ARK Coin Review: A Blockchain megoldás mindenkinek

A blockchain megnövekedett használata jó dolog, igaz? Az ARK egy meglehetősen új projekt, amelynek célja többek között a blockchain technológia felhasználói elfogadásának fokozása.

De az ARK fehér lapjának egyik kulcsfogalma az, hogy a blockchain technológiát elhozzák a tömegek felé. Ezt úgy tervezik, hogy „gyakorlati szolgáltatásokat nyújtanak valódi embereknek”, valamint gyors, biztonságos magtechnológiát ”..

Az ARK egyik módja ennek az, ha létrehoz egy olyan ökoszisztémát, amely lehetővé teszi bármely egyén vagy vállalkozás számára, hogy percek alatt elkészíthesse saját önálló blokkláncát. Annak érdekében, hogy ez a lehető leggyorsabban és szélesebb körben elterjedjen, az ARK csapata hangsúlyt fektetett a lehető legtöbb kódoló nyelv és blokklánc beépítésére és a lehető legjobb felhasználói élmény biztosítására.

Ebben az ARK érme áttekintésben alaposan megvizsgáljuk a projektet, valamint az ARK érme technológiáját és kilátásait.

ARK History

A ARK blokklánc 2017 februárjában indította el egy 27 tagú csoport a világ minden tájáról, egy valóban decentralizált csapatot alkotva. Jelenleg az alapcsapat 27 tagból áll.

Az ARK egyik elsődleges alapítója és jelenlegi irányítója az FX (Francois-Xavier) Thoorens, aki a Lisk egyik fő fejlesztője volt, mielőtt az ARK projekten dolgozott..

Az ARK-t erősen a Bitshares, a Lisk és a Crypti mintájára építették, három régebbi projektre, amelyek mindegyike a Delegated Proof of Stake (dPoS) konszenzus algoritmust használja. Ez a hagyományos Proof-of-Stake (PoS) konszenzus algoritmusok egy változata.

Hogyan működik az ARK?

Az ARK alapvető ökoszisztémájába számos alapvető funkció beépül, amelyek elősegítik a projekt céljának elérését, vagyis a blokklánc-technológia hozzáférhetőbbé tételét. Ezek a főbb jellemzők:

 • SmartBridges
 • Alternatív programozási nyelvek
 • Nyomógombos telepíthető blokkláncok

Intelligens hidak

A Smart Bridge koncepciót az ARK arra használja, hogy „hidakat” hozzon létre a különböző inkompatibilis blokkláncok között. Lényegében az ARK közvetítővé válik a blokkláncok között, lehetővé téve az eltérő láncok közötti kommunikációt, és képes eseményeket kiváltani más láncokban. Míg más projektek is hasonló funkción dolgoznak, ez továbbra is olyan dolog, amely jelenleg nem lehetséges.


Ark intelligens híd

Az ARK Smart Bridges áttekintése. Forrás: ark.io

Az igazán nagyszerű dolog az, hogy a SmartBridges csak egy ARK által biztosított kódrészlettel engedélyezhető.

A SmartBridges egyik alkalmazási esete a tőzsdén keresztül történne, amely kódolt hallgatók segítségével meghatározhatja, hogy egy tranzakció mikor csereügylet, majd automatikusan feldolgozza ezeket a tranzakciókat, miközben továbbra is felszámolja a szokásos díjakat.

Például egy felhasználó elküldhet 100 ARK-t a Coinbase pénztárcájába, és a Coinbase felismeri az átutalást cseretranzakcióként, és automatikusan átalakítja az ARK-t ETH-ra, mielőtt leteszi a felhasználói pénztárcába..

Alternatív programozási nyelvek

Az ARK fejlesztői nagyon világosak voltak abban a szándékukban, hogy lehetővé tegyék a fejlesztést a lehető legtöbb kódoló nyelven, ezáltal minél több szoftverfejlesztőt bevonva.

A tucatnyi különböző programozási nyelv támogatásán túl a fejlesztők az alábbi nyelveken férhetnek hozzá az SDK-khoz (a fejlesztés felgyorsítása):

 • C++
 • .HÁLÓ
 • Elixír
 • Megy
 • Jáva
 • JavaScript
 • Laravel
 • PHP
 • Piton
 • RPC
 • Rubin
 • Rozsda
 • Gyors
 • Symfony
 • volfrám

Az ARK csapata az R, C, az Advanced PowerShell, a Rust és a C ++ támogatását is hamarosan elérhetővé teszi.

