Kucoin Exchange Review: Teljes útmutató kezdőknek

Ebben a KuCoin áttekintésben egy olyan cserét veszünk szemügyre, amely gyorsan az egyik legnépszerűbb egy nagy Altcoins tömb számára.

Sok kereskedő aktívan kereskedik ezen a viszonylag új tőzsdén. Természetesen ez felveti a kérdést, hogy biztonságosnak tekinthető-e a kereskedelem? Megpróbálunk erre teljes választ adni.

Ebben az áttekintésben a Kucoin-t fogjuk megvizsgálni, és meglátjuk, hogyan áll szemben más cserékkel, milyen előnyöket kínál és milyen potenciális hátrányokkal jár. Összehasonlítjuk a Kucoin-t ugyanazokkal az alapvető irányelvekkel, amelyek magukban foglalják az eszközök támogatását, a biztonságot, a díjakat, a platform technológiát és az ügyfélszolgálatot..

Merüljünk be!

KuCoin áttekintés

A Kucoin eredetileg Kínából érkezett, és egykor Kína egyik legnagyobb tőzsdei platformja versenyzett másokkal, például a bit pénzügyekkel. 2017-ben indult, és ezt követően gyorsan növekedett.

Az országban folytatott tőzsdei megtorpanást követően a Kucoin Hongkongba helyezte át működését, de újabban holdingtársaságot regisztrált Szingapúrban. A KuCoin a PHOENIXFIN PTE alatt működik. KFT. amelyet 2018. január 22-én regisztráltak.

Tavaly befejezték az ICO-t is, amelyben jelentős összeget gyűjtöttek be a technológiai és marketing erőfeszítéseikbe. Ebben az ICO-ban Kucoin részvényeket (KCS) bocsátottak ki, amelyek egy másik érdekes előnye a tőzsde használatának.

A KuCoin-t Michael Gan indította el, aki az Ant Financial kínai konglomerátum korábbi alkalmazottja volt vezérigazgatóként. Azok számára, akik nem tudják, az Ant Financial az Alibaba spinoff cége, amelyet gyakran a kínai Amazon.com néven emlegetnek.

Ázsia számos részén bevett gyakorlat az angol elnevezés elfogadása a többnyelvű kommunikáció megkönnyítése érdekében. Michael Gan esetében úgy tűnik, hogy igazi neve Ku Gan. A nevében szereplő „Ku” valószínűleg inspirációt jelent a csere nevéhez. Ku Gan, vagyis Michael 11 másik vezető személyzet mellett szerepel az oldalon.

KuCoin csapattagok

KuCoin csapattagok


A kereslet tavalyi gyors növekedése óta a KuCoin drámai módon bővült. Most egy csapatuk van számos irodában szerte a világon. Emellett kibővítették a tőzsdét, hogy kereskedési szolgáltatásokat kínáljon számos nyelven.

A KuCoin biztonságos?

Úgy tűnik, hogy a Kucoin meglehetősen biztonságos csere. A rendszeren még nem történt feltörés, és a felhasználókat számos személyes hitelesítési eszköz védi. ami meglehetősen meglepő volt számunkra, hogy valószínűleg ők az egyetlen olyan tőzsdék, amelyekkel találkoztunk, és amelyek alapértelmezés szerint két tényezős hitelesítést igényelnek a kereskedés során.

A fent említett mikro-visszavonási forró pénztárcákat az Amazon felhőszolgáltatás tárolja. Ez azt jelenti, hogy kifinomult tűzfal technológiák mögött ülnek az AWS felhőn.

Platformjukon a legfejlettebb átviteli titkosítási protokollokat használják, amikor az adatokat az ökoszisztémán keresztül mozgatják. Számos belső eljárásuk is van, amelyek érzékeny ügyfél-információkat kezelnek. Különleges személyes engedélyekkel rendelkeznek az adathalász expedíciók megakadályozása érdekében.

