Aeron (ARN) áttekintés: A blokklánc a repülésbiztonságért

Az Aeron egy egészen egyedi projekt, amely a blockchain technológiát próbálja a legvalószínűtlenebb módon használni. Olyan megoldást akarnak kifejleszteni, amely javítja a repülés biztonságát.

Pontosabban, az Aeron kifejleszt egy protokollt, amely nyilvántartja az alapvető repülési naplókat és adatokat a blokkláncról. Ezt valós időben frissítik, és minden fél számára könnyen hozzáférhetővé válik, a pilótáktól kezdve az ATC-vezérlőkig és a légitársaságokig. Ez is megváltoztathatatlan, ami azt jelenti, hogy nincs esély a manipulálásra.

Azonban ezek a törekvések túl nagyok-e, és az Aeron valóban előreléphet-e?

Az Aeron ezen áttekintésében mélyrehatóan megvizsgáljuk a projektet, elmélyülve annak csapattagjaiban, a technológiában és a fejlesztésben. Elemezzük továbbá az ARN token hosszú távú felhasználási eseteit és azt, hogy valaha is szembesülhet-e tömeges elfogadással.

Mi az Aeron Projekt

Aeron azzal a céllal hozták létre, hogy globális légiközlekedési regisztrátort hozzanak létre egy decentralizált blokklánc platformon, és ezzel hozzák a blokklánc-technológia előnyeit a repülési ipar számára. Az Aeron készítői megjegyezték, hogy a repülési ipar milyen széttagolt volt a történelem során, és úgy vélik, hogy ezt meg tudják oldani.

Mostanáig kihívást jelentett egy jó kis repülőgép-charter vagy egy jó repülési iskola megtalálása. A magánpilóták néha küzdenek engedélyük megtartásáért, és a repülőgép-tulajdonosok nehezen találnak olyan bérlőket, akik segítenek nekik felszabadítani a repülőgépeik értékét. Globális anyakönyvvezető létrehozásával az Aeron megkönnyíti az ilyen feladatokat. Ha ezeket az információkat a blokkláncra helyezi, mindenki számára szabadon hozzáférhetővé válik, és számos problémát megold a repülési iparban.

A legalapvetőbb értelemben az Aeron terve blokklánc alapú adatbázis létrehozása a repülési iskolákról és a kis repülőgépkölcsönzőkről. A rendszer globális és decentralizált lesz, és egy online portállal rendelkezik a hozzáférés megkönnyítése érdekében.

Terveznek egy naplózási rendszer létrehozását is, végül megszüntetik az elavult módszert, hogy mindent fizikai papír naplóban tartsanak. Ez megszabadítja a pilótákat attól az aggodalomtól, hogy a repülési nyilvántartásuk elveszhet, megsérülhet vagy megsemmisülhet, mivel megváltoztathatatlanul a blokkláncon tárolódnak.

Aeron úgy véli, hogy a repülésirányítási rendszereket be kell vinni a modern korba, mivel ezek jelenleg elavultak. Ez olyan hatékonysághiányhoz vezet, amelytől az Aeron reménykedik, hogy megszabadulhat, ha globális adatbázisukat az egész repülési iparban használják.

Ez nem csak javítja a hatékonyságot és a nyilvántartás vezetését, hanem életeket is megmenthet, ha a kritikus repülési naplót és a mechanikus nyilvántartást egy változhatatlan adatbázisban tartja, amelyhez bárki bármikor hozzáférhet..

Aeron Technology


Az Aeron alaprendszere a blokklánc alapú, decentralizált globális adatbázis a repülési iskolákról és a magán kis repülőgép-kölcsönzésekről. Ezt a platformot Aeron Registernek hívják, és az Ethereum blokkláncra épült. Az aeron nyilvántartás a kis kézműves kisgépjárműkölcsönzőkre és a repülési iskolákra vonatkozó információk tárolása mellett lehetővé teszi a repülőgép-karbantartási naplók és a pilóta repülési naplók rögzítését és tárolását is. A teljes platform tápellátása a token ARN.

A rendszert a fejlesztők „légitársaságnak zsebben” nevezték, és elsődleges jellemzőiként az egyszerű validálás, megbízhatóság és integritás jellemezte..

A blokklánc-tárolás megváltoztathatatlan jellege azt jelenti, hogy amint a pilóta beírja a naplóinformációkat, nem lehet megváltoztatni. A pilóta repülési naplója továbbra is ellenőrizhető, és bárki megtekintheti a teljes repülési naplót, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a pilóta rendelkezik-e az általa állított összes repülési tapasztalattal.

Az Aeron Register felhasználható a repülőgép-karbantartási naplók rögzítésére és a pótalkatrészek nyomon követésére is. Ez lehetővé teszi az alkatrészek hitelességének megerősítését, és a karbantartás ellenőrizhető annak biztosítása érdekében, hogy az megfeleljen az összes szükséges repülési ágazati szabványnak.

