A SingularityNET (AGI) áttekintése: Az AI megfelel a Blockchain Tech-nek

A mesterséges intelligencia az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kap, mivel egyre több vállalat kezdi feltárni a futurisztikus technológia lehetőségeit.

Ha ez is érdekel, és szereted a blockchain technológiát is, akkor a SingularityNET által végzett munka is érdekelhet.

Mi a SingularityNET célja?

A SingularityNET a mesterséges intelligencia decentralizált piaca, amely több éves fejlesztés után a béta tesztelés harmadik szakaszában van. A cél, hogy megtörje a nagy tech mesterséges intelligencia jelenlegi tartását, a SingularityNET enyhén szólva ambiciózus projekt.

De mivel a vállalkozások egyre inkább rájönnek a mesterséges intelligencia-alkalmazások értékére, a SingularityNET által kifejlesztett piac egyre növekvő elfogadottságot mutat, mivel ez lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy kiaknázzák az AI-megoldások által javasolt értéket.

Szingularitás logó

Készüljön fel az AI és a blockchain kombinálására. Kép keresztül Singularitynet.io

Egy másik mozgatórugó ennek a piacnak a vállalkozások általi potenciális elterjedése mögött az egyre növekvő szakadék az intelligencia-eszközökön dolgozó tudósok és kutatók, valamint az ezen eszközöket használni kívánó vállalkozások között. A valóság az, hogy a legtöbb vállalkozásnak nincs szüksége a tudományos körökben kidolgozandó projektekre. Ehelyett egy személyre szabottabb megoldásra van szükségük.

Ugyanakkor az akadémikusok és a kutatók küzdenek a mesterséges intelligencia-tanulási gépek létrehozásáért, mivel nem férnek hozzá az ilyen projektekhez szükséges nagy adathalmazokhoz. A SingularityNET azt tervezi, hogy áthidalja a kettő közötti szakadékot, összehozva az üzleti igényeket és a kutatók fejlesztését.

Miért fontos az AI kutatás??

Először is fontos megérteni, hogy a „szingularitás” egy hipotetikus pont a jövőben, ahol technológiánk fejlődik, hogy az emberi intelligencia elavulttá váljon. Ez a „szingularitásesemény” leginkább a mesterséges intelligenciára vonatkozik, amely várhatóan eljut egy olyan ponthoz, ahol emberi beavatkozás nélkül javíthatja önmagát. Ezen a ponton várhatóan olyan gyorsan növekszik és fejlődik, hogy az emberiségnek nem lesz módja a lépést tartani vagy versenyezni.

Covid szimuláció


Az AI kutatás valós felhasználása: A COVID szimuláció segíti a politika megalapozását. Kép a Singularitynet.io oldalon keresztül

A mai korban a mesterséges intelligencia egyre nagyobb összegű kutatási finanszírozást szerez olyan területeken, mint a reklám és más üzleti központú alkalmazások. Szélesebb körű felhasználási esetekben azonban nem fejlesztik. Röviden: óriási különbség van a vállalkozások által kért és finanszírozni szándékozott tényezők, valamint a kutatók fejlesztése között.

A vállalkozások nagyon specifikus funkciókat és funkcionalitást igényelnek mesterséges intelligencia-projektjeikben, amelyek eltérnek a kutatók által kidolgozni kívánt általánosabb projektektől. A kutatók a biológiát és a mesterséges intelligenciát ötvöző biológiai kutatásokra is összpontosítanak a betegségek diagnosztizálásában, megelőzésében vagy gyógyításában, vagy az élet meghosszabbításában. Meglepő módon kevés vállalkozást érdekel ez az irány a mesterséges intelligencia kutatásában, és a finanszírozás nagyon hiányzik ezen a területen.

AI Biohealth

Az AI segíthet a hosszabb életben. Kép keresztül SingularityNET blog

A SingularityNET egy projekt, amelynek célja ennek a hiányosságnak a megszüntetése és egy új modell létrehozása, amely összehozza az üzleti életet és a kutatást az AI-alkalmazások keresésében. Ily módon a projekt egy teljesen új iparágat hozhat létre, amely ösztönzést nyújt bárki számára, hogy létrehozzon vagy hozzájáruljon az AI projektekhez. És jó úton halad a valósággá.

Hogyan működik a SingularityNET?