Nyomógombos telepíthető blokkláncok

Ez lehetővé teszi, hogy bárki könnyedén kialakíthassa az ARK blokkláncot, és elkészíthesse saját blokklánc projektjét. Igen, hasonló az Ethereumhoz, de költség nélkül. És ezek az újonnan telepített láncok már teljesen működőképes SmartBridges-kel érkeznek.

Delegált tét igazolás

A vitatott konszenzusos munkabizonyítási mechanizmus helyett az ARK egy Delegated Proof of Stake konszenzus algoritmust használ. Ez azt jelenti, hogy nincs drága hardver és hatalmas áramfogyasztásra van szükség, mivel az ARK hálózatot a küldöttek biztosítják. Bárki lehet küldött, de jelenleg csak 51 ember válik delegáltvá, és ezeket az ARK jelzőtulajdonosok választják meg szavazati rendszeren keresztül.

Minden küldött 2 ARK-t kap minden egyes általuk kovácsolt blokkért, és mivel a blokkokat 8 másodpercenként hamisítják, ezek a küldöttek napi 200 ARK-t tehetnek felfelé.

Az ARK jelzőtulajdonosok egyenként szavazhatnak a küldöttekre, ami 1 ARK-ba kerül. Lehetőség van a küldött szavazatának visszavonására és egy másik küldöttre történő szavazásra is, és ennek költsége 1 ARK minden egyes alkalommal, amikor Ön szavaz vagy nem szavaz. Minél több ARK-zsetont tartanak, annál erősebbek és az egyének szavaznak.

A tét delegált igazolása

A tét példájának delegálása. Kép Forrás.

Megállapítja, hogy a küldött jelöltek írásbeli javaslatokat írtak le arról, hogy miként fognak működni a hálózat biztonsága és az ARK jobbá tétele érdekében mindenki számára. A szavazatok megszerzésének egyik népszerű módja a profit megosztása. Mivel az 51 küldött mindegyike jutalmat kap új blokkok kovácsolásáért, megoszthatja ezeket a jutalmakat azokkal, akik rájuk szavaznak egyfajta osztalékrendszerben.

Egy másik népszerű tanfolyam a leendő küldöttek számára az ARK ökoszisztémára építő vagy javító fejlesztési projekt lebonyolítása, és sok esetben ezek a küldöttek részesedést kínálnak az új projektben, vagy ingyenesen nyújtanak szolgáltatásokat..

Az ARK csapata

Az ARK csapata volt a mozgatórugó, amely továbbra is továbbhaladja a projektet.

Erős egyéncsoport, amelyet Francois-Xavier (FX) Thoorens alapító, vezérigazgató és elnök vezet. Az ARK megalapítása előtt a Lisk egyik fő fejlesztője, valamint a Donatio.fr adományozási platform megalapítója volt. Háttere a 3D szoftverfejlesztés.

Ark Coin csapat tagjai

Ark alapító tagok. Kép az Ark.io-n keresztül

Az ARK alelnöke és alapító tagja Rok Cernec. A közösségi tevékenység nagy részét Rok kezeli, és a nevét szinte az Ark-blogon közzétett összes projektfrissítésen megtalálhatja.

Az ARK technológiai igazgatója Kristjan Kosic, aki Ph.D. a számítástechnikában és azon kívül, hogy közvetlenül programozóként dolgozik, üzleti oldalról tapasztalata van az ADORA egészségügyi szolgáltató vállalat vezérigazgatójaként is.

Az ARK Közösség

Ahogy egy 2016-ban kezdődött projekttől elvárható, az ARK elég nagy felhasználói közösséggel rendelkezik. A legnyilvánvalóbb jelzés erre a közel 22 000 olvasóval rendelkező al-Reddit-ben és a 63 500 követővel rendelkező Twitter-fiókjukban található. Az al-Reddit is elég aktív, naponta több bejegyzéssel, valamint számos hozzászólással és megbeszéléssel.

A nyilvánvaló közösségi számlák mellett az ARK-nak közel 9000 követője van Facebook-oldaluknak is, ami elég nagy egy blockchain projekt számára. A YouTube-csatorna nem annyira lenyűgöző, mindössze 3000 előfizetővel rendelkezik, de a csapat továbbra is videókat tesz közzé – nagyjából havonta 1.

