Kaptár áttekintése: Steem Fork & Blockchain for Web 3.0

A Hive az egyik legújabb blokklánc a helyszínen, amelyet 2020. március 20-án hozták létre a Steem blokklánc keményfémjeként..

Ez kétségkívül 2020 egyik legvitatottabb villája volt, figyelembe véve az abban részt vevő embereket. Ennek egyik főszereplője nem más volt, mint Justin Sun, a Tron alapítója. Sokan a Steem ökoszisztéma átvételének tekintették.

A belharcoktól függetlenül érdemes Hive-t megfontolni?

Ebben a kaptár áttekintésben megpróbálok erre válaszolni azzal, hogy megadok neked mindent, amit tudnod kell. Elemzem a HIVE hosszú távú felhasználási eseteit és örökbefogadásának lehetőségeit is.

Mi a Hive?

Kaptár a Steem blokklánc keményfémjeként jött létre, és célja a társadalmi blokklánc decentralizációjának maximalizálása a Steem és Steemit Tron Alapítvány és vezérigazgatója, Justin Sun vállalati átvétele nyomán. A Hive továbbra is közösségi blogolási platform, amely kriptovaluta jutalmakat tartalmaz, és elősegíti a decentralizált alkalmazásokat (dApps) és az intelligens média tokenek (SMT) használatát..

A Hive platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját eredeti írásos cikkeiket tegyék közzé, amelyeket változatlanul a Hive blokklánc tárol. Az alkotókat a natív kaptár dollárral (HIVE) jutalmazzák, ha más felhasználók felértékelik tartalmukat. A jutalmat a blokklánc-kódban szereplő inflációs mechanizmus és a HIVE token értéke alapján osztják szét.

Hive Blockchain

A Hive Blockchain előnyei. Kép a Hive.io-n keresztül

A felhasználók képesek konvertálni a Hive dollár és a Hive power között a tétként ismert folyamat során. A Hive Power olyan befolyásoló tokenek, amelyek jobban kontrollálják a felhasználókat az utólagos kifizetések felett, és lehetővé teszik számukra, hogy kúrációs jutalommal keressenek.

Azt is lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a blokkláncot irányító tanúkra szavazzanak. Az eredeti Steem lánctól eltérően a Hive 30 napos átadási időszakot igényel az újonnan felvett Hive tokenek számára. Ez késlelteti az irányítást és a szavazást, és segít elkerülni az esetleges átvételi lépéseket.


Steem Fork

A Steem blokklánc keménykötete valójában nagyon régóta jön, valójában a blokklánc kezdete óta. Ennek oka, hogy a Steem blokklánc létrehozásakor az alkotók egy ninja-aknát hajtottak végre, amely a Steemit Inc. számára irányítást biztosított a STEEM ellátás 80% -ában..

Ezt úgy tették lehetővé, hogy másoknak nem biztosítottak elegendő információt a bányászat felállításához a blokklánc számára. Miután a Steemit Inc. ellenőrizte a STEEM tokenek bányászatának 80% -át, kikapcsolták, és a blokklánc Delegated Proof of Stake-re váltott.

A korai örökbefogadók érthetően fel voltak háborodva ettől a lépéstől, de a közösség hagyta, hogy álljon azzal a megértéssel, hogy a ninja bányászott pénzeket fejlesztésre szánják, és a Steemit Inc..

Steem Steemit

Steem Blockchain, amelyet a Steemit Inc. vezet

Ezt a bizalmat csaknem négy évig tartották fenn, amíg a Tron Alapítvány 2020 februárjában megszerezte a Steemit Inc-t és a Steemet. A Tron Alapítvány megszerezte a 80% -os ninja bányászott Steem-részesedést is, és elkezdte felhasználni őket a blokklánc irányításának befolyásolására..

Ennek eredményeként a tanúk megkísérelték a softforkot, hogy megakadályozzák a Tron Alapítvány számára a pénzeszközök zárolását a visszaélések megakadályozása érdekében. Mivel a Tron Alapítvány szorosan kötődik a tőzsdékhez, akik nagy mennyiségű STEEM-t tartanak, képesek voltak visszafordítani a szoftvert és hozzáférést kaptak a zárolt alapokhoz. Justin Sun, a TRON vezérigazgatója állítólag saját részesedését is felhasználta az villa támogatására.

