Crypto Black Swan Esemény: Az Ethereum biztonsági besorolású

A közelmúltban nagy a zaj a kriptovaluta piacokon arról, hogy az Ethereum értékpapír-e vagy sem.

Ez valóban tökéletes példa egy „fekete hattyú” eseményre. Ezek olyan események, amelyekre senki sem számít igazán, és nem is azok valószínűleg hogy megtörténjen. Ők farok kockázat események, amelyekre sok befektető és kereskedő nem fektet nagy hangsúlyt a számításaik során.

De miért számít? Miért eredményezheti egyszerűen az Ethereum “biztonság” -nak való nevezése az egész kriptovaluta-piac összeomlását? Ebben a cikkben mélyrehatóan megvizsgálom a kriptovaluta piac jelenlegi dinamikáját, hogy megbontsam a várható hatást.

Ethereum helye a kriptopiacon

Az Ethereum a legnépszerűbb decentralizált alkalmazásplatform, és a második legértékesebb kriptovaluta. Milyen betegségek esetén alkalmazható az Ethereum??

Röviden, az alkalmazásfejlesztők az Ethereum blokkláncra építhetik az alkalmazásokat, ahelyett, hogy át kellene menniük a saját építésük problémáján. Kicsit olyan, mint az Apple App Store alkalmazásai.

Miért nem minden alkalmazás építi fel a saját operációs rendszerét a futtatáshoz? Egyszerűen nem életképes, és más készségkészletet igényel. Ehelyett az alkalmazásfejlesztők arra összpontosítanak, hogy megcsinálják azt, amiben jó, és a már meglévő operációs rendszerekre építenek.

Ethereum kriptovaluta projekteknek is lehetőséget ad arra, hogy elindítsák Kezdeti érme ajánlatukat az Ethereum hálózaton. Ez azt jelenti, hogy a kriptovaluta projektek forgalmazható ERC-20 tokent adhatnak ki, miközben fejlesztik terméküket vagy szolgáltatásukat. A jelenleg az űrben található több mint 1600 kriptovaluta közül több mint 500 projekt adott ki egy Ethereumra épített ERC-20 tokent.

Csak annyit kell tennie, hogy megnézi az ERC20 tokenek számát és ezeknek a tokeneknek a megfelelő piaci kapitalizációját. Az alábbiakban a CMC top 10 tokenjének puszta mintája található. Mint látható, a 10-ből 8 ERC20 token. Ezen első 8 érme együttes piaci kapitalizációja megközelíti a 36 milliárd dollárt.

ERC20 token listák

Kép keresztül Érmepiaci sapka

Akár tetszik az Ethereum, akár nem, nem kétséges, hogy a projekt mennyire fontos az egész kriptovaluta tér számára. Ha valami történne ezzel a kriptovalutával, az szinte biztosan drámai hatást gyakorolna az egész kriptovaluta térre.


Mit jelenthet a biztonsági besorolás?

Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) arról dönt, hogy az Ethereum értékpapír-e vagy sem. Ha az Ethereum értékpapírnak minősül, az azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban csak akkreditált befektetők vásárolhatnak és adhatnak el Ethereumot, valamint szigorúbb szabályozásnak vetik alá a projektet..

Az Egyesült Államokban az akkreditált befektető az:

  • A nettó értéke meghaladja az 1.000.000 dollárt
  • Vagy évi 200 000 dollár feletti jövedelem az elmúlt két pénzügyi évben

Az akkreditált befektetői státusz elérésének ilyen magas küszöbével szinte az összes amerikai kriptovaluta befektető megakadályozható lenne az Ethereum vásárlásában vagy eladásában. Ez rémálomnak hangzik, és valóban az. A helyzet rosszabbá tétele érdekében a SEC következő valószínű lépése az lenne a kérdés, hogy minden egyes ERC-20 token is biztonságot jelent-e. Ez meghaladja az ott található 1600 kriptovaluta projekt 500-at, ami befolyásolható.

Ha az Ethereumot értékpapírnak minősítenék, akkor az amerikai állampolgárok többsége nemcsak nem tudna vásárolni vagy eladni ETH-t, hanem fontolóra venné, hogy mit tennének az amerikai lakosok, ha ERC-20 zsetonokat tartanának? A legtöbben fiatért dobják ki őket, ha tehetik, attól tartva, hogy őket is értékpapírok közé sorolják.

Sokan gondolhatják azt, hogy az Egyesült Államok egy ország, és hogy a kriptovaluta piacok globálisak. Bizonyára a legtöbb amerikai állampolgár kizárása nem gyakorolhat akkora hatást a teljes piacra.

Miért számít az amerikai piacok??

Az Egyesült Államok a világ leggazdagabb országa, és a Finder.com-hoz hasonló webhelyek tanulmányai szerint az Egyesült Államok lakosságának körülbelül 8% -a rendelkezik kriptovalutával. Lehet, hogy ez nem hangzik soknak, de lényegesen magasabb, mint más országokban az örökbefogadás szintje.

