A legjobb Ravencoin pénztárcák: A 6 legbiztonságosabb hely az RVN tárolására

A Ravencoin (RVN) a Bitcoin blokklánc villája, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy zökkenőmentesen tárolhassák és átadhassák az eszközöket egyik félről a másikra. Decentralizált, nyílt forráskódú és peer-to-peer.

Munkabizonyítást használ, mint a Bitcoin, de kritikus egyedi különbséggel. A Ravencoin továbbra is ASIC-rezisztens a konszenzushoz használt X16R algoritmusnak köszönhetően. A Ravencoin ezen funkciója azonnal népszerűvé tette, amikor 2018 januárjában megjelent, és a mai napig népszerű.

Korábban írtunk egy útmutatót a Ravencoin bányászatáról.

Függetlenül attól, hogy Ön bányász-e RVN-t, vagy befektetés céljából vásárolja-e meg, biztonságos pénztárcára lesz szüksége az érmék tárolásához. Ebben a bejegyzésben megadom a Ravencoin legjobb tárolási lehetőségeit, valamint néhány tippet az érmék biztonságos tárolásához.

A legjobb 6 legjobb Ravencoin pénztárca

Ravencoin közelmúltbeli népszerűsége ellenére nincs olyan sok harmadik fél pénztárca, amely támogatná az érmét. Tekintettel arra, hogy nem töltöttek ki ICO-t és nem ERC20 tokenek, a pénztárca-fejlesztőknek további munkára van szükségük az érme kódba történő integrálásához.

Ennek ellenére még mindig van néhány erős tárolási lehetőség, amelyet használhat. Ezeket vagy maguk a fejlesztők adták ki, a csapathoz igazodó vállalatok, vagy a közösség harmadik félének rajongói.

Ennek ellenére az alábbiakban felsoroljuk a legjobb Ravencoin pénztárcákat, sorrendben.

Hivatalos Ravencoin Desktop (asztali pénztárca)

A kriptovaluta pénztárcák egyik legjobb választása mindig az hivatalos pénztárca, és Ravencoin lefedte saját hivatalos pénztárcáját, amelyet letölthet és telepíthet Windows, Linux vagy Mac OS rendszerre.

Ravencoin Core pénztárca


A Ravencoin Core felhasználói felülete

A pénztárca könnyen használható, és lesz egy tartalék alapja, amelyet abban az esetben használhat, ha a pénztárcát új eszközre kell telepítenie. A hivatalos asztali pénztárca letölti a teljes blokkláncot, így egy kis időbe telik a teljes szinkronizálás, de ha ez megtörtént, segít a Ravencoin hálózat biztonságában, ami pozitívum.

Sőt, tekintve, hogy ez a Ravencoin csapata által kifejlesztett hivatalos pénztárca, biztos lehet benne, hogy széleskörű közösségi támogatást fog kapni. A fejlesztők folyamatosan frissítik a pénztárca kódját, így biztos lehet benne, hogy a pénztárca mindig támogatja a Ravencoin legújabb funkcióit.

Mivel ez egy asztali pénztárca, elég biztonságos, de még mindig meg kell győződnie arról, hogy számítógépét nem fertőzte-e vírus vagy rosszindulatú program. Arra is ügyelnie kell, hogy a pénztárcát csak a hivatalos Ravencoin webhelyről töltse le, ill GitHub tárház és nem egy másik webhelyről származik.

Trezor (hardver pénztárca)

A hardvertárcák mindig a legbiztonságosabb helyek közé tartoznak a kriptovaluta tárolására, függetlenül attól, hogy Ravencoinról vagy valamilyen más kriptovalutáról beszélünk. Szerencsére a trezori csapat nemrégiben kiadott firmware-t a Ravencoin-t támogató hardvereszközükhöz. Használhatja a Ravencoin Electrum pénztárca a Trezoroddal.

