Interjú Paul Schmitzerrel, a Particl – The Privacy Focused Marketplace-ről

A magánélet elidegeníthetetlen emberi jog, amelyet gyakran természetesnek vesznek.

Ez különösen igaz a pénzügyekre és arra a jogra vonatkozóan, hogy pénzt költsön arra, amire, amikor akar és hogyan akar.

Sok olyan kriptovaluta van, amely a magánélet központi tézisévé tette. Ezek többsége egy nyomon követhetetlen és decentralizált digitális készpénz létrehozásának szükségességére összpontosított.

A Particl (PART) egy ilyen projekt, de míg a legtöbb más érme megáll a kriptopénznél, a Particl kifejlesztett egy teljes magánpiacot, amely szintén kriptográfiai lesz..

Érdekelt minket a projekt, és úgy döntöttünk, hogy megkeressük a csapatot, hogy megválaszolhassák-e a Particl-rel kapcsolatos konkrétabb kérdéseinket..

Interjú Paul Schmitzerrel

Paul Schmitzer Particl

Paul Schmitzer a legutóbbi Meetupon. Kép forrása: Youtube

Schmitzer Pál a projektmarketing és -stratégia vezetője Particl. Nagyon részt vesz a közösségben, és rendszeresen részt vesz az eseményeken, hogy felhívja a figyelmet a platformra és a tágabb projektre.

Amikor az Érmeiroda megkereste, örömmel válaszolt a kérdések listájára. Ezek számos témában foglalkoztak a protokoll technikájától a szélesebb adatvédelmi érme és kriptovaluta ökoszisztémáig..

Az alábbiakban található a teljes interjú:


Magad áttekintése, Particl

Tudna nekünk adni egy kis hátteret magáról és arról, hogyan kapcsolódott be a kriptográfiába és a Particl projektbe?

Családi ember vagyok. Van egy gyönyörű feleségem és 2 gyönyörű lányom. Valójában építészmérnök vagyok, és több mint 20 éve tervezek épületeket.

Még 2011-ben olvastam a VEZETÉKES cikk írta Benjamin Wallace „A Bitcoin felemelkedése és bukása” címmel, és ez vezett be a nyúllyukba. Mint sokan akkor és azóta, a fórumok és az IRC csatornák korai bitcoin-ökoszisztémája egyre mélyebbre vezetett egy teljes hobbiban.

Most hobbiként gyakorolom az építészetet, és időm nagy részét a kriptográfiai térben töltem.

Soha nem definiáltam magam Bitcoin Maximalistának, de ezt a projektet csúcsnak és a létező legfontosabb nyílt forráskódú projektnek tartom. Az altcoin / nyílt forráskódú projektek támogatása az értelmes fejlesztésre és az adatvédelemre koncentráló alkalmazások felé hajlik. 8 éve volt lehetőségem bekapcsolódni a kriptográfusba, és részt vettem az összes bármilyen jelentőségű magánéleti érme projektben.

Körülbelül 6 hónappal a projekt nyilvánosságra kerülése előtt kapcsolódtam be a Particl-be. Nyilvánvalóan nem technikai háttérből származom, de a diplomám és az űrben való kitettségem alkalmassá tett arra, hogy jól alkalmazzam a projekt marketingjének és kommunikációjának vezetését. Particl szerencsés volt, hogy szenvedélyes közösségi önkénteseinket nagyobb szerepekre hívta fel, én pedig a tér 7 legjobb közreműködőjét vezető csapatot irányítom.

A Particl számos különféle kezdeményezésre összpontosít. Azok számára, akik csak hallottak róla, megmagyaráznák a Particl mögött meghúzódó hajtóerőt és annak szélesebb látókörét?

A Particl ambiciózus projekt, ennek magyarázatára nincs egyszerű módszer. Az egyszerűsített meghatározásban a Particl egy magánérme, amelyet PART-nak neveznek. A projekt elképzelése azonban a társaik független gazdaságára mutat, amely az adatvédelemre összpontosító decentralizált alkalmazásokat használ.

2019 tulajdonképpen a projekt elmozdulásával kezdődik – az adatvédelmi érme projektből a piacképes termék adatvédelmi platformjává. Nyílt piactérünk kialakítása szerint magánjellegű, és kriptográfiai termékek vásárlására vagy eladására szolgál.

