Freewallet áttekintés: Multivaluta mobil és online kriptopénztárca

A Freewallet egy több pénznemben működő pénztárca, amely megkönnyíti a felhasználók számára a kriptovaluta online és mobil eszközökön történő tárolását és kezelését..

Ez a pénztárca egyszerű FantomCoin pénztárcaként indult még 2016-ban, és azóta jelentősen fejlődött, mivel több száz érme támogatását adták hozzá. A pénztárca azonban a múltban is némi vita középpontjában állt.

Tehát biztonságos a Freewallet, és megbízhat bennük?

Ebben a Freewallet áttekintésben megpróbálok erre válaszolni, és mindent megadok neked, amit tudnod kell róla. Adok néhány legfontosabb kriptotárca biztonsági tippet is.

Freewallet áttekintés

Freewallet székhelye észt tallinni, Alvin Hagg készítette. Számos különféle, kizárólag mobil pénztárcát kínál iOS és Android készülékekhez, valamint egy másik, webalapú felülettel rendelkező pénztárcát. Az alábbiakban további részleteket kaphat a Freewallet által kínált különféle termékekről.

Mi a Freewallet

A Freewallet funkciói. Kép a Freewallet webhelyen keresztül

A Freewallet volt a legelső mobil pénztárca, amely támogatta a Bitcoin Cash-t 2017-ben, és később ugyanolyan első különbséget tett a Bitcoin Gold és a Bitcoin Cash ABC támogatásában..

Figyelem ⚠️: A Freewallet.io webhely NEM kapcsolódik a Freewallet.org pénztárca felülvizsgálatához. Ne bízz benne!

A Freewallet 2016 januárjában indult, és legelső pénztárcája a FantomCoin volt. Ez a pénztárca technológia tesztje volt, és miután sikeresnek bizonyult, a vállalat piacra dobta Bitcoin és Ethereum pénztárcáját. Az idő múlásával a Freewallets listája két tucat különböző pénztárcára nőtt.


A Freewallet által kínált egyes pénztárcák közül sokan elérték az adott kriptovaluta legfelsőbb pozícióját a Google Play áruházban.

Ingyenes pénztárca biztonságos?

A kriptopénzipar egyik legtöbbször ismételt mantrája a „Nem a kulcsod, nem az érméd”.

Lényegében az egyik oka annak, hogy a kriptovaluta-cseréket nem tekintik optimális tárolási megoldásnak, mert megtartják a privát kulcsok tulajdonjogát. A kulcsokat a szervereiken tárolják, így Ön csak olyan biztonságban van, amennyire biztonságos a csere.

Ami a Freewallet kriptotárcáját illeti, bár „pénztárcának” hívják őket, mégis ellenőrzik ezeket a privát kulcsokat. Ezért abban bízik, hogy a pénztárca fejlesztői nemcsak megbízhatóak, hanem erős érmebiztonságot is gyakorolnak.

Freewallet Safety

Freewallet biztonsági gyakorlatok

A Freewallet azt állítja, hogy fejlett biztonsági protokollokat alkalmaz, beleértve a több aláírási tranzakciókat, a tranzakciószám korlátozásokat és a 2FA / ujjlenyomat-felismerést. Azt állítják továbbá, hogy az érméket hűtőházban tárolják, ami azt jelenti, hogy offline állapotban vannak és a hackerek nem férnek hozzá.

Tehát körülbelül ugyanazok a biztonsági protokollok, mint a legtöbb csere.

Szerencsére a Freewallet nemrég kiadta „Lite” pénztárcáját, amely elérhető iOS-en és Androidon. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára a magánkulcsok teljes ellenőrzését. A pénztárca beállításakor a privát kulcsok létrehozásra kerülnek, és az eszközön maradnak.

Biztonsági mentés NB &# 128680 ;: Ha Lite pénztárcát készít, ne felejtse el biztonsági másolatot készíteni a pénztárcáról. Ha elveszíti a kulcsait, soha nem tudja visszaállítani

Természetesen mérlegelnie kell, mennyire bízik magában a magánkulcsok kezelésében harmadik féltől származó pénztárca-fejlesztőkkel szemben. A kriptográfia nem teljesen „idióta bizonyíték”, és ha felállít egy helyi pénztárcát, és elveszíti a kezdőszavakat, örökre elveszítheti hozzáférését az érméihez.

Freewallet termékek

Amint fentebb említettük, a Freewallet termékek listája mind a mai napig két tucat különböző pénztárcából állt.

