District0x áttekintés: A decentralizált piacterek hálózata

A District0x (DNT) elég sok hírt kapott a közelmúltban, a Coinbase bejelentette, hogy a token felsorolását tervezik.

A District0x decentralizált piacterek és közösségek létrehozásával egy alapvetően új modellt próbál kidolgozni az online kereskedelem számára. Olyan eszközöket is próbálnak létrehozni, amelyek lehetővé teszik a nem technikai felhasználók számára, hogy saját szervezeteket hozzanak létre.

Tekintettel az egyre versenyképesebb tájra, valóban versenyezhet-e?

A District0x teljes áttekintésében alaposan áttekintjük a projektet. Elemezzük a technológiát, a csapattagokat és a fejlesztési ütemtervet. Megvizsgáljuk a DNT token szélesebb körű felhasználási eseteit és azt is, hogy van-e lehetőség szélesebb körű elfogadásra.

Mi a District0x?

Kerület0x egy érdekes projekt, amely decentralizált piacok és közösségek online létrehozásán dolgozik, amelyeket körzetnek neveznek. Az Ethereum IPFS-en és az Aragonon alapul, és számos technológiát és platformot használ a felhasználói tranzakciók megkönnyítésére.

kerület0x áttekintés

District0x ökoszisztéma és kerületi áttekintés. Kép forrása: district0x Education

A körzetek decentralizált autonóm szervezetekként (DAO) léteznek a district0x hálózaton, és felépülnek a szabványos d0xINFRA nyílt forráskódú keretrendszerből. Ez Ethereum intelligens szerződésekből és front end könyvtárakból áll.

A tervek szerint olyan felületet kell létrehozni, amely lehetővé teszi, hogy minden felhasználó költségmentesen létrehozhassa saját decentralizált piacát vagy közösségét. Mindezeket a blockchain hozza létre, az Ethereum által működtetett intelligens szerződések és az aragoni kormányzás felhasználásával.

Mik a kerületek?

Minden District0x-en belül létrehozott közösség vagy piactér körzetnek számít, és teljesen autonóm és decentralizált szervezetként működnek a District0x hálózatán belül. Minden egyes körzet elvégezheti a saját számlázását és kifizetését, saját rangsorával és jó hírnevével rendelkezik, és képes feladni és listázni, valamint keresni és szűrni.

A kerületeket lehetővé tevő alapkomponens a d0xINFRA infrastruktúra. Ez egy halom könyvtár és Ethereum intelligens szerződés. Ezeket az összetevőket az IPFS-en osztják szét, és a körzetek alapvető funkcióinak ellátására szolgálnak.

A keretrendszer kifejlesztésekor szándékosan nyílt forráskódú megoldásként tartották fenn, amely teljes mértékben kibővíthető. Ez lehetővé teszi bármely körzet számára kiegészítő modulok létrehozását és csatlakoztatását az egyedi funkciók megvalósításához és az alapvető funkcionalitás javításához.

Mi Powers District0x?


A Distric0x az Ethereum, az IPFS és az Aragon kombinációjával működik. Az Ethereum intelligens szerződéses funkcionalitást biztosít a fent leírtak szerint. Az IPFS biztosítja a biztonságot és a fájlok tárolását, valamint könnyű hozzáférést biztosít minden körzeti felhasználó számára. Aragon pedig az egész rendszer irányítását biztosítja.

d0xINFRA keretrendszer0x

A d0xINFRA keretrendszer. Kép forrása: district0x Blog

Az Aragon olyan platform, amelyet kifejezetten virtuális szervezetek vagy entitások telepítésének lehetővé tettek. Kerület létrehozása a District0x-en belül összekapcsolt Aragon-entitást is létrehoz. Ez az új aragóniai egység a kerület irányításának és a kerület minden döntéshozatalának helyszíne.

Milyen kerületek jöttek létre?

Három körzetet hoztak létre eddig, és vannak még fejlesztés alatt álló területek, de még nem említik, hogy mik lehetnek ezek. A District0x ütemterv összesen 8 kerületet határoz meg, amelyeket a platform következő szintjének kiadása előtt hoztak létre.

Ethlance

Ethlance ez volt a legelső körzet, amelyet 2017 januárjában hoztak létre. Az Ethlance egy decentralizált munkaerőpiac, elsősorban szabadúszó álláskeresők számára, bár az a szándék, hogy bármilyen típusú munkát fel lehet hirdetni az álláshivatalba. Noha az állásbörze jól indult, most ott csendes, és havonta legfeljebb 1-2 munkahelyet írnak ki.