A Steem közösség válasza az volt, hogy felkészüljön egy kemény munkára, amelynek során elválnak egymástól a Steemit és a Tron Alapítvány ellenőrzése a platform és a Steem blokklánc felett. Ez a Hive blokkláncának tényleges keménységéhez és létrehozásához vezetett 2020. március 20-án.

Justin Sun Steem

Justin Sun’s Nyílt levél a Steem közösségnek

A kemény kaptárnál a Hive blokklánc pontosan lemásolta a Steem blokkláncot, vagyis a Steem blokkláncon addig a pontig létrehozott összes tartalom szintén a Hive blokklánc része volt. Ez azt is jelentette, hogy az összes Steem-fiók is létezik a Hive blokkláncon, STEEM, Steem dollár és Steem Power token egyenlegük tükrével, amelyek a HIVE pénztárcájába kerültek.

Kivételt képez ez alól a Steemit Inc számlái és azok számlái, akik támogatták a Steem blokklánc irányítási támadását. Ezeket a fiókokat áttelepítették, de nem kapták meg a HIVE jelzőket. A 80% ninja bányászott tétet szintén kizárták a hardforkból, és nem létezik a HIVE blokkláncon.

A kemény munka óta számos aktív Steemit tag költözött a Hive-ba, és megkezdték STEEM-állományaik felszámolásának folyamatát is.

Azt gondolhatja, hogy a kemény munka véget vet a két csoport közötti vitáknak, de mindegyik közösség továbbra is fellépett a másik ellen.

Post Hardfork rivalizálás

Például a Hive governance tracker segítségével több olyan fiókot azonosítottak, amelyekről úgy gondolják, hogy a Tron érdekeinek megfelelően cselekedtek. Úgy hírlik, hogy ezeket a fiókokat a Hive feketelistára tette, de nem világos, hogy igazak-e ezek a pletykák. Igaz, hogy a Tron 0,22,5 keményfutót futtató szemtanúknak nem szabad Hive-blokkokat gyártaniuk.

Hardfork 0,22,888

Néhány a kaptár 20 legszimpatikusabb tanúja a láncon. Kép keresztül Hive Blog

Steemit és a Tron Alapítvány megengedték ezeket a lépéseket, elengedve keményfedeles 0,22,888 ami megakadályozza, hogy 20 kaptárban szimpatikus tanú mozgassa Steem pénzeszközeit. Steemit állítása szerint ez a lépés szükséges az ellenségeskedés és a spam elkerüléséhez a hálózaton.

Míg a két kontrollcsoport továbbra is konfliktusban áll egymással, ez a felhasználókat nem érinti. Az alapfelhasználók megtalálják a fiókjukat a Steem és a Hive blokkláncokon is, és ezek továbbra is használhatják az egyiket vagy a másikat, vagy mindkettőt.

Steemről Hive-re változik

A Hive hardfork számos fontos változást hoz azonnal a blokkláncba, további változások várhatók az elkövetkező hetekben és hónapokban. Az új Hive blokklánc nem tartalmazza a 80% ninja bányászott tokent, ami megelőzésként történt a blokklánc központosítása és a potenciális cenzúra ellen.

Bár a tokenek nem kerültek át a Hive-be, az alapító fiókjai át lettek költöztetve (airdropped zsetonok nélkül), és ha akarják, részt vehetnek az új blokkláncban..

Kaptár előnyei

A kaptár néhány fő előnye

A Hive fejlesztői emelték a védelmet a hálózatot érintő irányítási támadások ellen azáltal, hogy 30 napos átengedési időszakot biztosítottak az új tétekre és a tokenek bekapcsolására.

Ez a jogosultsági időszak 30 napos késést eredményez az irányításban való részvételben és a blokklánc szavazásában, bár más tevékenységet ez nem érint. Lehetnek további irányítási változtatások is a blokkláncon, de a közösség előzetes egyeztetése nélkül nem történnek változtatások.

Kaptár-technológia / használati esetek

A Hive fenntartja a Steem által használt Delegated Proof of Stake Consensus (DPoS) modellt. Ez lehetővé teszi a Tanúk használatát, és a jelzőtulajdonosok szavazhatnak a tanúkra, és szavazati jogukat az általuk választott tanúra ruházhatják át..

A tanúk feladata a blokklánc fenntartása és irányítása. A Stein blockchain Hive hatalmas ninja bányászott tétjének eltávolításával megpróbálja eltávolítani azt a központosítási pontot, amely lehetővé tette Tron számára, hogy ellenőrizze a szavazási folyamatot és a blockchain irányítását.