Különböző pénztárcák állnak rendelkezésre a Bitcoin, az Ethereum, a Monero, a Doge, a Dash, a Lisk, a Tether, a Litecoin és a Bitcoin Cash számára mind Android, mind iOS rendszeren. Ezenkívül a Freewallet csak Androidon kínál pénztárcákat a ZCash, a Decent, az NXT, az Ardor, a Tron, a NEM, a Bitcoin Gold, az IGNIS, a Stellar, a Ripple, a NEO, a Bytecoin és az EOS számára..

Ha szeretné, hogy az összes érmét egy helyen tárolja, akkor több pénznemű kriptotárcájuk is van. Ez lehetővé teszi, hogy összesen 30 különböző érmét tároljon ugyanazon a pénztárcán. Ez elérhető iOS-en és Androidon, valamint a webböngészőn keresztül, az online pénztárcájukkal.

Vessen egy pillantást ezekre az egyedi alkalmazásboltokra, ha meg szeretné ismerni, hogy a felhasználók hogyan találják meg az alkalmazást. Ezek valóban meglehetősen kevertek a felhasználók kritikus visszajelzéssel rendelkező feleivel, a másik felük pedig általában meglehetősen pozitívak.

Freewallet felhasználói értékelések

Freewallet felhasználói értékelések iTunes áruház és A Play Áruház

Néha nehéz megkülönböztetni, hogy melyek ezek a legálisak és melyek hamisak. Az azonban pozitívum, hogy a Freewallet támogató személyzete és fejlesztői reagálnak a felhasználók kritikájára és javaslataira. Ez legalább jó jel, mivel azt mutatja, hogy hajlandók a felhasználói visszajelzésekkel dolgozni.

Mint említettük, a Freewallet vállalat kiadott egy Litewallet androidos és iOS-es verziót, amely visszaadja az irányítást a privát kulcsok felett. A Litewallet csak a Bitcoin, Ethereum és ERC-20 tokeneket támogatja, és nem kínál ingyenes átutalásokat más Freewallet felhasználóknak, mint a teljes verzió.

Csere & Transzfer szolgáltatás

Ha a Freewallet kriptotárcát használja, akkor az Exchange és az átviteli szolgáltatás előnyeit élvezheti.

Az átviteli szolgáltatással titkosításokat küldhet más Freewallet felhasználóknak díjak felszámolása nélkül. Ez is szinte azonnal megtörténik, és nem kell várnia a tranzakcióra. Mindez azért lehetséges, mert az átadásokat mind a Freewallet belsőleg rögzíti, és nem kell frissíteni a blokkláncon.

jegyzet ✍️: Mivel a tranzakciókat láncolaton kívül kezelik, használhatja a Freewallet egyedi szolgáltatásait tranzakciókövető

Egy másik igazán érdekes tulajdonság a beépített cserefunkciójuk. Ez azt jelenti, hogy könnyedén válthat az érmék között a pénztárcában anélkül, hogy ki kellene küldenie őket egy cserére. Mindez a Changelly csere szolgáltatáson keresztül történik.

Úgy döntöttem, hogy megvizsgálom azokat az átváltási arányokat, amelyeket valószínűleg elérni fog ezen az alkalmazáson. Az alábbiakban bemutatjuk a Bitcoin és az Ethereum árfolyamát a Freewallet-en, valamint az élő árakat a BTCETH rendelési könyveiből a Binance Exchange-en.

Freewallet érmecsere

A Freewallet árfolyamainak összehasonlítása a Live Market szolgáltatással

Amint láthatja, a Freewallet árfolyamának kissé alacsonyabb az ETH értéke BTC-ben, ami azt jelenti, hogy a Bitcoin drágább a Freewallet-en. Ez körülbelül 0,5% -os különbség, ami valójában egyáltalán nem olyan nagy.

Ha figyelembe vennénk a pénznek a tőzsdére történő elküldésének, majd a megrendelésnek a költségeit, olcsóbb az érmék cseréje a Freewallettel.

Cryptocurrency vásárlása

Egy másik szolgáltatás, amelyet érdemes használni a Crypto Wallet használatával, a kriptográfiai vásárlási funkció. Ez lehetővé teszi, hogy kriptovalutát vásároljon mind az alkalmazásban, mind a weboldalukon keresztül.