Nem szándékozik önelégültséget ábrázolni, a magánpiac egy olyan problémában gyökerezik, amelyet Satoshi kifejezetten Bitcoin whitepaper.

Az internetes kereskedelem szinte kizárólag arra támaszkodik, hogy a pénzügyi intézmények megbízható harmadik félként működjenek az elektronikus fizetések feldolgozásában. Noha a rendszer elég jól működik a legtöbb tranzakcióhoz, még mindig szenved a bizalom alapú modell eredendő gyengeségeitől.

Míg a bitcoin p2p ecash megoldása visszaadja az embereknek a pénzük irányítását. A p2p e-kereskedelmi megoldásunk visszaadja az embereknek az online vásárlás irányítását.

A kriptográfia még fiatal. Ezen a téren mindannyiunk felelőssége, hogy szilárd alapot építsünk a jövő generációi számára, amelyekre fel lehet építeni. Ezért maradunk naprakészek minden Bitcoin Core kiadásnál, és ezért fejlesztünk ki szakértői véleményezésű adatvédelmi fejlesztéseket a kódbázis tetején. Ezért dolgozunk a decentralizált kormányzáson és a megbízhatatlan letéti mechanizmusokon. A Particl nem bocsánatkérően ambiciózus, és élvezzük a lehetőséget, hogy minden jövőnket alakítsuk.

A Particl viszonylag egyedi abban az értelemben, hogy Ön nem végzett ICO-t, vagy nem végzett előbányát. Úgy találja, hogy ez segített abban, hogy kitűnjön a tömegből?

A projekt elindult egy már létrehozott aktív közösséggel. A projektek ezen a téren élnek vagy halnak meg az aktív napi felhasználók miatt. Ha teljesen őszinte vagyok, nem hiszem, hogy a teljes kriptotérben sokan tudnák a Particl-t. Azt mondom, hogy mivel a tér továbbra is nagyrészt befektetői típusú, és erősségünk – a fejlődés – nem népszerű mutató a tömeg körében.

Azok számára, akik benne vannak a technikáért, azt hiszem, biztosan kiemelkedünk. Míg a projekt még csak 1,5 éves, vannak olyan közösség tagjaink, akik több mint 4 éve követik csapatunkat. A fejlesztés integritása, amelyet a csapat megmutatott a távoli együttmûködés története során, nehezen egyeztethetõ össze.

Számomra ez mindennél jobban megmutatja, hogy jó úton járunk, a jövőkép jó, és ha megépítjük, akkor eljönnek.

Particl technológia

Srácok azt mondtátok, hogy a Particl Open Marketplace Alpha v 1.2 verziójának utolsó futásaiban vagytok. Mikor láthattuk ennek kiadását? Mikorra számíthatunk a piac bétaverziójára??

Igen, az Open Marketplace végső alfa verziója beburkol minket, és a piac első béta verziója hamarosan elkezdődik. Az ujjak keresztezték, a hónap vége előtt lesz.

Az Open Marketplace (Beta) a 2019. első negyedév végére vagy a második negyedév elejére várható. A Beta alkalmazással közzétesszük azokat a build-jelölteket, amelyek funkciók. Több funkcióval bővítjük a tábla eladói oldalát készletkezeléssel, kommunikációval, visszajelzéssel stb., Amelyek egyedi verziók lesznek..

A stratégia az, hogy minden egyes új szállítói eszközzel több eladót láthatunk, akik kipróbálják az Open Marketplace-t, és összeállítják terméklistáinkat..

Megemlítette azt is, hogy az Alpha v1.2 kiadásakor mindenki hozzáférhet a testneten egy korlátozott, a mainnet futtató kiválasztott csoporttal. Gondolt már többet arra, hogyan fogja kiválasztani ezeket a felhasználókat?

Igaz, hogy a végső Alpha felépítés stabil tesztnet verzió lesz, és jelentős javulás lesz a 2018 májusában kiadott 1.1-es verzióhoz képest. Soha senki sem várta el, hogy az Alpha bekerüljön a mainnet-be, mivel ez a koncepció bizonyítéka (PoC).

