Crypto Custody Conundrum: A 22-es fogás az intézmények számára

Az ügyféleszközök biztonságos és biztonságos őrzése kiemelt és megalapozott intézkedés minden fejlett pénzügyi piacon. Döntő fontosságú, hogy egy nagyon új és gyakran bizalmatlan eszközosztály, például a kriptográfia megfelelő letétbe kerüljön, és ha nem, akkor a jövőbeni növekedés jelentősen visszaszorul.

A letétkezelés az értékpapírok ügyfél általi megőrzésének minősítése. Ezeket az értékpapírokat a letétkezelő az ügyfél parancsára értékesítheti, de a letétkezelő nem használhatja fel saját számlájára.

Ebből a szempontból nagyon különbözik a bankszámlától. A tapasztalt letétkezelő bankok, például az észak-amerikai State Street és a Citi vagy az európai BNP Paribas jelentős díjakat fizetnek letétkezelési műveleteikből.

A letétkezelő számos más szolgáltatást is nyújt, például a kamatok vagy osztalékfizetések újrabefektetését, vagy az értékpapírok eladásából származó bevételt az ügyfél utasítása szerint. Adótámogatást is nyújthatnak. De a legfontosabb elem az eszközök biztonságos tárolása, amelyek fizikai vagy elektronikus formában is tárolhatók.

Szabályozási követelmény

Az Egyesült Államokban a Befektetési tanácsadókról szóló törvény Az 1940. évi (általában 40. törvénynek nevezett) befektetési tanácsadók 100 millió dollár vagy annál nagyobb összegű kezelése mellett kötelesek az úgynevezett „minősített letétkezelő” szolgáltatásait igénybe venni. Ezt a szabályt az Securities and Exchange Commission (SEC) hajtja végre.

A 40. törvényt 1940 óta többször frissítették, módosították és pontosították, legutóbb 2017-ben, de lényege változatlan. Érdemes szem előtt tartani, hogy a cselekmény a harmincas években bekövetkezett többszörös banki kudarcokból és a befektetői vagyon elvesztéséből fakadt. A beruházások védelmére készült.

Ez a törvény valószínűleg a legátfogóbb és kötelező érvényű a letétkezelést érintő összes szabályozás között, de az összes vezető pénzügyi piac rendelkezik valamilyen letétkezelési előírással. Sőt, egyszerűen jó marketing, ha bármely befektetési menedzser egy jó hírű letétkezelő szolgáltatásait veszi igénybe.

A számítógépes lopások egyszerűsége

Az eszközök biztonságos tárolása a kriptopiac számára valami bête noire volt. Becslések szerint 2018. június végén csak az év első hat hónapjában 1 milliárd dollárt loptak el a kriptovaluta számlákról, ami az előző évi lopások arányának háromszorosa. És ha egyszer ellopták, nem lehet visszaszerezni. A kripto olyan, mint a hordozói kötvény: a birtoklás tulajdonjogot ad.

Meglepő, hogy milyen könnyű technikai hozzáértés nélkül elkövetni olyan kiberbűnözéseket, mint a ransomware

A Carbon Black Security stratégája, Rick McElroy mondta a CNBC abban az időben, hozzátéve, hogy az ilyen lopások végrehajtásához szükséges rosszindulatú programok átlagosan 224 dollárért keltek el, és néha ügyfélszolgálattal is járnak.


Hacker megkockáztatja a Rézet

Crypto – A hackerek menedéke. Kép rézen keresztül

A jó hírű, megbízható őrizet kérdése ezért nagyon aktuális; de különbözik a szokásos, vanília eszköztől. Lényegében a kriptográfiai eszközök őrzése a blokkláncon, az interneten történik. Ami fontos, az a kulcs biztonsága.

Amint azt a szakterület egyik elemzője kifejtette:

Az őrizet normál világában az eszközökre vigyáz. A kripto világban kulcsokat keres. A kulcsok, az eszköz az Öné.

Tehát a kulcs védelme a kérdés lényege, és amelyre a gondnokok kerülnének,.

A kriptográfia befektetői számára napjainkig alapvetően három lehetőség áll rendelkezésre: önmegőrzés, a letétkezelői szolgáltatások igénybevétele a tőzsde által, amelyen a devizát vásárolják, vagy speciális letétkezelő használata.

