Exchange Volume Faking: Hogyan hamisítják meg, amíg elkészítik

2017 óta számoltak be arról, hogy a kriptovaluta-tőzsdék hamisítják volumenüket, legutóbb pedig 2019 márciusában jelentés a Bitwise Asset Management-től a legrészletesebb bizonyítékot szolgáltatta erről, megmutatva, hogy a Bitcoin mennyiségének 95% -át cserék hamisítják.

A jelentés idején a Bitcoin kereskedési volumene napi nagyjából 6 milliárd dollár volt, azonban a legnagyobb mennyiséget jelentő tőzsdéket a legtöbb kriptovaluta-befektető nem ismeri fel.

A jelentés azt állítja és megmutatja, hogy ennek a mennyiségnek majdnem az egésze hamis vagy nem gazdasági mosókereskedelem eredménye. Annak ellenére, hogy ezekről a cserékről származó adatokat széles körben közlik, még a mainstream média is, teljesen tévesnek bizonyultak.

A szóban forgó adatokról a CoinMarketCap.com számolt be, amelyet széles körben tekintenek a Bitcoin mennyiségének és árképzésének go-to forrásának. Ennek az oldalnak az adatait a világ minden nagyobb médiája használja, beleértve a The Wall Street Journal, a The New York Times, a Forbes, a CNBC és a Barron’s.

És ennek ellenére az adatai rendkívül tévesek, beleértve a hamis kereskedési mennyiség jelentős részét, amely hamis képet fest a Bitcoin piac méretéről és jellegéről.

Mi az Exchange Volume Faking?

Az árfolyam-hamisítás, amelyet mosáskereskedelemnek is neveznek, az, amikor a kereskedő közel azonos pillanatban vásárol és ad el, azzal a céllal, hogy hamis információkkal táplálja a piacot. Mosási ügyleteket végezhet kereskedő és tőzsde, vagy két kereskedő összejátszik egymással a hagyományos piacokon.

A bitcoin piacmosás kereskedelme különösen elterjedt, mert ugyanaz a személy végezheti ugyanazt a számlát használva. Az Egyesült Államok részvénypiacain a mosás illegális, de mivel a kriptovaluta piacok nem szabályozottak, ez nem igaz rájuk.

OkEx Faking Volume

Néhány elég nyilvánvaló csalás az OkEX-en. Kép Forrás

A mosáskereskedelem legutóbb 2013-ban volt a főcímekben, amikor az árutőzsdei határidős kereskedési bizottság akkori biztosa volt vizsgálatot indított a mosáskereskedelmi törvények esetleges megsértésébe a nagyfrekvenciás kereskedelem területén. A nagyfrekvenciás kereskedés az, amikor kereskedési szoftvert használnak másodpercenként ezer vagy tízezer kereskedés végrehajtására.

Az akkori biztos úgy vélte, hogy az ilyen típusú technológiával végzett mosás rendkívül egyszerű. Igaza volt, és kitalálta, hogy melyik másik ipar vette át a nagyfrekvenciás kereskedési szoftvert az elmúlt években? Igen, a Bitcoin és a kriptovaluta kereskedők ilyen szoftvert használnak.

Miért használják a hangerő-hamisítást??

A világ legnagyobb kriptotőzsdéi dönthetnek arról, hogy mely tokenek kapnak likviditást, és melyek nem. Ez kritikus fontosságú a token projektek számára, különösen az ICO vagy az IEO fázisban lévő projektek számára, mert likviditás nélkül kevés az esély, hogy a token ár emelkedni fog.


Ez ösztönzi ezeket a projekteket arra, hogy hatalmas összegeket fizessenek azért, hogy tőzsdére kerüljenek, és természetesen az egyik kritérium, amelyet használnak annak eldöntésekor, hogy melyik tőzsdén fizetnek azért, hogy tőzsdére kerüljenek..

Ez a fajta volumenhamisítás gyakori az ön által bejelentett bajnoki táblázatokban, de a kriptográfia cseréjére hatalmas ösztönzők vannak a hangerő növelésére. A legtöbb kereskedési mennyiséget mutató tőzsdék képesek parancsolni az ICO-k díjainak felsorolását, amelyek állítólag dollármilliókban vannak.

