Az RChain (RHOC) áttekintése: Skálázható blokklánc-alkalmazások építése

A blockchain platformok jelenlegi csoportja új decentralizált világot hozott létre, de vannak olyan problémák is, amelyeket meg kell oldani.

A sebességgel, a skálázhatósággal és a biztonsággal kapcsolatos problémák végső soron megakadályozzák a blokklánc-technológia széleskörű elterjedését és valódi potenciálját, ha nem kezelik és nem javítják.

Az egyik csapat erre törekszik az RChain Szövetkezet, amely 2016 óta dolgozik egy jobb blokklánc architektúra felépítésén. Ebben az RChain-áttekintésben mélyrehatóan megvizsgáljuk a projektet, beleértve a csapattagokat, a technológiát és a tokenben rejlő lehetőségeket.

RChain Blockchain Improvements

RChain a sebesség, a fejlesztői eszközök, a közösség és a bizalom fejlesztésén dolgozik. A csapat úgy érzi, hogy ezek a fejlesztések jelentős előnyt jelentenek számukra a blockchain versenytársaikkal szemben. A legszembetűnőbb változás a sebességben lesz, a hálózat indulását 40 000 tranzakció másodpercenkénti kezelésével és másodpercenként akár 100 000 tranzakció skálázására tervezik..

Rchain összehasonlítva a blokkláncokat

RChain Blockchain összehasonlítva. Forrás: RChain Docs

A fejlesztői eszközök tekintetében a tervezett eszközkészlet felülmúlja a jelenleg kínáltakat. Lehetővé teszik a különböző háttérrel rendelkező, kódoló nyelvű és blokkláncos fejlesztők számára, hogy bármilyen beépített alkalmazást egyszerűen összekapcsoljanak az RChain blokklánccal.

A csapat azzal a felfogással épült, hogy a közösség és a bizalom a lehető legerősebb és legjobb blokkláncot hozza létre. Az RChain együttműködési tervezése lehetővé teszi nyílt forráskódú szoftverének fejlesztését, és minden tagnak lehetőséget ad arra, hogy befolyásolja az RChain jövőjét.

Ez a kooperatív struktúra elősegíti egy szabotázsbiztonsági decentralizált megoldás kifejlesztését is, amely biztonságos, méretezhető és gyors lesz.

Az RChain Szövetkezet

Az RChain számára létrehozott szövetkezet egyedülálló fejlesztési és irányítási csoport. A szövetkezet tagjai birtokolják, fejlesztik és ellenőrzik a nyílt forráskódú RChain platformot. A székhelye Washingtonban, Seattle-ben található, és szervezett és szabályokon alapuló struktúrát ad a közösségnek, amely sok blockchain platform hiányzik.

A szövetkezet bárki számára nyitott, de 20 dolláros egyszeri tagdíj fizetendő. A díjat olyan alacsony áron állapították meg, hogy bármilyen anyagi háttérrel rendelkező emberek segíteni tudjanak az RChain jövőjének alakításában.

Az RChain szövetkezethez való csatlakozással a tagok a következő előnyöket kapják:

 • Hozzáférés az RChain összes Discord csatornájához
 • Képesség megválasztani az igazgatósági tagokat
 • Lehetővé teszi, hogy a tagok részt vegyenek az irányítási bizottságokban
 • Lehetővé teszi a tagok számára, hogy szavazzanak a projekt jóváhagyásáról és a költségvetés elosztásáról.

Hogyan működik az RChain?


Az RChain architektúrát a maximális méretezhetőség szem előtt tartásával tervezték, és a matematika azon ágán alapul, amelyet mobil folyamatszámításnak neveznek. A platform képes több nyilvános és privát blokklánc támogatására, sőt ugyanazon a csomóponton. A blokkláncokat a Proof of Stake (PoS) konszenzusos mechanizmus biztosítja.

Az RChain architektúrájának áttekintése

Az Rchain építészet áttekintése

A Rho virtuális gép

Az RChain platform egyik kulcsfontosságú eleme a Rho Virtual Machine, amely lehetővé teszi az egyidejűséget, és lehetővé teszi az RChain-on történő alkalmazások hihetetlen méretezhetőségét és sebességét.

A Rho virtuális gép végrehajtási környezete a Rho virtuális gép több példányát is futtatja, és bármikor létrehozhat új példányokat a további terhelések kezelésére.

