Energi Review: Dash Fork Driving Crypto Mass adoptation

Az Energi (NRG) az elmúlt néhány napban a kriptovaluta térség egyik legnagyobb mozgatója volt – bekerült a top 100-ba.

Lényegében az NRG blokklánc az elosztott főkönyvi technológiát igyekszik a tömegek elé vinni, és széleskörű elterjedést ér el. Az Energi egy biztonságos, felhasználóbarát platformot akar létrehozni, amely megbízható és globálisan elfogadott.

Ezek az ambíciók azonban túl magasztosak? Mitől olyan értékes ez a projekt a befektetők számára most?

Ebben az Energi-áttekintésben megpróbálok erre választ adni. Megvizsgálom a natív NRG-érmék felhasználási eseteit és lehetőségeit is.

Mi az Energi?

Mint a legtöbb kriptovaluta, Energi decentralizált és blokklánc alapú. Középpontjában a decentralizált alkalmazások és az intelligens szerződések állnak, és jó irányítási módszerrel rendelkezik, valamint egy önfinanszírozó kincstári modell, amelynek célja, hogy a világ legnagyobb, legnépszerűbb blokklánc-platformjává váljon..

Az Energi projekt 2017 nyarán kezdődött a Dash blokklánc villájaként. Abban az időben Proof-of-Work konszenzusos mechanizmust használt, az Energi hash nevű ASIC-rezisztens algoritmussal, amely hasonló az Ethereum Ethash-jéhez.

Azóta áttér a tétbiztosítás konszenzusára a masternodes hálózattal. Ezek a masternodok biztosítják az Energi használhatóságát és néhány figyelemre méltó tulajdonságát.

Masternodes ❓: Ha nem biztos abban, hogy mik a masternodák és hogyan működnek, olvassa el átfogó Masternode útmutatónkat.

Bár az Energi a Dash elágazása, a Dash-hez képest nagymértékben módosították és fokozottabb adatvédelmet, alacsonyabb díjakat és nagyobb skálázhatóságot kínálnak.

Az Energi önfinanszírozó kincstári rendszerét és az on-chain irányítási rendszert hozták létre, hogy biztosítsák a projekt hosszú távú fejlődését, és eszközként szolgálnak a közreműködők és fejlesztők vonzására..

Energi jellemzők


Az Energi ugyanazokkal az alapvető tulajdonságokkal rendelkezik, mint szinte minden blokklánc-projektnél; decentralizáció, on-line irányítási modell, saját HD pénztárca és megbízhatatlan tranzakciók.

Megpörgette néhány közös jellemzőt, hogy azok hasznosabbak legyenek.

Önfinanszírozó kincstár

Az önfinanszírozó kincstár nem szokatlan jellemző a masternode blokkláncban, de az Energi rendelkezik az egyik legnagyobb százalékos allokációval a kincstárhoz bármely masternode blokkláncból. A felszabadított NRG teljes 40% -a a kincstárba kerül.

Energi kincstári finanszírozás

Az Energi kincstári ciklusa. Kép keresztül Fehér papír

Mivel havonta 1 millió NRG szabadul fel, és a teljes érmekészletnek nincs felső határa, ez havonta 400 000 NRG-t ad a kincstárnak, amelyet a projekt marketingjéhez és fejlesztéséhez kell felhasználni. Ennek célja a projekt hosszú élettartamának biztosítása, pénzeszközök biztosítása a technológia fejlesztésére, a közösség gyarapítására és a fejlesztők kártalanítására.

Mivel nincs ellátási korlát, az Energi ezt a nagy százalékot a kincstárhoz rendelte a blokklánc decentralizációjának javítása és a hálózat teljesítményének fenntartása érdekében..

Beépített kormányzás

Mint sok más újabb blokklánc projekt, az Energi is tartalmaz egy közösségi alapú irányítási modellt. Az Energi modellben bármely érdekelt fél nyújthat be javaslatot a közösség nyílt mérlegelésére.

Ezután, miután elkészült, a masternode tulajdonosok megszavazzák a javaslatokat, hogy meghatározzák, végrehajtják-e azokat vagy sem. Ezt a kormányzási modellt azért választották, mert nemcsak ösztönzi az alkalmazást azáltal, hogy hangot ad a felhasználóknak, hanem segít a méretezhetőségben és növeli a hálózat stabilitását.

Masternode előnyei

A Dash elágazásaként az Energi hálózat magában foglalja az Azonnali küldés és a Privát küldés tranzakciós funkciókat is, de az Energi masternódjai ezt jobb tranzakciós sebességgel és alacsonyabb díjakkal teszik lehetővé.

