Loki Szemle: Magánügyletek, decentralizált kommunikáció

A Loki egy másik adatvédelmi érme, amely a közelmúltban meglehetősen kevés érdeklődést váltott ki a kriptográfiai körökben.

Ez egy adatvédelmi tudatú kriptovaluta, amely csatlakozik a hasonló érmék hosszú listájához, amelyek megpróbálják kihasználni a Bitcoin magánéletének hiányát. Valójában megbocsátható, ha kissé elárasztja magát a magánélet-központú blokkláncokat fejlesztő projektek rengeteg száma.

Ebben a környezetben a Loki valóban kitűnhet, és rést faraghat magának? Vagy jönni fog, mint más hasonló magánélet érmék?

Ebben a Loki-áttekintésben alaposan megvizsgáljuk a projektet. Elemezzük az alapul szolgáló adatvédelmi protokollokat és technológiákat, valamint elmélyülünk a csapat tapasztalatában, a felhasználói elfogadási lehetőségekben és a hosszú távú LOKI token kilátásokban.

Mi az a Loki?

A Loki a Monero elágazásaként jött létre, amely már most is az egyik legnevtelenebb és legtitkosabb kriptovaluta. Val vel Loki, a fejlesztők egy teljesen névtelen, privát, biztonságos hálózatot kívánnak létrehozni a kommunikáció és a kereskedelem számára.

Kereskedjen és kommunikáljon az abszolút szabadsággal

Akkor hogyan különbözteti meg Loki magát Monerótól? Valójában több szempontból is.

Először is, a Loki csapata nem Moneróval versenyez. Egyszerűen felhasználja a Monero adatvédelmi funkcióit, hogy megalapozza a Szolgáltatási csomópontok második szolgáltatási rétegét. A Szolgáltatási csomópontok olyan architektúrát használnak, amely hasonló a többi internetes internetes protokollhoz, hogy lehetővé tegye a privát kommunikációt a Loki hálózaton.

Loki Jellemzők

A Loki főbb jellemzői. Forrás: Loki honlap


Ezek a peer-to-peer protokollok segítik a decentralizált hálózat létrehozását az interneten keresztüli forgalom magánirányú továbbításához. A Monero gyűrűs aláírásokat és lopakodó címeket használ, hogy elfogadható letagadhatóságot teremtsen felhasználói számára a tranzakciók aláírásakor.

A gyűrűs aláírás úgy működik, hogy létrehoz egy aláíró gyűrűt, ahol egy kivételével mindenki csak csali. Míg a Loki ugyanúgy használja a gyűrűk aláírását, mint a Monero, a Monero-n is javul azáltal, hogy betartja a minimum 10 gyűrűméretet, ahol a Monero minimum 5 gyűrűmérettel rendelkezik.

A lopakodó címek biztosítják azt is, hogy a tranzakció címzettjének nyilvános kulcsa soha ne legyen összekapcsolva a tranzakcióikkal. Ezek úgy működnek, hogy egyszer használatos lopakodó címet hoznak létre, valahányszor tranzakciót küldenek a Loki hálózatra.

Az összegeket erre a címre küldik, és az átvevő kiszámítja a privát kiadási kulcsot ehhez a címhez, lehetővé téve számukra, hogy a saját lakcímük nyilvánosságra hozatala nélkül átvegyék az alapok tulajdonjogát. Ez a vevők névtelensége a Loki hálózat egyik alapvető jellemzője.

Loki Technology

Természetesen ahhoz, hogy a Loki megfelelően meg tudjon különböztetni más adatvédelmi érméktől, rendelkeznie kell saját egyedi technológiájával. Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan funkciót, amelyek kizárólag a Loki hálózatba tartoztak.

Mixin disztribúció

Mint fentebb említettük, a gyűrűs aláírások általában tartalmazzák a valódi el nem használt kimenetet és számos csalást. Ezeket a csalikat mixinek hívják. Úgy néznek ki, mint egy fel nem használt kimenet, de nem feltétlenül az.

Gyűrű aláírások Mixin

A tranzakcióban szereplő „Mixins” csengő aláírások. Forrás: Cryptonote

A Loki a mixeket a felhasználói kiadási szokások alapján veszi, ami azt jelenti, hogy egy harmadik fél soha nem feltételezheti, hogy a legrégebbi keverék csalóka, mert a választott kimenetek elosztása tükrözi annak lehetőségét, hogy egy régebbi, el nem költött mixin bekerüljön a gyűrű aláírásába. Ezt a mintavételt azért vonták be, hogy fokozzák a hálózati védelmet egy időbeli asszociációs támadás ellen.