A csapat azonban a barebone koncepciót meglehetősen stabil és használható decentralizált piactéri alkalmazássá tette az elmúlt 6 hónapban. Ebből a célból az utolsó Alpha kiadás is elérhető lesz a mainnet-en, és mindenki számára elérhetővé válik, hogy kriptóhoz vásároljon és adjon el cuccokat!

Kérjük, legyen tudatában olvasóinak – hasonlóan minden első generációs termékhez, pl .: bitcoinhoz – az Alpha Open Marketplace egy kísérleti alkalmazás, amelynek használatával valódi pénzt veszíthet, ha nem tudja, mit csinál.

Az új béta funkciók soha nem lesznek elérhetők az Alpha piacon. A felhasználóknak március-áprilisig várniuk kell olyan eszközökre, mint a termékek importja, valamint a vevő / eladó titkosított kommunikáció.

Önök megérintették az eladói tájékoztatást, amikor a Beta teljesen működőképes. Milyen szállítókat tervez megcélozni? Van-e olyan tipikus szállítói profil, amely szerinted a legjobban igazodik ahhoz, hogy csatlakozzon ezekhez a kezdeti szakaszokhoz?

Célközönségünk korán a kriptográfus felhasználók. A technika ezen a ponton még mindig túl bonyolult a normál online vásárlók számára. Tehát sok olyan szállítót látunk, akik már decentralizált piactereket használnak a Particl használatához is. Olyan online szolgáltatókat látunk, akik már az Amazon vagy az eBay webhelyén értékesítenek, de a kriptográfia iránt is részt vesznek, és az Open Marketplace-t használják a kriptográfia eladásának módjaként. A centralizált piacokon ezt nem tehetik meg.

A Particl Open Marketplace egy letölthető alkalmazás. Fontos megérteni, hogy az online eladók és vásárlók többsége nem szívesen tölt le szoftvert a vásárláshoz. Leginkább webes vagy mobil alkalmazásokat használnak. Tehát ennek a vonalnak a fenntartása a szállítókhoz való közeledés során fontos. Az örökbefogadás idővel megtörténik. Az Open Marketplace vonzó választást kínál azoknak a felhasználóknak, akiknek van dolguk és szeretnének titkosítást, de nem versenyképes termék a nyilvánosan forgalmazott e-kereskedelmi óriásokkal szemben … egyelőre.

Particl Open Marketplace interjú

Kép forrása: Hivatalos Particl Blog

A Particl-Proof-of-Stake (PPoS) egyedülálló Önök számára, és lehetővé teszi a hideg tárolást egy hardveres pénztárcából. Ön is most engedett szabadon hideg tétlen medencék új felhasználói felülettel. Hogy ment ez? A közösség aktívan részt vett-e a tét folyamatában?

Mindenki nagyon izgatott volt a hideg tétlen medencék felszabadulásáért. Négy decentralizált PART készlet van a vadonban, jelenleg több mint 119 000 PART tétet tölt be.

Közösségünk mindig is híve volt a projekt nagyobb képének. Láthatja, hogy a fukarságban úgy mutatnak be, hogy megszabadulnak az érintett résztől. Hálózatunk következetesen a hálózat kitettségének 40-50% -át több mint 500 teljes csomópont képviseli; immár végtelen mennyiségű névtelen csomópont mutat hideg hideg medencékre.

A tőkekészleteknek növelniük kell a tét hálózatát, mert az 100% -ban privát és decentralizált, és lehetővé teszi, hogy a kisebb összegű felhasználók hozzájáruljanak a konszenzushoz és jutalmat keressenek az elvégzett munkájukért..

A kemény CT és a Ring CT elindítása késik hogy a Bulletproofs segítségével teljes mértékben elindíthatók legyenek. Hogyan halad a fejlődés ezen a téren?

A golyóállóság már szerepel a kódban, de még mindig át kell esnie egy megfelelő kódellenőrzésen és kettős ellenőrzésen. Ha minden pozitív lesz, akkor a PART felhasználói megtervezhetik a mainnet-ben való tartózkodást a következő tervezett kemény munkával.