A SingularityNET egyesíti a blokklánc-technológiát és a mesterséges intelligenciát, ami érthető módon nagyon összetett projektté teszi ezt. Izgalmas nézni a projektet is, mert bár kezdetben a tervek szerint az AI és az alkalmazások és szolgáltatások piaca lesz, hosszú távú cél egy önszerveződő AI hálózat létrehozása.

SingularityNET Systems

A SingularityNET célja, hogy elősegítse az intelligens rendszereket és maximalizálja azok pozitív hatását. Kép keresztül SingularityNET whitepaper

Ez a hosszú távú cél belülről hihetetlenül összetett, de kívülről a felhasználók egyszerű platformnak tűnnek, amelyben a gépi ügynökök együtt dolgoznak a felhasználói igények kielégítésén, miközben a teljes hálózat további fejlesztésein is dolgoznak..

Mint fent említettük, a projekt rendkívül ambiciózus. Vessünk egy pillantást az alábbiakban az elért eredményekre, és a projekt reményeire, amint tovább fejlődik, hogy végül önszerveződő AI hálózattá váljon.

AI Services Marketplace

Mivel egy ilyen ambiciózus és összetett projektről van szó, a SingularityNET csapata a lehető legelemibbeket tartja a projekt korai szakaszában azzal, hogy erőfeszítéseit az AI-szolgáltatások és alkalmazások piacának létrehozására összpontosítja. A fejlesztés első éveiben a projekt a következő három területre összpontosított:

  • Felhő robotika
  • Orvosbiológiai kutatás
  • Kiberbiztonság

A létrehozott piactér lehetővé teszi az AI-fejlesztők számára, hogy könnyű hozzáférést kapjanak egy olyan platformhoz, amely lehetővé teszi számukra, hogy bevételeikkel bevételt szerezzenek. A piactérre felvett szolgáltatások és eszközök felhalmozhatják a SingularityNET AGI jogkivonatokat, vagy felcserélhetők más eszközökre és szolgáltatásokra, ha a fejlesztő inkább ezt az utat választja. A tranzakciók feldolgozásához használt API lehetővé teszi a standard AI szolgáltatások átalakítását blockchain alapú intelligens szerződésekké.

SingularityNET Platform

Az intelligens szolgáltatások intelligens platformja. Kép a SingularityNET whitepaperen keresztül.

A platform más szolgáltatásokra is intelligens szerződéseket fog használni, például a kormányzási kérdések meghatározására használt szavazási rendszer működtetésére. A SingularityNET csapata által javasolt irányítási modell hasonló a DAO modelljéhez, és decentralizált önszerveződő szövetkezetnek (DSOC) hívják..

SingularityNET ügynökök

Az ügynökök kulcsfontosságú részét képezik a SingularityNET-nek, és számos fontos szerepet töltenek be az ökoszisztémában, és várhatóan egyre növekvő jelentőségre tesznek szert a hálózat fejlődésével. Lényegében ezek az ügynökök mesterséges intelligencia entitások, akik az intelligens szerződéseket a platformon hajtják végre. Kezdetben a leggyakoribb ügynökök a hálózati csomópontok, amelyek konszenzust biztosítanak a blokklánc számára.

AI ügynökök Shutterstock

Az ügynökök egy AI rendszerben. Kép a Shutterstockon keresztül

Valójában a hálózat érvényességének fenntartása az egyik legfontosabb feladat, amelyet az ügynökök teljesítenek. Ennek a feladatnak az elvégzéséhez az ügynökök 0 és 1 bináris rangsort használnak, amelyben rangsorolják egymást az egyes hálózati tranzakciók után. Fontos megjegyezni, hogy a rangsor nem kötelező, és automatizálható is. Minden ügynök által befejezettként megjelölt, fizetést tartalmazó feladat automatikusan 1-es besorolást érdemel.

Az egyes ügynökök rangsorában sokkal többet foglalkoznak, mint az alapvető hírnévi pontszámok. Az egyes ügynökök általános rangsorában szereplő egyéb tényezők, beleértve:

  • Benefit Ranking – Ez egy külön rangsorolási mutató, amely az ügynökök által végzett tevékenységeken alapul, amelyek hozzájárulnak az ökoszisztéma javításához. Az ellátási rangsorban figyelembe vett tényezőknek általában nincs pénzbeli értéke a rendszerben, és karitatív tevékenységnek vagy közösségi szolgálatnak tekintik őket.
  • AGI Token Staking – Az ügynököknek számos AGI tokent kell megszerezniük ahhoz, hogy teljesítsenek az ökoszisztémában, de ha a rangsor egy bizonyos szint alá csökken, akkor a tétjüket csökkenthetik, aminek következtében elveszíthetik a társított tokenek egy részét.
  • Külső érvényesítés – Lehetséges, hogy a vállalatok felvehetők a rangsorolási rendszerbe (egy KYC szolgáltatás használatával), és hogy ezek a vállalatok rangsorolási bónuszt nyújthatnak a rendszer ügynökeinek.