A Masternode visszatér az Energihez

A Masternode visszatér az Energi blokkláncért. Kép fehér papíron keresztül

Mivel az Energi 2 Mb-os blokkmérettel és 1 perces blokkidővel rendelkezik, a felhasználók csekély díjakkal és gyors tranzakciókkal járnak. A méretezhetőséget a masternodes használatával is javítják, miközben az aktív masternodes száma növekszik a hálózat méretezhetőségével.

DApps és intelligens szerződések

A dApps tervezett hálózata biztosítja az Energi hálózat használhatóságát, amely segít megvalósítani a globális átvétel célját. Az intelligens szerződések hozzáadása pedig növeli a bizalmatlanságot, a biztonságot, a sebességet, a hatékonyságot és az átláthatóságot az egész Energi ökoszisztéma számára.

Az intelligens szerződések elősegítik a fejlesztés előmozdítását is, ami viszont új felhasználókat és befektetőket fog növelni az NRG értékének növelése érdekében, mivel ez egyre értékesebbé válik a dApps fejlesztésének és áramellátásának pénznemeként, valamint a tervezett Energi X tőzsdén az alap pénzneme..

Masternodes

10 000 NRG megszerzésével bárki képes masternode-t fogadni. Folyó áron ez 86 100 dollár befektetést jelent 2019. július 5-én.

A masternódok az Energi számos funkcióját tartalmazzák, köztük a Privát Küldés és az Azonnali Küldés funkciót, valamint önfinanszírozást és önigazgatást, valamint a hálózat fokozott skálázhatóságát és biztonságát.

A Masternode tulajdonosok jutalomban részesülnek a hálózat NRG-vel történő biztosításáért. A keletkezett NRG 40% -át masternodes-ekhez rendelik. Ez nagyjából havi 400 000 NRG. Jelenleg 798 masternode van, ami azt jelenti, hogy minden masternode havonta körülbelül 500 NRG-t kap, ami valamivel meghaladja a 4300 dollárt. Ez éves szinten 51 600 dollár, vagy 60% -os éves hozam.

A masternode beállítása nem rendkívül egyszerű, és ehhez egy kis parancssori tapasztalatra van szükség. Az Energi csapata igyekezett a lehető legkönnyebbé tenni ezt a csinosat intuitív útmutató.

Alternatívák ❓: Azok, akiknek kevesebb, mint 10 000 NRG-je van, szintén elrakhatják érméiket, és tétjuttatást kapnak. Az érmék feltöltéséhez minimálisan csak 1 NRG szükséges, és sokkal könnyebb felállítani és konfigurálni is.

Az Energi Team

Az Energi csapata 18 elkötelezett és hozzáértő egyénből áll, akik mind elkötelezettek a blokklánc-technológia mellett, és egy önfinanszírozó és közösség által irányított decentralizált hálózat létrehozása mellett. Sokféle tudományterületről származnak, beleértve a fejlesztést, a műveleteket, a marketinget és természetesen a vállalkozói szellemet.

Az Energi vezérigazgatója és alapítója Tommy, Twitter és YouTube fiókjából TommyWorldPower néven is ismert. A blockchain téren belül jól ismert blockchain evangelista és oktató. A blokklánc működésének és jövőbeni felhasználásának megértése inspirálta és megalapozta az Energi platformot.

Az Energi csapat tagjai

Néhány Energi csapat tag. Balról: Tommy, Ryan Lucchese & Andrey Galkin

Az Energi elnöke az Ryan Lucchese aki felügyeli a mindennapi műveleteket. Erős háttérrel rendelkezik a szoftverfejlesztésben, ami kétségtelenül az Energi projekt előnye. Az Energi-nél való indulása előtt a Hyland Software és az NCH Software mérnöke volt.

A vezető fejlesztői székben egy srác, akit Andrey Galkinnak hívnak. Övé linkedin nem sorolja tapasztalatait az Energi kapcsán, de ez talán kihagyás. Andrey hosszú mérnöki háttérrel rendelkezik, és számos szerepet töltött be mind az Enterprise, mind a startup környezetben.

Ez csak néhány a csapat tagjai közül, de a többi hitelesítő adataikat megtekintheti csapat oldala.

Közösség

Amikor egy kriptovaluta ICO vagy premine nélkül indul, nincs nagy marketing költségvetésem az érme ismertségének terjesztésére. Ebben segíthet egy erős és elkötelezett közösség.

Ebből a célból az Energi meglehetősen jelentős közösség mögött áll.