A korai jelzések azt mutatják, hogy a tartománybiztos méret jelentősen, 70% -kal csökken, valamint fokozottabb magánélet a 64 bites lefedettség miatt az átlagos 32 biten. Többet kell majd beszélnünk arról, ha egy kódtanácsadó biztosított és az ellenőrzés folyamatban van.

Az ütemtervében megemlítette a MAD letéti rendszer mint a vitarendezés lehetséges megoldása. Nem lesz nehéz meggyőzni az új felhasználókat egy olyan funkció használatáról, amely miatt önhibájukon kívül elveszíthetik az alapjaikat?

A Particl MAD letéti rendszere a kölcsönösen biztosított megsemmisítés (MAD) játékelméletén alapszik, ahol nincs szükség a bizalomra ahhoz, hogy 2 fél megegyezzen. Ez határozottan nem normális módon folytat üzleti tevékenységet a vevő és az eladó között online, és a legtöbb ember számára más élmény lesz. Ez nem azt jelenti, hogy ez rossz üzletvitel. Valójában azt gondoljuk, hogy felszabadító lesz, amikor az emberek elkezdik használni.

Az Open Marketplace minden adásvétele 2 személyes megbízhatatlan letéti szerződést hoz létre. Azért építettük így, mert 2 ember képes a valós életben tranzakciókat lebonyolítani harmadik fél bevonása nélkül, és az eladó (több pénzt keres) és a vevő (a legolcsóbb áron vásárol) előnyei csak 2 ember részvételével vannak.

Az egész folyamat a legtöbb számára más lesz, amikor először átmennek rajta. Az Open Markeplace-ben modellezett vásárlási folyamat több tulajdonjoggal és irányítással rendelkezik. A rendszer szépsége, hogy együttműködésre van szükség, még abban sem, hogy egymásban bíznánk, hogy mindkét felhasználó ne veszítse el betéti pénzét.

Inkább adna valakinek a jövedelmének (veszteségének) 5% -át, vagy ha a keresetének 5% -át kölcsönös szerződésbe zárná, és visszakapná??

Ön most hozta nyilvánosságra kormányzási protokollját érmésúlyú szavazással. A tagok aggályokkal foglalkoztak a nagy gyártók általi manipuláció lehetőségével kapcsolatban. Bár még mindig korai szakaszban jár, gondolt-e valamilyen ellensúlyra? Kölcsönözhetne más irányítási protokollokat és módosításokat?

Igen, az Alpha Open Marketplace buildjeinkben benne van az irányítási protokoll 2. verziója. Ez a változat érmés súlyú szavazással érkezik. Egy dolgot szem előtt kell tartani, hogy minden decentralizált irányítási protokollnak megfelelő használatra van szüksége, mielőtt láthatnánk, hogyan működnek az elméletek a való világban.

Először is a PART készletének 10% -át megcímkéztük a törléshez. Tehát egy nagy eladónak hozzáférnie kell a teljes ellátás 10,1% -ához, hogy az eredményeket az egyik irányba, vagy 10% -át a másik irányba manipulálja (például a versenytársak listájának eltávolításához)..

Az első, aki megjelöl egy elemet, regisztrálja az elem első visszavonását, és egy speciális ablakba lép, amelyen a többi felhasználó jóváhagyhatja vagy elutasíthatja az elemeket. Ha egy tétel meghaladja a 10% -ot, akkor azt kivonják a listáról, és az eladó elveszíti listázási díját. Ismét ez a működési irányítási v2 mechanizmusunk, amelyet módosítani lehet, attól függően, hogy a valós világ használati módja diktálja.

A Particl csapatunk kutatói szívesen vesznek részt más projektekben, amelyek fejlesztik az irányítást, az adatvédelem és a biztonsági normákat. A korai PoC-alkalmazásokban fontos, hogy rugalmas és alkalmazkodó legyen.

Partnerségek

Önök a közelmúltban a PIVX-szel kötöttek partnerséget, hogy részt vegyenek a zDEX genesis elindításukban. Látja, hogy más módon erősíti ezt a szövetséget??

A PIVX valószínűleg az egyik legkorábbi cryptocoin, amelyet fizetési módként adnak hozzá a Particl’s Open Marketplace-en. A PIVX által épített zDEX terméket potenciálisan finomítani lehet egy ingyenes adatvédelemre koncentráló decentralizált alkalmazásnak a Particl Desktopon belül.