Az Aeron Technology áttekintése

Az Aeron blokklánc áttekintése. Kép forrása: Aeron One Pager

Az Aeron Register egy intelligens szerződéses rendszerre épült, amelyet különféle naplóbejegyzések tárolására használnak. Az intelligens szerződésekkel bérleti megállapodások, valamint a pilóták és a repülőgép-tulajdonosok közötti idő- vagy költségmegosztási megállapodások is teljesíthetők.

Ne felejtsük el az ARN tokent, amely a teljes Aeron Regisztert működteti. Bárki, aki írásos hozzáférést szeretne az Aeron nyilvántartáshoz, ezeket az ARN tokeneket kell felhasználnia az információk rögzítéséhez. Az Aeron csapata azt is elképzeli, hogy a jövőben az ARN tokent használja a kis repülőgépek bérleti díjának vagy a repülési iskolai tandíj fizetésének..

Az Aeron élő, működő portállal működik és működik aerotrips.com ahol el lehet kezdeni képet alkotni a platform működéséről. Ez a portál már integrálva van a blokklánccal, és az ARN-fizetéseket elfogadják. A portál mögötti adatbázis már átkerült a blokkláncba, és teljesen decentralizált.

A mobilalkalmazások mindkét pilóta számára elérhetők Android és iOS amelyek lehetővé teszik a repülési naplók megváltoztathatatlan tárolását a blokkláncon. Ez a terjedelmes és nehéz papírrepülések végét is jelenti. A pilóták mostantól bármilyen mobil eszközről, bármikor és bárhonnan hozzáférhetnek a repülési naplójukhoz.

Az Aeron csapat

Az Aeron alapcsapata repülési mérnökökből és rajongókból, minősített pilótákból, üzleti szakértőkből és tehetséges Solidity fejlesztőkből áll. A csapat vezetője Artem Orange vezérigazgató, aki több mint 15 éves tapasztalattal érkezik az Aeronba a pénzügyi és telekommunikációs szektorban. Orange soros vállalkozó a technológiai térben, korábban két országos mobilszolgáltató vezérigazgatója volt.

Az aeroni vezérigazgató Nadezhda Barkanova, aki korábban légiforgalmi szolgáltató mérnök volt, tucatéves tapasztalattal. Számítógépes képzés és szimulációk, valamint a gyártási repülési adatbázisok teljes ciklusával rendelkezik.

Az Aeron csapat tagjai

Balról: Artem Orange (vezérigazgató), Nadezhda Barkanova (CTO), Konstantin Gertman (CDO)

Az Aeron CDO-ja Konstantin Gertman, aki 2013 óta tanúsított pilóta. Még fontosabb, hogy több mint 14 éves tapasztalattal rendelkezik pénzügyekben, piackutatásban és tanácsadásban..

Az Aeron törzscsapat többi tagjával kapcsolatos információk megtalálhatók rajtuk weboldal.

Aeron közösség

Az Aeron elég nagy követői bázist épített a Twitteren és a Bitcointalk fórumok, de a közösség biztosan nem aktív. Ha megnézi a subreddit, a Twitter hírcsatornán és a Bitcointalk fórumon látni fogja, hogy a tevékenység nagy része egyszerűen az Aeron híreket és frissítéseket tesz közzé az előrehaladásukról. Bár jó, hogy a csapat folyamatosan frissíti a közösséget, a válaszok, kérdések vagy interakciók hiánya kissé aggasztó.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy az Aeron csapata elég aktívan frissíti a projektinformációkat és statisztikákat egy másik kulcsfontosságú közösségi platformon. Ez a Binance információs portálon található, ahol nemrégiben elnyerték őket Arany címke jelvény.

A Binance információ arany címke díjat kapnak azok a projektcsapatok, amelyek „folyamatosan tájékoztatják a blokklánc-rajongókat”. Tehát a Binance info személyeinek szemszögéből úgy tűnik, hogy az Aeron csapata jó munkát végez, hogy naprakészen tartsa projektoldalukat. A Binance az elsődleges csereprogram az Aeron számára is, így érdemes lehet teljesen frissíteni az oldalukat.

Az ARN token

Az Aeron 2017 szeptemberében és októberében lebonyolított egy ICO-t, és mindössze 5,7 millió dollárt gyűjtött 30 millió dolláros kemény kupakból. Szeptember 1-től szeptember 19-ig volt egy előzetes ICO, ezt követte az ICO, amely október 31-ig tartott. 18 000 000 ARN token van forgalomban, és összesen 20 000 000 ARN token található.

A korai befektetők valószínűleg nem nagyon elégedettek, mivel az ARN ICO ára 0,50 dollár volt, de 2019. február 8-ától az ARN token értéke mindössze 0,27 dollár, vagyis az ICO árának majdnem a fele. Valószínűleg a csökkenést legalább részben a több mint egy éves kriptográfiai medvepiac lábai elé lehet tenni.

