Mi az a Bakkt? Az intézmények rejtjelezési megoldása

Amióta a crytocurrency piacok csökkenni kezdtek ez év elején, az emberek azt mondták, hogy „intézményi pénz” jön.

Egy csillagon imádkoztak, reménykedtek és azt kívánták, hogy a nagy pénzintézetek be akarnak ugrani a kriptopénzpiacokra és elhárítsák a veszteségeket.

Míg ezek az imák süket fülekre jutottak az elmúlt 8 hónapban, a „Bakkt” nevű társaság belépésével a dolgok megváltozhatnak. Igen, jelenleg „intézményi pénz” fáradtsággal küzdünk, és néhányuk azonnal szkeptikus.

Hallgasson meg minket …

Mi az a Bakkt?

Bakkt nyílt és teljesen szabályozott digitális valuta ajánlat lesz, amelyet a Microsoft Azure felhőmegoldása működtet. Ez a biztonságos nyílt forráskódú platform a kriptovaluta-felhasználók teljes körét fogja összekapcsolni a befektetőktől a kereskedőkig és a fogyasztókig. Amint azt eredetijükben megfogalmazták sajtóközlemény:

A Bakkt-ot úgy tervezték, hogy skálázható rámpaként szolgáljon a digitális eszközök intézményi, kereskedői és fogyasztói részvételéhez a nagyobb hatékonyság, biztonság és hasznosság előmozdításával.

A Bakkt az Intercontinental Exchange (ICE) kezdeményezése, amely a globális tőzsdék és elszámolóházak vezető üzemeltetője. Ez azonnal nagy legitimitást ad az új ajánlatnak.

A sajtóközleményben azt is megemlítették, hogy számos más vállalkozással fognak együttműködni, amelyek segítenek nekik ezen ökoszisztéma létrehozásában. A Microsoft mellett a Starbucks-szal és a BCG-vel is együttműködtek.

Igen, ez így van, végül megvásárolhatja a Starbucks Latte-t kriptovalutával.

Az ökoszisztéma magában foglalja a szövetségileg szabályozott piacot, valamint a raktározási lehetőségeket is. Ez azt jelenti, hogy a Bakkt platform felhasználói valamilyen kormányzati szabályozású letétkezelői szolgáltatással rendelkeznek a Bakkt révén.

Bakkt szintén a Bitcoin határidős piacára ugrik be. A jelenlegi határidős ajánlattól eltérően azonban ezeket fizikailag, nem pedig készpénzben számolják el. A fizikai Bitcoin biztonságos és biztosított raktározási megoldásukban lesz tárolva.

A Bakkt technológiáját szintén jelentős idő alatt fejlesztették ki. Kelly Loeffler, a vezérigazgató szerint az elmúlt 18 hónapban „építették a gyárat”. Ban,-ben ugyanaz az interjú, kijelentette, hogy nagy titokban épült, és a névről csak a közelmúltban döntöttek.

Most, hogy van ötlete arról, mi a Bakkt, vessünk egy mélyebb pillantást arra, miért lehet ez az intézményi befektetők csodaszere.


Bakkt előnyei az intézmények számára

Annak oka, hogy ennyi ember bullish a Bakkt ökoszisztémával kapcsolatban, az az oka, hogy az lebontja a belépés számos kulcsfontosságú akadályát. Ezek az akadályok makacsul fennálltak, annak ellenére, hogy más vállalatok megpróbálták ezeket kezelni.

Bakkt előnyei az intézmények számára

A Bakkt intézményi előnyei közül néhány

Az akadályok elsősorban az alapok biztonságához, a rendelkezésre álló származékos eszközök hiányához, valamint a kriptovaluták nagyszabású fogyasztói elfogadásának hiányához kapcsolódnak..

Az alapok biztonsága

Ez minden intézményi befektető számára vitathatatlanul a legfontosabb szempont.

A pénzkezelő számára elég könnyű olyan hagyományos eszközöket tartani, mint részvények, kötvények és áruk. Nagyon nehéz ezeket az eszközöket ellopni vagy elveszíteni.

Mindazonáltal mindannyian tudjuk, milyen könnyű a hackereknek a digitális valuta szifonja. Hasonlóképpen, a titkos kulcsok nem megfelelő kezelése és a jelszavak elvesztése révén a kriptovaluták is örökre megsemmisülhetnek vagy elveszhetnek.

Csak azokra a stresszekre kell gondolnia, amelyekre azért van szüksége, hogy megvédje néhány ezer dolláros kriptovaluta-állományát. Most képzelje el azt a forgatókönyvet, amikor a befektetők ezreinek 100 millió dolláros kriptójában tartja a 100 millió dollárt.

Képzelje el, milyen következményei lehetnek egy katasztrofális veszteségnek vagy hackelésnek, amely a hűbéri kötelesség megszegéséhez vezet. Képzelje el a perek fenyegetését és az egyébként csillagos befektetési hírnevének megsemmisítését.

