ChainX áttekintés: A láncok közötti interoperabilitás kiépítése

A blokklánc rövid ideje fennállt, szó szerint több száz új megoldás született a régebbi problémákra, mivel az innovatív fejlesztők és vállalkozók váratlan módon használják az új technológiát. Bár ez nagyszerű volt a problémák megoldásában, számos összekapcsolatlan rendszer létezéséhez vezetett, amelyek előnyösek lehetnek a kapcsolatokból.

Például, bár a Bitcoin kiváló értékraktár lehet, lassú tranzakciós sebességtől szenved. Moneróval megkapjuk a magánéletet, de hiányoznak az okos szerződések. Az Ethereum okos szerződéseket ad nekünk, de eddig továbbra is küzd a skálázhatósággal.

Míg ezek az egyedi projektek a gyengeségeiken dolgoznak, új projektek jelentek meg, amelyek megpróbálják megoldani azt a kérdést, hogy miként tudjuk megbízhatóan és biztonságosan megosztani az adatokat és információkat a blokkláncok között, hogy megoldjuk az egyes hálózati hiányosságokat. Ennek a kutatási útnak számos aspektusa van, és az egyik legnehezebb kérdés a natív tokenek megosztása a különböző láncok között.

Az egyik projekt, amely ezzel a kérdéssel frontálisan foglalkozik, az LáncX mivel a blockchain eszközök láncok közötti interakciójára összpontosít. Vizsgáljuk meg mélyebben a projektet, hogy megtudjuk, hogyan valósítja meg ezt, és hogy mindannyian profitálhatunk.

ChainX háttér

A ChainX projekt gyökerei egészen 2016-ig nyúlnak vissza, amikor az alapítók rátaláltak a Parity csapat munkájára, és elkezdték vizsgálni a Polkadot fehérlapot. Az aljzat munkája 2018-ban kezdődött, és 2019. május 25-ig elindult az első ChainX mainnet verzió.

Maga a projekt azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy a natív blokklánc-eszközöket interoperábillá kell tenni más blokkláncokkal. Elosztott rendszerként a ChainX hálózat lehetővé tette az eszközök láncokon átívelő cseréjét peer-to-peer módon. Ez kiküszöböli a legtöbb emberi hibát és a csalás lehetőségét.

Digitális eszköz átjáró

A Digital Asset Gateway a ChainX által tervezett módon. Kép keresztül ChainX whitepaper.

Míg a ChainX sok szempontból követte a Bitcoint, a csapat már korán észrevette, hogy a Munkabizonyítás konszenzus mechanizmusának decentralizációja szenved a bányászok központosításától. Jelenleg a nagy bányaműveletek a piramis tetején helyezkednek el, és az új belépők egyetlen módja a jutalomhoz jutás az, ha nagyméretű beruházások hajtanak végre erőteljes bányászati ​​fúrótornyokban.

Sajnos a tét igazolása valamivel jobb lehet, amikor egy nagy darab zsetont tartanak a korai befektetők vagy a fejlesztői csapat. Ez csak morzsákat hagy az újonnan érkezők számára, akik a nyitott piac kegyében maradnak, és nincsenek valódi hatalmuk a hálózat irányításában. Lényegében centralizáció alá helyezi ezeket a hálózatokat, mivel a korai befektetők nagy mennyiségű érme birtokolják a hálózatot.

A ChainX Proof-of-Cake konszenzussal ment, azonban más módon valósították meg, ami méltányossá teszi az összes hálózati felhasználó számára. A felülvizsgálat során megismerheti, hogy ez hogyan különbözteti meg a ChainX-et a többi projekttől, és hogyan javítja a hálózat irányítását.

Mi a ChainX

A legegyszerűbben: a ChainX egy blokklánc-rendszer, amely lehetővé teszi más blokklánc-rendszerekből származó natív eszközök megosztását. Ejtőernyők használatával teszi ezt, és a konszenzus eléréséhez a tétet igazoló konszenzusos mechanizmust alkalmaz.

Ez lehetővé teszi az olyan érmék elhelyezését is, amelyek általában nem támogatják a natív halmozást, mint például a Bitcoin. A ChainX eredetileg egy rendszerű láncként indult, később kétláncú hálózatra frissítették, és 2021-től több láncú rendszerként működik, és számos más blokkláncot támogat..


