Civic (CVC) áttekintés: A digitális identitás biztonsága a blokkláncon

A Civic (CVC) igény szerint, biztonságos és olcsó hozzáférést biztosít a személyazonosság-igazolási szolgáltatásokhoz a Blockchain technológia segítségével.

Mindannyian tudjuk, milyen nehézkes lehet folyamatosan azonosítani önmagunkat, amikor kapcsolatba lépünk az online szolgáltatókkal. A Civic célja, hogy kiküszöbölje ezt a felesleget, mivel többször is igazolnia kell a személyazonosságát, amikor kapcsolatba lépünk ezekkel a szolgáltatókkal.

Ezenkívül a Civic célja, hogy titkosítása révén biztosítsa digitális identitásának feltörését vagy nem kívánt feleknek való kitettségét. Ez különösen fontos, ha példákat mutatunk be, például az Equifax tavalyi feltörését.

IQ Opciós Kereskedelmi Hitelkártya

A CVC a natív token, amelyet a polgári ökoszisztémában használnak, ahol a szolgáltatók hozzáférést vásárolnak a biztonságos felhasználói azonosító adatokhoz.

Ebben az áttekintésben átfogó áttekintést adunk a következőkről Polgári, technológiája és a CVC token lehetőségei. Ugorjunk be!

Hogyan működik a Polgári

Hasonlóan ahhoz, ahogyan a Bitcoin Blockchain nyilvános fizetési főkönyvet tárol, a Civic ellenőrzött személyek nyilvános főkönyvét tárolja.

A platform 3 résztvevőtípust kategorizál – felhasználók, ellenőrzők és szolgáltatók.

Felhasználók

A Civic „Secure Identity” alkalmazáson keresztül a felhasználók megadják személyes adataikat (név, cím, adóazonosító vagy társadalombiztosítási szám, útlevélszám, vezetői engedély stb.), És biometrikus ujjlenyomat-beolvasással biztosíthatják azokat. Nincs szükség felhasználónévre vagy jelszóra.

Minden személyes információt a felhasználói telefon tárol és titkosítva van, így azokat a Civic platform nem láthatja közvetlenül. A Civic ehelyett „nyilvános Blockchain” tárolja az „igazolásokat” vagy az adatokra való hivatkozásokat.

Polgári építészet

Forrás: Fehér papír

Validátorok


A hitelesítők olyan harmadik fél entitások, amelyek feladata annak megerősítése, hogy a felhasználók által megadott információk helyesek. Ezek a szervezetek az esetek többségében szolgáltatók is (pénzügyi intézmények, kormányok, közüzemi társaságok stb.).

Ezeket a személyeket / szervezeteket arra ösztönzik a CVC-tokenek, hogy ellenőrizzék a felhasználói információkat a nyilvános és pénzügyi nyilvántartásokkal, hogy megbizonyosodjanak azok pontosságáról. Miután a hitelesítők ellenőrzik az információkat, bejelentkeznek azokra, és megkezdhetik a felhasználói adatok titkosított verzióinak értékesítését a szolgáltatóknak a Civic piacon.

Szolgáltatók

A szolgáltatók / igénylők olyan vállalkozások vagy intézmények (szállodák, tőzsdék, bankok stb.), Amelyek az ügyfelek hatékonyabb azonosítása érdekében regisztrálnak a CivicApp-nál..

Hagyományosan a szolgáltatóknak dollármilliókat kellene fizetniük a személyazonosság-ellenőrzési szolgáltatások használatáért, hogy megfeleljenek a törvényben előírt KYC (ismerd meg az ügyfeledet) folyamatoknak. 2016-ban az átlagos bank 55 millió dollárt költött a KYC megfelelésre.

A Civic segít a szolgáltatóknak jelentős időt és pénzt megtakarítani ezeken a szolgáltatásokon azzal, hogy egyszerűen megvásárolja a felhasználói információkhoz való „hozzáférési jogokat” a CVC tokenek (a CIVIC ökoszisztéma pénzneme) használatával..

Minél több szolgáltató fér hozzá a felhasználói adatok titkosított hivatkozásaihoz, annál gördülékenyebben léphetnek kapcsolatba a felhasználók az egyes szolgáltatókkal.