Az RChain blokklánc egyedülálló, mivel többláncú felépítéssel rendelkezik, amely lehetővé teszi a blokkláncok párhuzamos és koordinált futtatását. Minden Rho virtuális gép különálló blokkláncokon és hálózatokon, független intelligens szerződésekkel képes végrehajtani. Ezenkívül a csomópontok többszálúak és könnyűek, így sok példányt képesek egyszerre kezelni, lehetővé téve az RChain alkalmazásával a csúcsminőségű eredmények elérését.

RChain intelligens szerződések

Mint sokan tudjátok, az Ethereum intelligens szerződéseit egy saját, a szilárdságnak nevezett nyelv kódolja. Az RChain egy kifinomultabb nyelvet használ.

Az RChain intelligens szerződések a Rholang néven ismert programozási nyelven íródnak, ami a Reflective Higher Order nyelvet jelenti. Támogatást nyújt a belső párhuzamos programozáshoz, és az intelligens szerződéseket rendkívül sokoldalúvá és gyorsá teszi a tervezéssel.

Az intelligens szerződések a hivatalos ellenőrzési módszernek köszönhetően nagyon skálázhatók. Miután ellenőrizte, a Rho virtuális gép összeállítja és végrehajtja a szerződéseket.

RChain névterek

A legtöbb blokkláncot úgy tervezték, hogy nyilvános kulcsokkal különböztesse meg a virtuális címtereket, de az RChain felosztja a virtuális címtereket névterekben. Ezek a névterek megnevezett csatornák, amelyek képesek kommunikálni a hálózati erőforrások helyével. A névterek használata lehetővé teszi, hogy egy blokklánc intelligens szerződése látható legyen a hálózat más részein lévő szerződések számára. Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára a rendszer titkosításának és protokolljainak fejlesztését.

RChain Token akció

Az RChain 2017 augusztusában privát token értékesítést tartott, amely mindössze 2 hét alatt elfogyott és 15 millió dollárt generált. Az RHOC tokeneket tokenenként 0,20 USD-ért adták el, minimális vásárlási igényük 50 000 USD volt. Amint a fő háló elindul, az összes RHOC tokent 1: 1 sebességgel átalakítják REV tokenekké.

Az is lehetséges, hogy az RChain nyilvános ICO-t tart a REV tokenek számára, amint a fő háló elindul, de jelenleg nincs semmi konkrét. Mint minden irányítási kérdésben, az igazgatóságnak és a szövetkezetnek is szavaznia kell annak meghatározására, hogy ICO-t tartanak-e. A lehető legkorábbi ICO dátum 2018 vége lenne.

RHOC tokenek kereskedése

Az RHOC tokenek egyenként 0,20 dollárért keltek el a magáneladás során, és azóta lényegesen magasabbra léptek. 2018. január 9-én 2,99 dolláros csúcsot értek el, de azóta alacsonyabb tendenciát mutatnak, mivel a szélesebb kriptovaluta-piacok egész 2018-ban nyomottak voltak.

Rchain összehasonlítva a blokkláncokat

RHOC árteljesítmény. Forrás: CoinMarketCap

A token hónapokig jó támogatást látott 0,80 dolláros szinten, de 2018 augusztusától ezen a támogatáson keresztül esett át, és 0,638822 dolláron kereskedik..

Hol lehet RHOC-t vásárolni

Ha érdekel, hogy RHOC-t vásároljon a másodlagos piacokon, lehetőségei némileg korlátozottak. A KuCoin a legnagyobb tőzsde, amely RHOC-t kínál, és ott megvásárolhatja a BTC-vel vagy az ETH-val.

A ChaoEX majdnem akkora kereskedési mennyiséget lát, de a BTC-t csak ott használhatja RHOC vásárlásához. Az egyik másik lehetőség, amely elfogadja a BTC-t és az ETH-t is, a BitMart.

Hol tárolja az RHOC-t

Az RHOC token egy ERC-20 token, és bármely kompatibilis pénztárcában tárolható. A MyEtherWallet, valamint a MetaMask is népszerű választás. Szerintem biztonsági okokból a legjobb választás a Ledger Nano S. Miután a fő háló elindul és az RChain átkapcsol a REV tokenre, elindítják saját natív pénztárcájukat.

Az RChain csapat

Az RChain mögött álló csapat sokoldalú és sok tapasztalattal rendelkezik. Ez bizalmat ad arra, hogy teljesíteni fogják a tett ígéreteket.

