Hogyan használhatók az intelligens szerződések az előrejelző piacokon

Ma az Ethereum blokklánc hatékonyan megvalósította az intelligens szerződéseket. Jelenleg naponta több ezer hívás érkezik ezekre a szerződésekre, olyan képességekkel, amelyek mindent tartalmaznak a biztosítási becsléstől és a zsetonkibocsátástól az időzárásos cserékig, az alapvető letétekig és egyebekig.

Amit az előrejelzési piac nyújt, az az egyén képessége, hogy fogadjon egy közelgő esemény kimenetelén. Egyre inkább a Bitcoin-t használják az ilyen típusú fogadások lebonyolítására, és az új és bevált előrejelzési piaci rendszerek integrálják ezt a típusú Bitcoin-fogadást.

Az előrejelző piacok áttekintése

Az előrejelzési piac a piaci szereplőkből áll a prediktorokkal együtt. A piacképző olyan kérdést tesz fel, mint például: A Bitcoin értéke magasabb lesz-e a 3575 dollárnál 2017. december 22-én, CST 9-kor? A résztvevők ezután megadhatják az erre vonatkozó tétjüket, előre megjósolt részvények vásárlásával (igen vagy nem).

Sok esetben a piacvezető megkapja a fogadás egy részét. Miután a tényleges esemény befejeződött, a pontosan megjósolt részesedést megvásárolóknak az összegyűjtött nyeremény arányos összegével kompenzálják.

A Bitcoin előrejelzési piacait bináris jellegűnek tekintik. A mai technológiák csak „igen” vagy „nem” fogadásokra korlátozzák a résztvevőket. A bonyolultabb fogadások nem kompatibilisek, mivel túl sok döntésképtelenséget nyitnak meg a rendszeren belül.

A piac kialakulásakor a résztvevők ezután igen vagy nem részvényeket vásárolhatnak, és mindegyikük biztosítja a teljes nyeremény egy részét, ha kiválasztása megfelelőnek bizonyul. Az ezen a piactéren megszerzett részvényeket ezen a ponton a piac bezárása után lehet tartani, eladni vagy készpénzre cserélni.

Részvények formájában történő tőzsdei bevezetéssel kiegészítő piacok is működnek, ahol a résztvevők eladhatják részvényeiket egy adott piacon. A részvények extra értékkel bírhatnak, ha a piactér már nem elérhető mások számára, de továbbra is fennáll a vágy tétek elhelyezésére. Például elérte a piac méretkorlátozását, vagy a piacvezető úgy dönt, hogy bezárja a piacot az új fogadások elől.

Jósló piacok intelligens szerződésekkel

Ethereum intelligens szerződésekAzok számára, akik nem ismerik az okos szerződéseket, az ötlet meglehetősen egyértelmű. Az intelligens szerződés kódsorokból áll, amelyek be- és visszaküldik a kimeneteket. Az ezeket a megrendeléseket feldolgozó programkód abszolút és nem módosítható, így a felhasználók mindig tudják, mire számíthatnak. A programkód az Ethereum blokklánc útján is nyíltan elérhető, és a tartalom felülvizsgálható annak garantálása érdekében, hogy a szerződés megfelelően működjön.

Az intelligens szerződések összes elérhető előnye és felhasználása ellenére is vannak akadályok. A digitális esemény kezdete egy fizikai világból nagyon is az egyik elsődleges kihívás lehet. Habár ez a digitális tranzakciók tekintetében viszonylag egyszerű feladat, a probléma akkor jelentkezik, amikor a digitális cselekvés elindításához kapcsolódik a való világból. Három lehetséges jogorvoslat létezik, többek között több aláírással történő vásárlás, előrejelzés piacok és orákulumok.

Amire szükség van a több aláírással járó ügyletekben, megbízható ügynököt kell bevonni annak biztosítására, hogy a felek között létrejött szerződés aktiválásának feltételei teljesüljenek, és a szerződés teljesíthető legyen. Az előrejelző piacok esetében az elsődleges elképzelés az, hogy a tömegek pontosabb előrejelzést kaphatnak az eseményekről, mint egy szóló szakértő.


Miközben előrejelzéseket készítenek bizonyos eseményekről, némi pénzügyi motiváció mellett, a csoportok elkötelezhetik magukat valódi vélemény felkínálásában. A pénzügyi ösztönzést úgy lehet kialakítani, hogy az a legpontosabb előrejelzést kapja. Következésképpen a csoportot díjazzák azért, mert a lehető legpontosabb volt.

A végső lehetséges megoldás az Jóslat. Az Oracle szakértői szolgáltatásait harmadik félként írják le, akik ellenőrzik az események végeredményét, majd az adatokat szolgáltatják az adatszolgáltatásoknak..

Ennek ellenére általában van egy kérdés az orákulumokkal. Ki lesz a felelős az orákulum megbízhatóságának garantálásáért? Noha az Oracle korlátlan hálózatból húzhatja ki az eredményt, mégis biztosnak kell lennie abban, hogy minden csomópont megbízható és a végeredmény valóban helyes.

Forradalmi fogadási piacok

A Bitcoin előrejelzési piac kulcskérdése a platform hatalmas népszerűsége. Jó hír, hogy ez a probléma nagy valószínűséggel megoldódik az elkövetkező években, mivel több alap költözik az előrejelzési piaci platformokra. Jelenleg az ilyen piacok volumenszintje vagy az egyes piacokon elhelyezett fogadások teljes száma valószínűleg alacsonyabb.

Emiatt valószínűleg korlátozni fogják a fogadási lehetőségek és a jövedelem lehetőségeinek sokféleségét. Ennek ellenére sok szakértő azt jósolja, hogy ezek a platformok hamarosan hatalmas népszerűségnek örvendenek, hozzájárulva a fogadási piacok és a rendelkezésre álló nyeremények számának figyelemreméltó növekedéséhez..

Képek a Fotolia-n keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map