A Theta Token áttekintése: Blockchain alapú videó streaming

A Theta Token a blokkláncot a video streaminghez viszi, a video streaming és a video igény szerinti decentralizálására törekszik.

Víziójuk az, hogy kiváló minőségű videofolyamokat nyújtsanak a ma gyakran tapasztalható pufferelési problémák nélkül. Ezen felül azt tervezik, hogy felhasználják a felhasználók sávszélességét és tárhelyét a videó streaming költségeinek csökkentése érdekében, miközben javítják a minőséget is.

Ilyen erős verseny mellett azonban megvan-e, amire szükség van?

Ebben a Theta Token áttekintésben alaposan megvizsgáljuk a projektet, beleértve a csapatot, a technológiát, az egyedi értékesítési pontokat és a THETA token kilátásait.

Theta Token áttekintés

Azt már tudjuk, hogy az internethasználóknak óriási az étvágyuk a videó és videó streaming szolgáltatások iránt. Ezt bebizonyította a YouTube, a Twitch, a Live.ly népszerűsége, a Facebook és a Twitter videó streaming-kiegészítései, valamint az egyre népszerűbb Tik Tok.

Valójában a hálózati hardvercég, a Cisco becslései szerint a mai internetes sávszélesség több mint kétharmadát a video streaming veszi igénybe. Ez az összeg várhatóan 82% -ra nő a következő 18–24 hónapban.

Bár ez nagyon jó, a mai videó streaming nem tökéletes. Sok videofolyam az úgynevezett „utolsó mérföld” szállítási problémáktól szenved. A tartalomszolgáltató hálózatok létrehoztak egy olyan infrastruktúrát, ahol a nagy adatközpontok streaming szolgáltatásokat nyújtanak meghatározott földrajzi területekhez.

Az adatfolyamok azonban csak olyan jóak, mint az infrastruktúra, amely betáplálódik a tényleges felhasználók otthonaiba, és ez néha lassú lehet, és gyakran késést, újracsomagolást és hullámzó streameket okozhat..

Theta Token csapat tagjai

Hagyományos CDN hálózat vs. Theta Token „Hibrid” megoldás. Forrás: Fehér papír

Theta Token’s csapat decentralizált blokklánc-technológiával megoldást talált az „utolsó mérföld” problémára. Ez a világ legelső Decentralizált Streaming Hálózatához (DSN) vezetett. Nem csak ez, de 2020 szeptemberében a Theta Labs megkapta az első decentralizált streaminget szabadalom „A módszerek és rendszerek egy decentralizált adatfolyam-továbbítási és -átviteli hálózathoz”.

Ebben a blokkláncban a felhasználókat arra ösztönzik, hogy osszák meg fel nem használt memóriájukat és sávszélességüket a hálózat javítása érdekében. Ez jobb teljes teljesítményt eredményez mindenki számára, szerte a világon. A Theta laboratórium alapítója, Mitch Liu szerint

Lényegében a Theta lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megosszák tétlen sávszélességüket és számítási erőforrásaikat a Theta tokenek bányászatához, és közben gyorsítótárazzák és továbbítsák a videofolyamokat a hálózat többi tagjával

Technológia a Theta Token mögött


A Theta blokklánc-hálózatot a tétbiztosítás konszenzusos mechanizmusa biztosítja, amely számítási szempontból sokkal kevésbé igényes, és nagyobb a tranzakció-áteresztőképessége, mint a Munkabiztos protokollokhoz képest. Ha a PoS-t konszenzusmechanizmusként használja, akkor sokféle eszköz működhet nézőként és gyorsítótárazó csomópontként.

Elképzelhető, hogy a Theta Token hogyan kezeli a méretezhetőség problémáját a blokkláncban és a video streamingben. Fejlesztettek egy erőforrás-orientált mikrofizetési készletet a méretezhetőségi problémák megoldására. Ezenkívül megvalósítanak egy úgynevezett Proof-of-Engagement funkciót a videó szegmensek kézbesítésének nyomon követésére.

A platformon a jutalmak terjesztését és begyűjtését az intelligens streaming szerződések kezelik, amelyek egy speciális típusú intelligens szerződések a Theta Token blokkláncon..