Bár e tényezők többsége kétségtelenül biztató azoknak a felhasználóknak, akik fontolóra veszik a Kucoin alkalmazását, a szavakat egy csipet sóval kell bevenned. Még mindig egy új tőzsde, és nem biztos, hogy nekik voltak olyan kiterjedt csere-próbálkozásai, mint a megalapozottabb versenytársaknak.

Csak remélni lehet, hogy ezeket az eljárásokat belsőleg követik. A biztonságtól függetlenül azonban soha nem szabad nagy mennyiségű kriptovalutát megtakarítani egy tőzsdén. Használjon hűtőtárolót vagy hardvertárcát.

Kripto eszközök

Kucoin eszköz támogatás

Kép Forrás

A coinmarketcap.com szerint Kucoin jelenleg ajánlatok 179 kereskedési pár. Míg a legtöbb tőzsde csak kereskedési párokat kínál a bitcoin és az altcoins, valamint az Ethereum és az altcoins között, a Kucoin lehetővé teszi a NEO, a Bitcoin Cash és a Tether USDT tokenek közötti kereskedést..

Bár nem minden opciónak azonos a kereskedési párja, számos lehetőség közül választhat. Annak ellenére, hogy a kereskedelemhez rendelkezésre álló eszközök száma nem olyan hatalmas, mint a Cryptopia esetében, az eszközválasztásnak a legtöbb kereskedő számára mégis elegendőnek kell lennie.

A fehér könyvükben bemutatott ütemterv szerint Kucoin számos más érmét szeretne kibocsátani. Például ez év júniusában szeretnének kiadni egy olyan funkciót, amely lehetővé teszi a párok sokkal hatékonyabb hozzáadását.

Ez azt jelenti, hogy azok, akik a közösségben vannak, ellenérték fejében hozzáadhatják saját érmeiket. Az ütemterv szerint remélik, hogy 2018 decemberéig legalább 1000 kriptovaluta-pár lesz.

Kucoin díjak

A Kucoin meglepően alacsony díjakat kínál. A legtöbb eszköz esetében a kereskedési díjak 0,1%. Ez meglehetősen alacsony az iparban, ahol 0,15% vagy 0,18% gyakoribb. Ezenkívül az a nagyon érdekes, hogy nincsenek kivonási díjak az olyan eszközökért, mint a NEO és a NEO Gas. A felhasználók arról is beszámolnak, hogy időnként egyáltalán nem lesznek kereskedési díjak a különféle eszközökért.

Az érmék egy része valóban alacsony felvételi díjat von maga után. Például a visszavonási díjak 0,0005-nél BTC-n, 0,001-en LTC-n és 0,01-nél ETH-n. Ha olyan összeget vesz fel, amely kevesebb, mint a jelenlegi díj 100 000-szerese, akkor azt másodpercek alatt feldolgozzuk. További információt olvashat az elállási díj szerkezetéről itt.

Amit igazán szerettünk a KUCoin díjstruktúrájában, az az, hogy ezeket hogyan költjük el. A KuCoin tulajdonképpen csak egy viszonylag kis részét (10%) tartja meg. A többi a felhasználók kezébe kerül. Például 50% -ot a felhasználók kapnak a fent említett KUCoin bónusz révén, a másik 40% pedig a meghívási bónusz révén.

Bár ez kétségkívül más üzleti modell, mint a legtöbb tőzsde, arra ösztönzi a felhasználókat, hogy gyakrabban használják a tőzsdét. Arra is ösztönzi őket, hogy utalják barátaikat a platformra a bónusz ajánlatok felhasználása érdekében.