ChainX felépítése

A ChainX összetett felépítése – a Substrate 2.0-ra épül. Kép a ChainX whitepaperen keresztül.

A ChainX jelenlegi többláncú verziójában ez egy 2. rétegű reléhálózatként működik a Polkadot blokkláncon. Jelenleg négy fő modullal működik:

 • PCX modul – A modul a natív token PCX-en alapul. Többnyire magában foglalja a PCX által végrehajtott funkciókat, például a tétet, a díjak kifizetését, az online lánc irányítását, a láncok közötti bányászati ​​jutalmak terjesztését és a Bitcoin pénzügyi derivatíváinak támogatását. A PCX a legtöbb ChainX-en futó programhoz kapcsolódik.
 • DEX modul – Eszközök közötti tranzakciós modul elősegíti az eszközök forgalmazását különböző láncokon, miközben minimalizálja a tranzakciós költségeket.
 • Láncok közötti modul – Ez egy „belépő vagy kilépő” modul a különböző lánceszközök és az X-Tokenek számára. Tartalmaz egy láncok közötti tranzakció-ellenőrző rendszert, on-line pénzverési programot, vagyonkezelői programot, valamint betét- és visszavonási programot az X-Tokenek számára.
 • Relé modul – A ChainX és a külső láncok közötti információcserére és ellenőrzésre szolgáló ablak, amely elsősorban egy láncinformáció-frissítő programból, egy láncfigyelő programból és egy láncok közötti információgyűjtő és -átviteli programból áll..

A platform olyan tétformát használ, amelyet eszközbányászatnak nevez. Míg a ChainX számos különféle decentralizált blokklánc eszközét képes elfogadni tetszőleges számú konszenzusos algoritmus segítségével, ami nagy bonyolultságot vezet be a háttérben, addig az eszközbányászat koncepciója meglehetősen egyszerű.

Azzal a gondolattal kezdődik, hogy minden, a platformra letétbe helyezett eszköz csak egy szavazatot fog leadni. Ez lehetővé teszi a ChainX platform által támogatott bármely eszköz letétbe helyezését. A felhasználók BTC-t vagy ETH-t, és sok más kriptovalutát is befizethetnek, cserébe PCX-t kapnak. Mivel nem volt előbánya vagy ICO, amely nagy mennyiségű PCX-t osztott ki a korai befektetők számára, ez a rendszer továbbra is igazságos, egyenletes és kiegyensúlyozott.

A ChainX protokollban a számítási teljesítmény szavazatok útján jön létre. Ez azt jelenti, hogy a felhasználókat a rendszerben megszerzett szavazatok száma alapján jutalmazzák. A nagyobb számú szavazat nagyobb számítási erőt jelent, és ez nagyobb tétjutalomhoz vezet.

ChainX Bányászat

Amint fentebb említettük, a ChainX „One Asset One Vote” modellt használ a bányászatban. Ezt két különböző formára is felosztja: szavazó bányászat és láncközi eszközbányászat. A PCX-et számítási teljesítményegységként használják a rendszerben.

A bányászat szavazása egyszerűen a valódi PCX tényleges tétje a bányászatban való részvételnek. A láncok közötti eszközbányászat azonban egészen más, mivel különféle egyéb eszközök, például a BTC vagy az ETH letétbe helyezésével vagy feltérképezésével jár a bányászatban való részvétel érdekében. Ezeknek az eszközöknek virtuális számítási teljesítményük van, amelyet számos tényező, például a rögzített számítási teljesítmény kiszámítása, a piaci árengedmény kiszámítása és egyéb tényezők alapján számolnak, amelyeket a ChainX whitepaper.

ChainX Mining

Bányászati ​​teljesítmény a ChainX-ben szemléltetve. Kép a ChainX whitepaperen keresztül.

A ChainX platform a tétet igazoló konszenzust használja, amely egyesíti a PCX szavazás / bányászat számítási erejét és a láncközi eszközök hozzáadott szavazati / bányászati ​​erejét. A hálózat biztonságát a PCX garantálja, a több érintett PCX növeli a hálózat általános biztonságát.