Íme ezeknek az új fogalmaknak a részletesebb magyarázata:

Erőforrás-orientált mikrofizetési készlet

Az erőforrás-orientált mikrofizetési készletet a Theta Token hozta létre, kifejezetten azért, hogy láncolaton kívüli fizetési készleteket hozzon létre, amelyeket a felhasználók a láncon kívüli kifizetésekhez is felhasználhatnak. Úgy lettek kialakítva, hogy ellenálljanak a kettős kiadásoknak, és nagyobb rugalmasságot kínálnak, mint más láncolaton kívüli megoldások.

Erőforrás-orientált mikrofizetési készlet

Erőforrás-orientált mikrofizetési készlet áttekintése. Forrás: Whitepaper

Ha kétszeres kiadást próbálnak meg, azt a Theta hálózat validátorai észlelik. Az erőforrás-orientált mikrofizetési készlet egyik felhasználási esete az, hogy több gyorsítótárazó csomópontra történő fizetések lehetővé tétele a láncon belüli tranzakciók használata nélkül.

A megoldás használatának legfőbb előnye, hogy sokkal nagyobb skálázhatóságot tesz lehetővé azáltal, hogy sok mikrotranzakciót távol tart a blokklánctól.

Elkötelezettség igazolása

Ahogy a név alapján sejtheti, ez egy olyan protokoll, amely bizonyítja, hogy a nézők valóban élő videót néztek. Ez egy olyan eszköz, amely átláthatóságot biztosít a hirdetők számára, valamint a felhasználók számára, hogy elkötelezettségük fejében Theta tokent szerezzenek.

Az elköteleződés protokollra van szükség a videofolyam elkötelezettségének megbízható méréséhez, valamint a nézők és a hirdetők számára megbízható módon mérhetik meg a videó stream elkötelezettségét..

Intelligens streaming szerződések

Az intelligens adatfolyam-továbbítási szerződések olyan intelligens szerződések vagy ösztönző szerződések, amelyeket a jutalom elosztásának és beszedésének megkönnyítésére használnak.

Ösztönző szerződések Theta hálózat

Példák ösztönző szerződésekre a Theta hálózaton. Forrás: Whitepaper

Az intelligens streaming szerződéseknek számos felhasználási esete van, többek között:

 • Hirdetők jutalmazzák a közvetítőket és a nézőket;
 • A nézők jutalmakat ajándékoznak a közvetítőknek;
 • Ajándékszerződések több adatfolyamhoz;
 • Prémium vagy fizetős videotartalom;
 • Előfizetések tartalomcsatornákra vagy decentralizált tartalmi hálózatokra;
 • A gyorsítótárak megoszthatják a jutalmakat a nézőkkel és a tartalomszolgáltatókkal.

Az intelligens streaming szerződéseket validátorok hajtották végre, ami azt jelenti, hogy a szerződést finanszírozó eredeti személynek vagy szervezetnek nem kell részt vennie a terjesztésben vagy az érvényesítésben.

Jelenleg ezeket az intelligens streaming szerződéseket tesztelik a Testneten, de várhatóan 2021 elején telepítik a mainnetre a THETA mainnet 3.0 kiadásával. Amint az intelligens streaming szerződések életbe lépnek a mainnet-en, a Theta a TFUEL staking-et és az égést is megvalósítja.

Theta Token Network

A THETA tokenek 2017 decemberében indultak, és ERC-20 tokenekként kerültek kiadásra. Miután a blokklánc elindult (kb. 2018 végén), ezeket az ERC-20 tokeneket natív tokenekre cserélték 1: 1 arányban.

Ezek a tokenek szintén a SLIVER.tv platform korai részei voltak, és a nézők, a streamelők és azok erőforrásainak (memória / sávszélesség) megosztására szolgálnak a Theta hálózattal..

Valójában a mainnet csak 2019. március 12-én indult, ami néhány hónappal késett, de az indítás jól sikerült, gond nélkül. Az ERC-20 THETA tokenek cseréje mellett a felhasználók megkapták a Theta Fuel (TFUEL) tokenek repülőterét is.

