AdEx Network Review: A Blockchain alapú hirdetési hálózat

Az AdEx (ADX) csatlakozik a blockchain projektek hosszú listájához, amelyek megpróbálják megváltoztatni az online hirdetési ökoszisztémát, és őszintébbé és biztonságosabbá tenni..

Az AdEx 2017-ben fejezte be az ICO-t, és nagy érdeklődést váltott ki a 2017-es bikafutás során. Tekintettel azonban a kriptovaluta piacok általános visszaesésére és a decentralizált versenytársak beáramlására, a projekt keményebb környezettel néz szembe 2019-ben.

Tehát az AdEx felülmúlhatja-e a versenyt és megvalósíthatja az általuk kitűzött elképzelést??

Ebben az AdEx hálózati áttekintésben mindent megadunk, amit tudnia kell a projektről. Megvizsgáljuk a mögöttes technológiát, fejlesztési ütemtervet és platformhasználati eseteket. Kitérünk az ADX tokenek elfogadásának lehetőségére és az ebből fakadó árteljesítményre is.

Mi az AdEx hálózat?

AdEx egy decentralizált platform, amelyet online hirdetési megoldás kínál, amely közvetlenül összekapcsolja a hirdetőket és a megjelenítőket a reklámárak tárgyalásában harmadik fél közreműködése és költsége nélkül..

A projekt az internetes felhasználók számára is megoldásokat kíván létrehozni egy olyan platform felépítésével, amely lehetővé teszi számukra a megtekinteni kívánt hirdetések típusának meghatározását, valamint személyes adatok és adatvédelem kezelését..

AdEx hálózati áttekintés

Az AdEx hálózat áttekintése

Az AdEx zsúfolt térbe lép, számos új blockchain projekt megcélozza a reklámtőzsdét. Néhány más, az űrben dolgozó platform közé tartozik az Basic Attention Token, a Bitclave, az adChain és a qChain. Az AdEx a korlátlan hozzáférés, az átláthatóság és a díjak nélküli egyedülálló szempontból foglalkozik az iparral.

Az AdEx legfőbb küldetése az online hirdetések megzavarása az adatvédelemmel, a hirdetésblokkolók túlzott használatával és a hirdetési csalásokkal kapcsolatos problémák megoldásával. És természetesen a felhasználókra gondolnak, ha beleegyezésen alapuló rendszert vezetnek be a szponzorált üzenetek bekapcsolására.


Az AdEx eredetileg az Ethereum blokkláncra épült, de azt tervezi, hogy átviszi a NEO blokkláncra. Ezt 2017 augusztusában jelentették be, de a lépésnek nincs meghatározott időkerete, és az AdEx továbbra is fennmarad, és az Ethereum-alapú platform.

A csapat így magyarázza el az AdEx célját a saját weboldalán:

Hisszük, hogy a hirdetőket és a kiadókat egy olyan platform segítségével biztosíthatjuk, amely biztonságos, átlátható és előnyös a folyamatban részt vevő összes fél számára, beleértve a fogyasztókat is.

Az AdEx kezdettől fogva olyan nagy nevekkel tudott partneri viszonyban állni, mint a Stremio, a Fintech Blockchain Group és a Bitmain, és ezzel felkészült a versenyre.

Az AdEx jellemzői

A felhasználók, a megjelenítők és a hirdetők egyaránt részesülnek az AdEx alapvető funkcióinak készletéből, amely az alábbiakat tartalmazza:

  • Részletes jelentés;
  • Minden internetes böngésző számára elérhető;
  • A felhasználói adatvédelem a legfontosabb;
  • A végfelhasználók általi irányítás
  • Nagy hangsúlyt fektet a média-, szórakoztató- és játékiparra.

Általában az AdEx összes szolgáltatása felváltja a jelenleg használt hagyományos hirdetési platformokat és modelleket.

AdEx használatban

Az AdEx lényege a felhasználói profil. Ez egy személyre szabott portál, amely lehetővé teszi minden felhasználó számára, hogy megértse és ellenőrizhesse, milyen hirdetéseket juttatnak el hozzájuk. Ez kulcsfontosságú a platform számára, mert az AdEx csapata úgy véli, hogy a reklámélmény felett a felhasználók irányítása minden érintett számára előnyös lesz.

A hirdetők számára előnyös, mert részletesebb felhasználói információkhoz férhetnek hozzá, beleértve a vásárlási preferenciákat, a vásárlási szokásokat és a márka-preferenciákat. Mindezt önként szállítják a felhasználók.

AdEx hálózati áttekintés

Először nézze meg az AdEx platformot a hirdetők számára. Forrás: AdEx Blog

Mivel a reklámplatform a NEO blokkláncra épül, előnyei vannak az átlátható jelentéseknek és a reklámkampány minden részletének és annak teljesítményének megváltoztathatatlan nyilvántartásáról.