Van egy Telegram-csatorna is, és alig több mint 2500 előfizetője van. Amikor péntek délután megnéztem az Egyesült Államokban, nagyjából 150 ember volt online.

Az ARK csapata jelen van a Discord, a Medium, a Slack, a Steemit és a Bitcoin Talk fórumokon is. Mindegyiküknek megfelelő számú követője van, naprakészen és aktívan tartják őket.

ARK Token

Az ARK 2017 elején indult 100 millió zsetonnal, és a jelenlegi 8 másodperces blokkidővel minden nap 10 800 új ARK jön létre. Egy év alatt 7 884 000 új ARK jön létre, feltételezve, hogy nincsenek elmulasztott blokkok a küldött offline állapotának köszönhetően, amikor rájuk kerül a sor, hogy új blokkot kovácsoljon.

Feltéve, hogy ez nem változik, az ARK csökkenő inflációs rátával rendelkezik, amely az első évben 6,31%, de tizedik évre 4,02% -ra csökken. Ez a csökkenés sokkal kevésbé drámai, mint az Ethereum vagy a Lisk esetében.

Bárka inflációs ráta

Az Ark vs Ethereum inflációs rátája & Lisk. Kép keresztül Reddit.

A 8 másodperces blokkidő az egyik gyorsabb a kriptovaluták között. Az Ethereum 14 másodperces blokkidővel zár, de a Bitcoin 10 perces blokkidővel rendelkezik.

A gyors blokkidők mellett minden blokk 25 tranzakciót képes feldolgozni. Bár ez jó, az ARK csapata már a papírlapján kijelentette, hogy ezt skálázhatóvá teszi az egyes blokkok által feldolgozott tranzakciók számának növelésével, valamint a blokkidő csökkentésével.

Token díjak

A v2-től az ARK dinamikus díjstruktúrára vált, amelyben a küldöttek meghatározzák az egyes tranzakciók minimális elfogadható díját, és a felhasználók meghatározzák azt a díjat is, amelyet hajlandóak fizetni egy tranzakcióért. Minden tranzakciótípushoz meg vannak adva a maximálisan megengedett díjak, amelyek megegyeznek az ARK v1-ben használt statikus díjakkal.

Ezek a dinamikus díjak nem csak a küldési / fogadási tranzakciókra vonatkoznak, hanem a küldöttek szavazására és a delegáltként történő regisztrációra is.

A jelenlegi asztali és mobil pénztárcák előre beállított tranzakciós értéket adnak, ami a jelenlegi hálózati átlagdíj. A speciális opciók lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy a 30 napos átlagos tranzakció, vagy a minimális és maximális választás között válasszon, amelyek az elmúlt 30 nap minimális és maximális tranzakciós értéke..

Nyilvánvaló, hogy minél magasabb a díj, annál gyorsabban történik a tranzakció feldolgozása. Ezenkívül a maximális díj a jelenlegi statikus díjakra korlátozódik. Ezenkívül a küldötteknek lehetőségük van a dinamikus díjak letiltására, ami azt jelenti, hogy csak folytatják a v1 díjmodellel rendelkező blokkok beillesztését (0,1 ARK átutalás, 1 ARK szavazás, 5 ARK 2. aláírás, 25 ARK küldött regisztráció).

ARK Performance

Csakúgy, mint a legtöbb kriptovaluta esetében, az ARK árát is erősen befolyásolták saját fejlesztési mérföldkövei, de a Bitcoin ára is, amely óriási hatással volt a teljes kriptovaluta piacra.

Ez azt jelenti, hogy csúcsokat és völgyeket láttunk az ARK árában, mióta 2016-ban működött az ICO. Az első csúcs 2017 júniusában következett be, amikor a token 1,09 dollárt ért el, miután a fejlesztők kiadtak egy könyvtárat Java támogatáshoz a platformon.

Mivel a Java az egyik legnépszerűbb programozási nyelv, a közösséget érthető módon izgatta a hír, és ennek megfelelően magasabb árat küldött. Elképzelhetjük, hogy olyan csúcs fordulhat elő, ha olyan nyelveket adunk hozzá, mint a C ++.

