A kínai Bitcoin Miners felkészül a kilépésre a Crackdown Pletykák után

Kína aktív kriptovaluta közösségének tagjai továbbra is megszakítják munkájukat, mivel a nemzet szabályozói visszaszorítják az összes kriptovalutával kapcsolatos tevékenységet. Szeptemberben a kínai szabályozók bezárták azokat a cégeket és magánszemélyeket, akik token értékesítéssel gyűjtöttek forrásokat.

A Kínai Népi Bank törvénytelennek nyilvánította a kezdeti érmekínálatot (ICO), és felszólította a gyakorlat azonnali befejezését. Ezt hamarosan követte a Bitcoin-cserék leállításáról szóló döntés, a kínai hatóságok bejelentették, hogy Pekingben és Sanghajban az összes Bitcoin-tőzsdére elrendelték, hogy szeptember 20-ig nyújtsák be a működésük megszüntetésére vonatkozó terveket.

A kínai politikai rendszer belső működésének szakértői arra számítottak, hogy ősszel változnak a dolgok, amikor a Kínai Kommunista Párt (KKP) október 18. és 25. között Pekingben tartotta 19. pártkongresszusát. Az évtizedenként kétszer megrendezett esemény a párt legfelsõbb vezetése, és meghatározza a párt nemzetpolitikai céljait is.

Várható volt, hogy a kongresszus előtt elfogadott szigorú politikákat a kongresszus után hatályon kívül helyezik, és kevésbé korlátozó politikákkal helyettesítik. Arra is számítottak, hogy a kongresszus az állami szabályozás növekedését eredményezi az egész iparágban.

Erre még nem került sor, és a politikaváltás előtt Kína volt a meghatározó nemzet a kriptopénzek világában. Szeptember előtt a kínai jüan uralta a Bitcoin kereskedési piacait, csakúgy, mint az olyan kínai tőzsdék, mint az OKCoin, a Huobi Pro és a BTC China. Az ICO-k és cserék törvényen kívül helyezésével a hatóságok gyorsan véget vetettek ennek az erőfölénynek, és úgy tűnik, hogy a hangsúly most a bányászatra fordult.

Repedéses pletykák

Kína visszaszorította a Bitcoin Bányászokat

Kép keresztül Trustnodes

A hét elején jelentések kezdtek terjedni arról, hogy a bányászati ​​tevékenységet a túlzott vízenergia-fogyasztás következtében szankcionálni kell. A State Grid Corporation szecsuáni tartományban található leányvállalata által terjesztett dokumentum arra figyelmeztette a kis vízerőműveket, hogy szüntessék meg a bányászati ​​medence működésének támogatását. Ez aggasztó volt, mivel Szecsuán tartomány számos nagy Bitcoin bányászati ​​létesítménynek ad otthont a régió nagy vízellátása miatt, amely rengeteg olcsó vízenergiát termel.

A Sichuan Electric Power Company kijelentette, hogy a kínai állami hálózat közel áll ahhoz, hogy betiltsa az összes bitcoin bányászatot Szecsuán tartományban. A cég által készített dokumentumban bejelentették, hogy „a bitcoin bányászat illegális tevékenység”.

Később megerősítették, hogy a dokumentum a szecsuáni Dan Ba ​​országos fióktól származik, és a helyi vezetők azóta elmozdultak nyilatkozataik tisztázása érdekében. Noha elismerik, hogy a jelentés részben igaz, a Dan Ba ​​országos kirendeltségének tisztviselői hangsúlyozzák, hogy a szabadon bocsátás egy belső dokumentum volt, amely nem volt valós kapcsolatban semmilyen átfogó, az állam által támogatott szabályozással, és számos ellenőrizetlen követelést is tartalmazott..

Egy Dan Ba ​​tisztviselő a Caixin kínai kiadványnak ismertette a helyzetet

Energetikai szektorunk csak üzleti egység, nem állami ügynökség, és nincs hatásköre annak jellemzésére sem, hogy a Bitcoin előállítása illegális-e vagy sem, és sok félreérthetőség lehet a dokumentum bemutatásában.

A CnLedger kínai sajtóorgánum is törekedett a pletykák tisztázására, és ezt bejelentette

A vállalat vezetője tisztázta, hogy hibát követtek el a nyilatkozatban, mivel nem kormányzati igazgatási szervek, és nincs joguk annak megállapítására, hogy a Bitcoin bányászat illegális-e

Most úgy gondolják, hogy a kormánynak egyelőre nem áll szándékában betiltani a Bitcoin bányászatát vagy a kriptovaluta bányászatával kapcsolatos tevékenységeket. Valójában az egész helyzet jelenthet valami hatalmi harcot a régiók vízerőművei és a Bitcoin bányászati ​​műveletei között.