Úgy tűnhet, mintha az ilyen típusú megállapodásoknak nem kellene különösebb gondot okozniuk, mivel az ICO és a tőzsde között van, de milyen hatással van, ha a tőzsdék hamisítják a tőzsdei jegyzék díjait? Ez a hamis csere volumenének finom veszélye.

A hamis volumen másik lehetséges oka az új tőzsdék, amelyek megpróbálják kereskedőket vonzani platformjukra.

Miért kockázatos a felhasználók számára a kötet-hamisítás??

Nem számít, hogy mosási ügyletekről vagy valami másról van szó, a hamis tőzsdei mennyiség komoly következményekkel jár a kereskedők számára. A legtöbbet veszíteni és a legnagyobb kockázatot vállalni kell azoknak, akik nagy összegekkel kereskednek.

Volt egy elvégzett tanulmány 2018 márciusában Sylvain Ribes kereskedő, amelyben megvizsgálta a volumenhamisítás hatásait, amikor 50 000 dollár értékű kriptopénzeket adott el különféle párokban az akkor legnagyobb volumenű tőzsdén, az OKEx-en..

Csúszás Faking OkEX

Csúszás a kötet függvényében a Log Scale segítségével. Kép Sylvain Ribes-en keresztül

Tanulmánya azt mutatta, hogy még azok a párok is, amelyek állítólag 5 millió dolláros volumennel rendelkeznek, 10% -os csúszási esélyt (a jegyzett ár és a tényleges kereskedelmi ár közötti különbséget) jelenthetnek..

Ez hatalmas, és rendkívül megnehezíti a piacok hatékony kereskedelmét. Lehetetlenné teszi a nagy számlák számára a kriptográfia hatékony és hatékony kereskedését is.

Példák a Real Exchange mennyiségre

A Coinbase az egyik legismertebb kriptovaluta-tőzsde, legalábbis az Egyesült Államokban. San Franciscóban található, és megtette a szükséges lépéseket a BitLicense megszerzéséhez, hogy New York államban működhessen. A Bitwise vizsgálat idején napi 27 millió dollárról számolt be Bitcoin mennyiségben.

Itt van egy képernyőkép a Coinbase Pro kereskedési platformjukról.

Coinbase Pro Faking

A Coinbase Pro Platform képernyőképe. Kép a Bitwise jelentésen keresztül

A jobb oldalon található a kereskedelem története, megadva a kereskedelem nagyságát, árát és idejét. A kereskedési ár zöld színnel jelenik meg, az árat növelő vételi megbízásokhoz, vagy pirossal, az árat csökkentő vételi megbízásokhoz. Észre fogja venni, hogy nincs minta, és a zöld árak messze meghaladják a piros árakat. Ha más időpontban készít képernyőképet, az ellenkezője igaz lehet.

A kereskedelem mérete oszlop sem mutat mintát. A kereskedelem mérete véletlenszerűen változik. A kereskedelem méretének egyik figyelemre méltó, nem véletlenszerű jellemzője a kerek számokat tartalmazó kereskedési méretek elterjedtsége, például 0,10 BTC, 0,50 BTC stb. Ez várható, mert az emberek hajlamosak kerek számokkal kereskedni.

A kép közepén található a kereskedelem grafikonja, mindegyik gyertya öt perces időszakot képvisel. Könnyen beláthatja, hogy a gyertyák mérete idővel változik. Néhány öt perces időszak nagyobb árváltozásokat tapasztal, mint mások. Az ár alatt pedig a gyertyák szürke térfogatú gyertyák, amelyek szintén véletlenszerűen változnak.

Végül, ha megnézi a diagram bal oldalát, megjelenik a rendelési könyv. Ennyi az egyeztetésre váró nyitott megrendelés. Az eladási megbízások pirosak a tetején, a vételi megbízások pedig zöld színnel.

A kettő között a felár vagy a különbség a legmagasabb vételár és a legalacsonyabb eladási ár között. Ebben az esetben 0,01 dollár 3419,60 dolláros kereskedési áron. Százalékban kifejezve ez egy 0.0003% -os felár, messze a legszűkebb árrés, amelyet a világ bármely pénzügyi eszközében találhat.

Példa az Exchange Faking Volume-ra

Abban az időben, amikor a Bitwise elvégezte tanulmányát, a CoinBene volt a világ legnagyobb tőzsdéje, napi bejelentett mennyisége 480 millió dollár volt, ami a Coinbase Pro mennyiségének 18-szorosa.

