Intel i5 7600 vagy a Intel i7 8700k. Ezeknek a CPU-knak hozzá kell adniuk a bummot. Az i5 rendelkezik tesztelték körülbelül 1,63 kh / s, míg az i7 körülbelül 2,36 kh / s. Természetesen ez csak két példa, és még sok más CPU működhet.

Valójában az egyik legjobb alkalom lehet az XMR bányászatának megkezdésére a CPU-val. Amint egyre több bányász csatlakozik a hálózathoz, a nehézség nőni fog, és a beruházás megtérülése csökken. Új CPU vásárlása előtt feltétlenül végezze el a megfelelő számításokat ezen a számon.

Boldog Hashing! &# 128521;

Kiemelt kép a Shutterstock segítségével

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me