Két fő erőssége van a csapattagoknak. Először is, több erős törzstagjuk van, akik tapasztaltak a blockchain projektek terén. Erős tanácsadó csapatuk is van. Nevezetesen, hogy van Vlad Zamfir aki az Ethereum POS protokollján is dolgozó kutató

Rchain csapat tagjai

Az RChain tagjai. Balról: Greg Meredith, Kenny Rowe, Evan Jensen, Vlad Zamfir

Hátránya, hogy alapcsapatuk néhány tagjának megkérdőjelezhető hírneve van a kriptográfiai közösségben. A technikai csapat azonban nagyon erősnek tűnik, és csak remélni tudjuk, hogy bármilyen vita fennmarad a múltban, és nem terheli a projekt egészét.

RChain Future

Az RChain csapata a Bitcoin és az Ethereum helyettesítésére törekszik, ami azt jelenti, hogy hatalmas piacot küzdenek meg. A csúcsra jutás módja gyorsabb és skálázhatóbb blokkláncokra támaszkodik, amelyek nagyszabású alkalmazásokhoz használhatók.

RChain Opportunities

 • 100 000 tranzakció elérése másodpercenként;
 • Senki nem vitatja a párhuzamosságot, ami RChain titkos fegyvere lehet;
 • A hálózati effektus beépítése a láncukba DApps-en keresztül és az ERC20 szabványnak megfelelő ekvivalens.

RChain kihívások

 • Nincs bizonyíték arra, hogy másodpercenként 100 000 tranzakciót érhetnek el;
 • Más skálázási tényezők vannak a tranzakciókon kívül másodpercenként;
 • A nem technikai csapat meglehetősen ellentmondásos a kriptovaluta közösség körében;
 • Az egyértelműség hiánya a jelképes ellátási és adománygyűjtési modelljükben;
 • Bizonytalanság a párhuzamosság előnyeivel szemben.

Következtetés

Az RChain megpróbál egy jobb és gyorsabb Ethereum verziót építeni, valamint javítani a blokklánc körüli közösségen. Az RChain indulásának dátumával a jövőben valószínűleg bizonyos mértékig zavarónak kell lennie, ha el akarja venni az Ethereum részvényeit és szilárd megalapozást szeretne szerezni.

Méretezési stratégiái azonban nem igazán tűnnek zavarónak, és több projekt dolgozik a skálázhatósági megoldásokon. Mire a projekt elindult, már láthattunk hasonló megoldásokat a skálázhatóságban és a sebességben, mint más projektek.

Az RChain dokumentációja a versenytársai előtt is megmutathatja, de ez a blokkláncok jelenlegi állapotában van. Egyes elméletek szerint az RChain fő hálózata jelentősen késhet.

Szinte biztosnak tűnik, hogy az Ethereum szilárdra, tétbiztosítóra, oldalláncokra és állami csatornákra fogja verni az Rchain-t. Mindezzel szemben az RChain nem fog olyan blokkláncot szállítani, amely nagyban javul az Ethereumhoz képest.

Ez hagyja az RChain egyetlen egyedülálló tulajdonságát, az egyidejűséget, hogy jobb blokkláncot nyújtson. De nem tették egyértelművé, hogy az egyidejűség milyen előnyökkel jár az Ethereum nem egyidejű megvalósítására szabott alkalmazások számára. Nem valószínű, hogy sok dApps azonnal átugrik az Ethereumról az RChain-ra, de valószínűleg várakozást vár és meglátja a hozzáállást.

Technikailag a csapat szilárdnak tűnik, és a fejlesztői találkozók frissítései úgy tűnik, hogy kiemelik a projekten dolgozó mérnökök hozzáértését. A nem technikai csapat körül azonban továbbra is viták vannak, és az sem világos, hogy a csapat a megfelelő problémák megoldásán dolgozik-e a siker érdekében, vagy ha elég gyorsan képes megtenni a siker érdekében.

Az egyik utolsó vörös zászló a projekt pénzügyi története és a bizonytalan gazdasági modell, amelyből a token működik. Nincs információ arról, hogy a csapat mennyit gyűjtött a Synereo AMP-csere során, és hogy hiányzik a részletek arról, hogy hány REV jön létre, mennyit tart meg a fejlesztői csapat magának, és ha lesz ICO a REV-ekhez, befektetési szempontból mindez zavaró.

Kiemelt kép az RChainen keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me