Ethereum 2.0: Teljes áttekintés az ETH új formájáról

2020. december 1-jén az Ethereum 2.0 életbe lépett. Nagy! De mit jelent ez? Mi is az az Ethereum 2.0? Hol veheti kézbe néhány 2.0 ETH tokent? Egyáltalán megéri? És hogy lehet az „Ethereum 1.0” még mindig élőben? Hogyan befolyásolja az Ethereum 2.0 az Ethereum árát?

Ethereum2.0

Kép keresztül Állapot

Ez csak néhány a sok kérdés közül, amelyet az emberek feltettek az Ethereum 2.0 elindítása óta. Itt, az Érme Irodában, folyamatosan figyeltük ezeket a kérdéseket. Míg néhány választ megtalál a legutóbbi videónk az Ethereum 2.0-ról másokra még nagyobb figyelmet kell fordítani.

A cikk végére jól meg fogja ismerni az Ethereum 2.0-t, és válaszokat ad majd minden kérdésére, amelyet feltehet vele kapcsolatban..

Mi az Ethereum?

Ha ez az első kérdés, ami eszembe jutott, amikor meglátta az Ethereum 2.0-ról szóló sok címsor egyikét, javasoljuk, hogy először olvassa el az Ethereumról szóló részletes cikkünket. Röviden, az Ethereum egy kriptovaluta, amely platformként működik, amelyre alkalmazások építhetők.

EthereumDapps

Néhány alkalmazás az Ethereumra épült.

Az Ethereumra épülő alkalmazások hasonlóak a számítógépen vagy az interneten található alkalmazásokhoz. A különbség az, hogy az Ethereumra épülő alkalmazások decentralizáltak – nem egyetlen számítógépen vagy szerveren vannak.

Ethereum blokklánc

Az Ethereum blokklánc technikai áttekintése. Kép a Researchgate-en keresztül

Ehelyett az Ethereum alkalmazásait az ahhoz csatlakoztatott több számítógépen tárolják blockchain hálózat. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag lehetetlen, hogy az Ethereumon készített alkalmazások leállást tapasztaljanak. Ugyancsak megnehezíti a szabályozók számára a hozzájuk való hozzáférés korlátozását vagy bezárását.

EthereumERC-20

Az ERC-20 token létrehozásához szükséges Ethereum szkript hihetetlenül egyszerű. Kép keresztül Közepes


Az alkalmazások mellett az Ethereum lehetővé teszi a digitális tokenek egyszerű létrehozását. Ahelyett, hogy a semmiből kellene elkészítenie saját kriptovalutáját, használhat egyfajta „sablont”, amelyet az Ethereum adott.

Ezt a sablont ERC-20 szabványnak hívják, és eddig több mint 200 000 különféle tokent készítettek az Ethereumon. Néhányan nagyon egyedi tulajdonságokkal vannak beprogramozva (nézd meg az Ampleforth oldalt).

Miért fontos az Ethereum??

Van egy oka annak, hogy az Ethereum piaci kapitalizáció szerint a második legnagyobb kriptovaluta. Fenntartja a legnagyobb ökoszisztémát a kriptovaluta térben, és a top 100 kriptovaluta több mint fele az Ethereum blokkláncra épül ERC-20 tokeneként.

EthereumEkoszisztéma

Az Ethereum ökoszisztémájának nagy része (kivéve természetesen a 200 000 tokent). Kép keresztül TheBlockCrypto

Ami a legfontosabb, szinte az egész decentralizált pénzügyi tér az Ethereumra épül. A DeFi tér egy pár tucat alkalmazásból áll, amelyek lehetővé teszik például az ERC-20 tokenek kereskedését, kölcsönzését és kölcsönzését olyan központosított egység nélkül, mint egy kriptopénzváltó vagy bank..

EthereumDeFi

A DeFi 2020-ban jelentős növekedést ért el.

Mint kiderült, a közvetítő kivágása elég jövedelmező. Az Ethereum DeFi protokollok éves kamata bárhol lehet 3-10 000% között+ (bár a szélsőséges APY-k ritkák és rövid életűek). Ez csaknem 15 milliárd dollár kriptovalutát vonzott a DeFi térbe, amely napról napra növekszik.