A szolgáltatók által kifizetett CVC tokenek mind a Validatorhoz, mind a felhasználóhoz kerülnek. Az egyik fél közötti pénzátutalást az intelligens szerződések automatikusan elindítják.

A Polgári Hálózat

Forrás: Fehér papír

Történelem & Csapat

Vinny Lingham Civic

Vinny Lingham. Kép a Twitteren keresztül

A Civic-et Vinny Lingham, egy dél-afrikai vállalkozó indította, aki egyszerű elképzeléssel látta el, hogy az ember identitását magának kell birtokolnia. Azt mondta: “Öné a tulajdon, nem kapja meg a kormányától”.

A Civic 2017 harmadik negyedévében kezdte meg az integrációt a partneroldalakkal, és kifejlesztette az első intelligens szerződések sorozatát. Platformjuk a negyedik negyedévben alfa fázisba lépett, KYC szolgáltatásokat nyújtva, ideértve a dokumentumok ellenőrzését és a Validatorok azon képességét, hogy megerősítsék identitásukat CVC-tokenek megszerzéséhez.

2018 első negyedévében a CVC haladt az 1. béta verzió felé, kibővítve a CVC token tranzakciós képességeit a partnerek és az identitásszolgáltatók között.

Mától a Civics termék elérhető az interneten és a mobilalkalmazásban. Jelenleg nyílt beiratkozást végeznek a szolgáltatók számára, és felkérik a felhasználókat, hogy nyújtsák be a hálózatban érvényesíthető információkat.

Vinny korábbi vállalkozásai közé tartozik a digitális ajándékkártya-platform, a Gyft alapítója, amelyet a First Data Corporation 2014-ben vásárolt meg. Több mint egy évtizedes tapasztalatot hoz az e-kereskedelmi térből, ami nagyon jól ismeri a KYC-t és más identitás-hitelesítési folyamatokat.

Vinny és az ügyvezető csapat többi tagja San Franciscóban található:

Jonathon Smith – társalapító és CTO

15 éves tapasztalat banki és technológiai tanácsadásban olyan vállalatok számára, mint a Deloitte és az RBS.

Chris Hart – COO

20 éves vezető pénzügyi és informatikai tapasztalat, legutóbb a Guidebook, Inc. és a Nextag pénzügyi igazgatója

ICO & Token Performance

Kevesebb, mint egy hónap alatt 33 millió dollárt gyűjtött be, kevés vagy semmilyen marketing nélkül, a Civic kiemelkedik egy sikeres ICO-sztoriként, amely a „helyes utat” tette meg.

Sikerült a kriptográfiai közösség támogatását elősegíteniük azzal, hogy először piacra dobtak egy terméket, részt vettek a Telegram csoportos csevegésekben, és nagyszerű gondolati cikkeket tettek közzé olyan népszerű technológiai bloghelyeken, mint a Medium.com..

A token 2017 júliusában indult 0,16 dolláros áron. A token a bevezetés óta 2 fő csúcsot ért el, egyszer augusztus 11-én, amikor tokenenként 0,64 dollárra emelkedett, és január 3-án, amikor 1,37 dollárt ért el. CVC-t olyan tőzsdéken vásárolhat meg, mint a Kucoin és a Poloniex.

Előnyök

  • A Civic célja a személyazonosság-csalások megakadályozása, amely a Civics fehér könyvében vázolt hatalmas kérdés; 2016-ban; 15,4 millió amerikai felnőtt áldozat. 16 milliárd dolláros veszteség
  • A szolgáltatók évente dollármilliárdokat spórolhatnak meg a KYC betartásával
  • A felhasználók időt spórolhatnak meg azzal, hogy nem ellenőrzik többször minden egyes új szolgáltató személyazonosságát. Az elmaradott országokban élő felhasználók számára előnyös lesz, ha digitális identitásuk van, amelyet felhasználhatnak az alapvető egészségügyi és pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez, valamint hogy szavazhatnak

Hátrányok

Megbízhatóság & A validátorok ellenőrzési folyamata

A felhasználók személyes adatainak ellenőrzéséhez az ellenőrzőknek hozzáférést kell biztosítaniuk az információk titkosítatlan változatához. Várhatóan ugyanazokat a hagyományos ellenőrzési módszereket fogják használni (például a nyilvános nyilvántartásokkal történő keresztreferenciákat és más KYC-kompatibilis folyamatokat), amelyeket a Civics alkalmazás állítólag megszüntet..