Valóban ijesztő gondolatok.

Nem mintha jelenleg nincsenek kriptovaluta letétkezelői megoldások a piacon. Megoldásai vannak Coinbase és az Ikrek, mindkettő nagy és bevett név a kriptopénziparban.

Xapo hűtőtároló bunker

Bejárat a Deltalis adatközpontba és a hűtőtárolóba. Kép forrása: QZ

Ha ez nem hangzik elég biztonságosnak az intézményi befektetők számára, az Xapo tároló tényleges fizikai tárolóban tárolja a titkosítást. A svájci bunkerekbe rejtett magánkulcsait emberi és digitális őrök őrzik.

Ezeket a megoldásokat azonban szövetségileg nem szabályozzák. Ez azt jelenti, hogy a felajánlások vélt biztonsága ellenére mindig fennáll az a kicsi esély, hogy veszteség következhet be. E veszteség esetén nincsenek hátralévő megállók.

Most, hogy a Bakkt bevezeti a „szövetségileg szabályozott” raktározás lehetőségét. Ez valamivel kellemesebb megoldás lehet az intézményi befektetők számára, mint a magánkulcsok svájci hegyoldalban való tárolása.

Sőt, a Bakkt megoldás nagyban javíthatja a fizikai Bitcoin értékesítését és átadását. Rendszerint, ha kereskedni akarnak ezen értékpapírokkal, akkor vagy tőzsdén kívüli tranzakciót kell végrehajtaniuk, vagy szabályozatlan kriptotőzsdére kell támaszkodni.

Mindkettő kevésbé optimális.

Ha azonban mindkét intézményi befektető Bitcoinját a Bakktnál tárolták, akkor a folyamat jelentősen leegyszerűsödik. Másodperceken belül az ICE platformon kereskedhetnek, majd a Bitcoin azonnal átvezethető letétkezelőik között a Bakkt-nál..

Származtatott instrumentumok

A pénzügyi piacok kockázatkezelésével kapcsolatban az intézményi befektetők és a vállalkozások általában származtatott eszközökhöz fordulnak.

Ezek olyan instrumentumok, mint például határidős ügyletek és opciók, amelyek felhasználhatók a piaci kockázatok nagy részének fedezésére. Több száz éve léteznek, és a gazdák, a vállalatok, a fedezeti alapok és a pénzkezelők használják őket.

A kriptopénz opciók és a határidős ügyletek még csak most jelentek meg a bitcoin piacokon. Míg pár éve szabályozatlan formában léteznek, csak tavaly láttuk az első felsorolt ​​határidős szerződéseket a CBOE-n.

CBOE Bitcoin szerződések

CBOE XBT Bitcoin határidős szerződések. Kép forrása: CBOE

A közösségben sokan ezt tekintették arra a pillanatra, amikor az intézményi befektetők a piacra akartak ugrani. Ez azonban valójában nem így történt. Az örökbefogadás hiányának egyik fő oka az, hogy ezeket a határidős ügyleteket készpénzzel teljesítették.

Ez azt jelenti, hogy nem volt tényleges Bitcoin, amelyet cserélnének e határidők elszámolásakor. Tehát, ha nagy bányászati ​​üzemeltető vagy, és el akarod adni a Bitcoin-t előre, akkor készpénzre kell támaszkodnod a jövőbeni fizetésként. Akkor is el kellene adnia fizikai Bitcoinját az azonnali piacon.

Sőt, tekintettel arra, hogy a Bitcoin határidős piacain nincs fizikai kézbesítés, az árképzési hatékonyság hiánya áll fenn. Ez olyan helyzetet teremtett, ahol számos kriptográf arbitrázs lehetőség nyílt meg.

Bakkt ezen teljesen változtatni tud.

A Bakkt naponta szállítja a Bitcoin határidős szerződéseket. Ezeket teljes mértékben fedezik vagy előre finanszírozzák. Mégis, ami a legfontosabb, fizikailag leszállítva. Ez azt jelenti, hogy a kereskedések szerződő felei lejáratkor tényleges Bitcoin-ban fognak tranzakciókat folytatni.

Ez lehet az ideális megoldás számos olyan vállalkozás számára, amelyek a kriptovaluta fizetésekre és a fiat konverziókra támaszkodnak. Például ez lenne az ideális megoldás azoknak a Bitcoin-bányászoknak, akiknek előre kell értékesíteniük érmeiket. Olyan online kereskedők használhatják, akiknek fiat-vá kell alakítaniuk Bitcoin-jukat.

Egyszerűen, sokféle felhasználási lehetőséget nyit meg ezeknek a szerződéseknek, és segíti az árfelfedezés folyamatát. Alapján a Bakkt vezérigazgatója, Kelly Loeffler

Ez támogatja a piaci integritást, és megkülönbözteti erőfeszítéseinket a meglévő határidős és kriptográfiai tőzsdéktől, amelyek lehetővé teszik a fedezetet

Bár az „árfelfedezés” fogalma meglehetősen amorfnak tűnhet, a pénzügyi piacokon valóban fontos. Segít csökkenteni a felesleges volatilitást, amely gyakran társul a bitcoin piacokhoz.