Mind a PIVX, mind a PART körüli közösségek szorosak és barátságosak még abban a térben is, ahol általában „versenyképes irigységet” tapasztalnak a napi felhasználókkal. Ilyen típusú projekt csapatokkal szeretnénk együtt dolgozni, és milyen típusú közösségeket szeretnénk bevonni a termékeinkbe.

A tér még mindig olyan fiatal, mindannyian építjük a jövőt, miért pazaroljuk azt a civakodásra, hogy ki az első vagy ki a jobb, ha együttműködhetünk, és mindenki számára nagyon jó dolgokat készíthetünk.

Ön a Mubiz társasággal együttműködött annak érdekében, hogy felhasználóbarátabb felületet nyújtson a piac számára. A mubizi srácok most engedték szabadon új weboldal. Mi a véleményed róla? Gondolod, hogy a Mubiz elősegíti az örökbefogadást a hagyományos felhasználók körében?

Szerintem gyönyörű! Abszolút úgy gondolom, hogy az Open Marketplace egy clearnet webes felülete elősegíti az örökbefogadást. A legtöbb online vásárlás az interneten vagy a mobileszközökön keresztül történik, így valóban ez az irány, amelyre a szélesebb körű elfogadás és a napi felhasználói aktivitás fokozása érdekében van szükségünk.

A Mubiz Particl API-hívásokat használ a listák megosztására, keresésére és megjelenítésére az Open Marketplace-en bárkinek, aki rendelkezik webböngészővel. Nagyszerű kezdeményezés ez a PART régóta működő közösségi munkatársa részéről. Örülnék, ha több ilyen típusú projekt felbukkanna ebben az évben.

Mubiz Particl Partnerség

Mubiz piactéri felhasználói felület. Kép forrása: Hivatalos Mubiz

Ennek folytatásaként van-e más potenciális partnerség, amelyet más projektekkel kutat? Talán olyan projektek, amelyek érdeklődést mutattak a dApp építése iránt?

Jó kapcsolatban állunk egy maroknyi projekttel, köztük a Bitcoin, a PIVX és a Komodo. A projektek egy kis csoportjának vagyunk, akik látják az olyan keresztlánc-megoldások fontosságát, mint a Decred’s atomcserék.

Mind a PIVX, mind a Komodo decentralizált cserét folytat, amelynek nagy rajongói vagyunk. A tavalyi New York-i konszenzus alkalmával Steve Lee, a KMD és én megvitattuk azokat a felhasználási eseteket, amelyeket egy olyan ingyenes decentralizált cserefájl, mint a BarterDEX, a Particl Desktop napi felhasználói számára hozna. Adatvédelmi platformunk az adatvédelemre koncentráló decentralizált alkalmazások kiépítésére szolgál – legyen szó csapatunkról vagy egy másik csapatról.

Ugyanazon a platformon található DEX és decentralizált piaccal olyan felhasználók vehetnek részt, akik szeretik a DEX-szel való swap kereskedést, majd eljönnek a piactérre, hogy egy kis vásárlással megünnepeljenek egy jó napot. Ezt a független gazdaságot látom növekedni, ahogy a projekt és az űr beérik.

Láttam, hogy e partnerségek egyike a jövőben valamikor megvalósul e projektek bármelyikével vagy másokkal. A Particl fejlesztésének támogatásával az első nagy lépés az lesz, amikor szoftverfejlesztő készletünket (SDK) kiadják. Ez egy olyan ütemterv, amely még nyár folyamán több gőzt és munkaerőt vesz fel.

Általános kérdés

Úgy tűnik, srácok nagyon aktívak vagyunk, amikor a fejlesztői tevékenységről van szó A GitHub elkötelezi magát. Több vállalást hajtott végre, mint azok a projektek, amelyeknek sokkal nagyobb csapatai vannak. Alszanak a fejlesztők? Aktívan vállalja a mérnöki tehetségeket?

