A legjobb Bitcoin arany pénztárcák: A 6 legbiztonságosabb hely a BTG tárolására

Bitcoin Gold a Bitcoin blokklánc villájaként jött létre annak érdekében, hogy helyreállítsák a szabványos számítógépes GPU-kkal történő bányászat képességét és megszüntessék a speciális ASIC-fúrótornyokat.

Annak ellenére, hogy a Bitcoin Gold a Bitcoin villája, és vannak hasonlóságok a kettő között, ez nem azt jelenti, hogy a Bitcoin-ot támogató pénztárcák automatikusan támogatják a Bitcoin Gold-ot is. Biztosnak kell lennie abban, hogy a választott pénztárca támogatja a Bitcoin Gold szolgáltatást, különben fennáll annak a veszélye, hogy elveszíti az érméit, ha nem kompatibilis pénztárcába helyezi át őket..

Annak érdekében, hogy biztonságos és biztonságos helyet biztosítsunk Önnek a Bitcoin Gold számára, számos népszerű pénztárcán átmentünk, hogy előállítsuk ezt a négy legbiztonságosabb helyet a BTG tárolására..

A legjobb 6 Bitcoin Gold tárolási lehetőség

Összegyűjtöttem a jelenleg elérhető legjobb Bitcoin Gold pénztárcák listáját. Ez azon legfontosabb tényezőkön alapul, amelyeket bárkinek figyelembe kell vennie a pénztárca kiválasztásakor, mint például a biztonság, a használhatóság, a többfunkciós használat és természetesen a közösségi támogatás.

Azt is meg kell említenem, hogy lehetnek más pénztárcák, amelyek nem szerepelnek ebben a listában, amelyek azt állítják, hogy támogatják a BTG-t. Bár ezek életképes lehetőségek lehetnek, fontos, hogy erősítse meg, hogy a kérdéses pénztárcát a fejlesztők még mindig frissítik. Azt is meg kell győződnie arról, hogy vannak-e mások a Bitcoin Gold közösségben, akik garantálják ezt a pénztárcát.

Ezzel mondva ugorjunk be!

Ledger Nano S (hardvertárca)

A hardvertárcák jelentik a legbiztonságosabb tárhelyet bármely kriptovaluta számára, és a Ledger Nano S gyorsan feljutott a piac legnépszerűbb és legismertebb hardvertárcájává. A Ledger Nano S egyszerû és biztonságos. Úgy néz ki, mint egy normál flash meghajtó, és ugyanúgy csatlakozik a számítógép USB-portjához, mint egy pendrive.

Sokkal több, mint egy flash meghajtó, mivel biztonságos és biztonságos tárhelyet biztosít a Bitcoin Gold és több száz más kriptovaluta számára.

A Ledger Nano S egyik legfontosabb biztonsági jellemzője a készülék kicsi OLED képernyője, amely fizikai gombokkal párosul a hackerek távol tartása érdekében. Az OLED képernyő azért fontos, mert a privát kulcsai itt jelennek meg a tranzakciók során.

Ledger Nano S Digibyte pénztárca


Szerezd meg a Ledger Nano S-t még ma

Ezeknek a kulcsoknak a Ledger eszközön tartása és a számítógép vagy a mobileszköz képernyőjének kikapcsolása megvédi azokat a rosszindulatú programoktól, amelyek képernyőképet készíthetnek. A képernyőt a tranzakciók ellenőrzésére is használják.

A Nano S további biztonsági intézkedéseket is alkalmaz a tranzakciók végrehajtása során. Ezek egyike az eszköz oldalán található gombok sora, amelyeket minden tranzakció végrehajtásához meg kell nyomni. Ez azt jelenti, hogy ha egy hacker is távolról férne hozzá az eszközéhez, nincs módja a tranzakció végrehajtására, mivel nem lenne fizikai hozzáférésük a gombokhoz.

Az utolsó biztonsági intézkedés a fizetésekhez szükséges négyjegyű PIN. Ha több mint háromszor hibásan írja be a PIN-kódot, a pénztárca megtörli önmagát. Ezután vissza kell állítania a biztonsági mentéssel.

A Ledger Nano S offline is használható, ami még biztonságosabbá teszi. Minden modern operációs rendszerrel működik, beleértve a Linuxot, a Windows-ot és a Macintosh-t is. A Ledger Nano S hátránya, hogy nem ingyenes, de csökkentették az árat, és 2019 márciusától már csak 59 dollár.