Szolgáltatási csomópontok

A funkcionalitás és a hálózat méretezhetőségének nagy részét a Szolgáltatási csomópontok lehetővé teszik. Ezek a tételemek a hibrid Proof-of-Work és Proof-of-Stake konszenzus modellben a Loki hálózaton.

Ezen szolgáltatási csomópontok egyikének működtetéséhez a csomópont üzemeltetőjének időzárral kell lezárnia bizonyos mennyiségű LOKI tokenjét a blokkjutalom egy része fejében. Ez piaci alapú ösztönzőket biztosít a Loki hálózat számára a Sybil támadásokkal szemben.

A piaci alapú ösztönzők használatának ötletét a Sybil támadások megelőzésére először a DASH és a masternode-ok használata vetette fel. Lényegében, mivel egy támadó megpróbálja összegyűjteni az érmék több részét a hálózat irányítása érdekében, a kiemelkedő ellátás ára emelkedni fog, és a támadást megfizethetetlenül drágává teszi.

Ezért a kimagasló kínálat csökkentése érdekében a Loki ösztönzi ezen szolgáltatási csomópontok futtatását. A szolgáltatás csomópontjává váláshoz jelentős követelmények vonatkoznak, amelyek nemcsak az őszinte viselkedésre ösztönöznek, hanem a kiemelkedő kínálatot is csökkentik.

A Szolgáltatási csomópontok egy másik fontos funkciót is ellátnak a Loki hálózaton, mivel képesek létrehozni Szolgáltatási csomópont alkalmazásokat (SNApps) privát üzenetek kiszolgálására és tárolására.

Loki Messenger

A Loki hálózatba tervezett legelső SNApp egy decentralizált, privát, titkosított üzenetkezelő szolgáltatás, a Loki Messenger. Noha már vannak privát üzenetküldő alkalmazások, ezek mind központi szerverek segítségével készülnek, amelyek harmadik fél támadásának célpontjai lehetnek. A Loki Messenger esetében a magán- és magánkulcs titkosítását használják a magánélet megőrzésére.

A fogadó cím a Loki tulajdonosának nyilvános kulcsa lesz. A feladó három véletlenszerűen kiválasztott szolgáltatási csomópontra továbbítja üzenetét, és azt a vevő nyilvános címével írják alá. Minden Szolgáltatási csomópont legfeljebb 24 órán keresztül tárolhat üzeneteket az „üzenettárban”. Az üzenetküldési funkciók a tervek szerint elérhetővé válnak a Loki pénztárca szoftverében, valamint mobilalkalmazáson keresztül.

Loki Online Messaging

Online útválasztás a Loki hálózatban, ahol Alice kommunikál Bobdal. Forrás: Fehér papír

Két egyedi titkosítási funkciót talál a Loki Messenger részeként:

  1. Tökéletes előre titoktartás: A Loki Messenger vadonatúj megosztott titkosítási kulcsot használ minden elküldött üzenethez. Ezzel elkerülhetőek azok a támadások, amelyekben hosszú távú kulcs van kitéve, mert egy kulcs felfedése a Loki Messengerből nem veszélyezteti a teljes üzenetláncot. Az üzenetlánc titkosításának megszakításához a támadónak meg kell találnia az egyes üzenetek kulcsát, ami rendkívül nehéz és valószínűtlen.
  2. Megtagadható hitelesítés: Ez lehetővé teszi két fél számára annak bizonyítását, hogy ők a feladó és a fogadó személyek, de megakadályozza, hogy bármely harmadik fél felfedezze bármely üzenet valódi feladóját vagy címzettjét.

Lokinet névtelen böngészéshez

A Loki egy újfajta mixnet-t is létrehozott, ami valamilyen módon hasonlít a Torhoz vagy az I2P-hez, hogy megakadályozza a Sybil-támadásokat, és Lokinet-nek hívja. Ez az új típusú mixnet piaci alapú Sybil támadási ellenállást alkalmaz. A Lokinet ezt ötvözi a hagymás útvonallal, hogy új magánalagutat hozzon létre az internet eléréséhez.

A hagyma útválasztása azt jelenti, hogy minden csomópont csak azt tudja, hogy honnan kaptak adatcsomagot és hová küldték tovább. Nem tudják a csomag eredetét, vagyis nem tudják az Ön tartózkodási helyét vagy azt, hogy ki vagy. A Lokinet használatával hozzáférhet a Loki SNApps-hez és bármelyik tetsző weboldalhoz anélkül, hogy felfedné IP-címét és tartózkodási helyét.