ARK Coin Performance

ARK Coin Performance. Forrás: Érmepiaci sapka

A következő csúcs 2017 szeptemberében következett be, az ár elérte a 3,96 dollárt, miután az ARK csapata kiadott egy asztali pénztárcát, amely számos, az asztali pénztárca előző verziójában szereplő hibát kijavított. A frissítés tartalmazta a Ledger, az egyik legnépszerűbb hardvertárca támogatását is.

A legnagyobb csúcs 2018 januárjában következett be, amikor a teljes kriptovaluta piac felértékelődött. Az ár 2018. január 9-én 10,91 dollárt ért el, de az egész 2018-ban esett, amikor az egész kriptopénzpiac medvefázisba lépett.

Az új legalacsonyabb, 0,30 dollár körüli szinteket 2018 decemberében érték el. Azóta az ár emelkedett, és 2019 közepén nagyjából 0,50 és 0,70 dollár közötti kereskedést folytatott. Újabban visszahúzódott, és 2019. július 26-ától csupán 0,40 USD felett.

Ha figyelembe vesszük, hogy az ARK ICO ára 0,10 dollár volt még 2016 novemberében / decemberében, láthatja, hogy az ARK elsősorban jó befektetés maradt, különösen azok számára, akik képesek fenntartani a delegált csomópontot.

Vásárlás & ARK tárolása

Az ARK legnagyobb piaca a Binance, az UpBit és a Bittrex. A Binance-on mind a BTC, mind az ETH népszerű kereskedési pár, míg a Bittrex elsősorban a BTC kereskedéseket látja.

Az UpBitnél a Koreai Won a legnépszerűbb tőzsde, bár a BTC kereskedések is jól képviseltetik magukat. Az ARK az OKEx-en is kereskedést lát, és a legnagyobb forgalom ott van az USDT-vel szemben. Van néhány kisebb tőzsde, amely ARK-t kínál, de a volumen meglehetősen kicsi.

Ami a Binance ARK forgalmát illeti, úgy tűnik, hogy ez ésszerű. Ez azt jelenti, hogy vannak megfelelő likviditási szintek, amelyek megkönnyítik a nagyméretű blokk megbízások viszonylag kis csúszással történő végrehajtását.

Binance ARK

Regisztráljon a Binance oldalon, és vásároljon ARK tokeneket

Az ARK tárolásának legegyszerűbb helye a webhelyén található egyik pénztárca. Három lehetőséged van:

 1. Asztali pénztárca
 2. Papír pénztárca
 3. Web Lite pénztárca

Az asztali pénztárca nagyon jó választás, mivel a dizájn meglehetősen jó, a használhatóság pedig kiváló. Használhatja a Ledger hardvertárcát is, ha nagyobb biztonságot igényel.

Vagy azok számára, akik úton vannak, az ARK pénztárca mobil változatai vannak mindkettőhöz Android és iOS. Mindkét verzió 5 csillagos besorolású, bár az biztos, hogy a mai napig nem volt sok véleményük.

ARK delegált szavazás

Ha azt tervezi, hogy megvásárolja és megtartja az ARK-t, akkor valószínűleg egy küldöttre akar szavazni, amint leveszi az ARK-t a tőzsdéről és a saját pénztárcájába. Ehhez csak 1 ARK van, és felhasználhatja az osztalékot fizető küldött szavazatát, amelynek lehetővé kell tennie, hogy megtérüljön a szavazás költsége. Vagy ha inkább talál egy küldöttet, aki egy remek projekten dolgozik, amelyet támogatni szeretne.

A szavazás egyszerű. Ha legalább 1 ARK van a pénztárcájában, egyszerűen lépjen a „Szavazatok” fülre. Ha rákattint a „Delegate hozzáadása” gombra, akkor megjelenik egy előugró ablak, ahol az 51 meglévő küldött egyikére szavazhat, vagy ha tetszik, beírhatja egy másik felhasználó nevét, akire szavazni szeretne. . Válasszon egy megbízottat, és ellenőrizze, hogy a kiválasztott megbízott melletti jelölőnégyzet be van-e jelölve, majd kattintson a „Szavazás” gombra..

Végül meg kell adnia a jelszavát a szavazat megerősítéséhez. A küldött szavazatát bármikor megváltoztathatja, de minden alkalommal 1 ARK-t kell fizetnie.