Binance ARN

Regisztráljon a Binance oldalon, és vásároljon ARN tokeneket

Az ARN token 2018. január 5-én elérte a 8,67 dolláros csúcsot, de gyorsan leesett erről a magasságról, és 2018 folyamán folyamatosan csökken. 2018 októberében volt magasabb a pop, amikor elindították a mobil pilóta alkalmazását, amely 0,80 dollár fölé emelte a tokent. röviden, de a gyűlés csak néhány hétig tartott, mielőtt kipihent volna.

ERC-20 tokenként az ARN bármelyik ERC-20 kompatibilis pénztárcában tárolható.

Azok, akik érdeklődnek az ARN tokenek vásárlása iránt, számos tőzsdén tehetik meg, de a legnagyobb kereskedési volumen messze a Binance tőzsdén van. További lehetőségek az ABCC, a BCEX, a Bithumb és a CoinMex.

Aeron fejlesztés

Ha közvetlen tájékoztatást szeretne kapni arról, hogy mennyi munkát végeznek egy projekten, akkor segít megnézni a GitHubs-t. A legtöbb projekt kódot fog küldeni a táraiba, így a kódvállalások és tevékenységek száma hasznos mutató.

Úgy döntöttem, hogy megnézem a GitHub webhelyet Aeron hogy betartsák az elmúlt egy év összes kódolási kötelezettségüket. Ezekben az adattárakban valójában nem történt tevékenység. Az Aeron webhelyének frissítéseivel kapcsolatos tevékenységek közül a legfrissebb.

Aeron GitHub

Kódvállalások száma az összes Aeron-adattáron

Az Aeron intelligens szerződéses kódjának utolsó frissítése 2018 februárjában történt. Természetesen lehetséges, hogy a csapat nem tette közzé ezeket a frissítéseket, és offline módon dolgoztak rajta. A közösség azonban szeretné, ha nyilvános előrehaladás történne a kód-elkötelezettségek terén.

Ez különösen igaz, ha figyelembe veszi azt a munkamennyiséget, amelyet a csapat el akar végezni a 2019-es ütemterv részeként.

Ütemterv

Az Aeron csapata nemrégiben frissítette ezt az ütemtervet. Számos új funkciót soroltak fel, amelyeket szeretnének beépíteni az Aeron platformba. Ezek a következők:

  • Kísérleti modul: Ez lehetővé teszi a pilóták számára, hogy valós időben elemezhessenek egy adott helyzetet a repülési naplók figyelemmel kísérésével.
  • Repülőgép-tulajdonos modul: Ez a modul lehetővé teszi egy adott repülőgép tulajdonosainak és üzemeltetőinek a profil kezelését. Hozzáférhetnek a korábbi repülési naplókhoz, és egészségügyi dokumentációjuk és képzettségük alapján ellenőrizhetik, hogy egyes pilóták képesek-e repülni ezen a gépen.
  • Légügyi hatóság modul: Ez az uralkodó nemzeti légügyi hatóság számára hozzáférést biztosít a pilóta profilokhoz és a repülőgép karbantartási naplókhoz. Ez automatikusan értesítést küld a szóban forgó ügynökségnek, ha a pilóta képesítése hamarosan lejár
  • Aerotrips Global Flight Club: Ez keretet fog teremteni a repülési iskolák világméretű hálózatának támogatásához. E kezdeményezés célja, hogy a lehető leghatékonyabb információcserét tegye lehetővé a repüléstanulók számára szerte a világon

Az Aeron csapata nem adott külön ütemtervet ezen platformfrissítések egyikéhez sem. Van azonban részletesebb részletezésük arról, hogy mit szeretnének projektként elérni az év első hat hónapjában.

Aeron útiterv 2019

Aeron Roadmpe 2019-re a Honlapon

Amint észreveheti, már februárban vagyunk, és még nem adják ki a Salesforce integrációjukat. Érdekes lesz megnézni, hogy a csapat el tudja-e tartani ezeket az ütemterveket a következő néhány hónapban.

Következtetés

Az Aeron a repülési iparban egy határozott problémára hízott, és jó megoldást kínál az elavult és nem hatékony módszerekre az információk rögzítésére és tárolására. Egy megváltoztathatatlan blockchain alapú nyilvántartási rendszerrel a repülési ipar a 21. századba ugrik be.

Kicsit elkeserítő látni a közösségi részvétel hiányát és az ARN token nyomott árát, de úgy tűnik, hogy az Aeron csapata ettől függetlenül előre halad. Noha elérték korábbi mérföldköveiket, a fejlesztési munkának jelentősen meg kell haladnia, ha el akarják érni a 2019-es ütemtervben szereplő célokat..

Az ARN token jelenleg rendelkezik piaci korlátozással, amely a Coinmarketcap.com webhelyen a 370. pozícióba kerül, de ez könnyen megváltozhat a repülési ágazat szélesebb körű elfogadásával. Az Aeron dolgozik ezen az elfogadáson, de mivel a repülés az ipar bejáratott változása hosszú időbe telhet.

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map