A Hive blokklánc decentralizált irányításának kihasználása mellett a felhasználók a következő technológiai funkciókat is kihasználhatják:

 • három másodperces blokkidő;
 • Ingyenes tranzakciók;
 • méretezhetőség;
 • személyre szabott nevek számlákhoz;
 • letéti képességek;
 • jutalmazási rendszer a közösségi médiában, játékokban és publikációs felhasználási esetekben.

A Hive blokklánc szintén megvalósította a THM 9,5% -os inflációját, amely 20,5 év alatt 0,95% THM-re szűkül. Az inflációs ráta 250 000 blokkonként 0,01% -kal, vagy évente körülbelül 0,5% -kal csökken. Ez az inflációs számítás a hardfork 16-tal kezdődik, amelyet 2016-ban hajtottak végre. Új tokenek létrehozásakor az alábbiak szerint kerülnek elosztásra:

 • Az infláció 65% -a szerzőknek / kurátoroknak.
 • Az infláció 15% -a az érdekelt feleknek.
 • Az infláció 10% -a a gyártók blokkolásához.
 • Az infláció 10% -a a Hive Fundba.

Dapps a kaptár blokkláncán

A Steem az elsődleges platform a Steemit számára, míg a Hive kaptár.blog mint fő platformja. Azonban egy hasznosabb platform neve Peakd gyorsan megjelent. A Peakd platform rendkívül hasznos, mivel nem csak a blokklánc blogolási funkcióit tartalmazza, hanem harmadik féltől származó dApps-okat is felfedez..

Ezek a dApps a kemény munka előtt egyre szélesebb körben elterjedt a Steem-en, a Steem blokkláncon pedig közel 100 dApps volt, beleértve a decentralizált DTube video platformot, az APPICS nevű Instagram-szerű platformot és a népszerű Steem Monsters kereskedőkártyajátékot..

Hive Dapp statisztika

Néhány Dapp-statisztika a kaptár blokkláncán

2020 áprilisának végéig több mint egy tucat dApps és játék van, amelyek áttelepültek a Steemből vagy újonnan lettek létrehozva a Hive számára. Ide tartozik a Splinterlands kereskedőkártyajáték és a 3speak videóplatform. Azt is hírlik, hogy a népszerű Steem Monsters kereskedési kártyajátékot Hive-hez portolják.

A dApps, játékok, eszközök és más harmadik felektől származó bővítmények listája Hive Projektek egy blockchain keresést és könyvtárat biztosít, amely az írás kezdetén 66 alkalmazást, webhelyet és eszközt sorol fel, amelyeket a Hive közösség épít. Egy másik könyvtárat a következő címen tartanak fenn: Hive mit.

Csapat & Közösség

A Hive csapata a blokklánc kezdetétől bejelentette, hogy 30 fő fejlesztő támogatja a hálózatot. Ezek közül sok egykori Steem-tanú és a közösség tagja, akik korábban komolyan foglalkoztak a Steem-blokklánccal.

Ezenkívül azt mondták, hogy a blokklánc-alapszoftveren kívül több mint 80-an foglalkoznak fejlesztéssel. Azt is felvetették, hogy tudassák a közösséggel, hogy bárki, aki hozzájárulni akar a blokklánc irányításához, szabadon megteheti, és hogy a blokklánc jövőbeli irányát a közösségi konszenzus határozza meg..

A Hive About oldal így hangzik:

Az érdekeltek sokszínű közösségével és a rossz szereplők kontrollálása nélkül az egyének megtapasztalhatják a valódi tulajdonosi viszonyokat egy decentralizált blokkláncban & kriptovaluta.

Más szavakkal, a Hive elkötelezett a decentralizáció mellett, amelynek erős közössége és az abszolút vezetés hiánya a legnagyobb eladási pont. Eddig ezt igazolta a közösség, amely továbbra is rendkívül elkötelezett a decentralizáció üzenete mellett.

A decentralizált kaptár alap

A Hive egyik rendkívül fontos, izgalmas és innovatív funkciója a Decentralized Hive Fund (DHF), amely egy megbízhatatlan fejlesztési modell, amely a lebukott források egy részét és a jövőbeni új jelzőket a projekt fejlesztésére szánja. közösségmenedzsment.