Ezt a belső bevezetést követően a mainnet v 2.0 verziója 2020 májusában lépett életbe. Abban az időben a Theta bevezette a Guardian csomópontjait, egy forradalmi, kétrétegű konszenzusos mechanizmust, amely kiegészíti az Enterprise validatorokat, amelyet a globális partnerek, köztük a Google, Samsung, Binance, Blockchain.com és Gumi.

A Theta Token hálózat áttekintése

A Theta Network Value Proposition és a TFuel Token Flow

A Theta Fuel-t úgy alakították ki, hogy hasonló legyen az Ethereum hálózatban használt „gázhoz”. A mainet elindításával a Theta Fuel jelzőket használják a Theta hálózat jutalomjelzőjeként.

A Theta mainnet indításának egyik legfontosabb szempontja a Theta Fuel (TFUEL) bevezetése volt, amely a Theta hálózat „gáz” vagy fizetési jelzője. A TFUEL olyan láncos műveleteket hajt végre, mint például a közvetítőknek történő kifizetések videofolyam megosztásáért, vagy intelligens szerződések telepítéséért vagy interakcióért..

A közvetítők TFUEL-t keresnek minden olyan videófolyamért, amelyet a hálózat többi felhasználójának továbbítanak. Gondolhat a Theta Fuel-re, mint a protokoll „gázára”. A THETA-val, a protokoll tét és irányítási jelzőjével együtt ez a két jelző alkotja a Theta Network gazdasági rendszerét.

Amint a hálózat 2021 tavaszán átáll a 3.0 verzióra, a Theta új mechanizmust ad a TFUEL megrakásához és megégetéséhez.

Hálózati résztvevők

Számos érintett és csomópont segíti a Theta Token ökoszisztéma támogatását. A hálózatot az érdekeltek 5 nagy csoportjával hozták létre:

 • Streamerek / Influencerek – Ezek a hálózat tartalomgyártói, akik élő tartalmat és videókat készítenek későbbi fogyasztás céljából. Theta tokenekkel jutalmazzák a hozzájárulásukat.
 • Nézők – Azok a felhasználók, akik a THETA.tv webhelyre érkeznek videotartalmat fogyasztani. A nézők elkötelezettségét biztosítják, ami vitathatatlanul a teljes videó streaming hálózat legfontosabb része. A nézők jutalomban részesülnek a videók megtekintéséért és a videók elkötelezettségéért, és választhatnak jutalmat is a hirdetések megtekintéséért.
 • Hirdetők – A platform segítségével szolgáltatásokat és termékeket népszerűsítenek a nézők számára. Theta jelzőket költenek hirdetési idő vásárlására a hálózatban, és az influencerek támogatására.
 • Cache csomópontok – Ezek azok a számítógépek és szerverek, amelyek gyorsítótárazási szolgáltatásokat nyújtanak a hálózatnak a videofolyam minőségének és továbbításának javítása érdekében. Theta jelzőkkel is jutalmazzák őket.
 • Csomópontok befogadása – Ezek olyan csomópontok, amelyek segítséget nyújtanak a különféle bitráták, folyamfelbontások stb. Biztosításában. Szolgáltatásukat az élő közvetítések gyorsítótárazó csomópontjainak nyújtják, és ezért megjutalmazzák őket.

Legutóbb a Theta mutatta be új Guardian Node-jait a mainnet 2.0-ás verziójának 2020 májusi bevezetésével. A Guardian csomópontok célja a blokkok véglegesítése a Theta multi-BFT konszenzusos protokollban. Ezeket a Guardian Node-okat a Theta közösség tagjai működtetik, és TFUEL-el jutalmazzák őket. Azoknak, akik egy Guardian Node-ot akarnak futtatni, rendelkezniük kell egy számítógéppel vagy szerverrel, amely rendelkezik a minimális műszaki előírásokkal, és 1000 THETA tokent kell megszerezni.

Guardian Nodes Theta Token

Kép a Theta Token keresztül Twitter

A Guardian Node futtatásához szükséges hardverkövetelmények:

 • Internet sebesség: 5Mbps + fel és le;
 • CPU: 8 vagy több mag;
 • Memória: 32 GByte vagy több;
 • Lemez mérete: 1 TB vagy több, SSD merevlemez előnyben részesítve.

