A Nexus (NXS) áttekintése: Minden, amit tudnia kell

A Nexus egy másik peer-to-peer hálózat, amely az aktuális blokklánc-technológia fejlesztésére törekszik az aktuális blokklánc-protokollok biztonságának, skálázhatóságának és sebességének javításával..

A projekt ezt egyedülálló módon kezeli, kvantumálló 3D blokklánc és kommunikációs műholdak felhasználásával. A végső cél a „decentralizáció decentralizálása” azáltal, hogy a bányászati ​​medence monopóliumaitól vagy akár a vállalati vagy kormányzati ellenőrzésektől elzárva van.

Ha úgy gondolja, hogy ez ambiciózusnak hangzik, akkor igaza van, rendkívül ambiciózus, és játékváltó lehet, ha a tervek szerint sikerül.

Ásoljuk át és nézzük meg közelebbről a technológiát, a történelmet és a jövőbeli terveket.

Nexus háromdimenziós lánc (3DC)

Kapcsolat három különböző konszenzusos mechanizmus felhasználásával kifejlesztett egy háromdimenziós blokkláncot. A csapat azt állítja, hogy ez a 3DC a bányászok centralizációjának csökkentésén dolgozik, és hatékonyabbá válik a lánc méretezésében.

Elosztott hálózati topológia Nexus

Hálózati topológia összehasonlítva. Az elosztott topológia a Nexus célja. Forrás: Nexus Whitepaper

A három konszenzusos mechanizmus úgynevezett Prime Channel, a Hashing Channel és a Proof-of-Holdings Channel.

Prime Channel

A Prime Channel egy Munkabiztos konszenzusos mechanizmus, amely 308 számjegyű sűrű elsődleges klasztereket használ. Ezáltal a Prime Channel ASIC-ellenállóbb, mint a szokásos hash bányászat. A Prime Channel a CPU segítségével bányászható. Ezenkívül a bányászat olyan adatokat hoz létre, amelyeket a kvantumfizika prímszám-kutatásához is felhasználnak.

Hashing Channel

Ez egy másik Proof-of-Work csatorna, de különbözik, mert a Hashcash-ot használja bányászati ​​algoritmusaként. Ennek során bányászok keresnek SHA-3 hasheket, ami hasonló a Bitcoin SHA-256 hashekhez, de négyszer akkora, mint a Bitcoin blokk hashjai. A Hashing Channel GPU-val bányászható.

Tartás igazolása

Az utolsó csatornát Proof-of-Holdingsnak hívják, és alapvetően tét-konszenzusos módszer, ahol a felhasználók új NXS-t vernek a már meglévő érmék megtartásával és elhelyezésével. A Proof-of-Holdings használatakor négy tulajdonság határozza meg a megtérülési rátát:


  • Kamatláb – A részvényekre éves kamatláb alkalmazandó, amely évente 0,5% -nál kezdődik és 12 hónap alatt növekszik, amíg el nem éri a maximális 3,0% -os éves hozamot.
  • Megbízhatósági súly – Minden csomópont rendelkezik megbízhatósági mutatóval, amely mindössze 5% -nál kezdődik, de mindössze 1 hónap múlva gyorsan 100% -ra nő..
  • Blokk súlya – Ez az attribútum 0% -ra áll vissza minden alkalommal, amikor tét tranzakciót kap. Ezután 24 óra alatt lassan 100% -ra mászik. Ha a blokk súlya valaha eléri a 100% -ot, a Trust Key lejár, és az összes attribútuma visszaáll. A visszaállítási indító biztosítja, hogy folyamatosan dolgozik a hálózat fenntartásán.
  • Tét súlya – Ez az ön bizalmi súlyának és blokksúlyának átlaga. Minél magasabb ez az érték, annál valószínűbb, hogy tranzakciót fog kapni.

Nexus hálózati hardver

A hálózat további decentralizációjának biztosítása érdekében a Nexus háromszintű távközlési hálózatot működtet. Ez a három szint a Hálózat, a Cube Satellites és a földi állomások.