Name Bazaar

A második körzet, amelyet a District0x-hez adtak, az volt Name Bazaar, amely az Ethereum Névszolgáltatáson regisztrált nevek vásárlásának és eladásának peer-to-peer piaca. 2017 októberében indult.

Name Bazaar képernyőkép

Pillanatkép a Név Bazár Honlapról

A szándék egy könnyen kereshető nyilvántartás létrehozása az értékesíthető ENS nevekről. A domain tulajdonosok testreszabhatják listájukat rögzített árakkal, vagy nyílt aukciókat tehetnek rá. Az árak ETH-ban vagy bármelyik ERC-20 tokenben megadhatók.

Mémgyár

Ez a legutóbb elindított körzet, amelyet Simon de la Rouviere Curation Markets tervei ihlettek. A Mémgyár a felhasználók egyedi tokenizált mémeket készíthetnek és eladásra kínálhatják őket. Olyan felületet ad a művészeknek, ahol bizonyíthatóan ritka digitális eszközöket hozhatnak létre az Ethereum blokkláncon.

Mémgyár honlapja

Indul a mémgyár ….

A Meme Factory tartalmaz egy hirdetőtábla stílusú piacteret is, ahol az eszközök azonnal eladásra kerülhetnek. A teljes verzió még nem jelent meg, és a körzet egyelőre a tesztneten marad.

A jövőbeli kerületek tervei

A District0x csapata új körzetek létrehozását és elindítását tervezi korlátlan ideig annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a platform hasznosságára és növelje a felhasználói bázist. A platform v0.3 verziójához további 5 kerületet terveznek, bár ezeket még nem nevezték meg vagy írták le.

A District0x nyílt javaslattételi rendszert használ, ahol bármely felhasználó javaslatot tehet egy új körzetre a közösség számára a District0x GitHubon keresztül. A District0x Network Token (DNT) használatával a közösség tagjai szavazhatnak arra, hogy mely körzeteket szeretnék a hálózatba építeni és telepíteni a legjobban.

Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beleszólhassanak abba, hogy melyik kerületben érzik magukat a legtöbb hasznot a hálózat számára. Jelenleg a csapat használja a Kerületi javaslat szavazása dapp, egy egyedi CarbonVote megvalósítás, a szavazási képességek biztosítása érdekében.

Ki hozhat létre körzeteket?

A District0x csapata az egyetlen, amely jelenleg körzeteket hozhat létre, de a jövőbeni tervek szerint egy olyan platformot kell elindítani, amelyet bárki használhat új körzetek létrehozására a hálózaton. A platform indításának még nincs időkerete, de azt a V0.3 részének szánják, miután a hozzájárulási időszak lezajlik..

A District0x-et úgy hozták létre, hogy mentes legyen harmadik fél beavatkozásától, és a fejlesztői csapat támogatja, hogy az internetpolgárok építhessék és elindíthassák, amire csak szükségük van a hálózaton. Azok, akik érdeklődnek a District0x hálózat iránt, javaslatot tehetnek új körzetekre és szavazhatnak arról, hogy mely körzeteket telepítsék legközelebb, miközben várják a felhasználói platform elindítását..

A District0x csapat

Ahogy a platform decentralizált piacok és közösségek számára készült, a District0x csapata decentralizált és szétszórt az egész világon. A feladatokat kiszervezik különféle vállalatok számára, de a projekt középpontjában az áll d0xINFRA Labs, clojurescript fejlesztő laboratórium.

Az alapító és a vezető fejlesztő Matus Lestan. Életének nagy részében fejlesztő volt, és a Clojure-Ethereum ökoszisztéma terjesztése előtt egy évtizedet szabadúszó fejlesztőként töltött különböző projektekben. Köztudottan rendkívül szenvedélyes a decentralizáció iránt.

Kerületi 0x csapat tagjai

District0x alapítók Matus Lestannal balra és Jor Urgóval jobbra. Forrás: Összekapcsolva

A projekt társalapítója Joe Urgo és a d0xINFRA Labs üzemeltetésének irányításán kívül a Sourcerers.io alapítója és vezérigazgatója is. Megbízói, io vállalat felelős a közösség menedzsmentjéért és a projekt adminisztratív támogatásáért. Ismert, hogy szenvedélyes a decentralizáció iránt, és a jelzőkkel lehetővé tette a kormányzást.

A DNT token

A District0x hálózati token vagy DNT egy tétjelző, amely lehetővé teszi egy körzet tagjainak, hogy részt vegyenek az adott körzet irányításában és döntéshozatalában. A körzeten belüli szavazati jogok közvetlenül kapcsolódnak a felhasználó által kiosztott DNT számához.