EthereumGas

Kép keresztül Ethgas

Az ETH tokent az Ethereum néven ismert hálózati díjainak kifizetésére használják gáz, és ezt a gwei nevű egységben mérjük. Ahogy növekszik a tokenek és alkalmazások iránti igény, az ETH iránti igény is növekszik. Ezért gondolják egyesek, hogy az Ethereum valamikor megelőzheti a Bitcoint, hogy a legnagyobb kriptovaluta legyen.

EthereumTranzakciók

Az Ethereum hálózat tranzakcióinak száma a megjelenése óta folyamatosan növekszik.

Csak egy probléma van: az Ethereum hálózat másodpercenként csak körülbelül 15 tranzakciót képes kezelni. Ez azt jelenti, hogy az Ethereum alkalmazásokat használók egyre növekvő száma nem fenntartható. Az Ethereum nem képes méretezni, és csak idő kérdése, amíg túl sok felhasználó van ahhoz, hogy a hálózat támogassa. Az Ethereum magas hálózati díjai már megvoltak szerepelt a hírekben hónapokra.

Itt jön be az Ethereum 2.0.

Mi az Ethereum 2.0?

Az Ethereum 2.0 az Ethereum megoldása méretezési problémájára. Az Ethereum 2015-ös létrehozása óta szerepel a munkálatokban, amikor néven ismerték Higgadtság. Gondolhat az Ethereum 2.0-ra, mint az Ethereum evolúciójának következő szakaszára, mint egy kriptovaluta platformra.

Hogyan működik az Ethereum 2.0?

Az Ethereum 2.0 egy teljesen új blokkláncból áll a Beacon lánc. A Beacon Chain az úgynevezett sharding funkcióval növeli az Ethereum teljesítményét. Ez lényegében további blokkok létrehozását jelenti, amelyeket szilánkoknak neveznek, amelyek a fő lánchoz kapcsolódnak (ebben az esetben a Beacon lánc)..

EthereumBeaconChain

Az Ethereum 2.0 Beacon Chain technikai áttekintése. Kép keresztül Közepes

Mivel a tranzakciók feldolgozásához már nem egyetlen blokkláncra támaszkodik, bizonyos alkalmazásokat meghatározott szilánkokhoz rendelhet. Például lehet egy darabolt fizetést fizetni az Ethereum összes virtuális világáért, például a Decentralandért, és egy másik darabot, amely kizárólag a DeFi protokollokhoz használható, mint például a yEarn.

EthereumRoadmap

Az Ethereum 2.0 ütemterve és hol vagyunk.

Az Ethereum 2.0 bevezetése fel van osztva több szakaszba. Annak ellenére, hogy az Ethereum 2.0 hálózat technikailag december 1-jén lépett életbe, még mindig hosszú út áll rendelkezésre a teljes működőképességig. Más szóval, hamarosan nem fog látni semmilyen alkalmazást vagy DeFi protokollt az Ethereumon.

Az Ethereum 2.0 teljes bevezetése várhatóan megtörténik 2-3 év körül (az írás idejétől). Amíg ez nem fejeződik be, az Ethereum és az Ethereum 2.0 párhuzamosan fog létezni. Ez érdekes hatással lesz az ETH kriptopénz árára és gazdaságosságára. Ezeket a cikk később részletesen tárgyalja.

Különbségek az ETH 1.0 között & ETH 2.0?

Két fő különbség van az Ethereum és az Ethereum 2.0 között: a hálózati sebesség és az, hogy hogyan bányásszák az ETH kriptovalutát. Míg az Ethereum másodpercenként csak 15 tranzakciót képes feldolgozni, addig az Ethereum 2.0 elméletileg képes feldolgozni mintegy 100 00 tranzakció másodpercenként.

ProofOfWork

Kép keresztül Főkönyv.

Az Ethereumban új ETH-t kapnak jutalmazásként azoknak a bányászoknak, akik számítási erejüket (általában speciális kriptovaluta bányászati ​​berendezések formájában) fordítják a tranzakciók ellenőrzésére az Ethereum blokklánc kriptográfiai feladványainak megoldásával. Ezt hívják a munka bányászatának bizonyítékának, és ez ugyanaz a bányászati ​​folyamat, amelyet a Bitcoin is használ.