Ezen általában alacsonyabb díjstruktúra mellett úgy tűnik, hogy a Kucoin úttörő szerepet játszik egy olyan egyedi üzleti modellben, amelyben a befektetők megvásárolhatják a Kucoin zsetonjait, és ezáltal időszakos osztalékra jogosítják fel a tulajdonosokat, amelyek a Kucoin platform által beszedett díjak 50% -át teszik ki. Más tőzsdék követték ezt a példát, például a Flyp.Me, amely saját jelzőt kínál, amely hasonló 50% -os osztalékot ad, amelyet negyedévente ad ki.

KUCoin társult program rétegek

KUCoin befektetési rétegek – Forrás: KUcoin.com

Ami kissé aggasztó, hogy a Kucoin affiliate programot kínál, amely lehetővé teszi a díjak 20% -ának fizetését annak, aki affiliate linket használt a link kezdeményezőjéhez.

Ezután, ha azoknak, akik regisztrálták a linket, további felhasználók csatlakoznak, az eredeti link megosztó további díjat kap, legfeljebb 3 fokos elválasztásig.

Bár egyesek gyanítják, hogy ez gyanúsan piramis alakú, nem tűnik átverésnek. Ehelyett legalábbis a felszínen valódi profitmegosztó, affiliate-stílusú mechanizmusnak tűnik a program népszerűségének terjesztésére.

Vevőszolgálat & Kivonások

Mint sok kriptovaluta-kereskedő tanúsíthatja, az ügyfélszolgálat az egyik legfontosabb tényező a tőzsde kiválasztásakor. Úgy tűnik, mintha Kucoin kétségtelenül ezt figyelembe venné és hatékony, napi 24 órában működő ügyfélszolgálatot működtetne.

Az ügyfélszolgálati csapathoz közvetlenül az irányítópulton elérhető kereskedési tőzsdéből juthat el. Természetesen arra is lehetőségük van, hogy e-mailt küldj nekik. Ezt a [email protected] címen lehet megtenni. Webhelyükön kívül távirati csevegési csatornát is működtetnek, és úgy tűnik, hogy elég érzékenyek a twitterükre.

Ha a visszavonásról van szó, arra törekszenek, hogy ezeket a kéréstől számított 10 perc alatt teljesítsék. Ez természetesen attól függ, hogy a kért összeg egy bizonyos küszöb alatt van-e.

KuCoin ellenőrzések

Néhány cserétől eltérően a KuCoin-ra nincs kötelező KYC követelmény. Anonim számlán nyugodtan kereskedhet, amennyit csak akar. A KuCoin azonban még ebben az évben bevezeti a nem hitelesített számlákra vonatkozó korlátozásokat.

Ha még nem igazolta fiókját, akkor 2018. november 1-től csak 2 BTC visszavonására korlátozódik 24 órán belül. Természetesen a KuCoin javasolja az igazolást, hogy átvétele esetén sikeresen visszaszerezhesse számláját.

Fiókjának igazolásához meg kell válaszolnia néhány személyazonosságukra és az alap forrására vonatkozó kérdéseket, valamint fel kell tölteniük személyi igazolványukat.

Ellenőrzések a KuCoin-on

Ellenőrzések a KuCoin platformon

Miután elvégezte ezeket a lépéseket, a KuCoin-nak manuálisan kell igazolnia a fiókját. Kijelentették, hogy ez 1-2 hétig tarthat.

KuCoin Kereskedési Platform

Most térjünk át a tőzsde vitathatatlanul az egyik legfontosabb aspektusára: a kereskedési platformra

A kereskedési platform a legfejlettebb technológiával rendelkezik. Például a kereskedelmi motor milliós szintű átbocsátással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a csúcsponton a motor másodpercenként 2 millió megrendelést tud leadni. Az elhelyezés után a feldolgozás csúcsa másodpercenként 1 millió megrendelés. Ez sokszorosa a jelenlegi ipari szabványnak.

Vessünk egy pillantást arra, hogy hogyan hoznád ki a legtöbbet a cseréből. Amikor először belép a webhelyre, regisztrációs képernyő jelenik meg az alábbiak szerint.