Mivel a ChainX a láncok közötti eszközök átjáróként is működik, összekapcsolja az eszközöket más blokkláncokból, és az érték növekedésével több eszköz kapcsolódik. Mind a PCX, mind a láncközi eszközök részt vesznek a bányászati ​​folyamatban.

Annak elkerülése érdekében, hogy a láncok közötti eszközök hatalmas mértékű túlfeszültsége elárasztja a rendszert az első napokban, dinamikus bányászati ​​modellt alkalmaztak a láncok közötti eszközök hirtelen beáramlásának ellensúlyozására. Ehhez a kettő között rögzített számítási teljesítmény-arány is jár, amely egy láncirányítási népszavazás révén módosítható.

Számítási teljesítmény

A láncok közötti eszközöket diszkontálják, ha részt vesznek a bányászatban. A láncközi eszközök és a PCX közötti jelenlegi arány a bányászati ​​teljesítmény tekintetében 1: 9, amelyet közösségi szavazással lehet beállítani, ami azt jelenti, hogy az összes láncközi eszköz maximális bányászati ​​teljesítményét 10% -ra állítják be, hogy a PCX szavazati bányászati ​​teljesítménye nagyobb legyen, mint vagy egyenlő 90% -kal.

ChainX konszenzus

A ChainX egy hibrid tétbiztosítási konszenzus mechanizmust használ, amely „Babe + nagypapa” néven ismert, és amelynek legjelentősebb tulajdonsága a blokkok generálása és a megerősítés már külön vannak. A Babe modul kezeli a blokkok létrehozását, 6 másodpercenként új blokkokat hoznak létre, míg a nagypapa modul a blokk-megerősítéseket kezeli.

A ChainX csapata megállapította, hogy a hagyományos Proof-of-Work konszenzus modell gyenge egyedi csomópontokat tartalmaz, amelyek nem képesek egymással blokkokat kovácsolni. Ez szükségessé teszi a bányászati ​​medencék létrehozását vagy csatlakozásukat, ennek eredményeként az egyes láncokon kis számú bányászati ​​medence csomópont van.

A PoS-ben a kezdeti láncnak nagyjából 7 csomópontja lehet, és a későbbi követési láncok több tucat csomópontra növekedhetnek. Mindez blokkolja a blokklánc decentralizált jellegét azáltal, hogy megakadályozza a hétköznapi felhasználók csomópontokká válását, és biztosítja, hogy nagy szervezetek átvehessék az irányítást a blokklánc felett.

Konszenzus

Nagyapa blokkolja a megerősítést. Kép keresztül Polkadot Wiki

A Babe + nagypapa konszenzus mechanizmusával már több tucat konszenzusos csomópont van, amikor a blokklánc elindult. Ez a szám fokozatosan növekszik, ahogy a ChainX közösség növekszik és fejlődik. Bár igaz, hogy a kezdeti csomópontok felépítéséhez a felhőkiszolgálókra volt szükség, későbbi csomópontok létrehozhatók az asztali pénztárcán keresztül.

Ezeknek a csomópontoknak azonban továbbra is állandó internetkapcsolatra és elegendő számítási teljesítményre van szükségük, különben a blokkok késleltethetők, ami a csomópont büntetését vonja maga után. Büntetés esetén a pénzeszközöket eljuttatják a Kincstárhoz, ahol későbbi népszavazások dönthetnek az alapok felhasználásáról.

A csomópont működtetésére ösztönzés van, mivel a csomópont olyan profitmodellrel rendelkezik, amely magában foglalja a felhasználók 10% -os bányászati ​​jövedelmének megszerzését, bár ez az arány bármikor módosítható egy népszavazással. A csomópontok eldobását vagy rosszindulatú magatartást a jutalmak csökkentésével büntetik. Az ellenőrző csomópontok csak egy órás választási ciklust követnek, a csomópontokat a kapott szavazatok száma szerint rangsorolják.

