A Lisk újraindul: A „Developers Blockchain” legújabb frissítései

A fejlesztők számára blokkláncnak tekintett Lisk nemrégiben befejezett egy sokat emlegetett újraindítást. Mindezt egy berlini újraindítási eseményen vezették be.

Lisk az Ethereum ökoszisztéma és más ERC20 tokenek másik alternatívájaként próbál bejutni a térbe. A blokklánc lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy saját decentralizált alkalmazásokat (dApps) készítsenek, mégpedig olyan nyelven, amelyet jól ismernek.

Az esemény jó fogadtatásban részesült, és legalább 500 résztvevőt, valamint számos más személyt láttunk az élő közvetítésen. Ez kétségtelenül megmutatja a Lisk iránti nagy érdeklődést és az általuk kínált terméket.

Noha számos frissítés történt a Lisk márkanevéről és webhelyéről, az esemény a csapat számára bemutatta néhány fejlesztés alatt álló terméket.

Vessünk egy pillantást az újraindítás néhány kiemelt elemére.

Új logó, új identitás

A esemény az új Lisk logó nagyszerű felfedésével nyitott. Azt akarták, hogy a logót minden ötletük „összevonásaként” helyezzék el. Úgy tűnik, mintha egy lapos kialakítást választottak volna, amelyet egy nyitó videóban mutattak be.

Az esemény a Christian Vatter nevű márkastratéga bemutatójára került. Elmagyarázta, hogyan fedezte fel Lisk új identitását, és hogyan segítette a projektet az új márkaépítésük megközelítésében. Biztos akart lenni abban, hogy a Lisk üzenet egyértelmű legyen mindenki számára, aki a közösségen kívül van.

Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megragadja Lisk lényegét, több interjút készített a csapat tagjaival. Számos más befolyásolóval is beszélt a Lisken kívüli Blockchain és Fintech térben, hogy segítsen döntésének tájékoztatásában.

Végül pedig közvetlenül azoktól szeretett volna hallani, akik valószínűleg a Lisk-et használják, a fejlesztőktől. Megnyitott egy Slack csatornát, amely lehetővé tette ezeknek a fejlesztőknek, hogy megosszák nézeteiket a Liskről és arról, hogy miként látják a projektet. Ez segített Christiannek az üzenet kialakításában és a következő egyedi eladási pontra jutni.

Engedélyezzük a blokklánc alkotóit.

Néhány névváltozás & Lisk Akadémia


A Lisk marketingvezetője ezután bemutatta az általuk vállalt további változásokat. Ezek a Lisk csapata úgy döntött, hogy átnevezi néhány alapvető terméket. Például a Lisk JS lett a Lisk Elements, a Lisk App Lisk Hub lett, és Lisky-t átnevezték Lisk Commander-re.

Míg a termék nevének megváltoztatása inkább szemantikai oldalon volt, sokkal fontosabb kiadás volt az újé weboldal. Ez az első olyan port, ahová az új Lisk-felhasználók belépnek, hogy több információt kapjanak a projektről.

Az új weboldal, valamint az új Lisk Hub számos aspektusát átnézték. A felhasználók a továbbfejlesztett YouTube-kampány révén a videotartalmakra is számíthatnak. Ez lehetővé teszi a felhasználóbarát bevezetést a blokklánc fejlesztéshez.

Az est egyik érdekesebb előadása Jacob Kowaleski volt. Az eseményt a Lisk akadémia bevezetőjeként használta. Ez a Lisk blokklánc oktatási kezdeményezése, amely „egyablakos ügyintézés minden blokklánc számára” akar lenni.

Két fő részre bontották az Akadémiát, ezek a Blockchain alapjai és a Blockchain Business. Ezek a modulok tartalommal, infografikákkal és egyszerű animációkkal rendelkeznek. Azt állították, hogy a cél a blokkláncos tanulás szórakoztatása volt.

Az akadémia tervei között szerepel olyan oktatási találkozók szervezése is, amelyek a fejlesztők széles körét szolgálják.

A technológiai fejlődés

Fejlesztői beszélgetés

Fejlesztői beszélgetés. Kép forrása: Közepes

Az újraindítás egyik legjobban várt része kétségtelenül az a panelbeszélgetés volt, amely a folyamatban lévő fejlesztést lefedte. Ebben szerepelt a Lisk társalapítója és a CTO, Oliver Beddows, Will Clark és Iker Alustiza kriptográfus.

Azok számára, akik figyelemmel kísérték a Github tevékenységét, nagy munkát végeztek az alapterméken. Bemutatták a statisztikák listáját a projekt github oldalán

375 egyesített lekérési kérelem, 323 lezárt kérdés, 36 közreműködő és 3020 elkötelezettség (ami több, mint az összes korábbi kiadás együttvéve)

Az ágyneműk számos részletet fedtek le a Lisk Core-ról, amely a Lisk elsődleges terméke. Például néhány cél egy új API megtervezése és bevezetése, valamint a peer to peer közlekedési és adatbázis rétegek újjáépítése. Ez az atomblokk-írások teljes támogatása érdekében fog megtörténni.

Amint az alaptermék készen áll a szállításra, olyan megoldásokon fognak dolgozni, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy az alaptermék összetevőit különféle modulokba helyezzék el. Ezek képezik majd a Sidechain Development Kit (SDK) alapját. Megjelent egy új és továbbfejlesztett díjrendszer is, amelynek skálázhatónak és dinamikusnak kell lennie.

Ezután Clark áttekintette a Lisk core specifikusabb funkcióit. Például megvitatta a Lisk Elements programot, amely a JavaScript könyvtár, valamint a Lick Commander-t. Ez utóbbi egyszerűsített parancsokat tesz lehetővé, amelyeket a fejlesztők használhatnak a Lisk hálózattal való interakcióhoz. Ezenkívül kiterjeszthetik a Lisk Elementeket más, az oldalláncokhoz tartozó speciális csomagokkal is.

Bemutatták azokat a lépéseket is, amelyeket egy fejlesztőnek meg kell tennie a saját dApp fejlesztése érdekében a kezdetektől a telepítésig. A folyamatról bővebben a Lisk oldalon olvashat termékoldal.

Következtetés

Az ügyvezető igazgató, Max Kordek az estét a társaság alapjainak, valamint a Lisk bővítésének terveivel szemügyre vette. A Lisk alapítvány értékelése jelenleg 300 millió CHF, ami igazán lenyűgöző egy ekkora projekt esetében.

A Lisk csapata szintén nagymértékben bővül, mivel tehetségesebb személyzetet próbálnak bevonni működésük bővítéséhez. Meg akarják duplázni létszámukat 2018-ban, és jelenleg számos nyitott pozíció van a weboldalukon.

Mit jelent ez a továbbiakban Lisk számára?

Az újraindítás nagyszerű módja volt annak, hogy a Lisk egy bizonyos fokig feltalálja magát. Ugyanakkor a fejlesztés során tett lépések bemutatására is szükség volt. Erre a pontra a Lisk egyértelműen teljes gőzzel halad előre a Lisk Core elindítása felé.

Míg a Lisk rendkívül versenyképes környezetben működik, mint a Cardano és az EOS, egyedülálló USP-vel rendelkezik az egyszerűség érdekében.

Hogy Lisk képes-e legyőzni a versenyt, és jogosan támadja-e meg az Ethereum dominanciáját, az még várat magára. A Lisk (LSK) befektetők azonban valószínűleg a következő néhány hónapban élénk figyelemmel kísérik a frissítéseket.

Kiemelt kép a lisk.io oldalon keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map