Mi a Bytom? A híd a fizikai és digitális világ között

Emlékszem csaknem 30 évvel ezelőtt, amikor először bekerültem az internetre, hogy mennyire teljesen decentralizált volt. Mennyit változott ez a három évtized alatt.

Ma internetünket egy kis technológiai és média cégcsoport irányítja, amely manipulálja az információk és hírek terjesztését és fogyasztását..

De ez nem csak az internet. A fizikai világunk nagyon hasonlóvá vált: egy maroknyi vállalat irányította azt, amit látunk, olvasunk, fogyasztunk, és nagyjából az életünk minden aspektusát.

A blokklánc-technológia térnyerésével a technológusok új csoportjának felemelkedése is bekövetkezett. Ez a szabad gondolkodású csoport egy decentralizált modell segítségével akarja visszavenni az emberek irányítását, amely megkönnyíti az információk megosztását és fogyasztását, egy központosított középső ember beavatkozása nélkül..

IQ Opciós Kereskedelmi Hitelkártya

Az egyik ilyen csoport megalapította a Bytom kínai blokklánc-vállalatot, amely olyan jövőt ígért, ahol a valós atomeszközök tárolhatók és kereskedhetők a digitális blokkláncon..

Bytom Team

A. Alapítója Bytom Chang Jia, aki szintén megalapította a 8BTC.com-ot. Régóta blockchain szószóló, és kampányolt a blockchain technológia tudatosságának és megértésének előmozdításáért Kínában. Díjnyertes sci-fi szerző, társszerzője volt a Bitcoinról szóló első kínai nyelvű kínai könyvnek: Bitcoin: A Real Mégis a virtuális pénzügyi világ (2014).

A Bytom társalapítója Duan Xinxing, jelenleg a 8BTC.com ügyvezető elnöke és korábban az OKCoin alelnöke, amely egykor a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje volt. Két blokklánc-központú könyv szerzője Kínában is.

Bytom áttekintés

Bytom érme logó

Kép a Fotolia-n keresztül

A Bytom egy blokklánc protokoll, amelyet közvetítő linkként fejlesztenek ki, amely összekapcsolja az általánosított blokkláncokat a speciális blokkláncokkal. Ez az első ilyen jellegű projekt, amely meglehetősen úttörő, mivel a digitális és atomi eszközök sokféleségének cseréjét kívánja elérni.

Konkrétan a Bytom-ot azért hozzák létre, hogy kezelje a vagyonkezeléssel kapcsolatos kérdéseket, mind a digitális, mind a valós eszközöket, áthidalva a virtuális világ és a fizikai világ közötti szakadékot.

A Bytom-ot néhány kritikus kérdés megválaszolására tervezték, amelyek kulcsfontosságúak lehetnek a jövőbeni blockchain-fejlesztések szempontjából is. A Bytom által megoldani kívánt kérdések között szerepelnek:

  • Milyen típusú blokklánc szükséges a digitális eszközök tárolásához?
  • Hogyan hozhatunk létre térképi kapcsolatot a fizikai és a digitális eszközök között
  • Megfelelési probléma megoldása
  • Hogyan fogjuk áthidalni a digitális és fizikai közötti szakadékot, hogy lehetővé tegyük az eszközök hatékony és eredményes áramlását mind a láncon, mind a láncon kívül. A Bytom platform alapvető funkciója a „digitális híd” és a fizikai világok. Elméletileg ez úgy fog megvalósulni, hogy decentralizált nyilvántartást hoz létre, ahol mind a fizikai, mind a digitális eszközök regisztrálhatók, majd később megvásárolhatók, eladhatók és cserélhetők. A Bytom csapat szavaival:

„A Bytom egy több bájtos eszköz interaktív protokollja. Különböző formában működő heterogén bájtok (őshonos digitális pénznem, digitális eszközök), amelyek különböző formában működnek a Bytom Blockchain-on, és az atomi eszközök (warrantok, értékpapírok, osztalékok, kötvények, hírszerzési információk, előrejelzési információk és egyéb, a fizikai világban létező információk) regisztrált, kicserélt, szerencsejátékkal rendelkező és a Bytomon keresztül egyéb bonyolultabb és szerződésen alapuló interoperációkban vett részt. ”


Egy ilyen híd létrehozásával a Bytom azt tervezi, hogy létrehozza a világ legnagyobb nyilvános blokkláncát. Digitális és fizikai eszközök összekapcsolásával a blokklánc növeli a Bytom blokkláncon tárolt eszközök biztonságát, likviditását és végső soron az értékét is.

Bytom Jellemzők

A Bytom egyértelműen az egyik legmodernebb és átfogóbb nagyszabású projekt, amelyet ma fejlesztenek ki. A platformot jó kompatibilitási funkciókkal fejlesztik, együttműködve a Bitcoin által már használt UTXO (el nem költött tranzakciókimenet) modellel.