Döntöttek egy teljesen új mixnet létrehozásáról a meglévő mixnetek használata helyett, mert sem a Tor, sem az I2P nem tudta teljes mértékben enyhíteni a Sybil támadásokat. Ezenkívül a Tor hálózat meglehetősen központosított, míg az I2P gyenge konszenzus modellel rendelkezik, és nincs hivatalos módja az internet névtelen elérésének..

A Lokinet osztott tranzakciókból felépített elosztott táblákat fog használni, amelyek lehetővé teszik a Service Nodes számára, hogy útválasztóként működjenek a hálózaton. A Lokinet decentralizált regisztrációja és regisztrációjának törlése révén magas szolgáltatási színvonalat fog fenntartani, ahol a Szolgáltatási csomópontokat konszenzussal értékelik és eltávolíthatják, ha nem is a sávszélesség, az üzenettárolás és a blokklánc-tárolás minimális normáinak megfelelően..

Tudjon meg többet a Lokinetről itt.

A Loki Team

A Loki honlapján 4 vezetői tag, 10 fejlesztő és 8 támogató szervezet szerepel.

A Loki ügyvezető csoport tagjai

A Loki ügyvezető csapatának tagjai

Egyes vélemények szerint a legimpozánsabb csapattag a vezető fejlesztő Tom Winget, aki korábban nagyban hozzájárult a Monero-hoz 2014-ben és 2015-ben. Tapasztalata létfontosságú volt a Loki fejlődéséhez.

A Loki alapítója Simon Harman, aki a webfejlesztés és a projektmenedzsment háttérrel rendelkezik. Tagja az ausztráliai Blockchain Centernek, amely az ország legnagyobb blokklánc-vállalkozók, szakértők, mentorok és befektetők közössége.

LOKI Token History

A Loki zsetonokat zártkörűen értékesített 2018 márciusában, a 150 milliós teljes tokenkészlet 15% -át eladta 0,68 dollárnál, és 9 millió dollárt gyűjtött. A fennmaradó zsetonokat bányászati ​​jutalmakért tartják, de a magánértékesítést követően egy nagy repülőteret is tartottak. Soha nem volt nyilvános ICO a Loki számára.

A légcsepp után a LOKI árfolyama 2018 legnagyobb részében esett, 2018 augusztusában 0,13 dollár körüli mélypontot ért el. Azóta erősödik, és 2018. október végén 0,4433 dolláron kereskedik LOKI-nként. Ez közel 13 millió dolláros piaci sapkát ad neki, és a piaci sapka szerint a 301. legnagyobb érme.

LOKI Token Performance

A LOKI Token árteljesítmény az indulás óta. Kép forrása: CoinMarketCap

Ha LOKI-t szeretne vásárolni, akkor csak a Cryptopia vagy a TradeOgre oldalon teheti meg. Jelenleg nincs más, a LOKI-t támogató tőzsde.

A LOKI tárolását a weboldalukon elérhető hivatalos Loki pénztárcában kell elvégezni Windows, MacOS és Linux számára. A pénztárca nem csak a LOKI tárolását teszi lehetővé, hanem megnyitja a LOKI bányászatának lehetőségét és a rendszer használatának megkezdését a kereskedelemhez, végül privát üzenetek küldéséhez és fogadásához.

Következtetés

Mint magánéleti érme, a Loki számos fejlesztést hajtott végre a Monero-val szemben, de nem vagyok biztos benne, hogy ez elegendő-e a monero-hívek toborzásához. Valóban látható, hogy a LOKI zsetonok ára hogyan szenvedett az airdrop következtetését követően, bár az utóbbi időben erősen visszatérnek.

A privát üzenetküldés iránt érdeklődők minden bizonnyal érdeklődni fognak a Loki Messenger iránt, de amíg a platform nem tud több SNApps-t szállítani, nem vagyok biztos benne, hogy a messenger önmagában elegendő-e a széles körű elfogadáshoz.

Felmerül a cseretámogatás kérdése is. Mivel csak két tőzsde kínálja a LOKI-t, az érme nagyon nehéz tapadást elérni. Hacsak néhány olyan nagy tőzsde, mint a Binance, az OKEx és a Huobi nem veszi fel a LOKI-t, nem látom, hogyan nyerne további tapadást.

Tetszik a csapat koncepciója és tervei, de a tokennek jobb marketingre van szüksége, különben elveszhet a fejlesztés alatt álló egyéb magánéleti és üzenetküldő érmék homályában..

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map