Kucoin regisztrációs képernyő

Ahogy az a szokásos kriptovaluta-csereprogramoknál is szokás, létre kell hoznia egy fiókot, és meg kell erősítenie az e-mail címét. Amikor újra bejelentkezik a fiókjába, megadhatja a lehetőséget a két tényezős hitelesítés beállítására. Ez természetesen nagyon ajánlott, mivel megvédheti Önt az adathalász támadástól.

Miután befejezte regisztrációját, finanszírozhatja számláját kriptovalutával. Néhány más tőzsdétől eltérően a KUCoin nem „Fiat-átjáró”. Ez azt jelenti, hogy semmilyen típusú Fiat valutával nem finanszírozhatja számláját.

Ami a kriptovalutát illeti, minden érmével, amellyel kereskedhet, lehetősége van finanszírozni. Csak át kell lépnie a képernyő jobb felső sarkában lévő dollárjelre. Látni fogja az egyenlegében lévő érmék mennyiségét, valamint a visszavonás vagy a befizetés lehetőségeit.

Kucoin-egyenleg

Miután befizette számláját egy választott kriptovalutával, beléphet néhány kereskedésbe. Ha alig várom, hogy kézbe vegyen néhány érmét, használhatja a gyors kereskedési lehetőséget. Ez lehetővé teszi az érmék azonnali vásárlását vagy eladását.

Ha kétfaktoros hitelesítést állított be, akkor a kereskedés lebonyolítása előtt a rendszer kéri a kód beillesztését. Ez annak érdekében történik, hogy ne történjen jogosulatlan kereskedelem. Ennek ellenére ezt egyszerűen kikapcsolhatja a biztonsági beállítások között.

Kucoin Gyorskereskedelem

Attól függően, hogy vásárolni vagy eladni akarja-e a kérdéses érmét, meg kell adnia az árat a jelenleg a piacon élő Ask / Bidnél. Ehhez csupán a kék licit / eladás gombra kell kattintania, és a megrendelés ezen a szinten lesz. Megadhatja a kívánt szintet is, de nincs garancia arra, hogy az gyorsan kitöltődik, mivel a rendelési könyveihez kerül.

Azok számára, akik jobban szeretik a fejlett grafikon előnyeit, bármikor áttérhetünk az élő platformra. Itt láthatja az összes fontos információt a piacon, beleértve a rendelési könyveket és a vételi / eladási falakat.

A diagramkészítő szoftvereket a Tradingview használatával biztosítják. Ez ugyanaz a szoftver, amelyet számos más tőzsde is használ, és amely az ipari szabvány. Mutatók, technikai tanulmányok és hangulatelemzés áll rendelkezésre.

Kucoin Kereskedelmi Tőzsde

A rendelési folyamat nagyjából megegyezik a gyors rendeléssel. Az egyetlen különbség itt az, hogy a vételi / eladási megrendelőlapok egymás mellett vannak, és láthatja, hogy megrendelése hozzáadódik a könyvekhez.

Ha olyan fejlesztő vagy, aki saját kereskedési szoftvert készít, akkor használhatja az API-kapcsolatukat. A kereskedési motor magas teljesítménye kétségtelenül előnyös lesz egy olyan kereskedési bot számára, amely a legtöbbet hozza ki a gyors végrehajtásból.

Vannak-e hátrányai?

Nos, azoknak a kereskedőknek, akik szeretnek árréssel kereskedni, kissé csalódhat. A Kucoin-on nincsenek árrés-kereskedési lehetőségek, mivel ezek célja a hagyományőrzőbb tőzsde. Ha érdekelne ez, akkor használhat egy olyan tőzsdét, mint a Poloniex, vagy egy CFD brókert, mint például az IQ Option.

KuCoin Mobile App

Azoknak a kereskedőknek, akik mozgásban vannak, és szeretnék telefonról figyelni pozícióikat, a KuCoin rendelkezik mobilalkalmazással.