ProofOfStake

Kép keresztül Főkönyv

A munka igazolása helyett az Ethereum 2.0 a tét igazolását használja. Ez magában foglalja az ETH nagy mennyiségének letételét, hogy csomópontként működjön (egy szokásos számítógép segítségével), amely validálja a tranzakciókat az Ethereum blokkláncon, cserébe további ETH-kért. A csavar az, hogy ha túl sokáig offline marad, vagy megpróbálja manipulálni a hálózatot, akkor elveszítheti az összes, vagy akár az összes érintett ETH-ját.

Ethereum 2.0 Staking GYIK

Az Ethereum 2.0 évekig tartó tesztelése után az Ethereum 2.0 hivatalos tét szerződése elindult 2020. november 4-én. Ez egyfajta „felhalmozási fázis” volt, amikor a következő szakasz megkezdéséhez legalább valamivel több mint 525 000 ETH-t kellett bevonni több mint 16400 egyedi validátornak..

EthereumStakingLaunch

Az Ethereum 2.0 indítási szakaszának kezdetén a részvétel meglehetősen alacsony volt.

Ez a felhalmozási szakasz szükséges annak biztosításához, hogy a hálózat az indítás előtt megfelelően decentralizált legyen. Az Ethereum eleinte nehezen érte el ezt a küszöböt, de a minimális részvételi mennyiséget pontosan a december 1-jei induláshoz sikerült elérni.

Ethereum 2.0 Staking Rewards

Az Ethereum 2.0 nyereménye körbefutó Évi 22–5% (ETH-ban fizetett), attól függően, hogy mennyi ETH van bevonva a hálózatba.

EthereumStakingRewards

Az Ethereum 2.0 részesedésének jelenlegi éves hozama.

Mint látható, minél több ETH-t fordítanak az Ethereum 2.0-ra, annál alacsonyabb az éves hozam. Ez a jutalmazási ütemterv célja, hogy kényes egyensúlyt teremtsen az emberek tétre ösztönzése és az ETH kriptopénz túlzott inflációval szembeni védelme között..

Hogyan tegyem az Ethereum 2.0-t?

Az Ethereum 2.0-ra kétféleképpen tehet tétet. Az első módszer a saját validáló csomópont futtatása, amely 32 ETH-t, szilárd internetkapcsolatot és közepesen nagy teljesítményű számítógépet igényel. Elolvashatja az összes részletet, amire szüksége van, ha érvényesítő csomópontot szeretne futtatni az Ethereum 2.0-n ide kattintva.

EthereumStakingPools

Néhány az Ethereum 2.0 sokféle készletéből

Az Ethereum 2.0 részesedésének második módja az csatlakozzon egy tét medencéhez. Az írás idején tucatnyi állomány van az Ethereum 2.0 számára. A legtöbb nagy tőzsde az Ethereum részesedését is támogatta. Ha olyan cserét használ, mint a Binance, a Coinbase vagy a Kraken, akkor oda teheti az ETH-t.

De mielőtt ezt megtenné, van néhány apró betűs rész, amelyről tudnia kell.

Ethereum 2.0 tétfeltételek

Néhány fontos dolgot szem előtt kell tartanod, mielőtt az Ethereum 2.0-ra tennél. Az első, hogy egyelőre az egyirányú út. Más szavakkal, ha az ETH-t az Ethereum 2.0 hálózathoz köti, nincs visszaút – nem alakíthatja vissza 1,0 ETH-val..

Ethereum tétfeltételek

Másodszor, ha úgy dönt, hogy saját ellenőrző csomópontot futtat az Ethereum 2.0-n, az esetleges leállások (pl. Az internet leáll) azt eredményezheti, hogy elveszíti az érintett ETH-k egy részét. Ezt nevezzük vágásnak, és akár véletlenül is előfordulhat, ha hiba van a hálózatban, és nem kap kártérítést.

Ethereum Staking Lockup

Harmadszor, te nem lesz képes mozogni az Ön ETH-jának következő szakaszáig, amely a következő 1-2 évben következik be. Ez azt jelenti, hogy nem fog tudni visszavonni, kereskedni és semmit sem csinálni az érintett ETH-val. Ez az, kivéve, ha természetesen úgy dönt, hogy az ETH-t egy készletbe rakja, amely tokenizált ETH 2.0-t kínál.

