Electroneum: A mobil számára kifejlesztett kriptopénz áttekintése

Az Electroneum volt az első kriptovaluta, amelyet kizárólag mobiltelefonokra fejlesztettek ki. Ez valóban hatalmas kiaknázatlan piac, mivel ma már több mint 2 milliárd mobiltelefon van a világon.

Sokan tudhatják azt is Electroneum a tavaly szeptember és október között zajló nagy sikerű ICO miatt. Több mint 120 000 közreműködővel tudták elérni a 40 millió dolláros kemény sapkát. Ezek az Electroneum tokenek mára a nyílt piacra kerültek és kereskedésre nyitottak.

Mégis, mi az Electroneum, és érdemes-e befektetést fontolóra vennie??

A koncepció meglehetősen egyszerű, ezért sokan eléggé felfigyelnek az érme kilátásaira. A lehető legegyszerűbbé akarják tenni, hogy valaki, aki még soha nem használt kriptovalutát, nemcsak vásárolhat, eladhat és elküldhet érméket mobileszközén, hanem telefonjaival is bányászhatja őket..

Tanuljunk bele még egy kicsit a projektbe.

Egyszerű mobilbarát érme

A kriptopénzek továbbra is megfélemlítő befektetés lehet azok számára, akik még soha nem használták őket. Az embereknek meg kell szokniuk a mindennapi életük során ritkán használt fogalmakat. Ezért még mindig van egy bizonyos akadály az örökbefogadás előtt.

A kriptovaluta bányászatához szükséges technikai követelmények és készségek sokkal fejlettebbek. A felhasználóknak nemcsak a bányászati ​​berendezés felállításához és karbantartásához kell tudnia, hanem a legjobb hardverért is sokat kell költenie.

Az Electroneum segítségével azonban csupán egy okos telefonra van szükség.

Az Electroneum koncepciója csupán az, hogy letölti a mobilalkalmazásukat, amely azonnali hozzáférést biztosít az Electroneum hálózatához. A telefonon található ügyfélalkalmazás segítségével ezután a telefon CPU-jával bányászhatja a kriptovalutát.

Ez az egyszerűség az érmék nagy kezdeti készletéből adódik, a két tizedesjegy használatával párosulva.

Elektroneum jellemzői

Electroneum mobiltelefon alkalmazás

Az Electroneum App. Képernyőképe

A kriptovalutáknál az érmék utánpótlását a kezdetektől fogva határozzák meg, és vagy előre, vagy idővel kibányászzák. Például a létező Bitcoin teljes készlete 21 millió érme.

Ez azt jelenti, hogy amint a teljes kínálati felső határhoz közeledünk, a Bitcoin ára valószínűleg jelentősen felértékelődik, mivel a kereslet meghaladja a kínálatot. A kereskedelem és a fizetések megkönnyítése érdekében a Bitcoin továbbra is kisebb részekre lesz jelölve.


Hasonlóképpen, az érmék mennyiségének korlátozása érdekében a technikai jegyzőkönyv kiigazítja a bányászati ​​nehézségeket annak biztosítása érdekében, hogy több bányász ne tudja előállítani az érméket. Ez a kiigazítás folyamatosan zajlik, ezért sokkal fejlettebb feldolgozási teljesítményre van szükség az érmék bányászatához.

Az Electroneum segítségével nagy mennyiségű, több mint 21 milliárd érme lesz. Ez azt jelenti, hogy nagy mennyiségű érmét kell kibányászni, mielőtt valaha is elérnék a készlet korlátját.

Olyan speciális protokollt is használtak, amelyet az ASIC (Application Specific Integrated Circuits) bányászati ​​chipek nem tudnak könnyen kihasználni. Ezek lényegében bányászati ​​berendezések, amelyeket kifejezetten bányászatra fejlesztettek ki, és sarokba szorították az egész Bitcoin piacot.

A CryptoNote Protocol használata

Az Electroneum olyasmi, ami meglehetősen egyedivé teszi őket, az az, hogy felépítették saját blokkláncukat. A legtöbb egyéb ICO Ethereum intelligens szerződésekkel építette fel alkalmazásait.

Ami a protokollt illeti, amelyet a blokkláncuk mellett döntöttek, a fejlesztők a kialakított kriptonote protokollt választották. Ez ugyanaz a protokoll, amelyet a népszerű adatvédelmi érmék, például a Monero XMR és a Bytecoin használnak.

Amellett, hogy az Electroneum bányászatot bármilyen ASIC-től ellenállóvá teszi, a CrypoNote protokoll is rendkívül biztonságos. A nyilvános kulcsú kriptográfia legfejlettebb technológiáinak alkalmazásával a CryptoNote protokoll képes elrejteni a tranzakciókat a nyilvánosság elől..

A CryptoNote protokollnak számos egyéb technikai előnye is van, például adaptív blokkkorlátok és sima emisszió. Itt nem foglalkozunk velük, de mindent elolvashat arról, hogyan működik a tisztviselő weboldal.