Jobban képet kaphatunk a platform nyújtotta előnyökről, ha megnézzük azokat a problémákat, amelyeket megoldani ígér.

Az AdEx által megoldható problémák

Számos probléma merült fel az online hirdetésekben, és az AdEx az alábbiakban felsoroltak megoldására összpontosít:

Nincs fogyasztói hozzájárulás

A modern online hirdetési hálózatok (Facebook, Google, stb.) Valóban lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy milyen hirdetéseket látjanak, de ez nagyon korlátozott ellenőrzés. Az AdEx elkezdi kijavítani ezt azzal, hogy mindenkinek megadja a saját felhasználói profilját, hogy letiltson minden olyan hirdetést vagy hirdetőt, akit nem érdekel.

Ez jó hír a hirdetők számára is, mivel jobb a célzás és magasabb a konverziós arány.

Adatokkal való visszaélés és adatvédelmi kérdések

Mindannyian láthattuk a nagy hirdetési hálózatok adatainak visszaélésre vonatkozó állításait. Ennek nagy része azért fordul elő, mert ezek a hagyományos hálózatok hatalmas mennyiségű centralizált adatot tárolnak, amelyek ellophatók és összekapcsolhatók a felhasználói identitásokkal. Talán még rosszabb, hogy a felhasználóknak fogalmuk sincs arról, hogyan használják saját adataikat, ami komoly adatvédelmi aggályokat vet fel.

AdEx hálózati áttekintés

A nagy hirdetési hálózatok által jelentett kockázatok. Kép keresztül Reuters

Mivel az AdEx blockchain technológiát használ, anonimizálni tudják a felhasználói adatokat. Ez azt jelenti, hogy az adatok már nincsenek egyetlen személyhez kötve, de statisztikai elemzéshez továbbra is felhasználhatók. A hirdetők megkapják a kampányokhoz szükséges értékes adatokat anélkül, hogy bármilyen olyan személyes azonosító információt szereznének, amely veszélyezteti a felhasználók magánéletét.

Az ajánlattétel átláthatóságának hiánya

Ez némileg meglepő, de az online valós idejű ajánlattételi platformok nagyon kevés információt adnak a hirdetőknek arról, hogy mire licitálnak. A hirdetőknek megmondják, hogy melyik ingatlanra licitálnak, és mi a maximális szükséges ajánlat, de ezt nem tudják átlátható módon ellenőrizni..

Ismét az a tény, hogy az AdEx egy blokkláncra épül, segít megoldani ezt a problémát, mert minden teljesen átlátszó marad. A kampány minden összetevője nyomon követhető, és minden kattintás és megjelenítés ellenőrizhető. A hirdetők ellenőrizhetik a hirdetéselhelyezéseket és a hirdetési kampányokban való részvételt. Mivel az információt egy megváltoztathatatlan blokkláncon tárolják, harmadik félnek nincs módja az adatok bármilyen módon történő manipulálására vagy megváltoztatására.

Reklámcsalás

Az online hirdetési világ tele van csalásokkal. Egyes jelentések szerint évente akár 15 milliárd dollárnyi online hirdetési csalás is előfordul. Noha az AdEx nem tér ki a működésének részleteire, technikai eszközökkel rendelkeznek a csalások megelőzésére és a csalárd hirdetési forgalom érvénytelenítésére. Az, hogy ez mennyire működik, szinte biztosan hatással lesz a platform hirdetői általi elfogadására.

Hirdetéstiltók és vakság

A hirdetések blokkolóit egyre inkább használják a fogyasztók, világszerte több mint 600 millió eszközre becsülik valamilyen hirdetésblokkolót. A fogyasztókat nem lehet hibáztatni a hirdetések blokkolóinak telepítéséért, mivel kimerültek, ha folyamatosan irreleváns és tolakodó hirdetéseket látnak.

Adblockers AdEx hálózat

Az adblockerek növekedése online. Forrás: Pagefair

Az AdEx azt tervezi, hogy megoldja a hirdetésblokkoló problémáját azáltal, hogy a hirdetéseket relevánsnak és hasznosnak tartja a fogyasztók számára, és eltávolítja azokat a hirdetéseket, amelyeket nem akarnak vagy látniuk kell..

AdEx verseny

Mint fent említettük, vannak versenytársak a blockchain reklámcsere-térben. Az Basic Attention Token és bátor böngészőjük nagy figyelmet kapott, és figyelembe kell venni a Bitclave, az adChain, a NYIAX és a qChain.

Az AdEx kifejezetten foglalkozik azzal, hogy termékük hogyan fog különbözni a versenytársaiktól:

Míg ezek a hirdetések cseréje erős csapatoktól származik, az az igazság, hogy itt mind ismeretlen vizeken hajózunk. Ezért rendkívül fontos a kriptográfia és a hirdetéstechnika kivételes megértése, valamint a lehető legnyitottabb maradása a platform és az eszköz elérhetősége szempontjából.