Mi a tokenizált Ethereum 2.0?

Az ETH 2.0 vagy Beacon Chain ETH néven is emlegetett tokenizált Ethereum 2.0 egy ERC-20 az eredeti Ethereum blokkláncon, amely a 2.0 hálózaton szereplő ETH-t képviseli. Ügyes megoldásnak tekintheti az Ethereum 2.0-n való részvétel 1-2 éves lezárási időszakát.

UniswapDEX

Az Uniswap decentralizált központ, az egyik legnépszerűbb alkalmazás, amely az Ethereumra épült.

Ez a tokenizált ETH alapvetően egyfajta IOU – az ETH-t az Ethereum 2.0-ra helyezi egy speciális tétkészletben, és a tétkészlet-szolgáltató által létrehozott egyedi Ethereum-alkalmazás megveri (létrehozza) az Ön által érintett ETH ERC-20 változatát. a 2.0 medencében. Ha akarja, szabadon kereskedhet ezzel a tokenizált Ethereum 2.0-val (bár valószínűleg decentralizált cserét kell használnia, mint például Uniswap így tenni).

AaveaTokens

Az úgynevezett „kamatozó zsetonok”, mint pl aTokens Aave által kiadott népszerűek a DeFi térben.

A remek dolog az, hogy ez a tokenizált Ethereum 2.0 valós időben halmozza fel a kamatot, amelyet az ETH keres. Továbbá, aki birtokolja a tokenizált Ethereum 2.0-t, képes lesz beváltani az általa képviselt ETH-t, amikor a következő 1-2 évben lehetségesvé válik az áthelyezése..

Ennek a tokenizált Ethereum 2.0 biztosításának előnye az érdekelt medence üzemeltetőjének az, hogy valószínűleg több érdekeltet vonz majd a poolba, növelve a pool szolgáltató részesedését. Előnye számodra az, hogy még mindig hozzáférhetsz az érintett ETH-hoz.

Hogyan kaphatom meg az Ethereum 2.0-t?

Bár valójában még nem vásárolhatja meg az Ethereum 2.0-t, hamarosan elérheti, hogy az ETH tokenizált verziója bekapcsolódjon az Ethereum 2.0-ba (amint azt az előző alcím tárgyalja)..

TokenizedEthereum

A Rocket Pool legutóbbi bejelentése a tokenizált Ethereum 2.0 fejlesztéséről.

Rocket Pool az jelenleg fejlődik a technológia erre, és elvárja, hogy a tokenizált Ethereum 2.0 valamikor 2021 elején valósággá váljon. Az FTX kriptovaluta-csere azt is fontolgatja egy érintett ETH token elindítása.

Kell-e tétem az Ethereum 2.0-t??

Ez attól függ, hogy hosszú távon van-e benne vagy sem. Ha csak arra törekszik, hogy gyorsan megkapja az ETH-ját, akkor valószínűleg jobb, ha nem tét. Újabb kriptovaluta piac elején vagyunk bika futás, és kihagyhat egy jó eladási lehetőséget, ha ETH-ja le van zárva az Ethereum 2.0 hálózaton.

BitcoinStockToFlow

Állítólag a Bitcoin részvényáramlás modellje befolyásolja a kriptovaluta piaci trendeket. Kép keresztül Lookintobitcoin

Ha azonban lehetővé válik az Ethereum 2.0-n szereplő ETH tokenizálása, ez lehetővé teszi, hogy az érintett ETH-t proxy útján értékesítse, amikor az ár megfelelő. Nyilvánvaló, hogy ha hosszú távon vesz részt benne, akkor a tét vagy sem kérdésnek nem szabad elgondolkodnia. Ne feledje, hogy ez nem pénzügyi tanácsadás, és a részesedésre vonatkozó döntést végső soron Önnek kell meghoznia.

Ha itt nem kapott választ az Ethereum 2.0 játékkal kapcsolatban, akkor nézze meg a Ethereum Launchpad.

Befolyásolja-e az Ethereum 2.0 az Ethereum árát??

A rövid válasz igen. Az, hogy az Ethereum 2.0 pontosan hogyan fogja befolyásolni az Ethereum árát, valamivel bonyolultabb. Íme néhány megfontolandó forgatókönyv. Valószínű, hogy a közeljövőben mindezeknek valamilyen kombinációját láthatjuk.