Bármely csomópont, amely nem kap elég szavazatot ahhoz, hogy ellenőrző csomópont legyen, helyette szinkronizáló csomópont lesz. Mind a konszenzusos, mind a szinkronizáló csomópontok szavazatai azonos haszonrátával vesznek részt a bányászati ​​jutalom elosztásában, így a szinkronizáló csomópontok előrehaladása nem sérül.

ChainX és Polkadot

A blokklánc projektek közötti összekapcsolás elérése szempontjából kritikus fontosságú a ChainX és a Polkadot közötti kölcsönhatás, és ez számos módon megtörténik. Elsősorban azonban azt látjuk, hogy a ChainX kezeli a blokklánc-eszközök kölcsönhatását, míg a Polkadot a különböző blokkláncok közötti adatcserét..

ChainX Polkadot

A ChainX és a Polkadot erőteljes kombináció. Kép a ChainX blogon keresztül.

E két rendszer összefogásával a ChainX másodlagos réteg reléként működik a Polkadot-on. A kettőt egy ejtőernyős rendszeren keresztül hozzák össze, amely a következő modulokat tartalmazza:

 • ChainX relé lánc – Felelős a teljes második réteg hálózat biztonságáért
 • Híd Para-láncok – Felosztja a különféle áthidaló hidak felelősségét különböző ejtőernyőkhöz az átbocsátás és a méretezhetőség javítása érdekében.
 • Para-lánc kereskedelem (DEX modul) – Megfelelő szolgáltatást nyújt a platform eszközeihez, növelve az áteresztőképességet.
 • Dapp Para-láncok – Ez a ChainX közösség által kifejlesztett decentralizált alkalmazásokat (Dapps) kezeli.

ChainX Bridge vs. Polkadot Bridge

A ChainX Bitcoin transzferhíd átlátszó műveleteket biztosít egyirányú könnyű csomópont relé módon keresztül. Ez úgy lehetséges, hogy a felhasználói forrásokat több bizalmi csomóponton tárolja. Ezenkívül két meleg és hideg nyilvános multi-sig cím is létezik.

ChainX Polkadot összehasonlítva

A fő különbségek a ChainX és a Polkadot híd között. Kép a ChainX blogon keresztül.

A Polkadot-t az ejtőernyők közötti adatátvitelre használják, azonban az alatta lévő láncnak bármikor kommunikálnia kell az ökoszisztémán kívül, az átviteli hidat kell használni. A párhuzamos lánchíd segítségével lehetséges egy vagy több transzfer megvalósítása ilyen módon. Fontos megjegyezni, hogy mivel a Polkadot lehetővé teszi az ejtőernyők közötti kommunikációt, a híd megvalósítása kiszolgálja az összes többi ejtőernyőt és hálózati hatást hoz létre.

Az ejtőernyős lét mellett a Polkadot lánc teljes fő lánc is. Ez lehetővé teszi a másodlagos réseket és mivel a fő lánc rései korlátozottak és a párhuzamos láncok drágák lehetnek, a másodlagos Polkadot láncok megfizethető megoldást nyújtanak.

A ChainX csapata már előre láthatta, hogy a Polkadot ökoszisztémához kapcsolódó hidak számának növekedésével eljön az idő, amikor az ejtőernyők első rétege nem lesz elegendő az igények kielégítésére, és abban az időben a másodlagos relé lánc további hidak fejlesztésének módja.

A ChainX átadó híd hozzáadásával a Polkadot-hoz, amely kereskedési szolgáltatásokat nyújt a közvetítő lánc összes eszközéhez, a ChainX előnye, hogy hozzáfér a hálózathoz kapcsolódó összes eszközhöz.

Ez lehetővé teszi a ChainX számára, hogy biztosítson minden olyan pénzügyi szolgáltatást, amelyet a hálózat kíván, ideértve a stabil árukat, a ZEC-en alapuló magánkereskedelmet, a BTC-vel való fogadásokat és a kockázatellenes eszközöket, például a biztosításokat, hiteleket, indexeket, opciókat, határidőket és más DeFi eszközöket. A ChainX többláncú keretekre is fel van osztva az átbocsátás javítása érdekében, és egészében a Polkadot második szintű reléhálózata.