Coinbene Volume Faking

CoinBene Exchange Faking

A Coinbene kereskedési felülete nagyjából ugyanazt az információt mutatja, mint a Coinbase Pro esetében. Jobb oldalon a kereskedelem története. Ne feledje, hogy a vörös és zöld kereskedelmi árak egyenletesen oszlanak el és váltakoznak. Szinte lehetetlen, hogy a kereskedelem ilyen egyenletes módon váltakozzon.

Ha megnézi az időbélyeg oszlopot, akkor látni fogja, hogy a megrendelések párban érkeznek, egy vételi és ellensúlyozó eladási megbízással. És a kereskedési méretek is közel egyeznek, ami lehetővé teszi, hogy a vételi és eladási megbízások idővel alapvetően ellensúlyozzák egymást. Gyanúsan hangzik, mint egy sor mosás.

A kereskedelem méretei is nagyon eltérő mintát követnek. Észre fogja venni, hogy nincs kerek számkereskedelem, annak ellenére, hogy az ember hajlamos a kerek számokkal kereskedni. A legkisebb kereskedés pedig 0,43 BTC, azaz nagyjából 1400 USD. A Coinbase Pro kereskedése 0,0017 BTC vagy 5 dollár volt.

A rendelési könyvet megnézve a legmagasabb vételi megbízás 3239,59 USD, a legalacsonyabb pedig 3274,33 USD. Ez 34,74 dolláros spread, ami 3400-szorosa a Coinbase Pro spreadnek! Ez nagyon szokatlan, mivel a megnövekedett volumen mindig szigorúbb felárakhoz vezet bármely más pénzügyi piacon.

Egy másik példa a hamisításra …

Vannak más módszerek is a hamis kötet megismerésére a kriptográfiákon, és ezt egyértelműen bizonyítja a RightBTC, amely a Bitwise vizsgálat idején a Coinbase Pro négyszeres vagy napi 100 millió dollár feletti mennyiséget igényelt.

RightBTC hamis kötet

RightBTC hamis kötet

Ami itt figyelemre méltó, hogy a állítólag nagy kereskedési volumen ellenére a diagram olyan órákat és napokat mutat, amelyekben egyáltalán nincs kereskedés. A diagram alján található piros és zöld gyertyák a mennyiséget képviselik, de nagy hiányosságok vannak, ha nincs kereskedési mennyiség. Nincs összefüggés a napszakkal, az üzemidővel vagy bármely más tényezővel.

Balra nézve a rendelési könyvnél a RightBTC árrése 371,99 dollár. Ez teljesen őrült. Ez meghaladja a 10% -ot, szemben a Coinbase Pro 0,00003% -os elterjedésével, annak ellenére, hogy a RightBTC nagyobb volumenű.

Még egy – Faking Till You Make It

A ChaoEx tőzsde állítása szerint a Coinbase Pro mennyiségének több mint kétszerese, napi 70 millió dollár.

ChaoEx hamis kötet

ChaoEX Exchange képernyőmentés hamis kötettel

Amint a ChaoEx kereskedési platform képéből látható, ez a kötet felett időnként monoton. Vagyis óráról órára egyáltalán nem változik. Elképzelhetetlen, hogy a mennyiség változatlan maradjon óráról órára, figyelmen kívül hagyva a valós eseményeket, híreket, napszakot és ármozgásokat.

A fenti ábra azt mutatja, hogy a kereskedelem volumene három egymást követő napon keresztül minden órában pontosan ugyanaz marad. Ez szinte lehetetlen.

A hamis kereskedési volumen problémájának megoldása

A Bitwise beszámolóját követően számos javasolt megoldás született a kriptovaluta-tőzsdék kereskedési volumen hamisítására. A CoinMarketCap lenne a megoldás első része, javítva a piaci adatok bemutatását.

Ez valószínűleg nem fog megtörténni, mivel a CoinMarketCap mögött álló vállalat kijelentette, hogy politikájuk az adatok túlzott rendelkezésre bocsátása, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját maguk vonjanak le következtetéseket az adatok alapján..

A CoinMarketCap közölte, hogy frissíteni fogják a mutatóikat, hogy a felhasználók több betekintést nyerhessenek a valós kereskedési volumenbe, de eddig ez nem történt meg, és nem írtak elő ütemtervet, amikor az adatmutatók változhatnak.