Ark Fejlesztés & Ütemterv

Néha nehéz lehet pontosan meghatározni, hogy mennyi munkát végeztek a projekten. Gyakran előfordul, hogy a fejlesztőcsoport túlságosan felfújja az elért haladást.

Számomra a bizonyítás gyakran a pudingban rejlik.

Ezért az előrelépés megfigyelésének egyik legjobb módja a nyilvános kódtárak kódolási tevékenysége. Úgy döntöttem, hogy beugrom az Ark Ecosysembe GitHub hogy pontosan megértse ezt. Az alábbiakban a kód rögzíti az első három rögzített adattárat.

GitHub ArkEcosystem

Kötelezettségvállalás az egyes repók számára az elmúlt 12 hónapban Forrás: GitHub

Amint láthatja, az elmúlt évben kiterjedt tevékenység folyt ezekben az adattárakban. Arra is érdemes felhívni a figyelmet, hogy további 72, eltérő aktivitású fokozattal rendelkező tár található.

Ha ezt összehasonlítanánk az űr többi projektjével, akkor az ARK meglehetősen magas helyen szerepel. Valójában szerint CoinCodeCap, a 24. helyen vannak, és csak a Kyber Network és a Nexus közé helyezik őket.

Ez valóban lenyűgöző, és jót ígér az Ark fejlesztőknek és a közösség tagjainak. Ha jobban meg szeretné látni ezt a fejlesztési tevékenységet, akkor a hasznos oldal ez részletezi az összes GitHub-frissítésüket & statisztika.

Mindezen tevékenységnek értelme van, ha tágabb ütemtervével együtt nézzük. Az elmúlt évben elkészült az ARK Core V2, a Developer GUI, egy második Whitepaper és egy új webhely (sok más mellett).

Jelenleg az ARK Core v2.6 kiépítésének folyamatában vannak, körülbelül 68% -os teljesítménnyel. Ez várhatóan teljesen teljes lesz 2019 harmadik negyedévének végére.

És akkor a negyedik negyedévben várhatóan további munkát látunk a Core-on, amint megkezdik a v3.0 fejlesztését. Add hozzá ehhez a munkához az új mobil pénztárcát, valamint frissítse a webhelyet.

Ha naprakészen akarja tartani az ezzel kapcsolatos előrehaladást és a mérföldköveket, akkor ezek átfogóak útiterv oldal. Ez a mérföldköveken belül lebontja az egyes feladatok terén elért haladást is.

Következtetés

Az ARK csapata hasznos erőforrást kíván építeni a blockchain ökoszisztéma egészére nézve. Lehet, hogy nem ők az egyetlen projektek, amelyek megpróbálják összekapcsolni az eltérő blokkláncokat, de ez nem teszi kevésbé értékessé a munkájukat, különösen, ha végül sikert aratnak ott, ahol mások elbuknak.

A csapat által követett ütemterv meglehetősen ambiciózus, de ez egyszerűen azt jelenti, hogy ha a csapat sikeres, akkor vadul sikeresnek kell lennie. A legújabb Core v3 2019 végéig jelenik meg, amely tartalmazni fog egy új GUI irányítópultot a csomópontok kezeléséhez, valamint a friss konszenzust és a szavazási logikát. Még izgalmasabb az ARK Marketplace első fázisának 2020 első negyedévi kiadása.

Az ARK Marketplace egy teljesen új ingatlan lesz, amelyet az alapoktól kezdve építenek, hogy az egész Bridgechain Közösség egyetlen központi helyet kapjon az ARK teljes ökoszisztémájának felépítéséhez, felfedezéséhez és megismeréséhez. Az első fázis első bevezetése az ARK ökoszisztéma legfontosabb szempontjait tartalmazza, beleértve a küldötteket, a vállalkozásokat, a Bridgechains-et és a beépülő modulokat.

Személy szerint szeretem ezt a típusú projektet, amelynek célja egy hasznos felhasználói felület létrehozása és a blokklánc-technológia tömeg általi hozzáférhetővé tétele. Láttam, hogy az ARK a blockchain forradalom egyik hosszú távú túlélőjévé vált.

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Jogi nyilatkozat: Ezek az író véleményei, és nem szabad befektetési tanácsnak tekinteni őket. Az olvasóknak saját maguknak kell kutatniuk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map