A ChainX token (PCX)

A ChainX-et összesen 21 millió PCX tokennel és blokkonként 50 PCX kezdeti emisszióval hozták létre. A felezést kétévente végezzük, és az alapító csapat az első kétéves működés után az összes érme 20% -át birtokolja.

PCX token kibocsátás

A PCX-kibocsátás kétévente felére lassul. Kép a ChainX whitepaperen keresztül.

A PCX token használata

 • Bányászdíjak fizetése
 • Piaci kapitalizációs egységként működik
 • A konszenzus és a vagyonkezelői csomópontok biztosítékaként
 • Standardként a PoS konszenzusos választások során
 • Alakítja az alap pénznemet és a csere közeget

A ChainX-et 0,0001 PCX tranzakciós illetékkel hozták létre, de mivel a hálózat teljesítménye és teljesítménye javul, a díjakat úgy tervezték, hogy addig csökkentsék őket, hogy lényegtelenné válnak. Ahogy a hálózat későbbi szakaszaiba fejlődik, az új ejtőernyők kibocsátása lelassul, és a bányászati ​​jövedelem elsősorban ezekből a kis tranzakciós díjakból és a hálózati büntetési díjakból származik..

A PCX-hez is jár gázdíj, amely a DDOS-támadások elkerülése érdekében szükséges. A gázdíjak az elvégzendő műveletek összetettségén alapulnak. A felhasználóknak lehetőségük van a tranzakciók felgyorsítására a hálózati torlódások alapján.

Bár ez úgy tűnhet, hogy a felhasználók díjat fizetnek a hálózat használatáért, ezt ellensúlyozhatja a PCX tartásával és elhalmozásával keletkező bányászati ​​jövedelem. Tehát a legtöbb felhasználó továbbra is nettó költség nélkül tudja használni a hálózatot, bár a hálózat nagy felhasználói valószínűleg nettó díjakat fizetnek a tranzakciók száma miatt.

ChainX árteljesítmény

A PCX token nyilvános forgalmazása óta eltelt nagyjából 18 hónap alatt meglehetősen sok volatilitás tapasztalható, a legmagasabb 19,73 dolláros csúcsértékkel 2020. augusztus 27-én, a mindenkori mélyponttal pedig 0,5446 dollárért 2020 március 13-án. . Számos más csúcs volt magasabb a token számára, amint az az alábbi ábrán látható.

PCX árteljesítmény

A ChainX némi ingatag viselkedést tapasztalt. Kép keresztül Coinmarketcap.com

A piaci kapitalizációt tekintve a ChainX # 300 körül mozog a piaci sapkát tekintve, nagyjából 120 millió dolláron. Mivel a hálózat kezdetekor viszonylag nagy a PCX tokenek kibocsátása, várható, hogy a PCX gyorsan emelkedni fog a piaci kapitalizáció szempontjából, feltételezve, hogy az ár nem zuhan vissza a mindenkori mélypont felé.

Hogyan tét a PCX

A PCX be- és kirakása nem bonyolult, és az alábbi rövid útmutató segítséget nyújt mindenkinek, aki pénztárcát szeretne létrehozni és PCX-tokeneket szeretne elhelyezni. Bármely további kérdés irányulhat a ChainX Telegram csoport.

1. lépés: Hozzon létre egy pénztárcát

Menj dapp.chainx.org és kattintson a „Fiók hozzáadása” gombra. Abban az ablakban nevezze el a pénztárcáját, mentse el a memóriáját. Adjon meg egy jelszót a pénztárcájának, és ismételje meg. Ezután kattintson a „Tovább” gombra.

Add Wallet

Pénztárca-fiók hozzáadása az első lépés a PCX megszerzésében. Kép keresztül ChainX blog.

A következő ablakban kattintson a Mentés gombra, és mentse a biztonsági másolat fájlt a számítógépére. Ez egy JSON fájl, amelyen belül a jelszóval titkosított magánkulcs található, és fel lehet használni a pénztárca visszaállítására, ha valami baj történik.

Wallet Backup

Ne felejtsen el biztonsági másolatot készíteni a pénztárcájáról. Kép a ChainX blogon keresztül.

2. lépés: A PCX tárolása

Kattintson a „Staking”, majd a „Stak” elemre. Felett.’.