A Blockchain és az AI jövője

A SingularityNET abból indul ki, hogy a technológia jövője részben a blokklánc-technológia és a mesterséges intelligencia metszéspontja. A csapat erre a következtetésre jutott a blokklánc-technológia által nyújtott nyilvánvaló előnyök és a mesterséges intelligencia-technológia növekvő fejlődési státusza alapján..

A két technológia ötvözésével az AGI platform kezdi megvalósítani az ember-gép evolúciós végjátékát, és egy fenntartható és jó irányba terelheti azt.

Blockchain AI

A mesterséges intelligencia megfelel a blokkláncnak

A SingularityNET mögött álló fejlesztők úgy vélik, hogy az AI technológia még csecsemő szakaszában is kezdi befolyásolni az emberek munkájának és életének számos aspektusát. A jelenlegi korban az adatok jelentik az összes technológia gerincét, ennek ellenére az adatok hamisítása olcsó és nagyon nehéz felismerni. Hogyan tudjuk megítélni az adatok valódiságát, amikor ez a helyzet??

Az egyének tapasztalata és tudása nem képes megfejteni az AI által létrehozott hamisítási technológiát. De ha blokklánc-technológiát ad hozzá, akkor bármi is manipulálhatatlanná válhat, és ez valószínűleg a közeljövőben alapvető, szükséges technológiává válik.

A SingularityNET az első és egyetlen platformot fejleszti, amelyben az AI kiterjesztheti együttműködését. Ez önmagában megoldja az egyik fő problémát, amellyel az AI kutatók küzdöttek, és ez lehetővé teszi az AI rendszer korlátlan növekedését. Az interoperabilitás lehetővé teszi az emberek számára, hogy teljes mértékben kihasználják egy független AI rendszer képességeit.

SingularityNET erényes ciklus

Az örökbefogadás több örökbefogadással jár, az ügynökök pedig több ügynökkel az erényes ciklusban. Kép a SingularityNET whitepaperen keresztül.

A SingularityNET segítségével bármely magánszemély, vállalkozás vagy szervezet részt vehet a piacon szolgáltatásokat vagy termékeket eladni és vásárolni az AGI platformon, egyszerűen meghatalmazva egy AI ügynököt erre. Amint ezek az AI ügynökök kölcsönhatásba lépnek egymással, már nem léteznek légüres térben, és működésükhöz már nem kell egy bizonyos típusú infrastruktúrára vagy vállalatra támaszkodniuk.

Mivel az AGI piacot a SingularityNET hozta létre, bármely AI ügynök szabadon értékesíthet vagy vásárolhat értékes adatsorokat vagy elemző eszközöket, amelyeket jelenleg házon belül kell fejleszteni. Ráadásul minden AI ügynök képes profitálni az általa létrehozott adatokból, hatalmas értéket hozva létre saját információkból, függvényekből és algoritmusokból.

Önszerveződő AI internetes munka

Hosszú távon a SingularityNET olyan AI ügynökök hálózatát akarja létrehozni, amelyek képesek kölcsönhatásba lépni egymással. Jelenleg ezt a OpenCog Alapítvány, és az egyik legismertebb és legegyszerűbb módja annak, hogy betekintést nyerjünk a csapat jövőképébe, Sophia, a SingularityNET technológiával létrehozott humanoid robot vizsgálata.

Sophia, a robot a mainstreamben meglehetősen jól ismert, de amit sokan nem tudnak, az az, hogy a robotot úgy tervezték, hogy különféle AI ügynököket használjon működésében. Ide tartoznak a nyelvi feldolgozást segítő mesterséges intelligencia-ügynökök, valamint a fizikai mozgások ellenőrzésén dolgozó egyéb szerek. Az évek során Sophia egyre összetettebbé és kifinomultabbá vált, mivel a mesterséges mesterséges hatóanyagok száma és jellege növekszik, és maguk is összetettebbé válnak.