1. forgatókönyv: A csökkent ETH-kínálat növeli az ETH árát

Amint olvastátok, az Ethereum 2.0-hoz kapcsolódó ETH-t 1-2 évre bezárják. Ez azt jelenti, hogy minden érintett ETH gyakorlatilag nincs forgalomban. Ez pozitív hatással lenne az Ethereum árára, mert feltételezve, hogy a kereslet változatlan marad, a korlátozott kínálat az ár növekedését jelenti.

EthereumStakingLaunch

Az Ethereum 2.0 indítási szakaszának kezdetén a részvétel meglehetősen alacsony volt.

Az írás idején, alig több mint 1 millió ETH részt vesz az Ethereum 2.0 hálózatban. Ez valamivel kevesebb, mint az Ethereum teljes kínálatának 1% -a. Bár ennek nem lehet nagyon korlátozó hatása az ellátásra, minden bizonnyal így lesz, ha a bevonott ETH mennyisége emelkedni fog, vagyis az ETH teljes kínálatának 10-20% -a.

2. forgatókönyv: A tokenizált Ethereum 2.0 tarthatatlan árnövekedéshez vezet

A dolgok kissé bonyolultabbá válnak, ha tokenizált Ethereum 2.0-t dobunk a keverékbe. Hihetetlenül értékes lenne az ETH tokenizált verziója, amely felhalmozódik és szabadon forgalmazható, különösen a DeFi alkalmazásokat használók számára.

TokenizedETH

Sokan arra tippeltek, hogy a tokenizált Ethereum 2.0 nagyon nagy igény lesz, ha kiadják.

A tokenizált Ethereum 2.0 iránti igény hihetetlenül magas lenne, sőt olyan nagy is lehetne, hogy a tokenizált Ethereum 2.0 többet érne, mint az Ethereum. Ez az ár-egyensúlyhiány valószínűleg ideiglenes lenne, mivel arra ösztönözné az embereket, hogy tegyék meg ETH-jukat, hogy létrehozzanak egy tokenizált Ethereum 2.0-t, amelyet prémium áron értékesíthetnek.

A dolgok azonban itt rendetlenné válhatnak, mert ha a tokenizált Ethereum 2.0 iránti kereslet túl magas lesz, az végül az Ethereum hálózat összeomlásához és az ETH árához vezethet.

Ördögi kör

A magasabb árak, amelyek magasabb kereslethez és magasabb árakhoz vezetnek, ördögi kör. Kép keresztül Financial Times

A nagy a kereslet a tokenizált Ethereum 2.0 arra ösztönzi az embereket, hogy több ETH-t szerezzenek az Ethereum 2.0 hálózaton. Ez csökkenti az ETH keringő ellátását, értékesebbé téve az ETH-t. Ez még értékesebbé teszi a tokenizált Ethereum 2.0-t, ami még nagyobb kereslethez és ennek következtében nagyobb téthez vezet.

Röviden, a tokenizált Ethereum 2.0 minden eddiginél magasabbra emelheti az ETH árát, de ezt fenntarthatatlan módon, és akár a hálózat összeomlásával is megteheti..

DeFiUsers

Csak körülbelül 200 000 DeFi-felhasználó van. Kép keresztül Közepes

Szerencsére valószínűleg nem lesz elegendő igény a tokenizált Ethereum 2.0-ra, egyszerűen azért, mert vannak ilyenek nincs elég ember akik értenek a DeFi-hez.

3. forgatókönyv: Az ETH árai ideiglenesen összeomlanak, miután az Ethereum 2.0 kereskedhető

Amint ezt elolvassa, az Ethereum 2.0-ban több tízezer validátor érdeklődik az ETH iránt. Nem tudják eladni a megszerzett ETH-t … még. Amikor ezt lehetővé teszik számukra, akkor nem valószínű, hogy megteszik egyszerűen ülj tovább azon az ETH-n.

BitcoinMinersSelling

A bányászok általában hamarabb eladják kriptójukat, mint mi.

Látja, hogy az Ethereum 2.0 validátorai közül sokan vannak vannak vagy szoktak lenni Ethereum bányászok. Nyereségszerzés céljából vannak, és rendszeresen eladnak minden megszerzett ETH-t, hogy megszerezzék ezt a profitot. Két év nyereség nélkül a legtöbbet eladnák, ha nem az összes felhalmozott ETH-t.