Induláskor a Hive blokklánc meg tudta tartani a Steemmel azonos szintű tokenek szintjét azáltal, hogy az új HIVE tokenek egy részét elosztotta a DHF-nek, így létrehozva egy nagy, robusztus erőforráskészletet, amely elősegíti a blokklánc jövőbeli növekedését és a közösség és a hálózat decentralizált fejlesztésének támogatása.

Decentralizált kaptár

A decentralizált kaptárban rendelkezésre álló alapok. Kép forrása Peakd

A HiveDAO néven is emlegetett DHF felhasználható a közösség tagjai által tett javaslatok finanszírozására. A felhasználók szavazhatnak a javasolt változtatások mellett is, ahogy jónak látják.

A Steinit Inc. által tartott ninja bányászott alapok tartalékával ellentétben a Hive alapot úgy hozták létre, hogy megakadályozza, hogy egyetlen személy vagy csoport megszerezze az alapok felett az irányítást, vagy hogy ellenőrizzék a blockchain vagy a közösség nagy változásait.

A DHF-alapok másik kulcsfontosságú pontja az, hogy időzítettek, hogy megakadályozzák a piacon lévő zsetonok áradását. Lassan kiadják őket a jövőbeli Hive frissítések.

A kaptár tokenek

Csakúgy, mint a Steem blokklánc esetében, a Hive blokkláncban három különböző tokent használnak. Mindegyik más funkciót tölt be az ökoszisztémával. A három token a HIVE token, a Hive Power és a Hive által támogatott dollár.

 • KAPTÁR – A HIVE az alap likvid pénznem token a platformon. A HIVE bekapcsolható a Hive Power-be, kereskedhet a Hive Dollárral, vagy más számlákra is átvihető. Ez egy kriptovaluta token, hasonló a bitcoinhoz.
 • Hive Power – A Hive Power (rövidítve HP) annak mérése, hogy a felhasználó mekkora befolyást gyakorol a Hive hálózatra. Minél több Hive Power van a felhasználónál, annál inkább befolyásolhatják a bejegyzések és megjegyzések értékét. A Hive Power kevésbé folyékony. Ha egy felhasználó „le akarja állítani” a HP-t, akkor a HIVE egyenlő elosztását kapja meg hetente, 13 héten keresztül.
 • Kaptár dollár – A kaptár dollárok (általában rövidítve HBD) olyan likvid, stabil értékű valuta tokenek, amelyeket úgy terveztek, hogy 1 USD-re rögzítsék őket. A Hive dollárokkal lehet kereskedni a HIVE-val, és kereskedelem vagy csere céljából más számlákra is átvihetők. A Hive dollárt 3,5 napig tartó folyamat révén HIVE-vá is lehet konvertálni.

A HIVE ára közel 800% -kal emelkedett 2020. április 22-től 2020. április 27-ig, mivel számos nagy tőzsde, köztük a Huobi Global és a Binance felsorolta a kereskedés jelzőjét.

Kaptár ár CMC

A HIVE legújabb árteljesítménye. Kép keresztül CMC

Ez a jelzőt valamivel 0,11 dollár feletti szintről 0,82 dollár fölé emelte. A token azóta visszavonult a csúcsról, és 2020. április 29-én valamivel meghaladja a 0,44 dollárt, 124 millió dolláros piaci felső határt adva neki, és piaci korlát szerint a 48. legnagyobb kriptovaluta..

Érdekes megjegyezni, hogy az eredeti STEEM token értéke jelenleg alig 0,20 USD, vagyis kevesebb, mint a HIVE értékének fele.

Hive Wallets

A Hive pénztárcák Windows, MacOS, Linux, iOS, Android rendszerekhez érhetők el & Web. A jelenleg elérhető pénztárcák teljes listáját megtalálja itt. Jelenleg hét pénztárca szerepel, köztük a Hive-fiókhoz tartozó natív pénztárca.

Hive Wallets

A legnépszerűbb kaptár pénztárcák

Nyilvánvalóan ez a legegyszerűbb módja a Hive-zsetonok tárolásának, ha azokat a hardfork részeként repítették le. Alternatív megoldásként a Peakd továbbfejlesztett felhasználói felületként működik a Hive blokklánchoz, és magában foglalja a pénztárca funkcióit is.

