Lehet, hogy egy kereskedési bot állhat a Coinbase árképzési eltérései mögött?

Ez egy igazán érdekes hét volt a kriptopénzpiacok vadnyugatától.

Az egyik legérdekesebb fejlemény a Bitcoin Cash megjelentetése a Coinbase-en és az azt követő piaci rally, amely számos állításhoz vezetett.

Sokan látták, hogy a tőzsdei bejelentés előtt a BCH ára felértékelődött. Ez arra késztette őket, hogy bennfentes kereskedelem folyjon.

Mégis lehet más magyarázat a piaci szabálytalanságokra?

Írja be a „Picasso” -t, egy festő botot

Szerint a post egy ismert blogger, Bitfinex’ed nevű, a vad hinták másik lehetséges magyarázata a kereskedési bot.

A botot „Picasso” -nak nevezte el, mivel arra hívják fel, hogy „festse” a piacot. Nagyon egyszerűen a piacfestés az, amikor a kereskedők egy csoportja összeáll, hogy úgy tűnjön, hogy a piacon több tevékenység van, mint amennyi valójában.

Ez a piaci manipuláció egyik formája, amelyet a SEC törvénysértőnek tart. Tekintettel azonban arra, hogy a kriptovaluta piacok nem szabályozottak, ezek a műveletek mindennaposak lehetnek.

A Bitfinex’ed egy ideje nyomon követi Picasso cselekedeteit, miközben megpróbálta megfesteni a szalagot a bitcoin piacon. Néhány hónappal ezelőtt egy hasonló „Spoofy” nevű botot is leleplezhetett.

Mi volt Picasso egészen?

Az elemzés szerint Picasso megpróbálta növelni a Bitcoin és a Bitcoin készpénz árát a GDAX / Coinbase-nél a többi tőzsdéhez képest.

A szerző december 7-én megnézett egy példát, ahol a Bitcoin jelentős prémiumért kereskedett a Coinbase-en, mint más tőzsdéken, például a Bitfinex-en..

Például még mindig voltak vételi megbízások a Bitcoin-on, amikor az ár jelentősen meghaladta a többi tőzsdén érvényes piaci árfolyamot. Nem valószínű, hogy ezt emberi kereskedők helyezték volna el.

Ez a Bitcoin Cash fiaskóban is nagy mértékben demonstráció volt. A GDAX alábbi képernyőképét megtekintve láthatja, hogy a BCH ára nagyon gyorsan megugrott a megrendeléseken.

Bitcoin készpénzár-manipuláció


Kép Forrás: Bitfinex’ed

Tekintettel arra, hogy a rendelési könyvek akkoriban meglehetősen könnyűek voltak, a Bottól érkező megrendelések csaknem 200% -kal növelték az árat.

Miért csinálja ezt Picasso??

Egy dolog, amit a Bitfinex’ed felvett, az volt, hogy a Bitfinex tőzsdén a hangerő elég jól korrelált a Coinbase-nél. Más szavakkal, amikor sokat vásároltak a Coinbase-en, ugyanez zajlott a Bitfinex-en keresztül is.

Például, amikor a Coinbase nemrégiben csökkent, a Bitfinex és a Bitstamp kereskedési volumene meglehetősen rohamosan esett.

Ez nagy valószínűséggel arra utal, hogy a Bot fedezeti pozícióként használja a többi tőzsdét. Pontosabban a Bitfinex és a Coinbase közötti profitot próbálja választani.

A Bot alacsony áron vásárolja meg a Bitcoins-t a Bitfinex tőzsdén, majd jelentős felárral eladja a Coinbase-en.

Természetesen a piaci felfogás és a manipuláció szempontjából Picasso által folytatott kereskedelem azt a felfogást kelti, hogy a Bitfinex árai nagy értéket képviselnek.

Ez meggyőzheti a potenciális ügyfeleket, hogy ugorjanak át az összes karikán annak érdekében, hogy Fiat pénznemben finanszírozott számlát kapjanak a Bitfinex-en.

Hogy ez Picasso valójában mögöttes szándéka, vagy érdekes mellékhatás, senki sem tudja megmondani végérvényesen.

A Coinbase feltételek megsértése

Noha világossá akarta tenni, hogy nem gondolja, hogy a Coinbase áll Picasso mögött, a Bitfinex’ed felhozta a Coinbase Szolgáltatási Feltételeit. Ezek a cselekmények egyértelműen sértenek egyes rendelkezéseket.

Pontosabban a piac manipulálására irányuló cselekmények tiltottak a Coinbase-en. Tekintettel arra, hogy valószínűtlen volt, hogy ezeket a kereskedéseket valóban egy emberkereskedő hajtotta végre, a Coinbase-nek meg kell vizsgálnia a számlákat.

A Coinbase szolgáltatási feltételeinek manipulálása

Kép Forrás: Coinbase

Ez lehetővé teszi a Coinbase számára, hogy proaktívan jelenjen meg ezeknek a gyakorlatoknak a megszüntetésében, amikor a bennfentes kereskedelem vádjai sújtják..

Órát tartani

Az eredménytől függetlenül megnyugtató tudnivaló, hogy a kriptovaluta közösségben vannak olyan emberek, akik figyelik a piacokat és felhívják az eseteket.

A Bitfinex’ed jelentősen csökkentette a „Spoofy” aktivitását, amikor néhány hónappal ezelőtt napvilágra került..

Csak abban reménykedhetünk, hogy a Picasso-nak adott expozíció esetén remélhetõ, hogy az üzemeltetõk visszahívják, vagy jelentõsen, vagy teljesen leállítják a tevékenységet.

Őszinte és teljes piacok egészséges piacok.

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me