Ez egyben a pozitív visszacsatolási hurok elfogadásra.

Minél stabilabbá válnak a Bitcoin árai, annál magabiztosabbak a fogyasztók és a vállalkozások számára annak használata, és annál hajlandóbbak az intézményi pénzkezelők bevonni portfóliójukba.

Fogyasztói elfogadás

Bár mindannyian szeretnénk, ha a vállalkozások és az intézményi befektetők felvennék a portfóliójukba a Bitcoint, a tényleges fogyasztók és ügyfelek ösztönzése még mindig hiányzik. Hiányzik a kriptofizetések támogatására szolgáló szélesebb infrastruktúra sem.

Ezek a vállalatok és vállalkozások a végfelhasználóik kielégítésére szolgálnak, és csak akkor gondolnak rá, ha szükségét látják. Ezért van szükség a kriptovaluták szélesebb körű kiskereskedelmi elfogadására.

Míg sok ember aktívan fektetett be a kriptovalutákba, a kereskedelemben még nem nagyon alkalmazták ezt. A lakosságnak még mindig nagy része van, amely nem érti a digitális valuták használatának eseteit, és ezért nem fogja tartani őket.

A Bakkt ezen kíván változtatni számos partnerségével.

Először is fennáll a kapcsolatuk a Starbucks-szal. Ez lehetővé teszi ügyfeleik számára, hogy kriptovalutájukat USD-vé konvertálják és boltjaikban költsék el. Azonnal világos és jelen példája van a digitális készpénz nagyon kézzelfogható felhasználási esetére.

A Starbucks alelnöke, Maria Smith szerint a legutóbbi eredeti sajtóközleményben:

A Starbucks Rewards több mint 15 millió tagjának a Mobile Pay vezetőjeként a Starbucks elkötelezett az innováció mellett az ügyfelek fizetési lehetőségeinek bővítésében.

Bár a kriptóval történő kávéfizetés nagyszerű, a fejlesztés alapjául szolgáló infrastruktúra a legizgalmasabb. Az erős és robusztus fiat / kriptofizetési infrastruktúra az egyik hiányzó dolog.

A Starbucks már elég robusztus fizetési infrastruktúrával rendelkezik, és mindig arra ösztönzi fogyasztóit, hogy kártyák helyett telefonjukkal fizessenek. Kombinálja ezt a Microsoft Azure hálózat hatalmas elérhetőségével, és elég szilárd megoldást kínál.

További nagy ötletek, támogatta Bakkt

Számos olyan újítás is létezik, amelyet a Bakkt hoz az intézményes Bitcoin piacok elé, amelyek feltöltést tehetnek lehetővé.

Például sokkal több kapcsolatot biztosítanak a kriptopénzpiacokkal és az információkkal. Ez a jelenlegi környezetben elsősorban azért hiányzott, mert a nagy technológiai intézmények követelményei eltérnek a kiskereskedőktől.

Bakkt csapat tagjai

Az ICE Exchange vezérigazgatója (Jeff Sprecher> feleségével és a Bakkt alapítójával (Kelly Loeffler). Kép forrása: Szerencse

A Bakkt megoldás magában foglalja a FIX API-khoz való hozzáférést, az összevont ticker-hírcsatornákat, valamint a szabályozási jelentési funkciókat és a részvételi megállapodásokat.

Lényegében Bakkt lehetővé teszi ezeknek az intézményeknek, hogy a meglévő jövőbeli ökoszisztémát „második rétegként” használják a blokklánc tetején. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek széles körű kereskedelemhez és kockázatkezelési alkalmazásokhoz férhetnek hozzá, amelyek jelenleg elérhetők az ökoszisztémában.

Előre néz

Figyelembe véve a Bakkt által tett ígéretet, nem csoda, hogy a kriptográfiai közösség miért olyan izgatott. Ez nem hasonlít sok más kriptovaluta projektre, amelyek sokáig tartanak ígéretekkel és rövidek a megtérüléssel.

A világ egyik legfontosabb nemzetközi tőzsdei szolgáltatója fejleszti. Ezt a neves cégek hosszú listája is támogatja, köztük a Fortress Investment Group, a Galaxy Digital, a Horizons Ventures, az Alan Howard, a Pantera Capital és a Protocol Ventures..

Ez nagy jel, mivel az egyetlen befektetői csoport, amely teljes mértékben meg fogja érteni az intézményi kriptográfiai megoldás szükségességét, maguk is intézményi befektetők. Nyilvánvaló, hogy látják Bakkt ígéretét.

Tehát csak várakozással várhatjuk, hogy vajon a Bakkt valóban az intézményi befektetők számára nyújt-e rámpát a kriptovaluta szupersztrádára.

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül & Bakkt

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me