Az AdEx abban különbözik, hogy megpróbálja eltávolítani a korlátozásokat. A BAT a Brave böngészőre korlátozódott. Az Adchain a nyilvántartásként való működésre korlátozódik. A NYIAX pedig a pénzügyi ágazatra korlátozódik.

De az AdEx az online hirdetési ipar minden területét megcélozza, és bármilyen böngészőben vagy operációs rendszerben működik. Ez azt jelenti, hogy nincsenek tisztában azzal a versennyel, amellyel szembesülnek:

Izgatottan várjuk a tényt, hogy versenyben vagyunk, mivel ez arra késztet minket, hogy a többieknél jobb szolgáltatást nyújtsunk. A verseny egészséges, és az egész reklámökoszisztéma javát szolgálja.

Az ADX token

Az AdEx 2017 júniusában tartotta ICO-ját, 12 millió dollárt gyűjtött 8 órán belül. Az ADX tokenek ára az ICO-ban 0,2399 dollár volt. Az ADX tokenek olyan ERC-20 kompatibilis segédjelzők, amelyeket az AdEx platformon hirdetési hely vagy idő adásvételére használnak..

Csakúgy, mint más hirdetési tőzsdék esetében, a hirdetők is megadhatnak ajánlatot bizonyos tulajdonságokra adott megjelenítések, kattintások vagy konverziók számára. Amikor egy kiadó elfogadja az ajánlatot, az ADX tokenek letéti jellegű állapotban vannak, amíg a kiadó el nem éri az ajánlatban megadott célt. Amint ez megtörténik, a tokenek kinyílnak, és elküldik őket a kiadó pénztárcájába.

Binance ADX

Regisztráljon a Binance oldalon, és vásároljon ADX tokeneket

Összesen 100 millió dolláros ADX-ellátás van, és a forgalomban lévő készlet jelenleg 73 430 701. 2018. december 5-én a jelképes ár $ 0.11222, ami kissé kiábrándító, mivel az ICO ára majdnem háromszorosa volt ennek az összegnek. Az ADX szinte minden más jelzőhöz hasonlóan 2018-ban is folyamatosan csökkent a medvepiacon.

A token néhány legnagyobb tőzsdén szerepel, és a legnagyobb forgalom az Upbit-től származik, amelyet a Binance követ. A Bittrex és Huobi is kis mennyiségű kereskedési volument lát.

ERC-20 tokenként az ADX bármilyen kompatibilis pénztárcában tárolható, például a MetaMask vagy a MyEtherWallet / MyCrypto.

Az AdEx csapata

Az AdEx a Stremio mellékprojektjeként indult, amikor a vállalat nem tudott olyan hirdetési megoldást találni, amely megfelelne az igényeiknek. Ehelyett úgy döntöttek, hogy létrehozzák saját hirdetési cserejüket, és megszületett az AdEx.

Az AdEx társalapítói Ivo Georgiev és Dimo ​​Stoyanov, akik együttesen széleskörű tapasztalatokat hoznak a szoftverfejlesztés, az online hirdetések és a blockchain területén.

AdEx csapattagok és tanácsadó

Balról: Ivo Georgiev, Dimo ​​Stoyanov és Jihan Wu stratégiai tanácsadó. Képek a Linkedin és a Twitter segítségével

A Stremio-val való nyilvánvaló partnerség mellett a Bitmain és a Wings partnerekkel is együttműködnek, hogy segítsék az AdEx növekedését. A Bitmain korábban befektetője volt a Stremio és Jihan Wu of Bitmain az AdEx stratégiai tanácsadója.

Az AdEx 2016 júniusában indult, és 2018 februárjában tudta szállítani platformjának első működő prototípusát. A prototípus rendelkezik alapvető ajánlattételi rendszerrel és front-end interfészekkel mind a kiadók, mind a hirdetők számára. A csapat most leginkább az alapplatformjának finomhangolására és az üzleti fejlesztésre koncentrál a felhasználói bázis növelése érdekében.

Következtetés

Az AdEx célja az online hirdetési ipar megzavarása egy olyan megoldással, amely átlátható és hatékonyabb mind a hirdetők, mind a kiadók számára. Figyelembe veszik a felhasználót is, remélve, hogy kifejlesztenek egy felhasználói profilrendszert, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék, milyen hirdetéseket csinálnak, és nem, lásd.

Intelligens szerződések használatával az Ethereum blokkláncon átláthatóságot és változtathatatlanságot biztosítanak a hirdetőknek és a kiadóknak, ugyanakkor segítenek elkerülni a csalárd tranzakciókat.

Noha a token árcsökkenése nem volt szerencsés, a csapat továbbra is keményen dolgozik, és betartja a maguk számára kitűzött fejlesztési határidőket. Ez biztató jel, és most már csak várnunk kell, hátha elegendő tapadást tudnak elérni ahhoz, hogy jelentősen növeljék a platform átvételét.

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map