Ez jelenleg csak Android rendszeren érhető el, bár teszteket futtatnak az iPhone verzióján. Úgy döntöttünk, hogy letöltjük az androidos verziót, és megnézzük, hogyan halmozódik fel más mobilalkalmazásokkal, amelyeket más tőzsdék használnak.

KuCoin Android Mobile App

KuCoin Android App a Google Playen. Forrás: A Play Áruház

Noha van néhány alapvető funkciója az App alkalmazással, amely lehetővé teszi a pozíciók figyelemmel kísérését és néhány kereskedést, számos dolog miatt kevésbé vonzó, mint a PC-s verzió. Valójában a diagramkészítő eszközök nagy része hiányzik az alkalmazásból.

Például, amikor elindítottuk az alkalmazást, és elmentünk a Bitcoin diagramra, láthattuk, hogy a diagramok nem mutatják az ár tengelyét (y tengely). Ez egy elég alapvető hiba, amelyet szerintünk ki kell javítani, mielőtt a kereskedők jól érezhetik magukat az alkalmazásban.

Számos olyan hiba van, amelyet a többi felhasználó a Google Play áruház KuCoin áttekintési szakaszában vett fel és kommentelt. Például egyesek vitatják, hogy engedélyt kérnek a telefonjukról külső alkalmazások telepítéséhez. Az alkalmazás szerepel a Play áruházban, ezért „megbízható alkalmazásnak” kell lennie.

Néhány felhasználó arról is beszámolt, hogy kínaiul kap értesítéseket az alkalmazás angol nyelvű változatáról. Néhányan panaszkodnak arra is, hogy az alkalmazás elfelejti a bejelentkezési adatokat, amikor bezárják, ami azt jelenti, hogy többször be kell jelentkezniük.

Tehát bár egy mobil alkalmazás kétségtelenül kényelmes, azt javasoljuk, hogy csak a KuCoin mobilalkalmazást használja portfóliójának figyelemmel kísérésére. Miután számos problémát és hibát kijavítottak az alkalmazással, elkezdheti újra használni a kereskedelemhez.

Arra is érdemes felhívni a figyelmet, hogy győződjön meg arról, hogy a hivatalos KuCoin alkalmazást tölti le, és nem egy klón, amely ellopja a hitelesítő adatait.

Token felsorolása a KuCoin-on

Ha Ön fejlesztő vagy egy kriptovaluta csapat tagja volt, és be akarta adni az érmét a tőzsdére, akkor először egy jelentkezési űrlap a Kucoin-on.

Ehhez számos kérdésre kell választ adnia a projekttel kapcsolatban, valamint arra kell késztetnie, hogy egyezzen meg a KuCoin által az érmék listázására vonatkozó összes feltételről..

Miután befejezte az alkalmazást, a KuCoin át fogja dolgozni, és remélhetőleg kapcsolatba lépünk Önnel, ha bármilyen kérdése lenne. Van egy utolsó szakasz, amelyet az érmének át kell adnia ahhoz, hogy listára kerülhessen, vagyis a népszavazást.

Az érmeszavazás

Annak érdekében, hogy a KuCoin képet kapjon egy adott érme iránti keresletről, el kell érnie a jelenlegi felhasználói bázissal. Ezt teszik a KuCoin érme szavazásán. Az alábbiakban bemutatunk egy példát azokra az érmékre, amelyek jelenleg a tőzsdén szavazhatók.

KuCoin Token Szavazás

Szavazás a KuCoin érmefunkciójára

A szavazási szabályok kissé furcsák abban is, hogy akár 50-szer is lehet szavazni, de minden egyes szavazás 0,5 KCS-be kerül. Ez legalább megakadályozza a spamelés lehetőségét a nagyszámú számlán, miközben demokratikusvá teszi a szavazati korlátokkal.