Központosított mobil bányászat

Nem teljesen új gondolat, hogy a felhasználók mobiltelefon segítségével bányászhatják saját Electroneum-jukat. Voltak más kriptovaluták, amelyek megkísérelték a mobil bányászatot az ezekre az érmékre vonatkozó szabványos algoritmusokkal.

Ezeknek azonban általában voltak mellékhatásai a telefonon. A telefon teljesítménye általában csökken, és gyorsan lemeríti az akkumulátort. Bizonyos esetekben a telefon is túlmelegedne a CPU-t elfoglaló intenzív műveletek következtében.

Ezért, amikor hallottunk az Electroneum mobil bányászatról, arra voltunk kíváncsiak, hogy hogyan tudták módosítani a protokollokat e kérdések elkerülése érdekében.

Vetve egy pillantást a műszaki fehér könyv pontosan látható, hogyan közelítik meg mobil bányászatukat. A bányászok jutalmazására központosított rendszert használnak a hagyományos blockchain technológián alapuló decentralizált rendszer helyett. Úgy vélték, hogy

a központosított alkalmazásból és a mobil bányászati ​​algoritmusból származó pozitív előnyök felülmúlják a negatív szempontokat.

Az a tény, hogy a bányászati ​​folyamat központosított, sok puristát riaszthat a kriptovaluta térben, mivel a decentralizált bányászokat vagy csomópontokat tekintik az egyetlen módnak a rendszer teljes őszinteségének megőrzésére. Ebben az esetben a bányászati ​​jutalmakat nem protokoll, hanem az Electroneum vezérli.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az Electroneum azt állítja, hogy ez a rendszer egyetlen része, amely központosított. A központosított rendszernek más előnyei is vannak, ez a feldolgozható tranzakciók sebessége.

Ezenkívül számos más erősen központosított érme, például a Ripple XRP, amelyek nagyszerű felhasználási esetekkel rendelkeznek a bankszektor számára. A befektetők félretették ezeket az aggályokat, és segítettek a Ripple rekordmagasságba kerülésében.

Ezért a felhasználó feladata mérlegelni a központi decentralizált bányászati ​​rendszer előnyeit / hátrányait. Az érme ára valószínűleg reagál a felhasználók elfogadásának bővítésére.

Erős ICO eredmények

Az Electroneum meg tudta emelni az ICO-előrejelzéseik maximális célját (44 millió dollár). Azóta a Bitcoinban és az Ethereumban is megmozdulás történt az alap növelésével. Ez azt jelenti, hogy a következő hónapokra / évekre rengeteg tűzerejük lesz a fejlesztési költségvetés szempontjából.

A projekt mögött álló csapat szintén elég erős, különböző háttérrel rendelkezik. Például a vezérigazgató egy Richard Ells nevű ember, aki számos digitális vállalkozás felépítésével sikeres történelemmel rendelkezik.

Electroneum logó

Electroneum csapattagok

Számos olyan felhasználási eset is létezik, amelyekre az Electroneum alkalmazható segédprogram-tokenként. A magánszemélyek és vállalkozások egyszerű csereprogramja mellett nagyobb mértékben alkalmazható a mobiljátékokban is.

Például, ha valaki szerencsejátékot akart szerezni a mobiltelefonján, megtehette azt azáltal, hogy bányászta az Electroneum zsetonokat, és tétek felhasználására használta fel őket. Ezután felhalmozhatták a zsetonokat, és könnyedén kicserélhették őket Fiat pénznemre egy kriptovaluta tőzsdén.

Az ETN Token kilátásai

Jelenleg az Electroneum token (ETN) csak egy tőzsdén érhető el. Vagyis Cryptopia amely egy új-zélandi székhelyű tőzsde. A korlátozott kereskedési lehetőségek ellenére az ETN több mint 100% -kal gyarapodott az elmúlt 24 órában.

Electroneum ETN Rally Coinmarketcap

ETN Token Rally – Kép Forrás: Coinmarketcap.com

A csapat megpróbálja elérni az érmét számos más tőzsdén, mint például a Bitfinex, a Bittrex és a HitBTC, hogy csak néhányat említsen. Sokan úgy gondolják, hogy az ezen oldalak által biztosított nagyobb kereskedési volumen valószínűleg jelentősen növeli az érmét.

Sajnos ezekről a cserékről nem érkezett frissítés a kiadás ütemtervére. Ennélfogva létre kell hoznia egy fiókot a Cryptopia-nál, ha ETN-t szeretne vásárolni.

Ha befektetne?

Nem nyújtunk befektetési tanácsadást az Érme Irodában, de remélhetőleg megadtuk Önnek azokat az információkat, amelyekre szüksége lehet ahhoz, hogy megalapozott véleményt alkosson bármilyen befektetésről.

Jogi nyilatkozat: Ezek írói vélemények, és nem tekinthetők befektetési tanácsnak.

Képek az electroneum.com oldalon keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me