A Guardian előtti csomópontok fedélzeti beillesztése 2019 márciusában kezdődött, és 2019 novemberétől a Theta bejelentette, hogy az első 100 Guardian csomópontot kiválasztották a Theta tesztnet futtatására.

2020 májusára a Guardian csomópontjai átkerültek a mainnet-be, és elkezdték az ellenőrző csomópontok segítését a hálózat biztonságában, blokkok előállításában és a TFUEL megszerzésében hozzájárulásukért. A Guardian csomópontok hozzáadása segít abban, hogy egyetlen entitás vagy csoport sem tudja könnyen ellenőrizni az ökoszisztémában részt vevő Thétát, jelentősen javítva a hálózat decentralizációját.

Guardian Nodes

A Guardian csomópontok további decentralizációt biztosítanak Theta számára. Kép keresztül Publish0x.com

A Guardian Nodes részesedést szerez a Theta blokkláncon előállított összes új Theta Fuel (TFUEL) -ből, ami évente 250 millió. A TFUEL aránya, amelyet GN-ként keres, attól függ, hogy mennyi THETA-t vett fel a THETA teljes számához viszonyítva.

Például, ha 100 000 THETA-t tesz ki és a teljes hálózatnak 300 millió THETA-részesedése van, akkor a THETA-hálózat 0,033% -át tulajdonítja a hálózatnak. Ez azt jelentené, hogy a csomópontja kb. 0,264 TFUEL-t keres 100 blokkperiódusonként, vagy havi 6944 TFUEL-t.

THETA EdgeCast

A THETA alapvető tézisei mindig is egy teljesen decentralizált videó infrastruktúra kiépítése volt, amely az összes érintett fél számára előnyös lehet, a platformoktól kezdve a tartalomkészítőkig és egészen a végfelhasználókig..

Ennek piacra juttatásának egyik módja a végfelhasználók és a tartalomkészítők azon képessége, hogy kiválasszák, melyik platform lesz a legnagyobb előny számukra. Ez nem csak új, decentralizált platformokat tartalmaz. Ez magában foglalja a meglévő hirdető által támogatott platformokat, például a YouTube és a Twitch, valamint a meglévő előfizetésen alapuló szolgáltatásokat, például a Netflix és az Amazon Prime.

Ennek megvalósítása érdekében a Theta csapata 2020 novemberében kiadta a Theta EdgeCast bétaverzióját. Ez a legelső teljesen decentralizált videó streaming dApp, amely teljesen a natív Theta blokkláncra épül, ideértve az intelligens szerződéseket is. A Theta EdgeCast képes videofelvétel készítésére, valós idejű átkódolására, valamint a világ minden tájáról tárolni és továbbítani a felhasználók számára. Ez egy teljesen decentralizált megoldás, központi szerverek és szolgáltatások nélkül. Mindez a globálisan működő több mint 2000 Theta élcsomóponton keresztül valósul meg.

Theta EdgeCast

Az EdgeCast teljesen decentralizált videofolyamot, terjesztést és számítást biztosít. Kép keresztül Theta.tv

Az EdgeCast az Edge Node alkalmazás részeként érkezik, és a felhasználók mostantól sugározhatnak patakokat az EdgeCast-on, vagy megtekinthetik a többi felhasználó EdgeCast-adatfolyamát, valamint TFUEL-t is kereshetnek az Edge Caching és az Edge Compute szolgáltatásokon keresztül. Az Edge Node mostantól átfogja a decentralizált video streaming, terjesztés és számítás minden aspektusát egy egyszerűsített alkalmazásban.

A Theta csapata az EdgeCast-t a jövő előzetesének tekinti, amikor a Theta.tv a jelenlegi hibrid platform státuszából egy teljesen decentralizált platformká fejlődik. Hosszú távon úgy gondolják, hogy a decentralizáció az összes média és szórakozás kulcsfontosságú jellemzője. A Thetát a jövő részének tekintik, és az EdgeCast-hoz hasonló frissítések közelebb hozzák a projektet ehhez a jövőhöz.

Mivel a Theta az 5G infrastruktúra-használóiként az okostévék, a mobileszközök és a jövőben csatlakoztatott eszközök képesek lesznek arra, hogy hatékonyan továbbítsák a videókat és az adatokat anélkül, hogy az ökoszisztémát irányító központosított szervezetre lenne szükség. A Theta segítségével a hálózat minden felhasználója és eszköze kihasználhatja a video- és egyéb adatfolyamok tárolását, továbbítását és kézbesítését.