Ahhoz, hogy bármilyen érmét fontolóra vehessenek a platformon, minimum 100 000 szavazatra van szükség. Természetesen a KuCoinnak joga van felfüggeszteni az érméket a szavazási folyamatból, ha jogsértést gyanítanak.

Kucoin-részvények (KCS)

Kucoin megosztja logóját

Kép a Fotolia-n keresztül

A Kucoin-részvények a Kucoin-tőzsde natív jelzői. Ezeknek az érméknek 200 millió teljes mennyisége van forgalomban. A remény az, hogy ezt a kínálatot 100 millióra lehet csökkenteni Kucoin saját visszavásárlása révén.

A tokenek ezen visszavásárlására negyedévente kerül sor. A tőzsde által visszavásárolt összeg megegyezik a tőzsde által az adott negyedévre elért teljes nyereség 10% -ával. Miután a tőzsde megvásárolta a KCS-t, megsemmisülnek.

A KCS egyben ERC20 token is, ami azt jelenti, hogy bármely olyan pénztárcában tárolhatja őket, amely az Ethereum blokkláncán alapuló érmékkel kompatibilis. A Kucoin ezeket a tokenteket tavaly egy ICO-nak adta el a befektetőknek számos különböző szakaszon keresztül, amelyek kiosztották a 100 millió zsetont.

Az alapítók a kezdeti elosztás mintegy 35% -át kapták más befektetőkkel és kockázatitőke-alapokkal, amelyek körülbelül 15% -ot kaptak. A többi zsetont eladta a tömeges eladás. Az alapítók és a kockázatitőke-befektetők számára is voltak zárolási időszakok. Az utóbbiaknál négy, az előbbinél 2 év volt.

Szóval, érdemes-e Kucoins-t “rágcsálni”?

Nos, ez attól függ, hogy mi a véleménye a csere teljesítményéről. Ennek oka az olyan tényezők, amelyek az egyenlet keresleti és kínálati oldalára egyaránt hatással vannak. Mivel a tőzsde javítja a teljesítményét, több érmét vásárolnak vissza, és csökkentik a kínálatot.

A keresleti oldalon, mivel több felhasználót hoznak be a Kucoin tőzsdére, a zsetonokat is meg akarják tartani, hogy a fent említett potenciális bónuszjutalmakat megszerezzék. Neked kell eldöntened, hogy ezek mennyire valószínűek.

Összegzés

A Kucoin egy viszonylag új tőzsde, amely éppen a kriptográfia színterén landolt. Ennélfogva még van némi út, mielőtt a nagyobb cserék reális kihívójának tekinthetnénk.

Az ütemtervük szerint azonban ez egy aktív céljuk. Azt szeretnék, ha a Kucoin 2019 júniusáig a 10 legfontosabb kriptovaluta-tőzsde közé kerülne. Ez nem túl valószínűtlen, tekintve, hogy más tőzsdék, mint például a Binance, egy év alatt nulláról hőssé váltak.

A technológiailag fejlett kereskedési platform, valamint az általuk lefedett kriptovaluták széles skálája pozitív volt. Tetszik nekünk az is, hogy viszonylag gyorsan reagáltak a kivonásra, valamint az ügyfélszolgálatra.

Sőt, számos előnye van, amelyet valószínűleg a Kucoin-nal folytatott kereskedés fog elérni. Például a Kucoin jutalmai és bónuszai nagyszerű módja annak, hogy a csere visszajuttassa a jutalmak egy részét. Összehangolják az érdekeiket a felhasználóik érdekeivel.

Így a Kucoin is az Ön számára?

Valóban bejelölnek számos négyzetet, amelyek általában a kriptovaluta kereskedőknél vannak. Természetesen semmi sem múlja felül a személyes tapasztalatokat, ezért korlátozott pénzeszközökkel kell létrehoznia egy fiókot, és meg kell néznie, mennyire működik az Ön számára.

Kiemelt kép a KUcoin.com-on keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map