Mémek, sértések és durva humor – el fogják ítélni a kriptovalutát?

Az Ethereum társalkotója, Vitalik Buterin megdöbbentő nyilatkozatot tett közzé a Twitteren a mai napon. Kijelentette, hogy ha a dolgok általában nem változnak a kriptovaluta közösségen belül, akkor nagyon jól kiléphet és mindenkit magára hagyhat.

Mitől lett annyira ideges?

Saját szavaival elmondta, hogy csalódottnak érzi magát a közösség egészének hozzáállásának „éretlensége” miatt.

A Holdak, a Lambó és az éretlenség bővelkedik?

Mielőtt Vitalik panaszába kerülnénk, meg kell értenünk a közösséget, vagy legalábbis annak leghangosabb részét. Tudnunk kell kik ők és mit képviselnek.

Ellentétben a hagyományos befektetési körökkel, amelyek a karrier közepén és a nyugdíjasokból állnak, akik nagyon jól bejáratott és kiforrott trendeket követnek, úgy tűnik, hogy a kriptopénz rengeteg fiatalt vonz, különösen a 30 év alatti fiatalokat.

Ez nem azt jelenti, hogy 30 év felett senki nem fektet be a bitcoinba, csak a Vitalik által hivatkozott közösség azon része, amelyre utal, elég nyilvánvaló, hogy többnyire meglehetősen fiatalok. Ez önmagában nem jelent problémát.

Az is köztudott, hogy a kriptovaluta közösség és leghangosabb kisebbsége többnyire fiatal férfiakból áll. Ez bizonyos önvizsgálattal meglehetősen könnyen ellenőrizhető.

Nézzen meg néhány kriptovalutával kapcsolatos videót a YouTube-on, és főleg fiatal férfiakat talál. Nézzen meg bármelyik blockchain projektet, és megint azt találja, hogy főleg fiatal férfiak állnak mögötte.

A nők abszolút részt vesznek a kriptovalutában, és számuk minden nap növekszik, de a helyet még mindig nagyrészt fiatal férfiak töltik be. Mint ilyen, a hatásuk érezhető majd a legerősebben.

Bár a világon nem sok felmérés áll rendelkezésre az átlagos befektetőkről, a CNBC nemrégiben készített jelentése idézett hogy a japán kriptovaluta befektetők között 79% férfi.


A Play Fighting megértése

Hogyan kommunikálnak a fiatal férfiak egymással? Ez egyszerű. Viccekkel, mémekkel, sértésekkel és durva humorral. Audrey Nelson pszichológus ezt „játékból harcolni“. Dr. Nelson megjegyezte, hogy a férfiak számára „gyakran a hízelgés egyik formája, ha ellenzékbe keverik”.

Dr. Nelson szerint valóban úgy tűnik, hogy harcias és látszólag éretlen a fiatal férfiak működése.

Futhur-t folytatta, mondván: „A férfiak gyakran játékgá változtatják az üzletet, és meg akarják spórolni ellenfeleikkel. Ez nem érzelmi válság vagy személyes támadás; csak egy kis móka. Ez sport. ”

A kérdés az, hogy ezek bármelyike ​​jelent-e problémát??

Az írók véleménye szerint nem, ez nem komoly probléma. Ez minden bizonnyal bosszantó, és határozottan kedvezőtlen lehet az avatatlanok számára, de nem ez fogja elpusztítani a kriptovalutát.

Nem, a kriptopénz sokkal erősebb, mint az ostoba mémek, rivalizálás és WC-poénok.

Amikor a kriptovalutát vizsgáljuk, be kell látnunk, hogy ez egy rendkívül kockázatos és eddig viszonylag nem bizonyított technológia (összehasonlítva a több mint 100 éve létező tőzsdéhez hasonlóval).

Milyen tömeg vonzza a kockázatos, be nem bizonyított és rendkívül technikai tömegeket? A válasz fiatal férfiak. És csakúgy, mint a fiúk az iskola udvarán, ezek a fiatal férfiak is úgy fognak viselkedni, mint a fiatalok.

Ma látjuk, hogy ezek a fiatal férfiak veszekednek és harcolnak azon, hogy melyik kriptopénz a legjobb, melyik „szívja be”, és melyik kapja meg a Lambót a lehető leghamarabb.

Az önkifejezés ezen módjai nagyon hasonlítanak az 1990-es évek elején bekövetkezett konzolháborúkra. Melyik a jobb, a Sega vagy a Nintendo? A Nintendo színei jobbak. A Sega robbanásszerű feldolgozással rendelkezik. Aki az 1990-es években iskolás volt, ezt igazolhatja.

A technológiával küzdő fiatal férfiak nem újdonságok, és ez alól a kriptovaluta sem kivétel. Ha hozzátesszük a keverékhez, hogy ez a technológia pénz is, csak az indulatok még hevesebben fellángolnak.

Vajon magasabb közösségként kell-e céloznunk??

Ha úgy gondoljuk, hogy ez a viselkedés normális, ez azt jelenti, hogy nem kellene valami jobbra törekednünk? Csak el kellene fogadnunk, hogy a dolgok így vannak? Ennek megválaszolására ez a szerző azt javasolja, hogy nem, mindig magasabbra kell törekednünk.

A Bitcoin csak 2009 óta létezik. Ez kevesebb, mint 10 évvel ezelőtt. Amint elértük a 20 és 30 éves határt, látni fogjuk, hogy a korai és a jelenlegi befektetők felnőnek és érettebbek lesznek. Nemcsak társadalmi interakcióikban, hanem pénzügyi kapcsolataikban is.

Sokkal kevésbé kockázatos lépéseket fogunk látni ennek az embercsoportnak. Valószínűleg sokkal kevesebb fanatizmust és buzgalmat fogunk látni. Ha valami, ez a folyamat már megkezdődött és jól halad.

A nem is olyan távoli jövőben mindannyian szeretettel fogunk visszatekinteni erre az őrült időszakra a kriptovaluta fejlődésében, és emlékezni fogunk arra, hogy mennyire éretlenek és egyenesen ostobák voltunk. De ez rendben van, ez a felnőtté válás része. És ezt mindannyian megtesszük, akár tetszik, akár nem.

Könnyű megérteni Vitalik csalódottságát. Az Ethereumot és a kriptovalutát olyannak tekinti, amely világváltoztató lehet, valamit javíthat az egész emberiségen, nem pedig a fürdőszobai poénokat..

De Vitalik, remélem, meg tudja érteni, hogy mivel a technológiának időre van szüksége az éréshez, a közösségnek is időre lesz szüksége az érettséghez. És ezzel nincs semmi baj.

A megfelelő időben büszkévé tesszük Vitalikot, de talán még nem.

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map