A felhasználók különösen kedvelik a Trezor mert nyílt forráskódú firmware-t használ, ellentétben néhány versenytársával. Ez egy multivaluta pénztárca, több mint 1000 érme támogatásával. A belépő szintű Trezor a Trezor Model One, amely 69 euróért kapható és közvetlenül a Trezortól vásárolható meg.

Ravencoin Core pénztárca

Trezor eszközök gyűjteménye. Kép keresztül Trezor

Figyelmeztetés: Ne vásároljon hardvereszközt harmadik féltől

A Trezor emellett kiegészíti biztonsági jellemzőit azzal, hogy az eszköz hitelesítését megköveteli, mielőtt csatlakoztatható lenne a számítógépéhez. És csak akkor érhető el, ha az eszköz biztonsági kódját megfelelően adják meg, különben nem sikerül áramot meríteni a számítógépről, és az USB-porthoz való csatlakoztatásnak nincs hatása.

Míg a Trezor Model One-nak elegendőnek kell lennie az RVN és a legtöbb más érme tárolásához, van néhány népszerű érme, amelyet nem támogat. Választhatja a Trezor Model T-t, amely az érmék szélesebb választékát fedi le, valamint felhasználóbarátabb az RGB LCD-kijelzővel. Ezt 149 euróért kaphatja meg.

Ha a biztonság a legfőbb gond, a Trezor valószínűleg a legjobb megoldás a biztonságos RVN-tároláshoz.

Hivatalos Ravencoin Mobile (mobil pénztárca)

A Ravencoin fejlesztői létrehoztak egy hivatalos mobil pénztárcát is, amely mind az iOS, mind az operációs rendszerhez elérhető Android operációs rendszer. Ez egy nagyszerű pénztárca azok számára, akiknek szabadon hozzáférniük kell RVN-jükhöz, és szeretnének RVN-t küldeni.

A Ravencoin mobil pénztárcát a Medici vállalkozások fejlesztették ki. Ez az Overstock.com kockázatitőke-ága, amely a blockchain-hoz kapcsolódó startupokba fektetett be. Aktív támogatói a Ravencoin projektnek, és még a blokkláncot is használták értékpapírok átruházása.

Ravencoin Core pénztárca

Ravencoin mobil pénztárca. Kép keresztül iStore

A pénztárca elegáns kialakítású és teljesen titkosított, hogy az RVN a lehető legbiztonságosabb legyen egy mobil eszközön. Élvezni fogja a PIN-kóddal szembeni védelmet a pénztárcán, hogy biztonságban legyen a fizikai tolvajoktól, vagy ha elveszíti mobileszközét.

Természetesen ez még mindig egy mobil pénztárca, és kevésbé biztonságosak, mint a többi opció. Ezért valószínűleg nem akar túl sok érmét tárolni a készüléken, és RVN-állományának nagy részét offline pénztárcában tartani.

Pocket Raven (internetes pénztárca)

A Zseb Raven egy webalapú pénztárca szolgáltatás a Ravencoin számára. Javascriptben íródott és teljesen nyílt forráskódú, így teljesen átlátható. Zökkenőmentesen működik a Ravencoin blokklánccal, és akár több aláírási megoldásként is használható. Nyilván nem egy webes pénztárca lesz a legbiztonságosabb megoldás, de ez egy gyors és egyszerű módja annak, hogy a Ravencoin pénztárca működésbe lépjen.

Ez jó megoldás lehet, ha RVN-t bányásznak, és gyors pénztárcára van szüksége a bevétel elküldéséhez. Az is jó lehet, ha távol van az asztali számítógéptől, és nem tudja a pénztárca címét. Egyszerűen hozzon létre egy gyors internetes pénztárcát, hogy megkapja az RVN-érméket, és hazaérve átviheti azokat az asztali fő pénztárcájába.

Pocket Raven pénztárca generátor

Pocket Raven pénztárca generátor

Új pénztárca létrehozásához egyedi felhasználónevet és jelszót kell választania. A Pocket Raven mindkettő kombinációjaként létrehoz egy címet, és több címet is létrehozhat ugyanazzal a felhasználónévvel, de különböző jelszavakkal. Az oldal üzemeltetői semmilyen módon nem férhetnek hozzá ezekhez a részletekhez.