Időközben azok, akik csak azokról a tőzsdékről szeretnék látni a csere mennyiségét, amelyekről nem derült ki, hogy hamisítják a volumenüket a webhelyen OpenMarketCap rendelkezik azzal az adattal. A nyílt forráskódú EDGAR adatbázis Messari rendelkezik a csalásokra vonatkozó adatokkal is, amelyek nem hamis hangerőt képviselnek, amelyet „Real 10 Volume” -nak nevez.

OpenMarketCap megbízható cserék

A „Megbízható cserék” által a BitWise jelentés által meghatározott top 10 rangsor

Természetesen a valódi megoldást maguknak a cseréknek kell megoldaniuk, nem pedig az adatszolgáltatóknak. Nagyobb átláthatóságra van szükség az egész iparágban az ilyen típusú problémák kiküszöbölése érdekében. Ezenkívül lehetséges, hogy az olyan webhelyek, mint a CoinMarketCap, felhasználhatják a kriptovaluta-ökoszisztémában gyakorolt ​​befolyásukat, hogy elősegítsék az etikai magatartást a kriptovaluta-cserék között..

Az egyik javaslat az volt, hogy a CoinMarketCap fontolja meg a bírságok kiszabását, vagy függessze fel az etikátlan magatartást tanúsító tőzsdék felsorolását. Természetesen az a kérdés, hogy ki dönti el, hogy mely cseréket kell felfüggeszteni, és mekkora lehet a bírság.

Végül, és bármennyire is utálják a decentralizáció hívei, a cseréknek szabályozással kell szembenézniük. Így pártatlan, harmadik fél általi figyelemmel kíséri ezen platformok viselkedését annak biztosítása érdekében, hogy ne vegyenek részt piaci manipulációs taktikában.

Következtetés

Ha a Bitwise jelentés pontos, és a jelentett Bitcoin mennyiség 95% -át hamisítják, akkor a kriptopénzpiacokon komoly probléma merül fel, amely előbb-utóbb megoldást igényel. Ha a hamisítás állításai valódi kereskedők, és a befektetők olyan piaci manipulációval küzdenek, amely megakadályozza a piaci hangulatot abban, hogy meghatározza, mi legyen a Bitcoin valódi ára.

Remélhetjük, hogy a negatív hatás mérséklődik, ahogy a piac érlelődik, és több kereskedő költözik jó hírű tőzsdékre, és ahogy több neves tőzsde csatlakozik az ökoszisztémához.

Eddig nem biztos, hogy az összes hamis mosás kereskedelem jelentős hatással volt a Bitcoin árára, de akkor megint nem lehet bizonyítani, hogy van-e vagy sem. Ha azonban csak arra a tíz tőzsdére összpontosítunk, amelyek valós piaci adatokat szolgáltatnak, úgy tűnik, hogy a Bitcoin és a kriptovaluta piacok valóban stabilabbak, mint azt korábban gondolták.

Az eddigi kutatások alapján a tényleges piaci likviditás csaknem minden a 10 „becsületes” kriptotőzsdéből származik, annak ellenére, hogy szó szerint több száz tőzsde kínál kereskedési szolgáltatásokat. Könnyen belátható, hogy a Bitcoin árfolyama meglehetősen hasonló és következetes a tíz tőzsde között, amelyeket hűen jelentenek a kereskedelem volumenéről. Az ipar jövője szempontjából talán jelentős, hogy a tíz tőzsdéből kilencet szabályoznak.

Amíg a szélesebb piac továbbra is szabályozatlan, addig folytatódik a volumen hamisítása. Nincs visszatartó ereje a cseréknek, és minden ok, amiért csalást kellene folytatniuk, a megemelkedett tőzsdei díjaktól kezdve az ügyfélkör növekedésén át egészen az állításig, hogy „mindenki ezt csinálja”.

A kereskedelem volumenének felfújásával a tőzsde fontosabbá válik, és növeli annak láthatóságát. Ez viszont több kereskedőt vonz a platformra, miközben több ICO-t is vonz, és magasabb tőzsdei díjakat tesz lehetővé. Ez egy olyan ciklus, amelyet valószínűleg nem oldanak meg az iparban.

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Jogi nyilatkozat: Ezek az író véleményei, és nem szabad befektetési tanácsnak tekinteni őket. Az olvasóknak saját maguknak kell kutatniuk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me