Az amerikai kormány betiltja a kriptopénztárcákat? Rövid válasz: Ez bonyolult

>

Éppen akkor, amikor a Bitcoin megújult erővel irányította a kriptopénzpiacokat a mindenkori magas értékeléshez, az árak figyelmeztetés nélkül zuhantak le.

Várj – figyelmeztetés volt?

Tweetben egyesek szerint gyanús időzítéssel a Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong eleresztett egy riasztó pletykát. Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma, Mnuchin titkárral az élen, készen áll arra, hogy az év vége előtt betiltja az anonim, nem őrizetbe vett titkos pénztárcák használatát..

class = “sqs-block-image-link

“href =” https://twitter.com/brian_armstrong/status/1331745659989360640 “

>

Mi az a nem őrizetbe vett kriptotárca, kérdezed? Egyszerű – minden kriptopénztárca, amelyet saját maga üzemeltet (azaz Ön a privát kulcsokat birtokolja és birtokolja), megfelel a leírásnak.

Tehát, ha jelenleg hűtőtárcát használ, mint például egy Ledger Nano S, vagy egy szoftveres pénztárcát, például a MetaMask, hamarosan új szabályozásokba ütközhet..

Bár mindez nagyon rossznak tűnik a Bitcoin számára, ha figyelembe vesszük a nem őrizetbe vett kripto pénztárca tárolóinak használatát, van néhány ezüst bélés, amelyet érdemes megfontolni.


Mi az a pénztárca?

Ebben a cikkben megvitatjuk, hogy a szakértők hogyan választják ki a kriptovaluta pénztárcájukat, és milyen típusú pénztárcák léteznek.

Az adatok gyűjtése a kriptovaluta pénztárcákon nem fog működni

A pletykás szabályozások középpontjában az látszik, hogy bankközpontú erőfeszítés az összes jelenlegi és jövőbeli kriptovaluta-felhasználó közvetítő platformok felé történő kényszerítésére.

Mit jelent ez az Ön számára, ha igazak a pletykák, meg kell osztania a KYC-információkat (azonosító adatokat) az Ön által használt cserékkel, mielőtt visszavonja vagy befizeti saját tárhelyén tárolt pénztárcájából. Ez a lökés lehetővé teszi, hogy a jelenleg anonim kriptotárcád elválaszthatatlanul összekapcsolódjon a valós identitásoddal.

Rendben – szóval megy a kriptotárca, igaz? Törölheti az Exodus pénztárcáját is, kikapcsolhatja a MetaMasket, és mindent átadhat a várakozó bankároknak.

Rossz. Próbálja ki, ahogy lehet, egyszerűen van semmiképpen a nem őrizetbe vett pénztárcák használatára vonatkozó adatgyűjtés kikényszerítése. Az ilyen előírások szimbolikusabbnak tűnnek, mint bármi más – diszkréten megijeszthetik a piacra lépni vágyó újoncokat, de bárki, aki megérti a kriptovaluta-tárolás működését, különösen hardveres pénztárcák használatakor, tudja, hogy a központosított tőzsdéken kívül is vannak lehetőségek.

Vizsgáljuk meg azt a forgatókönyvet, amikor az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma jóváteszi a titkosítási pénztárcákon történő adatgyűjtés kikényszerítésének veszélyét. A Coinbase megköveteli, hogy KYC-vel tárolja a pénztárcáját, mielőtt engedélyezné a frissen vásárolt BTC visszavonását. Milyen lehetőségei vannak?

Egyrészt decentralizált tőzsdét használhat a kriptográfia kereskedelmére. Az Uniswap kereskedési volumenét tekintve már felülmúlta a Coinbase-t – ha a kriptopénztárcákra vonatkozó előírások életbe lépnek, akkor számíthat arra, hogy az Uniswap sokkal több akciót fog kapni.

Ezenkívül a kriptopénzipar DeFi felé történő törekvése és a likviditás cseréjének végtelen lehetőségei mellett annak valószínűsége, hogy a központosított tőzsdék relevánsak maradnak, minden nap vékonyabbá válik.

A kriptóban a felhasználói adatvédelem a legfontosabb

Satoshi Nakamoto soha nem képzelte el a kriptovalutát a kormányok privát adatok gyűjtésének módjaként. Ezért építik a blokkláncokat, hogy lehetővé tegyék a cenzúra nélküli pénzügyi hozzáférést.

Mint a CoinDesk megjegyezte a helyzet friss elemzésében, Feltáró különbség van abban a nyelvben, amelyet a szabályozók és a kriptográfiai befektetők a kriptopénztárcákra utalnak.

A szabályozók a titkosított pénztárcákat nem tárolt pénztárcáknak hívják, míg a befektetők saját tulajdonú tárcának nevezik őket. A különbség itt a magánéletről szól – a kriptográfia felhasználói hisznek a pénzügyi függetlenségben, a felügyelet alóli mentességben és a digitális eszközök autonómiájában.

Másrészt egy nem védett pénztárca arra a nézetre mutat, hogy az ilyen pénztárcáknak nincs tárhelyük – ezt a helyzetet szabályozással és a központosított intézmények együttműködésével kell orvosolni..

Ez a látszólag kis nyelvbeli különbség valóban nagy megosztottságot mutat arra nézve, hogy pontosan miként tekintenek mindkét fél a kriptográfiai eszközök tárolásának céljára.

Betiltja a kormány a kriptopénztárcákat? Nem igazán

Amint Armstrong megjegyezte eredeti Twitter-szálában, a kriptográfia legalább néhány hónapja erre az eshetőségre készül. Valójában elég régóta tudnak egy lobbit létrehozni, és válaszoltak a pletykákra azzal, hogy az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának kérelmet küldtek a kriptográfia egyedül hagyására..

A rendelet várhatóan az év vége előtt lép hatályba, főként az amerikai választási eredmények és a közelgő őrségváltás miatt. Mint ilyen, az a rohanás, hogy Mnuchin az idő múlása előtt lépjen át a szabályozáson.

Vajon az adatgyűjtés az önállóan üzemeltetett kriptopénztárcákon azt jelenti-e, hogy az Egyesült Államok kormánya betiltja az általunk ismert kriptovaluta pénztárcákat?

Nem igazán.

Sőt, képes-e a kormány betartatni ezeket a szabályozásokat, és a centralizált platformokra tolni az embereket, hogy elkerüljék a decentralizált blokkláncokat?

Az ottani válasz egyértelműbb: biztosan nem.

Passzív kriptográfiai befektetési stratégiák

Ezen stratégiák mindegyike egyszerűen megvalósítható, még a kezdő befektetők számára is, de ez nem jelenti azt, hogy ezeket a stratégiákat a szakmák nem használják.

További jó olvasmányok

Hogyan készítsünk Crypto Trading Botot Python használatával

Mi a DeFi? Útmutató a decentralizált pénzügyekhez

Az egyszerű kriptovaluta-arbitrázs kereskedési stratégiák

Küszöb-kiegyenlítés a kriptográfiai portfóliókezeléshez

Szociális kereskedési platformunk

Garnélarák a kriptovaluta közösségi kereskedési platformja. Úgy tervezték, hogy mind a hivatásos, mind a kezdő kereskedők eljöjjenek és megismerjék az egyre növekvő kriptográfia iparát. A Shrimpy oldalon a felhasználók másolhatják más kereskedők portfólióit és kereskedési stratégiáit.

Kövess minket Twitter és Facebook frissítéseket, és tegyen fel kérdéseket csodálatos, aktív közösségeinknek Távirat & Viszály.

Köszönöm, hogy betértél!

A garnélarák csapata

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me