Mesh Networks

A Nexus némileg egyedülálló abban a tekintetben, hogy a világon szinte bárki futtathat egy csomópontot a rendelkezésre álló három különböző bányászati ​​lehetőségnek köszönhetően. Az is egyedülálló, hogy az összes csomópont együttműködik az egyes blokkok megoldásában, ahelyett, hogy egymással versenyeznének. Ez elosztottabb hálózatot tesz lehetővé.

Ezenkívül a Nexus olyan speciális antennák gyártását és értékesítését tervezi, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a helyi hálózatok üzemeltetését.

Cube Satellites

A földi hálós hálózaton kívül a Nexus űralapú műholdas hálózatot hoz létre az alacsony földi pályájú műholdak csoportjával. Ez a LEO műholdas hálózat a Vector Space Systems nevű céggel partnerségben készül.

Nexus Vector Space Systems

Vektor űrrendszerek

Ezek a műholdak a földi hálózattal együtt fognak működni, otthont adva a Nexus hálózatnak és a Nexus hálózat tetejére épített decentralizált alkalmazásoknak (dApps). Ezen felül tervezik globális decentralizált internet-hozzáférés biztosítását a műholdas hálózaton keresztül.

Földi állomások

Végül lesz egy sor földi állomás, amelyek fel- és lefelé irányuló műveleteket biztosítanak a földi és az űrhálózatok között. A földi állomások a végpontok útvonalának meghatározását és a földi gyorsítótárat is biztosítják. Saját Daemon példányukat is futtatják.

Nexus érme (NXS)

Az NXS névre keresztelt Nexus érme a Nexus hálózat pénzneme. Az érme jelenleg 78 millió érmével rendelkezik, 10 éves terjesztési idővel. A disztribúció befejezése után az NXS teljes kínálatának nem lesz felső határa. Ehelyett a tartási csatornán 3% -kal, az elsődleges és a hashing csatornákon 1% -kal fog felfújni.

A Nexus érme előnyei

A Nexus érme előnyei

A blokkok nagyjából 50 másodpercenként jönnek létre, minden NXS tranzakcióhoz 6 hálózati megerősítésre van szükség. Jelenleg a tranzakcióknak 0,01 NXS díja van, de a 10 éves terjesztés befejezése és a 3DC befejezése után nem lesznek díjak, mivel a rendszer az inflációs mechanizmuson keresztül fogja felvenni a tranzakciós díjakat.

A Nexus némileg egyedülálló abban is, hogy soha nem tartott ICO-t. Ehelyett úgy tervezték, hogy egy kis fejlesztői díjat vegyen fel a bányászati ​​jutalomból. Ez a díj jelenleg a bányászati ​​jutalom 1,5% -a, és 10 év után legfeljebb 2,5% -ra emelkedik. A blokkjutalmak 20% -át elkülönítik a marketingre, valamint a Nexus műholdas hálózat gyártására és elindítására is.

Nexus csapat és haladás

A Nexus alapítója és vezető fejlesztője Colin Cantrell, akit korábban „Videlicet” álnéven ismertek. Amikor 2014 szeptemberében létrehozták a projektet, Coinshield (CSD) projektet hívott. Az eredeti kódnak csak egy konszenzusos mechanizmusa volt, a Prime Channel. A Hash Channel nem sokkal később, 2014 októberében került feladásra. A Nexus márkanév 2015 áprilisában történt, a Proof-of-Holding pedig 2015 júliusában került feladásra..

Amellett, hogy a Nexus partnerséget folytat a műholdas hálózat létrehozásában, a SingularityNET-lel is együttműködik a projekt decentralizált mesterséges intelligencia hálózatának 3DC architektúrájának biztosításában..

Tovább haladva a Nexus jelentős frissítéseket bocsát ki a TAO (Tritium, Amine, Obsidian) ütemterv alapján. A kiadások többek között a 3DC-t, a mobil pénztárcákat, a kvantumellenállást és a műholdas hálózatot tartalmazzák.