SolanaTokenEmission

A Solana SOL tokenjéhez hasonló jelkibocsátási ütemtervek negatívan befolyásolhatják az árat. Kép keresztül Binance

Az alapvető közgazdaságtan azt diktálja, hogy ez az ETH egyszerre értékesített hatalmas mennyisége megdöntheti az árát. Ez valószínűleg ideiglenes lenne, és az Ethereum fejlesztői egyfajta lehűlési időszakot is előírhatnak, amelyben ezek a validátorok nem tudnának egy bizonyos mennyiségű ETH-nál többet mozgatni egyszerre.

4. forgatókönyv: Az Ethereum 2.0 nem működik és az ETH árak összeomlanak

Ez valószínűleg a legkevésbé valószínű forgatókönyv, de mindenképpen szem előtt kell tartani. Ha valami nagyon rosszul megy az Ethereum 2.0-val, az pusztító hatással lehet az ETH árára. Az Ethereumnak egyelőre lényegében nincs versenytársa – műfajukban messze a legnagyobb kriptovaluta.

EthereumCompetitors

Az Ethereum néhány versenytársa. Kép keresztül Közepes

Ennek ellenére technikailag van verseny, nevezetesen olyan projektek részéről, mint a Polkadot és a Cardano amelyeket mindkettőt az Ethereum korábbi társalapítói hoztak létre. Ha bármi baj lenne az Ethereum 2.0-val vagy az Ethereum-ról az Ethereum 2.0-ra való áttérés során, akkor a hálózatba vetett hit meglehetősen gyorsan meg fog változni a jelenleg befektetett pénz mellett.

Ez felveti a kérdést, hogy ha az Ethereum olyan lassú, akkor hogyan fog fennmaradni az Ethereum 2.0 elkészültéig?

Mi fog történni az Ethereummal?

Az Ethereum a következő néhány évben nem megy sehova. Ez nagyrészt annak köszönhető Vitalik Buterin terve és más Ethereum fejlesztőkkel a 2. réteg méretezési megoldásainak a hálózaton történő megvalósítására. Úgy vélik, hogy ez lehetővé teszi az Ethereum számára, hogy az Ethereum 2.0 befejezéséig versenyképes maradjon más hasonló kriptovalutákkal szemben.

EthereumMéretezés

Az Ethereum méretezésének ütemterve Vitalik Buterin által ismertetett módon.

A legtöbb 2. szintű skálázási megoldás alapvetően magában foglalja a tranzakciók bizonyos részének feldolgozását egy külön blokkláncon, majd egy tételként az Ethereum blokkláncon történő rögzítését. Ezeket a méretezési megoldásokat összesítésnek, zkrollupnak vagy zksnarknak nevezik.

EthereumLayer2

Az Ethereum néhány méretezési megoldásának áttekintése. Kép keresztül Twitter

A 2. rétegbeli méretezési megoldások az Ethereum tranzakcióit másodpercenként 15-ről 1-4000 közé teszik. Ha kíváncsi arra, hogyan valósul meg ez, vagy szeretne tudni néhány 2. rétegbeli projektet, nézze meg OMG hálózat és Hurok.

Miután befejeződött az Ethereum 2.0, mindent, ami az Ethereumra épül, át kell állítani az Ethereum 2.0-ra. Ez a folyamat valószínűleg jóval azelőtt kezdődik, hogy az Ethereum 2.0 nyitva állna az üzleti életben, és valószínűleg ez lesz a projekt készítésének vagy törésének pillanata.

Ha ez a migráció túl viharos, vagy ha bármilyen jelentős probléma merül fel a 2.0 hálózattal kapcsolatban, az Ethereum potenciálisan részben vagy egészben elveszítheti terepét versenytársaival szemben. Ha azonban minden jól megy, az Ethereum talán csak meghaladja a Bitcoin értékét mint piaci kapitalizáció szerint a legnagyobb kriptovaluta.

Kiemelt kép a Shutterstock segítségével

Jogi nyilatkozat: Ezek az író véleményei, és nem szabad befektetési tanácsnak tekinteni őket. Az olvasóknak saját maguknak kell kutatniuk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me