Ha! Igen, a fejlesztőink teljes életet élnek a Particl-en kívül. Megfigyelése mindennél jobban összekapcsolható az elvégzett munka mennyiségével a projekt elképzeléséhez és ütemtervéhez képest. Mint korábban mondtam, ez egy ambiciózus projekt, amelyet nehéz egy egyszerű megállapításban meghatározni. Világos tervünk van arra, hogy merre tartunk, és minden kemény munka és együttműködés ki van mutatva a Github-on belül.

BUIDLerek vagyunk, és minden, amit csinálunk, nyílt forráskódú – látható, nyilvános tárházakban. Sok kriptográfiai projekttől eltérően, akik elágaznak, majd soha nem térnek vissza a frissítéshez, vagy akik jó biteket másolnak innen vagy onnan, folyamatosan lépést tartunk a Bitcoin Core vállalásaival, ami önmagában is teljes munkaidős munka. Fejlesztőink, nevezetesen a Tecnovert, sok “első” adatvédelemmel járultak hozzá a Bitcoin kódbázisához – mind a múltban, mind a jelenben -, például lopakodó címek, csengő aláírások, bizalmas tranzakciók, (közelgő) golyóállóságok, amelyeket végül más projektek is elfogadnak.

Még akkor is, ha a legtöbb fiatal kripto rajongó nem izgatja a technológiát, azt gondolom, hogy a kripto fejlesztői közösség, különösen az adatvédelmi projektek, tiszteletben tartják a Particl csapatát és azt, amit építünk – nemcsak a PART felhasználói, hanem az egész ökoszisztéma számára is.

Körülbelül 10 embert vettünk fel 2018-ban, fele fejlesztői pozíció. Mindig pályázunk, emellett ösztönözzük a közösség fejlődését és hozzájárulunk a nyílt forráskódú fejlesztés hagyományaihoz is.

A PPoS-t a Ledger Nano hardvertárca támogatja. Ti azt mondtátok, hogy a Trezor Wallet integráció hamarosan úton lehet. Hogyan jön a fejlődés ezen a fronton?

Jól megy. A Particl Core-on működő PoC-vel rendelkezünk, és a Trezor csapatával várakozási módban vagyunk, amikor megvizsgálják az ünnepek alatt beküldött kérelmet. A kérelem a belépési képesség a készülék PIN-kódját, csak a két gombot használva. Egy Bitcoin fejlesztő azt mondta, hogy ők is szeretnék ezt a funkciót, mivel ez sokkal könnyebbé teszi a Core integrációt.

Úgy találtam, hogy a Ledger, a Trezor és még a KeepKey fejlesztői is nagyszerű munkatársak, akik mindig arra törekszenek, hogy a felhasználók titkosítását a lehető legbiztonságosabbá és egyszerűbbé tegyék. A kapcsolódó kérelem az itt a Bitcoin, a Particl, a Trezor és a KeepKey fejlesztőivel együtt dolgoznak a javaslaton.

A tőzsdék nyilvánvalóan mindig trükkös téma, figyelembe véve a listázás jellegét. Vannak olyan nagy tőzsdék, amelyek érdeklődést mutattak? Mit keres ideális esetben egy cserepartnerben?

A Binance, a Coinbase és a Circle a 3 fő szolgáltató, amelyekre fókuszáltunk, elsősorban azért, mert megtették a lépéseket a projektek megfelelő érvényesítéséhez a jelenlegi előírásoknak megfelelően. Semmi sem garantált, amikor a szolgáltatókkal beszélgetünk, de biztosítjuk, hogy rendelkezzenek jogi felülvizsgálatokkal és dokumentumokkal, hogy a lehető legalapozottabb döntést hozzák meg.

A rengeteg csere felbukkan az űrben, hetente e-maileket kapunk a PART új lehetőségeinek hozzáadásáról. Ha ezek a vállalatok ingyen szeretnék felvenni a PART-ot, akkor kezet nyújtunk az integrációval – ha díjat kérnek, udvariasan elutasítjuk őket.

A PART közel 2 tucat szolgáltatásból könnyen elérhető. Nincs logikus előnye a projektnek egy új szolgáltatás kifizetése, ha 1) nincs kontrollunk az érmeellátás felett, és 2) az embereknek már sok választási lehetőségük van arra, hogy honnan szerezhetik a részvényeket ma.