Ez azt jelenti, hogy az érvényesítőknek továbbra is meg kell fizetniük a személyazonosság-hitelesítés költségeit, abban a reményben, hogy CVC-tokenek megszerzésével megtérülhetnek veszteségeik. A Civic fehér könyve azonban azt jelzi, hogy a hagyományos módszerekkel végzett személyazonosság-igazolás költségei csak drágulnak. Ez problémákat okozhat az igazolók számára, akik profitálni szeretnének a felhasználói azonosítás ellenőrzéséből.

Ez egy másik kérdéshez vezet, ahol az ösztönzők nem lehetnek elég erősek ahhoz, hogy megakadályozzák a rosszindulatú ellenőröket abban, hogy a felhasználók személyes adatait a polgári ökoszisztémán kívüli feleknek szivárogtassák. Ha ezek a pártok hajlandóak többet fizetni, mint amennyit az érvényesítők kereshetnek CVC-tokenekben, nincs garancia arra, hogy a rossz szereplők nem használják ki a helyzetet.

A hitelesítőknek (definíció szerint) a munkájuk elvégzéséhez hozzáférést kell biztosítani a felhasználók által olvasható adatokhoz. Ez feltárja a rendszer lehetséges gyengeségét, ha az ösztönzők nem elég erősek ahhoz, hogy a validátorok megbízhatóak legyenek.

Kihívja a marketinget 3 különböző felhasználó számára

Polgári igények:

  • A fedélzeten lévő szolgáltatók elfogadják a felhasználóktól az érvényes azonosítást
  • A felhasználók regisztrálhatnak és megadhatják személyazonosító okmányukat
  • Validátorok a felhasználók által szolgáltatott információk hitelesítésére annak érdekében, hogy az igazolásokat eladják a szolgáltatóknak

Minden csoport nem létezhet a másik 2 nélkül, és így ha a Civic küzd ezen csoportok bármelyikének megszerzéséért, akkor az egész ökoszisztéma nem működik.

Az ezzel a ponttal szembeni érv az, hogy a CVC-tokenek megszerzésére való ösztönzés felkelti a felhasználók és az érvényesítők érdeklődését és részvételét, majd a szolgáltatóknak csak regisztrálniuk kell. Meg kell nézni, hogy a platform mekkora mértékben bővül tokenekkel, mint elsődleges ösztönzővel.

Tanulási görbe

Az identitás olyan kényes kérdés a felhasználók számára, ami szinte elkerülhetetlenné teszi, hogy a Civicnek meg kell magyaráznia az új felhasználóknak, hogyan működik a Blockchain a magánélet védelme és az adatok biztonsága érdekében. Ez a tömeges örökbefogadás akadályává válhat.

Verseny

  • Önkulcs: egy hongkongi bázisvállalat, amely segít az egyéneknek a digitális identitásuk ellenőrzésében és tárolásában a Blockchain-on, és különböző összekapcsolt szolgáltatásokhoz, például állampolgársághoz, pénzügyi szolgáltatási tranzakciókhoz és más célokra használhatók fel.
  • Decentralizált azonosító: olyan platform, amely a felhasználót irányítja az azonosító és a személyes adatok felett, amelyet biztonságosan továbbítanak a Blockchain felett, és kizárólag a felhasználó eszközén tárolják.

Fontolja-e meg a CVC-t?

Megéri-e a CVC

Kép a Fotolia-n keresztül

A digitális identitás biztosításának koncepciója nagyon érdekes, és alapvető jelentőségű abban is, amit a Blockchain képvisel – a decentralizált bizalom. Úgy gondolom, hogy minden olyan jelző, amely valódi problémát old meg, és ezt azáltal tartja, hogy betartja annak alapelveit, hogy mi a Blockchain és mire kell használni, olyan befektetés, amelyet érdemes megfontolni..