A kiskereskedelmi piacon csak az első kettő releváns, és mindkettő saját előnyöket és problémákat mutat be. Az öngondnokság a legvonzóbb megoldásnak tűnik, amely megfelel a kriptovilág szétbontott, csináld magad filozófiájának. De a kulcs biztonságban tartása súlyos felelősség.

Bármely kriptotárca nagyon világossá teszi, hogy ez nem bank, és hogy az eszközök őrzése nem az ő felelőssége. Ez az ügyfélé, és biztonságban kell tartania a magánkulcsot. Nagyon, nagyon biztonságos.

Ez számos kihívást jelent. Egy papíron kell tárolni? Vagy széfben? Vagy USB-meghajtóban?

Ezek egyike sem ideális…

Forró versus hideg pénztárcák

Jobb előrelépés a valamilyen kriptotárca használata, de ez buktatókat is jelent. A kulcs offline tárolását általában hideg tárolásnak, az online tárolást pedig meleg tárolásnak nevezik.

Az előbbi biztonságosabb, mivel le van választva a kibertérről, és így kevésbé hajlamos a bitcoin hackelésre, de amit biztonságban nyer, azt kényelmesen elveszíti, mivel a kereskedés csak akkor lehetséges, ha az offline kulcs csatlakoztatva van az internethez. A mobil eszközök korában ez aligha ideális.

Sőt, egy pénztárca általában csak egy valutával kompatibilis; ez korántsem kényelmes. Mint az egyik elemző megjegyzi, olyan, mintha minden TV-csatornához más távvezérlő lenne. A mai napig a valuták nem váltanak ki nagy érdeklődést az egymással való együttműködés iránt olyan közös jellemzők kialakítása érdekében, amelyek lehetővé tennék, hogy egy pénztárca egynél több pénznemet szolgáljon ki..

Kripto hűtőtároló réz

Crypto Cold Storage: offline állapotban tartása. Kép rézen keresztül

Érthető, hogy sok lakossági ügyfél túl megterhelőnek tartja ezeket a kérdéseket. Végül is nem sokan döntenek úgy, hogy megtakarításukat készpénzben tárolják az ágy alatt. Erre szolgálnak a bankok. Tehát a tőzsdékhez fordultak az őrizet végrehajtása érdekében. A Coinbase például tavaly júniusban mutatott be letétkezelési megoldást, amely elsősorban a kiskereskedelmi piacot célozza meg.

Egyes központok több aláírási megoldást kínálnak, így mondjuk három kulcsot kell használni, és kettőt egyszerre kell használni a fiók aktiválásához. Az egyiket a letétkezelőnél tárolják, egyet az ügyfélnél, az utóbbit pedig egy harmadik fél sürgősségi kapcsolattartójánál.

Bár ez elveszíti a vásárló felelősségét, ez sem ideális.

A Status Quo problémái

A tőzsdék nem gyakran rendelkeznek olyan ellenőrzésekkel és szerepek szétválasztásával, amelyet különösen az intézményi befektetők szeretnének látni. A letétkezelő pultok és az OTC kereskedési pultok néha ugyanazon az emeleten vannak, talán néhány méterre is. Ez lehetővé teszi az információk kiszivárogtatását, és az ügyfélrendelések rosszabb előre történő futtatását.

A hagyományos befektetési menedzserek ezt nem szokták látni a letétkezelőtől, és a lakossági ügyfeleknek is nagyon aggódniuk kell. A tőzsdék vagy az újabb letétkezelők sem azok a nevek, amelyekkel a nagy intézményi befektetők szoktak foglalkozni, és ez egy olyan piac, ahol a bevált és megbízható sok számít..

Az új kriptográfiai fedezeti alapok, valamint a hagyományos fedezeti ügyletek egy ideje aktívak a kriptopiacon, és valójában nagy részét biztosítják likviditásának. A 2018 októberében jelentett Morgan Stanley-dokumentum szerint 3,5 milliárd dollár becsült kezelt eszköz van több mint 250 dedikált kriptográfiai alapon.

A tőzsdék által biztosított felügyelet hiánya miatt a legtöbben az önfelügyeletet gyakorolják, és természetesen rendelkeznek olyan technológiával és erőforrásokkal, amelyek nem állnak a kiskereskedelmi vevők rendelkezésére. Egy elemző szerint a gyors pénzszámlák elég ügyesek lettek a kulcsok és kulcsok használatában.