Figyelmeztetés: Csak Ön férhet hozzá ezekhez a részletekhez, ezért ügyeljen arra, hogy ne veszítse el. 

Ravencoin papír (papír pénztárca)

A papír pénztárca olyan egyszerű lehet, mint a magánkulcsok papírra írása. Valami kicsit divatosabb Ravencoin papír pénztárca generátorok, amelyek szépen kinyomtatják a magánkulcsokat, és QR-kódot is nyomtatnak az átadás megkönnyítése érdekében. A papír pénztárca rendkívül biztonságos módszer a Ravencoin tárolására, mivel nincs csatlakoztatva az internethez, ami azt jelenti, hogy hackerek nem férhetnek hozzá..

Magát a papírt biztonságban kell tartania a tolvajok és egyéb lehetséges katasztrófák, például tűz vagy folyadék kiömlése ellen. Nem szokatlan, ha egy papír pénztárcából több példányt nyomtat, és különböző biztonságos helyeken tárolja.

Ravencoin papír pénztárca

Papír pénztárca generátor

Ha ezzel a szoftverrel papírpénztárcát fog létrehozni, akkor a legjobb gyakorlat az, ha offline állapotban csinálja. Tekintettel arra, hogy a pénztárca a kliens oldalon jön létre a böngészővel, nem kell internetkapcsolatot létrehozni. Két lehetőség van erre a Ravencoin papír pénztárca generátorral:

  1. Átmehet a papír pénztárca weboldal, csatlakozzon az internethez, majd állítsa elő pénztárcáját.
  2. A weboldal fájljait letöltheti azokról hivatalos GitHub és nyissa meg a pénztárcát a böngészőben egy offline gépen.

Miután megvan a magánkulcsa, nyomtassa ki egy biztonságos nyomtatóra, és tárolja hűtőházban. A papír pénztárcát egyáltalán ne mentse PDF-be a gépére, mivel az titkosítatlan és könnyen ellopható.

Ravencoin pénztárca bányászokkal (asztali pénztárca)

Ez egy harmadik fél pénztárca a Ravencoin számára, amely bányászati ​​szoftvert tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy bányászhatja az RVN-t a pénztárcából, csak nyitva és futva tartva. Használja a CPU-ját, így nem valószínű, hogy blokkot talál a jelenlegi nehézségi szinteken, de ha mégis megteszi, akkor 5000 RVN-t ér, ami jó kifizetés.

Maga a pénztárca alapvető kialakítású, nem sok harangot és sípot, a legjobb tulajdonság a hozzáadott bányászati ​​lehetőség.

Következtetés

Itt van, a jelenleg kapható legjobb Ravencoin pénztárcák közül 6. Hogy végül melyiket választja, az a saját egyéni preferenciáitól és használati eseteitől függ.

Az alap pénztárca az, amely a legtöbb támogatást élvezi, és a fejlesztők hivatalosan szankcionálják. Ha teljes csomópontot futtat a Ravencoin hálózaton, az azt jelenti, hogy hozzájárul a biztonságos és jól elosztott hálózat fenntartásához. Természetesen nem veri felül a hardveres pénztárca biztonságát vagy a mobil pénztárca használhatóságát.

Talán a legjobb megoldás, ha különféle pénztárcákat használ. Tárolhatja a készletek nagy részét offline hardveres / papír pénztárcában, miközben az asztali vagy mobil pénztárcát használja a rendszeresebb kiadási igényekhez.

Függetlenül attól, hogy melyik pénztárcát választja végül, győződjön meg arról, hogy betartja a pénztárca biztonságát 101. Tartsa biztonságban a magánkulcsait, készítsen biztonsági másolatot a magjairól, és ne mondja el a világnak az RVN elrejtését.

Senkinek nem kell tudnia, hogy mit hódol! ?

Legjobb helyek vásárolni RVN

  • Binance
  • Bittrex

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map