Ez ellentétben áll a központosított pénzváltással abban az értelemben, hogy az érméket közvetlenül a pénztárcájába küldik, és egyetlen ideig sem maradnak a pénztárcán. Elfogadnak minden fontosabb hitelkártyát, például Visa, Mastercard stb. Még néhány előre fizetett és virtuális kártyát is elfogadnak

Ez a szolgáltatás számos országban elérhető, és euróban és USD-ben vásárolnak. A tranzakciók korlátai ésszerűek, napi maximális limit 20 000 USD és havi 50 000 USD. Ez könnyen elvégezhető közvetlenül a pénztárcájában a „Vásárlás kártyával” opcióval.

Freewallet kártya vásárlása

Freewallet kártya vásárlása

Valójában nem is kell a Freewallet, hogy érméket vásároljon ezzel a funkcióval. Használhatja ezt oldal a fizetési átjárót integráló weboldalukon. Ez az a Simplex fizetési átjáró, amelyet olyan tőzsdék használnak, mint a Bitstamp. 

Magas díjak &# 128184 ;: A Simplexnek túlzott díjai vannak. 7% -os díjat számítanak fel olyan tranzakciók esetén, amelyek minimális díja 11 USD. Olcsóbb lehet Krakenben vásárolni.

Csak 5 érme vásárolható meg a Freewallet kriptográfiai vásárlási portálon keresztül, ezek Litecoin, Bitcoin, Etheruem, Bitcoin Cash és Ripple. Miután azonban megvásárolta az érméket, könnyedén átalakíthatja őket a pénztárcában lévő gyors cserén keresztül.

Vevőszolgálat

A Freewallet kriptopénztárca állítólagos előnye, hogy ügyfélszolgálata van, amely segítséget nyújt abban az esetben, ha el van zárva a pénztárcájától, vagy bizonytalan a számos funkcióval kapcsolatban..

Számos módon érheti el ezeket az ügynököket. Talán a leggyorsabb az online kapcsolatfelvételi űrlap használatával. Ez lehetővé teszi a felhasználói azonosító idézését, hogy az ügynökök szűkíthessék a kérését.

Gyors tipp ✍️: Ha kérése tranzakcióval kapcsolatos, feltétlenül idézze meg tranzakcióazonosítóját, ha gyors segítségre van szüksége.

Ha azonnali segítségre vágyik, akkor az élő csevegés funkciójukon keresztül hozzájuk fordulhat. Kipróbáltam ezt pénteken este 7 óra körül, és egy ügynök 5 percen belül válaszolni tudott rám. Ez valóban nagyon hatásos a pénztárca szolgáltató számára.

Freewallet Chat támogatás

Azonnali csevegéstámogatás a Freewallet oldalon

Valami mást, amit nagyon hasznosnak találtam, az volt az életük állapotoldal. Ez az oldal a pénztárca összes érméjének négy pénztárca szolgáltatását mutatja be. Megjeleníti a Betét, Visszavonás, Flash átviteli és Smart Exchange állapotot. Tehát, ha ezen funkciók egyikét kívánja használni, akkor a legjobb, ha korábban megnézi ezt az oldalt.

A Freewallet vita

A Freewallet-et 2017 júliusában hatalmas vita sújtotta, miután a Reddit egyik felhasználója (akinek a fiókját azóta törölték) azt állította, hogy a Freewallet lopás több mint 8 millió dollár értékű ETH. A bejegyzés kissé megtévesztő volt, mivel úgy tűnt fel, mintha csak egy személy veszteséget okozott volna. A szál robbant fel más felhasználókkal, akik pénzkiesést is követeltek.

Kiderült, hogy az eredeti poszter egyetlen ETH-címre hivatkozott, amely több száz Freewallet-tranzakciót kapott, ami azt mutatta, hogy a Freewallet felhasználói eszközöket lopott.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a Freewallet az érmék nagy részét hűtőtárolóba helyezi, és az érmék helyes címre történő elküldése előtt egyetlen címre történő átvitel furcsa lehet, de ez nem egyenlő a lopással. Végül minden felhasználó megkapta az érméit.

Alvin Hagg, a Freewallet alapítója ezt mondta a vitatott esemény során:

A Freewallet az alapokat egy több aláírással ellátott tárolóban tárolja, banki szintű biztonsági besorolással. Időről időre újraegyensúlyozó eljárások folynak a különböző hűtőházak és a forró pénztárcák között. Nem kell aggódni, ez egy szokásos és tervezett eljárás a kriptovaluta rendszerek számára. Minden felhasználói eszköz teljesen biztonságos. Több mint 14 pénztárcát kínálunk, és mindegyik jól működik.