Trezor Model One (Hardver pénztárca)

Egy másik hardver pénztárca, ahol tárolhatja Bitcoin Goldját, a Trezor Model One. Ez az a belépő szintű hardvertárca, amelyet a Satoshi Labs nevű vállalat fejlesztett ki Prágában. A Ledger mellett valószínűleg a piac legismertebb hardvertárcája.

Tekintettel arra, hogy ez egyúttal hardveres pénztárca is, a magánkulcsokat helyben tároljuk az eszközön. Amikor alá kell írnia egy tranzakciót, USB-kábelen keresztül csatlakoztatja a számítógéphez. Ez majd a Trezor „Bridge” szoftverét használja fel annak érdekében, hogy kölcsönhatásba lépjen a böngésző pluginnal.

Trezor pénztárca Bitcoin Gold

A Trezor Model One és a Model T. Image via Trezor

A BTG támogatásán túl a Trezor egy több pénznemben működő pénztárca, és több mint 700 egyéb érmét támogat. Természetesen ennek a funkcionalitásnak és biztonságnak ára van, a Trezor modellé pedig 69 € + ÁFA, ami valamivel drágább, mint a Ledger Nano.

Most, míg a belépő szintű Trezor One-nak csak jól kell tennie a Bitcoin Gold igényeit, vannak olyan jól ismert érmék, amelyeket nem támogat. Ilyenek a Monero (XMR), a Cardano (ADA) és a Ripple (XRP).

Ha ezeknek az érméknek a tárolása elengedhetetlen az Ön számára, akkor fontolóra veheti a kissé drágább Trezor T modellt. Ez 149 euró + áfa, egy kicsit fejlettebb felhasználói felülettel, valamint egy nagyon praktikus érintőképernyővel rendelkezik..

Bitcoin Gold Core (asztali pénztárca)

A hivatalos pénztárca szinte mindig a legjobb választás bármely kriptovalutához, ezért érdemes fontolóra venni a Bitcoin Gold használatát Core pénztárca. Ez a teljes csomópontú pénztárca egy asztali pénztárca, amely a magánkulcsokat tárolja azon az eszközön, amelyre telepítve van, és lehetővé teszi a Bitcoin Gold küldését és fogadását, tárolását vagy bányászatát..

A Bitcoin Gold Core pénztárca rendelkezik Windows, Macintosh és Linux verziókkal, amelyek szinte mindenki számára biztosítanak egy biztonságos asztali pénztárcát Bitcoin Gold állományaik tárolásához és kezeléséhez..

Bitcoin Gold Core pénztárca

A Bitcoin Gold Core pénztárca felhasználói felülete. Kép keresztül Bitcoin Gold

Néhány felhasználó hátránya, hogy mivel ez egy teljes csomópontú pénztárca, a letöltés némi időt vesz igénybe, és a merevlemezen is elég sok helyet foglal el. Azt sem tekintik annyira felhasználóbarátnak, mint sok harmadik féltől származó pénztárca, és nem rendelkezik annyi hasznos funkcióval. Végül a pénztárca csak a BTG tárolására korlátozódik, így ha több érmés pénztárcára van szüksége, a Bitcoin Gold Core pénztárca nem lesz megfelelő.

Exodus (asztali pénztárca)

Az Exodus pénztárcát 2016 júliusának bevezetése óta az egyik leginkább felhasználóbarát pénztárcának tartják. Ez volt az első pénztárca, amely integrálta a ShapeShift-et a kriptopénzek azonnali cseréjére a pénztárcán belül, anélkül, hogy cserét kellett volna használni. Egy maroknyi altcoin támogatásával indult, de a népszerűség növekedésével ma már közel 100 digitális eszközt támogat, és folyamatosan újabbakkal bővül..

Ez az oka annak, hogy az Exodus annyira felhasználóbarát, hogy az alapoktól kezdve a kriptopénzek világában új emberek számára készült. Az alapítók tudták, hogy egyszerű, ingyenes és technikai mutatvány nélküli pénztárcára van szükségük. És pontosan ezt hozták létre az Exodus pénztárcájával. Ez magában foglalja a beépített súgót és a GYIK-et, valamint a hibaelhárítási segítséget és a cikkeket, amelyek elmagyarázzák a pénztárca elérhető funkcióit.