Sophia Robot

Sophia a legjobb példa arra, hogyan működhetnek együtt az ügynökök. Kép keresztül BusinessInsider.com

A Sophiában alkalmazott AI ügynökök bepillantást engednek az AI rendszer kölcsönhatásainak jövőjébe. Például, ha azt kéri Sophiától, hogy foglaljon össze egy könyvet vagy filmet, a robot azzal kezdene, hogy elküldi a kérést egy elsődleges AI ügynöknek. Ez az ügynök valószínűleg nem fogja tudni elvégezni a feladatot, de tudja, hogy a 2. ügynök az irodalomra szakosodott, vagy hogy a 3. ügynök a filmek szakértőjére szakosodott. Miután kapcsolatba lépett ezekkel az ügynökökkel, kapcsolatba léphet velük a 4 ügynökkel, amely a szöveg összefoglalására szakosodott ügynök.

Ebben az esetben az 1. ügynök fizethet a 2. ügynöknek, hogy átírjon néhány könyvet, és a 4. ügynöknek, hogy összefoglalja az átírást. Az összes információt eljuttatjuk az 1. ügynökhöz, és az ügynök átadja Sophiának, aki fizet az ügynöknek a tevékenység koordinálásáért.

Ugyanakkor a folyamatban részt vevő összes ügynök frissíti saját motorját a folyamat során megszerzett összes tudással. Ez az együttműködés lehetővé teszi az AI ügynökök számára, hogy megtanulják a feladatokat, és egymással együttműködve sokkal gyorsabban képesek növekedni az egész rendszerben, mint amire egyetlen AI ügynök képes lenne..

AI ügynökök

AI ügynökök együtt dolgoznak egy feladat elvégzésében. Kép a SingularityNET whitepaperen keresztül.

És ha ez nem elég, a SingularityNET csapata elmélete szerint platformjának jövőbeli iterációiban olyan AI ügynökök szerepelnek, amelyek képesek új AI ügynököket létrehozni bizonyos feladatok elvégzéséhez. Logikus következtetése alapján ez végül egy olyan autonóm hálózathoz vezet, amely képes önszerveződni és növekedni minden további input nélkül.

Együttműködés a Cardanóval

2020 szeptemberében a SingularityNET bejelentette, hogy megkezdték az együttműködést IOHK, az a technológiai vállalat, amelyet Charles Hoskinson alapított, és a Cardano blokklánc mögött áll. Az együttműködés célja a SingularityNET platform egy részének a Cardano blokkláncba történő átvitele.

Eddig a SingularityNET-et futtatták az Ethereum blokkláncon, de a csapat mindig azt mondta, hogy jobban szeretnék, ha a SingularityNET a lehető legnagyobb blokklánc-agnosztikus lenne, és ez azt jelenti, hogy azt a lehető legtöbb más blokkláncba továbbítsák.

Az első Cardanóba költözés esetében a vállalat azt állítja, hogy a döntést az Ethereum hálózat sebességével és költségével kapcsolatos kérdések miatt hozták meg. A csapat azt is elmondta, hogy vannak aggályok az Ethereum 2.0 körül, amelyet bevezetettek, de még mindig vannak kérdései bizonyos funkciók időzítésével kapcsolatban.

Dr. Ben Goertzel, a SingularityNET Alapítvány vezérigazgatója és alapítója szerint:

„Az Ethereum blokklánccal kapcsolatos jelenlegi sebesség- és költségproblémák megnövelték a SingluarityNET blokkláncának alternatíváinak feltárásának sürgősségét. Az ambiciózus Ethereum 2.0 dizájn ígéretet ígér, de a következő generációs Ethereum különböző aspektusainak bevezetésének ütemezése továbbra is tisztázatlan, sok gyakorlati adattal együtt. “

Amellett, hogy olyan megoldáson dolgozott, amely lehetővé teszi a SingularityNET nagy részének az Ethereumból Cardano-ba való áthelyezését, a két csapat egy olyan mechanizmuson is dolgozott, amely az ERC-20 alapú AGI tokenek egy részét Cardano-alapú AGI-be mozgatja. tokenek. Dr. Goertzel szerint a cserélendő tokenek pontos számát a piac fogja meghatározni.

Az AGI token

Az ICO for SingularityNET AGI jelzőjét 2017 decemberében tartották, annak a hatalmas gyűlésnek a közepén, amely sok kriptovalutát minden idők legmagasabb szintjére emelt. A projekt 24 órán belül elérte a kemény kupakot, 500 millió AGI zsetont adott el és 32,8 millió dollárt gyűjtött. A zsetonokat egyenként 0,10 dolláros áron adták el, bár sok zsetont bónuszként adtak át.