A District0x 2017 júliusában tartotta ICO-ját, és nagyjából 9 millió dollárt gyűjtött azzal, hogy 600 millió DNT tokent adott el 0,0168 dolláros áron. A DNT teljes ellátása 1 milliárd lesz.

A DNT ára az ICO nyomán meredeken emelkedett, az ICO megkötésétől számított három héten belül 0,24 dollár feletti szintet ért el. A nyereség azonban nem tartott fenn, és az ár a következő hónapban zuhant, amíg el nem érte a 0,04 dolláros szintet. Több hónapon keresztül ezen a szinten haladt előre-hátra, majd megragadta a 2017. decemberi kriptopénzben futó bika..

Binance DNT

Regisztráljon a Binance oldalon, és vásároljon DNT tokent

A mindenkori csúcs, alig 0,40 USD / DNT, 2018. január 6-án ért el, és azóta az ár 2018 folyamán folyamatosan csökkent. 2018. december 14-ig még az ICO ára alatt is van, 0,011059 USD.

A DNT tokenek számos tőzsdén elérhetők, de a legnagyobb mennyiség a Binance-en van. A DNT következő legnagyobb tőzsdéi az ABCC, a Bittrex és a Coinbase Pro.

ERC-20 tokenként tárolhatja a DNT-t bármely ERC-20 kompatibilis pénztárcában, például MetaMask és MyEtherWallet vagy MyCrypto.

Fejlődés & Ütemterv

Az egyik legjobb módja annak, hogy képet kapjon arról, hogy egy projekt mennyi munkát végez, az, ha megnézi a github tevékenységüket. Tehát úgy döntöttem, hogy továbbmegyek a District0x Github és vessen egy pillantást az elmúlt 12 hónapban elkövetett kötelezettségeik számára.

Céljaikkal összhangban úgy tűnik, hogy tevékenységük nagy részét mémgyárukra korlátozták, a fő adattárakban kevesebb tevékenység folyt. A hálózat egyes projektjeivel vagy „kerületeivel” kapcsolatos munkálatok valószínűleg 2019-ig folytatódnak.

District0x adattár

A District0x elkötelezi magát a Githubban a Meme Factory és a Name Bazaar mellett

Az ütemterv szerint ugyanis a District0x a v2.2 verzión dolgozik, és be kell fejeznie a Name Bazaar és a Meme Factory telepítését, valamint a kerületi nyilvántartást. Ezek várhatóan 2019. február 1-ig készülnek el.

A v0.3 befejezése várható legközelebb. A következő lépés tervezett frissítései:

  • Telepítsen 5 új körzetet a hálózatra
  • Tét és irányítási modulok telepítése
  • Kerület kiterjeszthetősége kiegészítő modulokon keresztül
  • Telepítse a segédmodul könyvtárat

Ezeket a lépéseket várhatóan a potenciális hozzájárulási időszak előtt, 2020. augusztus 1-jei befejezési dátummal fogják befejezni.

A közreműködési időszakot követően a csapat a következőkre fog összpontosítani, a tervben nem szerepel a várható befejezési dátum:

  • Kerület-létrehozó platform telepítése
  • Telepítse a kiegészítő modul nyilvántartását
  • Telepítse a district0x hálózati nyilvántartást
  • A district0x Projekt irányításának átadása a district0x Network Token tulajdonosoknak

A District0x csapata valóban elég aktív, amikor a közösséggel kommunikál. Rendszeresen posztolnak a Kerület0x blogolja a hónap legfontosabb fejlesztési frissítéseit. Van egy nagyszerű is oktatási portál ahol kiterjedt információk találhatók a projektről, valamint általánosabb témákról.

Következtetés

A District0x egy érdekes projekt, amely megváltoztathatja az internet használatát, de lassan fejlődik. A projekt mögött álló csapat rajong a decentralizációért és magas fokú kreativitással rendelkezik, ami hasznos lesz, mivel több használati eset kerül kialakításra kerületekként a platformon.

A befektetők számára sajnos a DNT-token 2018-ban hatalmas csúszást tapasztalt. Ennek nagy része a szélesebb medvepiac része, de ennek egy része szinte biztosan a projekt lassú ütemének tudható be. Az a tény, hogy az Ethlance jelenleg lassan kicsiben van.

A lakosság körzetek létrehozására szolgáló platformjának elindítása hatalmas lendületet adhat a projektnek, de az ütemterv alapján ez legalább két évig nem fog megtörténni. Addig is figyelnie kell a blogjukra és twitter fiók további frissítésekért.

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me