Exodus asztali pénztárca

Az Exodus asztali pénztárca. Kép az Exodus-on keresztül

Asztali pénztárcaként nem annyira biztonságos, mint a hardveres pénztárca opciói, de ha meg tudja tartani a számítógépet rosszindulatú programoktól és vírusoktól, az ugyanolyan biztonságos, mint az asztali pénztárcától remélheti. Míg egyesek panaszkodtak a 2-faktoros hitelesítés hiányára, az az igazság, hogy ha a számítógéped sérül, a 2FA valószínűleg nem segít, és jól dokumentált esetekben a hackerek hozzáférnek a felhasználók mobiltelefonjaihoz, hogy megkerüljék a 2FA-t.

Azok számára, akik csak kriptovalutákban indulnak, az Exodus nagyszerű választás. Azok számára, akik értékelik a tervezés esztétikáját, érdemes megnézni az Exodust is. Linux, Windows és Macintosh rendszereken érhető el.

Coinomi (mobil pénztárca)

A Coinomi csak Android-os mobil pénztárcaként indult, de azóta kibővült egy iOS verzióval, valamint asztali verziókkal a Windows, Macintosh és Linux operációs rendszerekhez. Ez azt jelenti, hogy a Coinomi pénztárcát szinte minden eszközén használhatja. És azért szeretné, mert a Bitcoin Gold mellett lenyűgöző funkciókkal és több mint 500 digitális eszköz támogatásával rendelkezik.

A pénztárca telepítése és beállítása bármely eszközön percek alatt elvégezhető, és a felhasználói felület egyszerre felhasználóbarát és következetes a különböző operációs rendszerek között. A Coinomi támogatja mind a ShapeShift-et, mind a Changelly-t, így a Bitcoin Gold cseréje más altcoinokra egyszerűen sokkal könnyebbé vált.

A privát kulcsokat az eszköz tárolja, nem pedig a Coinomi szerverein, ami növeli a pénztárca biztonságát. A 2014-ben bemutatott legrégebbi több pénznemű pénztárca, és soha egyetlen Coinomi pénztárca sem került veszélybe.

BTG papír pénztárca

A tárolás utolsó lehetősége, amelyet érdemes megfontolni, egy papír pénztárca. Ez valószínűleg az egyik legrégebbi módszer a kriptokurénia tárolására, és költségmentesen elvégezhető. Megköveteli, hogy hozzon létre egy offline címet, ahol a magánkulcsot papír formában tárolhatja.

Ehhez használhat online pénztárcagenerátort, mint pl ezt. Szeretné leválasztani az internetet, és offline állapotban létrehozni a kezdőszavakat. Így nincs lehetőség arra, hogy a titkos kulcs kiszivárogjon, miután létrehozta.

Miután létrehozta a címet és megkapta a magánkulcsát, ki akarja nyomtatni egy darab papírra (ne PDF formátumban tárolja a számítógépen). Ezután biztonságos helyen, offline környezetben tartható. Ez elég gyakori gyakorlat a kriptográfia területén, és „hűtőtárolónak” hívják.

Természetesen a Bitcoin Gold papírtárcával járó fő kockázatok az, hogy ha valaki más kezében van, hozzáférhetnek az összes érméhez. Tehát ne felejtsen el másolatokat készíteni, és tartsa távol a kíváncsiskodók figyelmét!

Következtetés

Tehát van egy lista a 6 legjobb Bitcoin Gold pénztárcáról.

A legbiztonságosabb megoldás talán az, ha olyan hardver pénztárcába fektet be, mint a Ledger Nano vagy a Trezor. Igen, ezek szerény áron vannak, de ez egy alacsony ár, amelyet értékes kriptovaluta tárolásakor kell fizetni. A papír pénztárca ugyanezt a célt szolgálhatja, de ezzel fizikai kockázatok vannak.

Alternatív megoldásként, ha napi rendszerességgel szeretne tranzakciókat végezni, akkor mindig használhatja a Core vagy az Exodus pénztárcát. Ha ezt teszi, akkor meg kell győződnie arról, hogy nem tölt le vírusokat vagy rosszindulatú programokat lopó rosszindulatú programokat.

Végül mérlegelnie kell saját személyes preferenciáit, amikor a biztonságról, a kényelemről és a költségekről van szó.

A legjobb helyek a BTG vásárlásához

  • Binance Exchange
  • HitBTC

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map