AGI Token

A SingularityNET platform működtetése. Kép keresztül Dexplain.com

Az eladás idején 1 milliárd AGI-zsetont vertek, és az ICO résztvevőinek járó 500 millió zseton mellett 200 milliót különítettek el a SingularityNET jutalomkészletéhez, 180 milliót osztottak ki az alapítóknak, 80 milliót pedig az a SingularityNET Alapítvány a műveletek támogatására, 40 millió pedig jutalomként szétosztva a kampány támogatóinak.

A 200 millió jutalomkészlet zsetont a tétrendszerben használják, és azokat az ügynököknek bocsátják ki, akik a téten összesen 10 évig vesznek részt. Miután az összes ilyen jutalomkészlet-tokent elosztották, a közösség feladata lesz szavazni, és eldönteni, hogy több tokent kellene-e verni a jutalomkészlet frissítéséhez, vagy más mechanizmust fognak használni.

A SingularityNET csapata és a haladás

A SingularityNET csapatának több mint 50 személye van, tucatnyi PhD-birtokossal. A SingularityNET készítője Dr. Ben Goertzel, aki a Hanson Robotics, ahol segített a Sophia robot létrehozásában. Ezen felül Dr. Goertzel a Mesterséges Általános Hírszerző Társaság, és az OpenCog Alapítvány.

A SingularityNET alapító csapata

A SingularityNET platform alapító tagjai. Kép a SingularityNET.io webhelyen keresztül

Által vezetett Dr. Ben Goertzel, a SingularityNET csapatába tapasztalt mérnökök, tudósok, kutatók, vállalkozók és marketingesek tartoznak. Az alapvető platformot és az AI csapatokat további speciális csapatok egészítik ki, amelyek olyan alkalmazási területeknek szenteltek, mint a robotika és az orvosbiológia. És természetesen Sophia, a robot büszke tagja a SingularityNET csapatának is.

A csapat jól haladt a platformon, és jelenleg a platform harmadik bétaverzióját használja. A csapat közelmúltbeli előrehaladása itt látható projekt ütemterve.

Számos blokklánc-platform létezik, amelyek mesterséges intelligenciát használnak, főleg az előrejelző szolgáltatások részeként. Egyik sem olyan összetett és fejlett, olyan ambiciózus végső céllal, mint a SingularityNET.

Staking AGI

Az AGI tokenek felvétele a SingularityNET platform és az ökoszisztéma támogatására 2020 áprilisában lépett életbe. Az AGI letiltásával és a blokklánc támogatásával a felhasználók több AGI tokennel jutalmazzák.

SingularityNET tét

Tét AGI és kamatot keresni a hálózat támogatásáért. Kép keresztül Staking.SingularityNET.io

A SingularityNET dokumentációja szerint a SingularityNET platform ökoszisztémában való szerepvállalás szorosan kapcsolódik a fiat-crypto gateway-hez – olyan szoftverfolyamatok gyűjteménye, amelyek együttesen lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy teljes mértékben fiat segítségével lépjenek kapcsolatba AI szolgáltatókkal és a SingularityNET platform többi felhasználójával. pénznem helyett AGI tokenek.

A fiat-crypto gateway még nincs teljesen megvalósítva, de a tétet meg is tették, és még ha egyszer a platformon lévő összes értékcsere megtörténik, az AGI tokenekkel történik.

A SingularityNET-ben való részvétel olyan szakaszokban történik, amelyek jelenleg 30 napig tartanak. Egy tétmunka a következő szakaszokkal rendelkezik

  1. Tétablak Időszak
  2. Tétidőszak
  3. Kikapcsolási időszak
  4. Kivonási időszak

Miután a tétidőszakra vonatkozó felhívás lejárt és a kéréseket elfogadta, megkezdődik a megadott időszak tétablaka. A tokenek az adott időtartamra az intelligens szerződésbe vannak zárva. Ha a felhasználók nem kérik vissza a tokenjeiket, akkor alapértelmezés szerint a következő ablakban automatikusan újra bekapcsolódnak a jutalom tokenekkel. Alternatív megoldásként lehetőség van az újrakezdésre a könnyen használható Singularity staking dApp beállításain keresztül.