Vásárlási helyek PART

Néhány tőzsde és szolgáltatás a PART vásárlásához

Hogyan szögezheti le a kört, amikor a szabályozási felügyeletről és az anonim magánpiacok megkönnyítéséről van szó?

A Particl projektet a nonprofit Particl Alapítvány támogatja. Az Alapítvány célja az új technológiák és alkalmazások népszerűsítése és fejlesztése, különösen az új nyílt és decentralizált szoftverarchitektúrák területén.

A Particl Open Marketplace egy adatvédelemre összpontosító decentralizált alkalmazás, amely ugyanúgy használja az iparági szabványos titkosítást, mint egy olyan alkalmazás, mint például a Signal. A kód nyitva tartásával átláthatóak maradunk a kriptográfia integrálásával kapcsolatban. Mint minden mindennapi használatban, a felhasználónak is feladata kell, hogy legyen használják a terméket.

Ingyenesen adjuk ki szoftverünket, de felelősségteljesen alkalmazunk egy pár jogi csapatot, amelyek segítenek a felhasználási feltételekben, a felelősség kizárásában, az üzenetküldésben és bármi másban, amit az ügyvédek aggódnak, visszatérhetnek a projektbe vagy az alapítványba.

Ha bármelyik általunk gyártott termék nem jelöli be az összes jelölőnégyzetet, amely a felhasználó teljes irányítása érdekében szükséges, akkor azonnal abbahagynánk a munkát. A projekt jövőképe világos, és nem veszélyeztetjük az etikus, felhatalmazó, magán szoftverek építését, ha ez azt jelenti, hogy feláldozzuk az egyén szuverenitását.

Ön személy szerint mi a legbüszkébb a Particl projektre? Ami leginkább izgatja a projektben, amikor belépünk 2019-be és azon túl?

2 dologra vagyok a legbüszkébb a Particl-re. Először is, büszke vagyok arra, amit minimális pénzügyekkel és karcsú csapatokkal hoztunk létre (összehasonlítva a vállalkozás által támogatott startupokkal) körülbelül 18 hónap alatt. Gyors pillantások a mi évünkre a 2017. és 2018. évi beszámolókban áttekintést nyújtanak olvasóinak az önkéntesek és a támogatott csapat BUIDL mentalitásáról. A világon az egyetlen működő terméket szállítottuk, és ez egy nagy szükség van rá – nemcsak a PART felhasználói, hanem más kriptovaluták használati esete is, ahogy hozzáadódnak.

Másodszor, büszke vagyok az első piacképes termékünkre, a Nyílt piactérre. Legtöbben azért vonzódtunk Satoshi Nakamoto Bitcoinjához, mert ez adta az irányítást a pénzünk felett. Ez egy olyan kinyilatkoztatás volt, amely forradalomhoz vezetett.

A szomorú igazság az, hogy amikor az emberek a kriptográfiájukat cuccok vásárlásához vagy eladásához akarják használni, többnyire vissza kell adniuk pénzük irányítását olyan fizetési szolgáltatóknak, mint a bankjuk, a PayPal vagy a Visa. A Nyílt piactért olyan terméknek tekintem, amely a felhasználókat ellenőrzi a titkosításuk felett. Ezzel nem kell otthagyniuk a titkosítást. Remélhetőleg soha többé.

Következtetés

Úgy tűnik, hogy 2019 valóban elég mozgalmas év lesz a Particl projekt számára. Az Open Marketplace alfa megkötésétől és a Beta későbbi bevezetésétől kezdve úgy tűnik, hogy a dolgok magas fokozatba lendülnek.

Érdekes lesz megnézni, hogy vannak-e más partnerségek, amelyeket képesek létrehozni más projektekkel, és hogy képesek-e további cserelistákat biztosítani. Természetesen ez utóbbi nagyban függ egy cserepartnertől, aki hajlandó együttműködni a Particl csapatával.

Ha naprakészen akarja tartani a Particl projektet, akkor szemmel tartja őket hivatalos blog valamint a twitter-fiókjukon. A csapat meglehetősen aktív, amikor a közösség tagjait frissíti. Ha meg szeretné vásárolni a PART terméket, akkor megszerezheti őket a Bittrex-en.

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül & Particl

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map