THETA Mainnet 3.0

2021 tavasza a Theta Mainnet 3.0 tervezett bevezetésére készül, amely többek között a TFUEL tétjét és égetését is bevezeti. Mindössze két évvel azután, hogy a Theta először bevezette a peer-to-peer decentralizált videó kézbesítési infrastruktúráját. Egy évvel ezelőtt a Theta bemutatta a Guardian csomópontokat ebben az infrastruktúrában, valamint felvette az Enterprise validator csomópontokat, amelyeket olyan vezető globális partnerek üzemeltetnek, mint a Google, a Samsung, a Binance, a Blockchain.com és a Gumi.

Miután a Mainnet 2.0 2020 májusában megjelent, az EdgeCast technológiát vezették be, amely jelentős fejlesztéseket adott a Theta hálózatnak és a Theta által kifejlesztett decentralizált élhálózat videó streaming képességeinek..

2020 decemberében a Theta támogatást adott a Turing-komplett okos szerződésekhez, megnyitva ezzel a potenciális felhasználási esetek és a dApp funkciókészletek teljesen új területét. Például az intelligens szerződéses támogatás lehetővé tette a Theta számára a ThetaSwap v1 elindítását, a Theta hálózat legelső decentralizált központját (DEX). A jövőbeni fejlesztések során láthatnánk a teljes mértékben digitalizált cikktulajdont, az innovatív fizetési-fogyasztási modelleket, az átlátható jogdíj-elosztást, a megbízhatatlan közösségi finanszírozási mechanizmusokat és még sok minden mást.

Ezeknek a fejlesztéseknek az alapjaként a Theta most azon dolgozik, hogy kiadja a Theta Mainnet 3.0 szoftvert két elsődleges protokoll-újítással.

Ezek közül az első az Elite Edge Nodes hozzáadása. Ezek olyan Edge csomópontok, amelyekhez a TFUEL hozzákapcsolódott, így Elite Edge csomópontok lettek. Ez lehetővé teszi az Uptime Mining használatát, és lehetővé teszi az Elite Edge Nodes számára, hogy TFUEL-t szerezzenek az érintett TFUEL-en keresztül, miközben további TFUEL-t is keresnek azáltal, hogy nagyobb teljesítményt nyújtanak a video platformok számára.

A Theta kriptográfiai tervezésének átfogó célja az, hogy megfelelően ösztönözze és megjutalmazza a theta ökoszisztéma minden érdekelt felét, és ezáltal biztosítsa a Theta hálózat biztonságát és hasznosságát. Ez magában foglal egy új, 2-4% -os TFUEL inflációs mechanizmust az Uptime Mining révén.

TFuel Staking

TFUEL tét és égés. Kép keresztül Theta blog

Alapvetően az Elite Edge csomópontok jutalmakat keresnek a lefoglalt TFUEL mennyisége és a csomópont teljes üzemideje alapján. Ezenkívül lesz egy alsó és egy felső határ a TFuel mennyiségére, amely egy Elite csomóponthoz köthető. Az alsó határ a szybil támadások megelőzéséhez szükséges, később elmagyarázzuk. A felső határ a decentralizáció legoptimálisabb szintjének biztosítása. Ha a felhasználók több TFuel-t akarnak játszani, mint a felső határ, akkor több élcsomópontot indíthatnak, és feloszthatják TFuel-jukat ezekre a csomópontokra.

A TFUEL staking mellett egy TFUEL égető mechanizmus is hozzáadódik a Theta edge hálózat használatának költségeihez. Ez az égő mechanizmus kiegyensúlyozó erőként kerül hozzáadásra a TFUEL inflációs mechanizmusból származó kiegészítő kínálattal szemben.

A Theta Mainnet 3.0 elindításakor a hálózatra égetett minden TFUEL-fizetés legalább 25% -a ég, ami gyakorlatilag költséget jelent a hálózat használatának. A Theta csapata úgy véli, hogy hosszú távon, mivel a Theta szélső hálózata egyre szélesebb körben elterjedt, ez jelentősen csökkentheti a TFuel kínálatát.