Abban az időben az Ethereum hálózatán is torlódás volt a Bancor ICO miatt, és ez a torlódás a szokásosnál jóval lassabb tranzakciókat hajtott végre.

Ne feledje, hogy a Freewallet vezérli a magánkulcsait, de ebben az esetben 2017-től úgy tűnik, hogy nem volt miért aggódni. Az is figyelemre méltó, hogy a mai napig a moneroi közösség arra figyelmeztet, hogy a Freewallet átverés, bár a pénztárca továbbra is jó kritikákat kap, és további lopás vagy átverés nem történt.

Freewallet Lite telepítése

Mivel mindig azt tanácsolom a felhasználóknak, hogy saját magánkulcsokkal rendelkezzenek, inkább a Freewallet lite programot használnám, amely lehetővé teszi számomra ennek ellenőrzését. Ezért bemutatom azokat az egyszerű lépéseket, amelyekre szükség van a Freewallet Lite alkalmazás telepítéséhez és biztonsági mentéséhez..

A Freewallet Lite alkalmazást közvetlenül az iTunes áruházból vagy a Google Play áruházból töltheti le. Tekintettel arra, hogy ezt egy iPhone-ra fogom telepíteni, a iTunes áruház. Miután letöltötte az alkalmazást, megnyithatja és kiválaszthatja az „Új pénztárca létrehozása” lehetőséget. A rendszer kéri a 4 jegyű PIN-kódot.

Freewallet Lite telepítése

A Wallet inicializálása és beállítása

A pénztárcád inicializálva van, és elkezdheted használni. Mindazonáltal tegye meg ezt anélkül, hogy alátámasztaná. Ezért ezt az utolsó lépést még a befejezés előtt be kell fejeznie. A fő pénztárcában a jobb felső sarokban lép fel, és kiválasztja a beállításokat.

A Freewallet biztonsági mentésének létrehozása

A Freewallet Lite biztonsági mentésének létrehozása Mnemonic maggal.

Miután ezt megtette, lefelé navigál a „Biztonsági pénztárca” szakaszhoz. Itt megkapja a 12 memo szó felsorolását. Ezek a kezdőszavak, és nélkülözhetetlenek az érmék visszaszerzéséhez.

Figyelem ⚠️: Írja ki ezeket, és ne tárolja telefonján vagy bármilyen elektronikus eszközön. Ha végzett, tartsa őket biztonságos helyen. Az érmék csak olyan biztonságosak, mint az a papírdarab

Miután megkapta az összes kezdőszót, most beillesztheti őket az alkalmazásba, és megnyomhatja a „Küldés” gombot..

Ez az, kész. Most már használhatja a Freewallet Lite programot, és teljes mértékben kézben tarthatja a kulcsokat. Azt is észreveszi, hogy a „Touch-ID” hozzáférés alapértelmezés szerint engedélyezett. Ez azt jelenti, hogy a pénztárcába való bejelentkezéshez csak az ujját kell tennie.

Következtetés

A Freewallet némi vitán esett át, de végül nem úgy tűnik, mintha valami aljas dolgot próbálnának megtenni. A vállalat 2016-os egyetlen pénztárcájáról két tucat pénztárcára nőtt 2019-ben, amelyek közül sok a legmagasabb minősítést érmefajtájuk szempontjából a Google Play áruházban.

A fejlesztők elsőként adtak hozzá pénztárcát a Bitcoin Cash-hez, még mielőtt biztos volt volna a Bitcoin Cash létezésében. És ők voltak az első mobil pénztárca a Bitcoin Gold és a Bitcoin Cash ABC számára is. A Freewallet az egyik legismertebb mobil kriptovaluta pénztárca az iparban.

A Freewallet Crypto pénztárca használatának legnagyobb elkapása az, hogy a vállalat az Ön magánkulcsait tárolja, hasonlóan ahhoz, ahogyan egy kriptovaluta tőzsde tartja a magánkulcsait. Ha ez jól érzi magát, akkor a Freewallet által használt hűtőtárolási módszer nagyon biztonságos.

Ha úgy érzi, hogy csak akkor van az érméje, amikor magánkulcsot tart, akkor inkább a Freewallet Lite alkalmazást kell választania.

Kiemelt kép a Freewallet.org oldalon keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map