Ez lehetővé teszi a párhuzamos tranzakcióellenőrzést, amely biztosítja, hogy a fel nem használt kimeneteket egyszerre csak egyetlen tranzakció idézheti. Ez megoldja a kettős kiadás problémáját, amellyel mindig meg kell küzdeni minden blokklánc projektben.

A Bytom protokoll három külön réteget is lehetővé tesz:

  • Alkalmazási réteg, amely barátságos a mobil és más terminálok számára, valamint kényelmes a fejlesztők számára az eszközkezelési alkalmazások létrehozásában.
  • Egy szerződéses réteg, amely a keletkezési szerződést és a szerződések ellenőrzését használja az eszközök kibocsátására és kezelésére, ugyanakkor lehetővé teszi a tranzakciók méretezését és megakadályozza a türelmi holtpontot Turingben.
  • Adatátviteli réteg az eszközkibocsátás, a kiadások, az átutalás és más tranzakciós részletek kezelésére.

Az „általános címformátum” használatával az ügyfelek számára biztosított natív pénztárca sokféle pénznem számára képes támogatást nyújtani. Ezenkívül egyetlen magánkulcsot is támogat a pénztárca összes támogatott valutájához való hozzáféréshez és tranzakcióhoz.

A konszenzusra a Proof of Work (PoW) protokollmechanizmus segítségével kerül sor, és a Bytom érme ASIC-kompatibilis lesz, így a bányászok könnyen bányászhatják és ellenőrizhetik a tranzakciókat. A Bytom blokkláncán kibocsátott és digitalizált eszközök szintén elválasztják a tranzakciós aláírásokat az adott tranzakció többi adattól. Ez hasonlóan hangzik, mint ahogy a Segregated Witness működik a Bitcoin esetében, bár nem világos, hogy a csapat a Bitcoin SegWit kódot használja-e, vagy saját kódot fejlesztettek ki.

Végül felmerül a láncok közötti eszközmegosztás kérdése. A Bytom fejlesztés alatt áll, hogy lehetővé tegye a fő lánchoz kapcsolódó kisebb mellékláncok létrehozását. Ezek az oldalláncok teljes mértékben kihasználják a fő lánc biztonságát, de mégis fejleszthetők a saját érméik vagy zsetonjaik kibocsátásának teljes ellenőrzése érdekében..

Számos projekt dolgozik hasonló megoldásokon, köztük maga a Bitcoin oldallánc-megoldása, a Lightning Network. Nyilvánvaló, hogy a fejlesztők úgy érzik, hogy ez szükséges funkció, de a vállalkozások még nem fejezték ki jóváhagyásukat az oldallánc koncepcióval kapcsolatban.

Bytom Token részletek

A natív Bytom érmére (BTM) lesz szükség a hálózatban történő tranzakciókhoz. Ezt egy ICO-ban bocsátották ki 2017. június / júliusban. A teljes készlet 67% -át az ICO szakaszában bocsátották ki, a fennmaradó 33% -ot bányajutalomként visszatartották. Jelenleg 1,407 milliárd érme van a tervezett 2,1 milliárd teljes készletből. A tervek szerint 86,625 millió érme áll a bányászok rendelkezésére az első négy évben. Ezt követően a bányászati ​​jutalom négyévente a felére csökken, amíg ki nem bocsátják a 2,1 milliárd érme teljes mennyiségét.

A Bytom nagyon jól teljesített a kriptovaluták 2017 decemberétől 2018 áprilisáig tartó visszaesése alatt. Valójában 2018. március 18. és 2018. március 31. között az érme ára majdnem megduplázódott.

Azóta a március végi szint felett vagy felett maradt, ezért úgy tűnik, hogy nem pump and dump rendszer volt. Sajnos a projekthez kiadott információk nagy része kínai nyelven készült, így nem sikerült megállapítanom, hogy van-e alapvető oka az áremelkedésnek.

Következtetésképpen

A Bytom egy nagyon érdekes és ambiciózus projekt. Szükségesnek tűnik ez is, de a jelenlegi technológiával megvalósítható-e?

Erre a kérdésre kell válaszolnia a Bytom fejlesztőinek. A Bytom fehér papír feltételezi, hogy a következő blokklánc-korszakban bármi, aminek értéke van, digitalizálódik és átkerül a blokkláncba, ahol számtalan más módon tárolhatja, eladhatja, elcserélheti, megvásárolhatja, eladhatja, hazárdjátékkal kezelheti és manipulálhatja, főleg intelligens szerződések felhasználásával..

Bár egyetértek abban, hogy végül minden digitálisan elérhető lesz, ahogyan Bytom leírja, nem vagyok biztos benne, hogy a világ készen áll-e erre most. Ha az árfutás bármi jelzést ad, akkor valaki nagy híve a Bytom projektnek.

Végül maga dönt majd a projekt életképességéről. Úgy gondolom, hogy a projekt puszta mérete és hatóköre nagyobb kockázatot jelent az amúgy is kockázatos arénának. Óvatosan lépkednék, bár egy kis tét nem biztos, hogy oktalan, ha a Bytom csapata végül teljesíti ígéreteit.

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me