Ezek a változások és még sok más részletesebben tanulmányozható a Theta Mainnet 3.0 fehérpapír.

ThetaSwap DEX

A Turing-teljes intelligens szerződéseknek a Theta hálózathoz való hozzáadásával számos lehetséges új felhasználási eset került a Theta-ba, és ezek egyike megvalósult a ThetaSwap DEX, a Theta blokklánc első decentralizált cseréjének elindításával. Ez az UniSwap logikájához hasonló Automated Market Maker logikán alapul. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megbízhatatlan, letétkezelés nélküli módon cseréljék meg újonnan létrehozott, a Theta blokkláncra épített TNT20 tokenjeiket. Néhány órával a DEX 2021. február 4-i megjelenése után már számos Theta közvetítő és közösségi vezető készítette el saját TNT20 tokenjeit. Várhatóan ez a tevékenység csak fokozódik, ahogy a közösség és az ökoszisztéma növekszik.

A decentralizált csere létrehozását szükségesnek tartották a Theta számára, tekintettel a blokkláncon létrehozott új tokenekre. A Theta DEX egyszerű módot kínál a felhasználóknak az új tokenek kereskedésére, és a piacoknak hatékony módszert kínál a tokenek árára. Most, hogy elkészült a ThetaSwap, lehetőség nyílik a TNT20 tokenek teljes működésére.

ThetaSwap

A ThetaSwap az első teljesen decentralizált csere a Theta blokkláncon. Kép keresztül Twitter.com

A közvetítők mostantól olyan hűségjelzőket bocsáthatnak ki, amelyek valós értéket képviselnek rajongóik számára, míg a poolok vagy a DAO-k könnyebben finanszírozhatják a média vállalkozásokat. A Theta tartalmának bevételszerzéséhez számos izgalmas új módszer létezik, mivel a ThetaSwap aktív.

A ThetaSwap 1. verziója lehetővé teszi a TFUEL és TNT20 tokenek kereskedelmét, de a jövőbeni verziók a THETA kereskedelemhez a THETA jogkivonat TNT20 burkolattal ellátott verzióján keresztül adnak majd funkcionalitást (hasonlóan a wETH-hoz vagy a wBTC-hez, amelyet más DeFi protokollokban is használt, használja a wTHETA-t a ThetaSwap-ban).

Több stablecoins kibocsátó is érdeklődést mutatott az iránt, hogy vagyonát TNT20 formában hozza a Theta blokklánchoz, ami még könnyebbé teszi a ThetaSwap kereskedelmét. A ThetaSwap további fejlesztéseit tervezik 2021-ig.

Theta Token Team & Partnerek

A Theta Token csapatát Mitch Liu vezérigazgató és társalapító vezeti, aki a video streaming webhely társalapítója is volt SLIVER.tv valamint a Gameview Studios és a Tapjoy.

A második társalapító Jieyi Long, aki társalapítója volt a SLIVER.tv-nek, valamint az Északnyugati Egyetemen szerzett doktori fokozatot a számítástechnika területén. A SLIVER.tv a Twitchhez hasonló videojáték-streaming szolgáltatás, és a Theta Token infrastruktúra egyik gerince.

A Theta egy tapasztalt médiatanácsadói csoport, amely a YouTube egyik alapítója, Steve Chen és a Twitch társalapítója, Justin Kan.

Theta Token csapat tagjai

Balról: Mitch Liu (vezérigazgató), Jieyi Long (CTO), Ryan Nichols (termékvezető), Riz Virk (a Corp fejlesztési vezetője)

A Theta Token csapata számos kulcsfontosságú partnerséget kötött, köztük egyet a Twitch-szel, amely lehetővé teszi a nézők számára, hogy Theta Fuel Token-eket (TFUELHETA) szerezzenek azáltal, hogy sávszélességüket megosztják az adásokkal.

Ezenkívül partnerségi kapcsolatban áll a Steam videojáték-szolgáltatóval és az Aelf decentralizált felhőalapú számítástechnikai blokklánccal is. Egy másik kulcsfontosságú partnerség a Play Labs startup-gyorsítóval van. Nemrégiben partnerséget alakított ki a SamsungVR-rel és a Littlstar-szal, egy olyan médiaplatformmal, amely a Theta számára több mint 100 millió Playstaion-platformhoz hozzáférést biztosít.