Tét

Itt döntheti el, hogy mekkora PCX-t kell tennie. Kép a ChainX blogon keresztül.

Keressen meg egy csomópontot, amellyel kockára akarja tenni, majd kattintson a „Szavazás” gombra. A szavazás ablakában töltse ki a tétet, és kattintson a „Szavazás” gombra a megerősítéshez. Győződjön meg arról, hogy 0,01-et hagy a Tx díjakért. Írja be és küldje el pénztárca jelszavát.

Szavazás

Ne felejtse el az érvényesítő csomópontokra szavazni. Kép a ChainX blogon keresztül.

3. lépés: Igényelje érdeklődését

A képernyő tetején kattintson a „Saját tét” gombra (vagy kattintson a „Tét – Saját tét” gombra). Itt megtekintheti aktuális tétjét a kiválasztott csomópontokkal. Ha rákattint a „Kamat igénylése” gombra, és megerősíti jelszavával, elküldi a csomópontban tárolt Nem igényelt érdeklődését a pénztárcájába.

Kamat igénylése

Időről időre térjen vissza, hogy igényelhesse vagy újra megszerezze tétjeit. Kép a ChainX blogon keresztül.

A „Szavazás” gombra kattintva újra megszerezheti az igényelt kamatot. Ugyanúgy működik, mint egy csomópont első szavazása, és egyszerűen hozzáadja a meglévő tét tetejére.

4. lépés: Feloldás (Nincs korlátozás)

A tét visszavonásához kattintson a „Nincs korlátozás” elemre, és töltse ki a levonni kívánt összeget. Miután megerősítette jelszavával, az összeget három napig befagyasztják. Ezt követően rákattinthat a ‘Redemption’ gombra, hogy feloldja a PCX-t, és visszatérjen a pénztárcájába.

Fékezhetetlen

Tét, ha végzett a szavazással. Kép a ChainX blogon keresztül.

ChainX kormányzás

A ChainX 2.0-tól a ChainX hálózat a Polkadothoz hasonlóan háromkamrás irányítási struktúrát fogadott el, amely népszavazási kamarát, tanácsot és technikai bizottságot tartalmaz. Ezenkívül a ChainX bevezette a Kincstárt és az X-Association nevű közösségi szervezetet is.

ChainX kormányzás

On-chain kormányzás, amely elkerüli a centralizációt. Kép a ChainX blogon keresztül.

Népszavazási kamara

A népszavazási kamara az összes PCX-tulajdonosból áll, és a blokklánc futásidejű logikájának bármilyen változásához demokratikus népszavazáson kell átmenni, amelyről a népszavazási kamara tagjai szavaznak. Bármely népszavazás, amely átmegy a szavazási folyamaton, elküldik a hálózatnak, és automatikusan végrehajtásra kerül 7 napos késedelem után.

Tanács

Mivel a kormányzás szigorúan népszavazáson alapuló megközelítése miatt a kormányzás hatékonysága szenvedne, a rutinügyek intézésére a ChainX hálózat is tanácsot hoz létre. Ennek a tanácsnak 11 teljes jogú tagja van, és további 7 helyezett van, akiket egy on-line közösségi szavazás választ ki. A tanács tagjai 24 órán át szolgálnak, új választásokat tartanak naponta, azonban a tanács tagjai csak alkalmanként szoktak váltani.

Hogyan lehet szavazni a ChainX tanácsra. Kép a ChainX blogon keresztül.

A leendő tanács tagjainak 10 PCX-t kell vállalniuk a pályázati kérelem benyújtásakor, és ha nem választják meg őket a Tanácsba, elveszítik ezt a 10 PCX-es ígéretet. Ha megnyerik, a 10 PCX-t megtartják és visszajuttatják, amikor visszavonják a jelöltségüket.

A közösség a Tanács tagjaira szavaz, és akár 16 egyéni tagot is kiválaszthat, akikre szavazhat, zárolva a zsetonok számát, a szavazatok súlyával megegyezően a lezárt zsetonok számával. A minimális zálogösszeg 0,01 PCX, amelyet a szavazás törlésével bármikor fel lehet vonni.