AGI vásárlása, kereskedése és tárolása

Az AGI token nem volt nagyszerű a korai befektetők számára, ha továbbra is tartják. A mindenkori csúcsot, az 1,86 dollárt még 2018 januárjában érte el, közvetlenül az ICO után. Azok a felhasználók, akik akkor fizettek be, nagyon jól teljesítettek.

Azok, akik úgy döntöttek, hogy rágcsálnak, sokkal rosszabb állapotban vannak, az AGI értéke valamivel kevesebb, mint 0,05 dollár volt 2020 december végén. Ez több mint 50% -os veszteséget jelent, még akkor is, ha a Bitcoin 20 000 dollár fölé emelkedik egy új, minden idők legmagasabb pontjára..

A SingularityNET ártáblázata

Az AGO tokennek nem volt a legjobb árteljesítménye. Kép keresztül Coinmarketcap.com

Érdekes látni azt is, hogy még három év után sem szerepel az AGI token sok tőzsdén, bár mivel a Binance az egyik, rengeteg lehetőség kínálkozik a felhasználóknak a token megvásárlására. További lehetőségek a Kucoin és a Bitfinex, valamint a DEX Uniswap.

Az AGI-t ERC-20 tokenként hozták létre, és 2020 végén is az marad, de van egy Cardano verzió a munkálatokban, bár egyelőre nem volt utalás arra, hogy mikor lehet kiadni. A befektetőket látszólag izgatta a Cardano és a SingularityNET közötti partnerség híre, amikor ezt bejelentették, így az AGI ADA-alapú verziójának kiadása felemelheti a jelet.

Következtetés

A SingularityNET AI-piaca egyedülálló alkotás, és tudomásunk szerint egyetlen más projekt sem dolgozik hasonló vagy ilyen méretű skálán az AI-térben. A piactér egy szükséges szolgáltatást is ígér azoknak a vállalkozásoknak, akik érdeklődnek olyan AI szolgáltatások iránt, amelyek javítják a működést anélkül, hogy egy vagyonba kerülnének.

Úgy tűnt, hogy a felhasználók már a kezdetek kezdetén lelkesedtek a projekt iránt, de az AGI jelző gyenge teljesítménye azt jelzi, hogy a lelkesedés nagy része mára valószínűleg alábbhagyott, és a SingularityNET-nek valami lenyűgöző anyagot kell nyújtania a korai befektetők korábbi izgalmának felélesztéséhez.

És bár a piac izgalmas fogalom, a csapat tervezett hosszú távú jövőképének számító, önállóan irányított autonóm AI hálózat sokkal ambiciózusabb és izgalmasabb. Ez a valaha volt legértékesebb AI / blockchain projektek közé kerülhet, ha a SingularityNET csapata képes továbbvinni a fejlesztést. Természetesen, mivel a piac nemrég indult el, még túl korai tudni, hogy mivé fejlődhet a projekt.

SingularityNET Sophia

A SingularityNET a blockchain és az AI jövője? Kép keresztül Medium.com

Ezen a ponton egyértelmű, hogy a SingularityNET ötvözi azokat a technológiákat, amelyek az elkövetkező évtizedekig a technológiai ipar élvonalában maradhatnak. És nincs ok azt gondolni, hogy a hasznos AI algoritmusok könnyű megvásárlásának képessége a következő években rendkívül hatékony, hasznos és értékes lesz.

Van néhány aggály a projekttel kapcsolatban, például az ilyen nagy teljesítményű decentralizálás lehetséges következményei. Valódi veszély áll fenn abban, ha engedélyezzük, hogy ilyen nagy teljesítményű mesterséges intelligencia-szolgáltatásokat névtelen személyek vagy csoportok vásárolhassanak.

Az is veszélyes lehet, ha a SingularityNET eléri a végső célját, egy olyan önálló AI ügynökhálózat létrehozását, amely egyszerre önfenntartó és képes növekedni az emberek további segítsége nélkül. Mit tehet egy ilyen hálózat, ha intelligensebb, mint az emberek, és nincs szüksége a segítségünkre?

Mindez természetesen nagyon spekulatív, mivel a SingularityNET projekt nagyon korai szakaszban van, összehasonlítva a végső céljaival. Egy ilyen erős ötletet mindenképpen érdemes megnézni, és minden áttörés hatalmas megugrást okozhat az AGI token értékében.

Kiemelt kép a Shutterstock segítségével

Jogi nyilatkozat: Ezek az író véleményei, és nem szabad befektetési tanácsnak tekinteni őket. Az olvasóknak saját maguknak kell kutatniuk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map