Például nagy a tagok száma Távirati csatorna több mint 14 ezer taggal. Úgy döntöttem, hogy beugrom a csatornába, hogy jobban megértsem a folyamatban lévő beszélgetést.

Energi távirati csatorna

Energi távirati csatorna

Amint láthatja, az Adminisztrátorok nagyon hasznosak a közösség tagjának és a fenti beszélgetésnek. Ebben a csatornában kifejezetten hiányzik a tipikus „holdfiaid” is, ami jó jel.

A távirati csatornájukon kívül a Discord szerver ami vonzó alternatíva lehet azoknak a felhasználóknak, akik ezt a platformot részesítik előnyben.

A közösségi média frontján az Energi elég tisztességes módon követi Twitter több mint 30 ezer követővel. Rendszeresen naprakészen tartják itt felhasználóikat a legfrissebb fejleményekről. Tisztességes elkötelezettség van ezekkel a tweetekkel.

Végül érdemes megemlíteni, hogy az Energi is rendelkezik hivatalos blog hogy rendszeresen hozzájárulnak. Ez segít a szélesebb kriptovaluta közösség tájékoztatásában.

Az NRG token

Az NRG munkabiztosító érmeként indult, ICO és előbányák nélkül. Bejelentették a mainnet indítását, és a bányászat tisztességesen megkezdődött.

Az NRG első jegyzése a CoinMarketCap-on 2018. augusztus 24-én volt, nyitási ára 0,264592 USD. Az ár azonnal 0,10 dollárral magasabbra ugrott, és több hónapon keresztül kereskedett a mindenkori mélypont, 0,244958 dollár és nagyjából 0,40 dollár között..

2018 októberében az érme a masternode-fizetések megkezdése után kezdett magasabbra emelkedni, és november kezdetével elérte az 1 dollár feletti szintet. Ez a rally jóval korábbi, mint a Bitcoin rally és a tágabb kriptovaluta tér kriptográfiai piacának vége.

NRG árteljesítmény

NRG érme árteljesítmény. Kép keresztül CMC.

Az ár 2019 januárjában és februárjában megcsappant, de soha nem volt alacsonyabb 0,54 dollár alatt, és márciusig az NRG 1 dollár fölött kereskedett. 2019 áprilisában 1 és 2 dollár között maradt, majd 2019 májusában 2 és 3 dollár közé változott.

Az igazi rally 2019 júniusában kezdődött, és az NRG minden idők legmagasabb szintjét, 9,90 dollárt érte el 2019. június 25-én. Azóta kissé visszavonult, és 2019. július 5-én 8,61 dolláron kereskedett..

Az érdeklődők számára az Energi csapata az érme légcseppjeit hajtotta végre, és egy utolsó, 1 millió NRG-s körre van szükség. Részletek megtalálhatók itt ha megkezdődik a repülőgép-kör.

Kereskedés & Az NRG tárolása

Ha vásárolni vagy kereskedni szeretne NRG-jével, akkor korlátozott számú tőzsde használható. Ide tartoznak a Digifinex, a Kucoin és a Cryptobridge.

A Digifinex rendelkezik a volumen legnagyobb részével, és úgy tűnik, hogy a forgalom aránya az alsó végén van egy ilyen nagy érmés érmének. Ez azt jelenti, hogy a likviditás kihívást jelenthet azoknak a kereskedőknek, akik nagy blokksorozatokat próbálnak végrehajtani.

Miután megkapta az NRG tokenjeit, el akarja távolítani őket a tőzsdékből. Túlságosan is tisztában vagyunk azzal a kockázattal, amelyet egy nagy központosított csere-feltörés okoz.

Ha csak az érmék küldésére / fogadására törekszik, és az ár drágulása érdekében „rágcsálja” őket, akkor használhatja a Coinomi pénztárcát. Ez egy harmadik féltől származó pénztárca, amely további 500+ kriptovalutát támogat. Mobilon és asztali számítógépen érhető el több operációs rendszerben.

Sajnos a Coinomi pénztárca nem használható érmék tétjére. Ha ezt meg szeretné tenni, akkor le kell töltenie és telepítenie kell az alaptárcát. Van még egy csomó fejlettebb funkció, amelyeket az alapvető pénztárca képes végrehajtani.

Energi Development

A projektfejlesztés előrehaladását kritikus mérőszámnak tekintem, amelyet követni kell. Ez képet adhat arról, hogy valójában mennyi munkát végeznek naponta.

Bár egyes fejlesztők zártkörűen dolgozhatnak, a nyílt forráskódú projekteknek nyilvános kódtárat kell használniuk. Szerencsére az Energinek nyilvánossága van GitHub ez lehetővé teszi számunkra, hogy belemélyedjünk a kódjukba.