Theta Token Közösség

A blockchain projektek mögött álló közösség minden bizonnyal fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni, mivel segít mind a platformról szóló hírek terjesztésében, mind pedig az elfogadásban.

A Thetát követő legnagyobb közösség be van kapcsolva Twitter, amire számíthat, mivel a Twitter követései a blockchain projektek esetében a legmagasabbnak tűnnek. A Theta Network-nek közel 83 000 Twitter-követője van.

Ami meglepő, az a Facebook-követőinek száma, akinek a projektje van. Általában a blockchain projektek nem látnak sok tevékenységet a Facebook részéről, de a Theta Network Facebook-oldalán több mint 62 000 követő van.

A távirat egyre fontosabbá vált a blockchain projekteknél, és gyakran a Telegramot használják első helyként a hírek megosztására, valamint a platformon és a közösségen belüli változásokkal kapcsolatos megbeszélések folytatásának helyeként. Thetának majdnem 11 000 van Távirati tagok, ami nem rossz bemutatás azon a platformon.

A projekt másik meglepetése a Reddit-től származik, amely általában a kriptovaluta-rajongók kedvelt társalgója, de a Theta esetében csak 3300 követő van a Theta subreddit. Több mint 5000 követője van egy megszűnt Theta subredditnek, amely majdnem egy éve költözött.

Token árteljesítmény

Ahelyett, hogy nyilvános ICO-t tartott volna, a Theta Token csapata magánértékesítést tartott, amelyben 12 millió dollárt gyűjtöttek. Az eladás előtti token ár 0,15 USD volt, és a következő hónapra az ár több mint a duplájára emelkedett, és minden idők legmagasabb szintjére, 2018. január 27-én 0,314425 dollárra került. Az ár 2020 májusáig nem térhet vissza erre a szintre. 2020 májusától egészen 2021 februárjában az ár tovább emelkedett, 2021. február 5-én elérte az új csúcsértéket, 2,56 dollárt.

THETA árdiagram

THETA árteljesítmény. Kép keresztül CMC

Természetesen a kezdeti csúcsérték a blokklánc-piacokon 2018 januárjában lezajlott hatalmas összecsapáson volt. És az új csúcspont a kriptovaluták újabb hatalmas összejövetele során következik be, amely a legnépszerűbb és legsikeresebb projekteket emelte új, új időcsúcsok.

TFUEL árelőzmények

A TFUEL 2019. március 28-án jelent meg a tőzsdéken 0,017001 dolláros nyitási áron, majdnem változatlanul 0,017193 dolláron zárt. Az ár a következő néhány hétben esett, de a május végén bekövetkezett emelkedés lehetővé tette, hogy a TFUEL 2019. május 25-én minden idők legmagasabb értékét 0,025061 dollárra nyomtassa..

Az ár olyan magasra esett, és 2020 márciusában a TFUEL az eddigi legalacsonyabb árat, 0,0008894 dollárt nyomtatta. Ezt az alacsony szintet egy rally követte, amely betetőzne azzal, hogy a TFUEL 2020 december 27-én eléri az eddigi legmagasabb szintet, 0,04020 dollárt..

Vásárlás & A THETA tárolása & TFUEL

A THETA két legnagyobb pénzváltási szolgáltatását a Binance Exchange és a BkEx nyújtja. Tisztességes köteteket is cserélnek a Huobi Global, az UpBit és a DigiFinex. Van egy maroknyi egyéb tőzsde, amelyek THETA-t értékesítenek, de kisebb mennyiségben.

Binance THETA

Regisztráljon a Binance oldalon, és vásároljon THETA tokeneket

A TFUEL kereskedési volumene döntő része a Binance-nál van, bár az Upbitnél tisztességes összeget cserélnek. Csak néhány más tőzsde sorolja fel a TFUEL-t, és a kicserélt mennyiségek elhanyagolhatóak.

A Theta natív pénztárcáját néhány nappal a mainnet indítása előtt engedték szabadon. 2019. március 9-én a Theta bejelentette a natív webes pénztárca kiadását, amely mind a THETA, mind a TFUEL tokenekhez használható. Ez, aki nagyobb biztonságot szeretne a kriptovaluta tárhelyén, választhatja a Trezor vagy a Ledger hardvertárcát.