Egyéb lehetőségek:

 • Hajó, ami egy lite asztali pénztárca, amelyet eredetileg a Steem számára adtak ki 2017-ben. Népszerű lehetőség azok számára, akik biztonságosabb helyre vágynak a tokenek tárolására.
 • Hive kulcstartó, egy Chrome kiterjesztés, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az összes Hive dApps-ot megtekinthessék közvetlenül a böngészőjükön belül.
 • Hive Wallet, mobil alkalmazás Android és iOS eszközökhöz. Biztonságosan hirdetik, és lehetővé teszi több fiók hozzáadását és QR-kódok használatát.
 • Becsülés, egy gyönyörű és praktikus burkoló felület a Hive blockchain hálózat körül, amely lehetővé teszi saját bejegyzéseinek létrehozását, a hírcsatornákban való böngészést, a szavazást, ami tetszik, megjegyzések írását, a válaszok elolvasását, az összes főbb Hive funkció végrehajtását a napi közösségi szörfözés során, valamint a pénztárca műveleteit és egyéb extrák, például keresés, különböző címkék felfedezése stb.
 • Hivesigner egy másik Chrome kiterjesztésű alkalmazás a Hive magánkulcsainak kezelésére.

Kaptár útiterv

Jelenleg nincs hivatalos Hive-ütemterv, mivel a fejlesztői csapat elfoglalt volt a hardfork kihívásainak feldolgozásában. Pozitívumként említem, hogy a hálózat az első hat hetes időszakban növekedett a kiküldetés és az elkötelezettség terén.

A kódtárak élnek, és számos hibajavítást már megvalósítottak, és számos további javasolt változtatásra és ezek megvitatására került sor. A közösségi alapú kormányzás a várakozásoknak megfelelően működik.

Ezen felül a hálózati infrastruktúrát erősítik, hogy stabil és biztonságos maradjon, és több csomópont érkezik az internetre a hálózat decentralizációjának növelése érdekében.

Hive Board GitLab

A Kaptár Fejlesztési Testület GitLab

Egyre több dApps és szolgáltatás költözik Steemből Hive-ba, vagy kizárólag Hive-ra fejlesztik őket. Ami a legfontosabb, hogy a közösség egyre aktívabb a fejlesztésben, az irányításban és a tevékenységben.

Alapvetően ez a nagy változások, valamint a nagy előkészületek és igazolások időszaka. Sok feladat kapcsolódik egy új blokklánc létrehozásához, amelyeket még el kell végezni. A fejlesztőcsoport foglalkozik ezekkel a feladatokkal, miközben megalapozza a jövő alapjait is.

Ez egyelőre az alapkód-frissítésekre és -bevezetésre, az API-fejlesztésekre, a kondenzátor- és képtárolásra helyezte a hangsúlyt, és lehetővé tette a közösség számára, hogy megvitassák a jövőre vonatkozó javaslatokat.

Mivel a Hive azt tervezi, hogy továbbra is decentralizált, és lehetővé teszi a közösség számára, hogy javaslatot tegyen és jóváhagyjon a változásokra, hivatalos ütemtervet soha nem lehet kiadni, mivel a Hive blokklánc fejlesztése a közösség igényeitől függ.

Következtetés

Bár a Steemnek vannak bizonyos előnyei és erősségei, a Tron Alapítvány vásárlásával járó fokozott centralizáció túl sok volt a közösség tagjai és tanúi számára, akik decentralizált társadalmi hálózatot akartak. Ez oda vezetett, hogy a kaptár megalkotta Hive-t.

A Hive számos olyan tulajdonságát népszerűsítik, amelyek közül a legfontosabb a hálózat decentralizált struktúrája és a blockchain alapjainak kezelése. A dApp ökoszisztéma gyorsan növekszik, és nagyon ígéretesnek is tűnik, és a Hive hosszú ideje tartó felhasználók és tanúk bevonásával a Hive blokklánc jó kezdetnek indul.

Kiemelve, hogy jó kezdet volt, a HIVE zsetonok értékének 2020. áprilisi megmozdulása volt, ami a blokkláncot sokkal értékesebbé tette, mint a szülő Steem blokkláncát. Noha nem ez az egyetlen jellemző, amely meghatározza a blokklánc sikerét, potenciálisan több figyelmet és több felhasználót vonhat a Hive közösségre.

Kiemelt kép a Shutterstock segítségével & Kaptár

Jogi nyilatkozat: Ezek az író véleményei, és nem szabad befektetési tanácsnak tekinteni őket. Az olvasóknak saját maguknak kell kutatniuk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map