Hosszú távon a Civic „hátrányai” alatt említett kérdésekkel foglalkozni kell, hogy életképes megoldást találjunk, de rövid távon nagyon erős eset áll fenn azzal kapcsolatban, hogy miért válhat a CVC a piac egyik legforróbb jelzőjévé :

Néhányan arra tippeltek, hogy a CVC csúcsait a bálnák (nagy mennyiségű CVC-t birtokló magánszemélyek vagy szervezetek) által vásárolt jelképes vásárlások jelentős megugrása okozta. A nagyvállalatok, amelyek dollármilliókat költenek évente nem újrafelhasználható személyazonosító igazolási módszerekre, most annyi újrafelhasználható személyazonossági információt vásárolhatnak, amennyit csak tudnak, miközben a CVC-tokenek (az azonosítók érvényesítéséhez szükséges pénznem) ára még mindig olcsó.

Úgy gondolják, hogy ez ösztönzi a tokenek iránti keresletet (a kriptovaluta tér körüli általános hangulaton kívül). Úgy gondolom, hogy ennek csak azért van értelme, mert azok az entitások, akik érdekeltek a polgári ökoszisztémán belüli működésben, sokkal nagyobb valószínűséggel vásárolnak nagy mennyiségű zsetont. Minél több tokent szereznek be, annál több ügyfelet tudnak automatikusan ellenőrizni, ami drasztikusan csökkenti a KYC-megfelelés költségeit.

Egyetlen felhasználónak csak az érdekelheti, hogy személyi igazolványait néhány szolgáltatónak adja el, míg egy szolgáltató több százezer identitás megszerzésére törekszik, hogy csökkentse az esetleges súrlódást köztük és a termékeiket / szolgáltatásaikat vásárolni vágyó ügyfelek között..

Megtekintésének másik módja, ha összehasonlítjuk a mai KYC szolgáltatások árát a Civicével. A jelenlegi szolgáltatások USD-ben vannak megadva, és többnyire mindig rögzítettek maradnak. A Civic személyazonosító igazolványának ára azonban CVC. Ez továbbra is kevesebbe kerül, mivel a CVC az idő múlásával értékesebbé válik.

Ez természetesen arra ösztönzi az ökoszisztéma iránt érdeklődő szolgáltatókat, hogy minél több CVC-tokent vásároljanak, így korai előnyt élvezhetnek az ökoszisztémához későn érkező versenytársakkal szemben.

A CVC-tokenek iránti kiaknázatlan szolgáltatói igény az elkövetkező néhány hónapban növekvő árnyomást jelenthet. Természetesen a Civicnek be kell tartania az ütemtervet ahhoz, hogy ezek a szolgáltatók érdeklődjenek.

Következtetés

A Civic egy hatalmas kérdéssel foglalkozik, amely nagyon jól illeszkedik a Blockchain kínálatába.

A személyazonosság-ellenőrzési rendszert decentralizáltnak, nyitottnak és titkosítottnak kell lennie, hogy a lehető legnagyobb értéket kínálja az összes érintett fél számára. Különösen igaz ez a fejletlen országokban, ahol a megfelelő azonosítás hiánya megakadályozza az embereket abban, hogy szavazzanak, vagy hozzáférjenek alapvető egészségügyi és pénzügyi szolgáltatásokhoz.

A Civic legjobb megközelítése az, ha kicsiben kezdi a saját ökoszisztémáján belül létező csoportokat, és egyedi azonosítást biztosít az ökoszisztéma különböző részeihez való hozzáféréshez. Az egyetemek és az 1000+ alkalmazottat foglalkoztató nagyvállalatok remek példák erre.

A felhasználók a hallgatók / alkalmazottak lennének, a szolgáltatók pedig a kávézó, tornaterem, kollégiumi szoba és tantermek. Innentől kezdve a Civic egy egészséges adatbázist szerez a felhasználókról, akiknek érvényesített identitása elérhetővé tehető a szolgáltatók számára azon vállalatokon kívül, ahol dolgoznak, és az iskolákban, ahol járnak.

Ennek a megközelítésnek a növekedés organikusabb formáját kell biztosítania, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy belépjenek a polgári ökoszisztémába anélkül, hogy azonnal megzavarnák mindennapi folyamataikat az identitás ellenőrzésére..

Jogi nyilatkozat: Ezek az író véleményei, és nem szabad befektetési tanácsnak tekinteni őket. Az olvasóknak saját maguknak kell kutatniuk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me