Számos harmadik féltől származó pénztárca is támogatja a THETA és a TFUEL tárolását, ezek közé tartozik a Trustwallet és az Atomic pénztárca. A Theta Labs emellett kiadta a Theta pénztárca mobil verzióit Androidra és iOS-re egyaránt

Fejlődés & Ütemterv

Mindez jól és jól hangzik, de mennyi fejlesztési eredményt nyomott a csapat az utóbbi időben?

Ennek megértésének egyik legjobb módja az, ha belenéz a projekt GitHub-ba. Megfigyelve a nyílt forráskódú tárhelyeikre tett összes kötelezettségvállalást, megérthetjük a nyers kimenetet.

Tehát úgy döntöttem, hogy belemerülök a Theta Token GitHub. Az alábbiakban bemutatjuk az elmúlt 12 hónap két legaktívabb repójának teljes összegét.

Theta Token GitHub

Kötelezi magát a Repók kiválasztására az elmúlt évben

Mint látható, a fejlesztők továbbra is elfoglaltak voltak az alapprotokollon. Ez valamivel kevesebb, mint amit egy projekttől elvárhatunk ebben a fejlesztési szakaszban, de még mindig halad.

Valójában, ha olyan webhelyeket néznénk meg, mint pl CoinCodeCap, egyértelmű, hogy a Theta Labs kódkimenet meglehetősen lemarad. További 8 kódtár található, de ezek egyikében sem volt észszerű fejlődés a közelmúltban.

Ami a Ütemterv,

nagyon jól teljesítettek, és lenyűgöző mennyiségű munkát terveznek 2021-re, amelyek egy részét már befejezték és végrehajtották.

Theta ütemterv

A Theta 2021-es ütemterve. Kép a ThetaToken.org oldalon keresztül

Ha naprakész akart lenni a legfrissebb üzleti fejleményekkel, akkor a legalkalmasabb követni a Twitter-fiókjukat, valamint a hivatalos blog.

Következtetés

A Theta élő streaming platform 2016-os indulása óta a projekt nagyon hosszú utat tett meg. Mivel a THETA jelenleg a SLIVER.tv platformon él, és a mainnet jól működik, és majdnem készen áll a 3.0 verzióra, a csapat azon dolgozik, hogy bővítse a Theta hálózat partnerségét és elérhetőségét.

A videó streamingnek a 21. században hatalmas és növekvő igénye van, és a Theta Token csapata arra törekszik, hogy platformját a video streaming blokkláncává tegye. Még várat magára, hogy sikerrel járhatnak-e, de nagyon tehetséges és tapasztalt csapatuk van, és szilárd jövőképük van. Ráadásul nagyon jól indulnak néhány hasonló projekthez képest.

További érdekességeket terveznek most, amikor elindítják a hálózatot, beleértve a megosztott bányászati ​​jutalmakat a jutalmak több felhasználó között történő elosztása érdekében; kalózkodás elleni intézkedések a kalózkodás ösztönzésének ellehetetlenítésére.

Terveznek egy általános szolgáltatási platform beépítését is, amely túlmutat a videók streamingjén, de olyan szolgáltatásokat nyújt, mint az intelligens streaming szerződések. A csapat azt is megvizsgálta, hogyan lehet a Theta platformot integrálni az intelligens tévékbe, amelyek elméletileg több száz millió új felhasználót adnának a Theta-nak..

A közelmúltbeli lefelé irányuló nyomás ellenére a THETA token a 24. legnagyobb érme a Coinmarketcap.com oldalon, míg a TFUEL a 116. legnagyobb. Mindkét token a mindenkori csúcson van, vagy annak közelében van, és a mainnet 3.0-ás verziójának elindításával, amely növeli a TFUEL részesedését, nagyon lehetséges, hogy ezekben a tokenekben csak elkezdődött a rally.

Kép a Shutterstockon keresztül

Jogi nyilatkozat: Ezek az író véleményei, és nem szabad befektetési tanácsnak tekinteni őket. Az olvasóknak saját maguknak kell kutatniuk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me