A kormányzás kérdései

De a hatékony, biztonságos önfelügyelet nehezebbé válik, ha az alapoknak több kriptofiókjuk van, amelyeket kezelni kell. Ezeket a számlákat el kell különíteni, ami nemcsak technológiai akadályokat jelent, hanem az irányítást is.

Mindez azt jelenti, hogy mind az új, mind a hagyományos gondnokok számára lehetőség nyílik hatékony megoldások előállítására. Valóban, a fedezeti alapok ügyfelei iránti érdeklődés a kriptográfiai eszközök iránt ösztönözte a Goldman Sachst, hogy jelezze érdeklődését a tér iránt. 2018 augusztusában a Goldman bejelentette, hogy kriptográfiai megoldást keres, mondás

Válaszul az ügyfelek érdeklődésére a különféle digitális termékek iránt, feltárjuk, hogyan lehet a legjobban kiszolgálni őket ezen a téren

November végére azonban a befektetési bank beismerte, hogy nincs közelebb ahhoz, hogy ezt a szolgáltatást az ügyfelek számára biztosítani tudjuk.

“Az egyik dolog, amit kérdeznek tőlem:” Meg tudod-e tartani az érmeinket? “, Én pedig azt mondom, hogy” Nem, nem tudjuk. “Az egyik dolog, amit figyelembe kell vennünk vállalkozásunk felépítésekor, az az, amit a szabályozás alapján megtehetünk és nem perspektíva ”- mondta a digitális eszközök piacának vezetője Justin Schmidt, konferencián New Yorkban.

Crypto Custody Governance

Globális kormányzási lyukak. Kép rézen keresztül

A Fidelity, az egyik legmegalapozottabb és legelismertebb letétkezelő, amely több mint 7,1 trn dollár értékű ügyfelet kezel, leleplezett kriptográfiai megoldás 2018. október közepén, ez az első olyan mainstream cég, amely megalapozta ezen a piacon. Letéti terméke boltíves hűtőtárolót és többszintű fizikai és kibernetikai ellenőrzéseket tartalmaz.

A cég akkor azt mondta, hogy bár a kriptográfia új eszközosztály, a Fidelity már régóta foglalkozik a biztonság és a biztonság kérdésével, és képes volt ezeket az ismereteket a kriptográfiai világ számára újrafelhasználni. Meg kell nézni, hogy a Fidelity terméke tapad-e a tapadásra.

Állami utca azt is bejelentette, hogy a kriptovaluták letétkezelését vizsgálják, de általában a legtöbb nagy letétkezelő szolgáltató mind jelenleg visszatartja. Becslések szerint a kriptográfia AUM összege 10 és 15 milliárd dollár között van, és a piac túl kicsi és túl kockázatos a befektetés igazolásához..

Crypto’s Catch 22

Amíg azonban nincsenek megalapozott és megbízható letétkezelési megoldások, a piac nem fog ugrásszerűen növekedni, mivel az intézményi számlák a pálya szélén maradnak.

Ez a kriptográfia 22. fogása.

A kriptográfiai eszközökbe történő befektetés már önmagában is nagy döntés, és ezt nem könnyíti meg az, hogy nincsenek letétkezelői nevek, amelyeket ezek a menedzserek ismernek és kényelmesek..

Ezt a piacnak helyre kell hoznia. Mint arról Justin Schmidt beszámolt a tavaly novemberi New York-i konferencián:

„A felügyelet ez az alapdarab, amely feltétlenül szükséges. A letétkezelés egy átfogó integrált rendszer része, ahol a különböző alkatrészeknek jól kell működniük egymással és biztonságosan egymással, és képesnek kell lennie megbízni a lánc összes különböző részében, kezdve a vásárlástól az átruházáson át a raktározásig. hosszútávú.”

Kiemelt kép a rézen keresztül

Ezt a darabot a Copper vezérigazgatója írta. Copper.co egy nagyon sajátos probléma kezelésére hozták létre: a digitális eszközökhöz való hozzáférést igénylő intézményi befektetőket kiszolgáló infrastruktúra hiányát. A Copper biztonságos offline letétkezelése és a kriptovaluták megszerzésének platformja együtt kínálja ügyfeleit egy egyedi bróker szolgáltatással. Szigorú KYC / AML folyamatokkal működve, amelyek megfelelnek a meglévő pénzügyi szolgáltató szervezetek kötelezettségeinek, a Copper megbízható partner pénztárakban, családi irodákban és magánbankokban a világ minden tájáról.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map