A kriptovaluta Google trendjeit vizsgálva az Egyesült Államok folyamatosan a top 10 országban szerepel, akik a kriptopénz iránt leginkább érdekeltek. A népszerű YouTube-felhasználók azt is elárulták, hogy az Egyesült Államok számára a legfontosabb ország a nézőszám szempontjából.

Keresési kamat kriptovaluta

Kép a Google Trends szolgáltatáson keresztül

A 325 millió amerikai számít a kriptovaluta térben. Igen, a kisebb országok a google iránti érdeklődésüket tekintve magasabbak lehetnek, de az USA népességének nagysága és gazdagsága teszi annyira kritikussá a kriptovaluta piacok számára.

Mi más történne?

Az Ethereum besorolása nemcsak az Ethereum tulajdonosait és az esetlegesen ERC-20 tokeneket érinti. Ez azt jelentené, hogy a kriptovaluták cseréje is forró vízben lenne. Miért? Azért, mert értékpapírokkal kereskednének, és kénytelenek lennének regisztrálni a SEC-nél, hogy továbbra is legálisan működjenek.

Az engedély nélküli értékpapír-kereskedelem nagy dolog. Nemcsak pénzbírságot szabhat ki a kriptovaluta-cserékre, hanem emberek is börtönbe kerülhetnek. Az 1933-as amerikai értékpapír-törvény arra használható, hogy a szabálysértőket öt évre börtönbe küldjék. Nem valószínű, hogy az olyan emberek, mint a Winklevoss ikrek, kockáztatni szeretnének. Az olyan kriptovaluta-tőzsdék, mint a Gemini (a Winklevoss ikrek tulajdonában vannak) valószínűleg leállítanák az Ethereum és az ERC-20 kereskedést.

Ez úgy hangzik, mint Armageddon, és az is. De a helyzet tovább romolhat. A SEC-nek arra is joga van, hogy elrendelje a meg nem szerzett nyereség „kivezetését”. Az mit jelent?

Az elcsalás az a tény, hogy lemondunk valamiről, például az illegális vagy etikátlan cselekményekből, igényre vagy jogi kényszerből származó nyereségről. A bíróság elrendelheti a jogsértőket az illegális nyereség visszafizetésére az alaptalan gazdagodás megakadályozása érdekében

Nem titok, hogy a kriptovaluta-csere sok pénzt keres és rengeteg kriptovalutát tart. Ha a SEC végrehajtja a félrevezetést, az azt jelentheti, hogy a tőzsdékből jelentős mennyiségű kriptot dobnak a piacra. Ez több mint valószínű, hogy a kriptográfia árának jelentős csökkenését eredményezi.

Az Ethereum valójában biztonság?

SEC logó

Kép forrása: a domb

A SEC álláspontja az Ethereummal kapcsolatban még nem született. Gary Gensler, az árucikkekkel foglalkozó határidős kereskedelmi bizottság korábbi elnöke nyilvántartásba vette, hogy az Ethereum megfelel a Howey-tesztben (teszt annak megállapítására, hogy valami biztonság-e vagy sem) meghatározott kritériumoknak.

Az Ethereummal az a probléma, hogy az ICO idején az ETH tokent semmire sem lehetett használni. Ezért megfelel az értékpapír besorolásának kritériumainak. Mint sokan ismeritek, az Ethereum manapság kivételesen hasznos, és bizonyosan hasznos. Sok hozzászóló azzal érvel, hogy bár az Ethereum az ICO biztonsága lehetett, most biztosan nem az.

Sajnos senki sem tudja, hogy a SEC milyen ítélettel fog megjelenni. De valószínűnek tűnik, hogy az eredmény az lesz, hogy az Ethereum értékpapír volt, amikor az ICO volt, de most nem. A SEC figyelmen kívül hagyhatta az „illegális” értékpapír-értékesítést, vagy bírságot szabhatott ki az Ethereum Alapítványnak.

A SEC korábban Merrill Lynchnek csattant a csuklóján azzal, hogy 1,8 millió dolláros névleges összeget szabott ki nekik a be nem jegyzett értékpapírok eladásáért. Hasonló eredmény valószínűleg minimális pánikot okozna a kriptovaluta piacokon.

Következtetés

Ha az Ethereum értékpapírnak minősül, akkor az nagy valószínűséggel az egész kriptovaluta piacot összeomlik.

Nem valószínű azonban, hogy a SEC lényegében ki akarja zárni az amerikai állampolgárokat a kriptopénzpiacokról és az űrben zajló innovációról. Csak az idő fog megmondani, de mint kriptovaluta befektető, ezt a kockázatot érdemes tudnia.

Bár a SEC ítélete jelenleg bizonytalan, az a kérdés, amelyet fel kell tenniük maguknak, hogy támogatják-e az US Tech-t és polgáraik szabadságát abban, hogy ebbe befektessenek.

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map