A Tanácsnak számos feladata van, amelyek magukban foglalják (de nem kizárólag) a következőket:

 • Népszavazási törvényjavaslatok benyújtása nyilvános szavazáshoz.
 • A rendkívüli népszavazás lemondása esetén a tagok 2/3-nak egyet kell értenie;
 • A hálózati rendellenességek okozta tétbüntetés törlésével az igazgatósági tagok legalább 1/2-nek egyet kell értenie;
 • A kincstári pénzeszközöket használó pályázatokon történő szavazáshoz a tagok legalább 3/5-e köteles elfogadni egy ilyen javaslatot, és a tagok több mint fele köteles közvetlenül elutasítani.

Műszaki Bizottság

A technikai bizottság a ChainX fejlesztőcsapatának tagjaiból áll. A Tanács kiegészítéseként tanácsot adnak technikai kérdésekben, és felelősségi körük elsősorban:

 • Vészhelyzeti javaslat benyújtása a vészhelyzet változásainak gyors felgyorsítására;
 • Vétózza meg a testület népszavazási javaslatát, ha az károsíthatja a hálózatot, minden tagnak csak egy lehetősége van egy bizonyos javaslat megvétózására, és csak 7 napig tarthat.

ChainX Kincstár

A ChainX kincstár ugyanúgy jött létre, mint a Polkadot kincstár. A díjakat a következő forrásokból gyűjti:

 • Csomópont vágási összegek;
 • TR számítási teljesítmény (bányászati ​​elosztás);
 • A Tanács tagjelöltjeinek betétjei, amelyek vesztettek.

Bármely felhasználó számos módon jelentkezhet a kincstári pénzeszközök felhasználására, többek között, de nem kizárólag az alábbiakra:

 • Infrastruktúra kiépítése, üzemeltetése és karbantartása;
 • Hálózati biztonság, például megfigyelési szolgáltatások vagy auditálás;
 • Ökológiai támogatás, például együttműködés harmadik féltől származó blokkláncokkal (hidak);
 • Marketing tevékenységek, például reklámozás vagy partnerségek;
 • Közösségi tevékenységek, például találkozások és üdvözletek, ChainX-partik vagy más formák, akár digitálisak, akár személyesen;
 • Szoftverfejlesztési kategória, például pénztárcák vagy kliensek.

X-Egyesület

Az X-Association egy nonprofit szervezet, amelyet azért hoztak létre, hogy támogassa a ChainX fejlesztését és a kapcsolódó rendszerek kiépítését. Az X-Association szakértőkből és rajongókból áll, akik ismerik a ChainX-et, a blockchain közösségmenedzsmentet, a technológiát, a fejlesztést, és készek időt szentelni a ChainX hosszú távú fejlesztésére.

Következtetés

A ChainX-nek számos lehetősége van, de a hangsúly az összes blokklánc-eszköz átjárhatóságára irányul. Ebbe beletartozik minden olyan tét nélküli eszköz, mint például a Bitcoin is. A ChainX számos lehetőséget nyitott meg a digitális pénznemek alkalmazásával és használatával kapcsolatban.

Mindennek kulcsa a ChainX és a Polkadot blokklánc között létrehozott interakciók voltak. A ChainX által bevezetett új tét és irányítási modellekkel az irányítás és a token kibocsátás is igazságosabbá vált a korai befektetők és a későbbi közösség tagjai között.

A felhasználóknak lehetőségük lesz kihasználni az ingyenes csereügyleteket, a fejlesztők pedig sokféle gazdasági modell és forgatókönyv kidolgozására használhatják a protokollt.

A ChainX protokoll fejlesztésének még nagyon korai szakaszában van, ezért lehetetlen megmondani, hogy sikerül-e elfogadniuk a decentralizált finanszírozás modelljét, vagy sem. 2021 elején nagy a verseny az űrben, azonban a ChainX egyedülálló megközelítést alkalmaz, amelyet az űr fejlődésével előnyben lehet részesíteni..

Kiemelt kép a Shutterstock segítségével

Jogi nyilatkozat: Ezek az író véleményei, és nem tekinthetők befektetési tanácsnak. Az olvasóknak saját maguknak kell kutatniuk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me