Nexus TAO frissítés

Nexus A „TAO” három szakasza az ütemterv szerint

A Nexus vitathatatlanul a legambiciózusabb projekt a kriptovaluta térben. Első és legfontosabb: a projekt arra törekszik, hogy elsőként trónolhassa a Bitcoin-ot, mint a legfőbb peer-to-peer valutát. Az űrhálós műholdhálózatából előállított decentralizált internet révén a Nexus fej-fej mellett versenyez a Substratummal is.

NXS ár és kereskedés

Az NXS fennállásának nagy részében csendes maradt, de 2017-ben végül a kriptotér nagy részével együtt életre fakadt. A 2017 januárjában 0,026 dollárral kezdődő NXS ára magasabbra emelkedett, szeptemberre elérte a 3,34 dollárt. Ezután visszaállt közel 1,00 dollárra, de nem fejezték be, mivel 2018 januárjában minden idők legmagasabb szintjére, 13,33 dollárra emelkedett..

Az árnövekedés részben a kriptovaluták adott időszakban tapasztalható teljes növekedésének tudható be. Ekkor jelentették be a Vector-lel való partnerséget is, és ez szintén pozitív hatással volt az NXS árára.

NXS árdiagram

NXS token ármozgások. Forrás: Coinmarketcap

Amióta a januári csúcsot eléri, az ár jelentősen visszaesett, mivel a teljes kriptovaluta piac csökkenővé vált. Szeptember végén az NXS mindössze 0,85 dolláron kereskedik, de ez részben azzal magyarázható, hogy a Bitcoin értéke ugyanebben az időszakban 50% -kal csökkent.

Noha a csapat kiadott egy ütemtervet, az ütemtervben nincsenek pontos dátumok, így meglehetősen lehetetlen előrejelezni, hogy mikor láthatunk árugrásokat a pozitív fejleményekre reagálva. Bár a legtöbb kriptovaluta-projekthez hasonlóan, számítanék arra, hogy a fontos fejlemények közzététele körül gyűlésekre kerül sor.

Hol lehet megvásárolni az NXS-t

Az NXS megvásárolható a Binance vagy a Bittrex oldalakon, valamint a Trade by Trade, az Upbit és a Cryptopia webhelyeken. Nem kapható fiat pénznemért cserébe, ezért BTC-re, ETH-ra vagy USDT-re lesz szüksége az NXS vásárlásához.

Binance NXS

Regisztráljon a Binance oldalon, és vásároljon NXS tokeneket

Bányászattal is lehet szerezni magának egy kis NXS-t. Mind a CPU használható (Prime Channel esetén), mind a GPU (Hashing Channel-mel). És ha már 1000 NXS van, akkor tétet tehet, hogy további érméket szerezhessen.

NXS pénztárcák

Van egy hivatalos Nexus pénztárca, amelyet Windows és Mac rendszerhez szerezhet be a Nexus webhelyén itt. Lehetséges az NXS-t is egy pénztárcában tartani, de biztonsági okokból nem ajánlott. Ráadásul csak akkor helyezhet el érméket, ha azok a hivatalos Nexus pénztárcában vannak.

Következtetés

A Nexus blokklánc egy új generációs típus, amely három különböző konszenzusos mechanizmust használ a hálózat biztonsága érdekében, három különböző bányászati ​​módszert és három hálózati hardverszintet használ a hálózat további decentralizálására..

Ezen túlmenően az egyik szint egy műholdhálózat, amely ingyenes internet-hozzáférést biztosít, és továbbra sem kerül semmilyen kormány vagy vállalat ellenőrzése alá. A Nexus küldetése egy olyan decentralizált kriptovaluta létrehozása, amely javítja a Bitcoin működését kevesebb bányász centralizációval, alacsonyabb díjakkal és gyorsabb tranzakciókkal.

A Nexus egyike azon kevés projekteknek, amelyek a kvantumrezisztencia problémájával foglalkoznak. Ha ez a probléma olyan mértékűvé válik, mint azt egyesek úgy vélik, a Nexus egyike lehet azon kevés meglévő projektnek, amelyek 20 év múlva még mindig állnak. És ez most alkuvá teszi.

Kiemelt kép a nexusearth.com webhelyen keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me