Az alábbiakban a GitHub vállalja az Energi Protocol fő törzsraktárát:

Az Energi kódolás kötelezettséget vállal

Vállalások az Energi számára az elmúlt 12 hónapban

Amint láthatja, a fejlesztők elég elfoglaltak voltak az alapvető protokolljuk kódolási frissítéseinek elküldésével. Érdemes megjegyezni azt is, hogy további 14 adattár van a GitHub-on, bár az elmúlt évben csak 4-en végeztek valamilyen kódot.

Összehasonlítva az alapvető adattár kódolási elkötelezettségét a kriptovaluta-komplexum többi részével, ésszerűen van elhelyezve. Például 134-es rangsorban vannak ez az oldal amely éppen a Bytom és a Request Network között van.

Valójában ennek a kódolási tevékenységnek több értelme lehet, ha megnézi a tágabb ütemtervet. Az Energi csapata számos kulcsfontosságú mérföldkövnek eleget tett, és nagyon érdekes frissítéseket terveznek…

Energi ütemterv

Azért veszem fel ezt a részt, mert fontosnak tartom tudni, hogy mit tervezett a csapat a jövőben. Ennek oka az, hogy az Energi függ a dApp platformtól és az intelligens szerződés funkcionalitásától, de eddig egyikük sem rendelkezik. Jelenleg a projekt alig több, mint egy másik masternode blokklánc saját kriptovalutával.

A Energi ütemterv teljes, és jól részletezi a következő 18–24 hónapra vonatkozó fejlesztési terveket.

Az ütemterv legfontosabb eleme most az Energi 3.0 bevezetése 2019 negyedik negyedévében. Ez intelligens szerződéseket fog tartalmazni, és lehetővé teszi az Ethereum dApps migrációját, és ez az első igazi lépés a globális átvétel célja felé..

Megfontolásra érdemes?

Az Energi sok kereskedői tudatosságba lendült, mivel 2019. július 5-én a piaci tőke több mint 200. helyéről az 58. helyre került. A népszerű DigiFinex és KuCoin platformokon való felsorolása is biztosan pozitív..

Figyelembe véve az NRG-ben még októberben megkezdett gyűlést, nem biztos, hogy követi a Bitcoin vezetését. Ez visszahúzódást eredményezhet az Energi 3.0 bevezetéséig, amely várhatóan új rallyt fog indítani, mivel az intelligens szerződés és a dApp funkcionalitás a platform alapvető jellemzői.

Elgondolkodhat azon, hogy ez az érme miért nyert 300% -ot júniusban, amikor jelenleg alig több, mint egy PoS masternode érme. Semmiféle földrengető hír nem érkezett a projektből, és nem történt nagyobb fejlesztés. Ez azt jelenti, hogy ez az érme manipulált pumpája volt? Nem lehet biztosan megmondani, de ha ez igaz, akkor ezek a nyereségek gyorsan elpárolognak.

Energi Megéri?

Energi – Yay vagy Nay?

Fontolja meg azt is, hogy annak ellenére, hogy az Energi szerint az indulásuk korrekt volt, az 171897-es tömbmagasságig valójában nem jelentettek be nyilvános hirdetést a mainnetről. Ez aligha igazságos, és mivel a kincstár jutalmak 40% -át, az alapítók pedig 10% -ot kapják, nincs ok az ilyen típusú trükkökhöz.

Az ár növekedése drágábbá tette a masternode futtatását, de a megtérülés még mindig elég jó. Előfordulhat, hogy ez továbbra sem így lesz, mivel az új befektetők masternode-okat állítanak be a 60% -os éves hozam kihasználása érdekében.

Az Energi azt mondja, hogy vezető globális kriptopénzek akarnak lenni, de szinte minden blokklánc-projektnek megvan ez a célja. Az Energi a közelmúltban minden bizonnyal nagy előrelépéseket tett, de mitől más vagy egyedi a projekt?

Több lehetőség adódik az intelligens szerződések és a dApps bevezetésével, de az Energi továbbra sem lesz egyedi. És máris visszavetették ezeknek a funkcióknak a bevezetését 2019 harmadik negyedévétől 2019 negyedik negyedévéig.

Tehát el kell döntenie, hogy az NRG továbbra is vonzó-e ezeken a szinteken, vagy közelgő-e a visszahúzódás – ami további lehetőségeket kínálhat.

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Jogi nyilatkozat: Ezek az író véleményei, és nem szabad befektetési tanácsnak tekinteni őket. Az olvasóknak saját maguknak kell kutatniuk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map