A bányászok súrlódást okoznak

Annak ellenére, hogy a korai jelentések puszta pletykáknak bizonyultak, az egész ügy megkérdőjelezte az ország képességét a bitcoin bányaműveletek fenntartására. Eddig számos érdekelt kiaknázta a régiók természeti erőforrásait, a Szecsuán Elektromos Társaság a régió legfontosabb egységeként működött.

A Sichuan Electric, mint nemzeti szállító a délnyugat-kínai Csengdu térségben, lehetővé tette a helyi vízerőművek számára, hogy pénzt keressenek azáltal, hogy a bányászok számára olcsó áramot biztosítottak. Ez az áram gyakran meghaladta az igényeket, mivel a régió esős évszakában ezek az államilag támogatott vízerőművek gyakran többlet energiát termelnek.

A hálózatra kapcsolt erőművek egy része azonban úgy döntött, hogy megkerüli az állami villamosenergia-társaságot, és ehelyett közvetlenül a bányászoknak adja el az áramot, akik gyakran az erőművek mellett helyezkednek el. A régió 9 állomásának körülbelül 6-át gyanúsították meg azzal, hogy kis vízerőművekből áramot irányítottak a bányaműveletek támogatására a villamosenergia-szerződés követelményeinek megfelelően..

Bitmain Bányászati ​​Farm Mongóliában

Kép a Bitmain-en keresztül

Ez súrlódáshoz vezetett a Sichuan Electric Power Company és néhány kisebb bányász között, akik ideiglenesen Szecsuánban alapulnak. Nagyobb bányászati ​​műveletek, mint pl Bitmain megállapodtak abban, hogy olcsó villamos energiát vásárolnak közvetlenül az állami hálózatról, és szerződéses megállapodásokat kötnek az önkormányzatokkal a kedvezményes piaci árak garantálása érdekében.

Az is meggyőződés, hogy a bőséges vízerőforrásokkal rendelkező régiókban, mint például Szecsuán és Yunnan, az állam arra összpontosít, hogy a nagy gátprojektek felé haladjon, és korlátozza a kisebb vízerőművek tevékenységeit. Ennek eredményeként a Szecsuán Elektromos Társaság részéről felbukkanó dübörgések szorosabban összefügghetnek az elektromos árampolitika általános elmozdulásával, mint az országban a Bitcoin bányászatának további visszaszorításával..

Kilépési tervek

A bitcoin bányászat általában olyan régiókban zajlik, amelyek olcsó munkaerőt és olcsó villamos energiát tudnak kínálni, és ennek következtében ezekben a régiókban a hashower centralizálódott. Ezenkívül a bányászok erőforrásaikat nagy bányaüzemekbe gyűjtötték össze, mivel versenyelőnyre törekedtek. Jelenleg a kínai bányászok teszik ki az összes Bitcoin hashpower több mint 70% -át, míg India, a második helyen álló ország a hashower mindössze 4% -át adja. Az Egyesült Államok, Izland és Venezuela a köztük lévő teljes lóerő mindössze 5% -át adja.

Ezért a vízerőművek bányászoknak történő értékesítésének betiltása vagy az energiaszabályozási politika bármilyen jelentős módosítása az olcsó bitcoin bányászat végét eredményezné Kínában. A bányászok kénytelenek lennének új, olcsó erőforrásokat találni, és ez a bányászati ​​tevékenység teljes áthelyezését eredményezheti az ázsiai nemzettől.

Ez azonban előnyös lehet a Bitcoin hálózat számára is, mivel a bányászati ​​tevékenységek számos földrajzi helyen elterjednének, mivel a bányászok számára a világ minden táján gyakorlatilag kiegyenlítették a játékteret..

Ezek a legújabb pletykák csak fokozzák a kínai bányászközösség motivációját arra, hogy alternatív helyszíneket próbáljon keresni. Volt olyan érzés, hogy a kínai bányászok hajót akarnak ugrani, és az a kinyilatkoztatás, amelyet jelentős számú bányászati ​​társaság alkalmazott bányászati ​​felszerelés Oroszországban csak ezt az érzést támasztja alá.

A közelmúltbeli szabályozási elmozdulások eredményeként számos kriptográfiai projekt költözött Hongkongba és Japánba. A vízerőművekkel kapcsolatos jogszabályok körüli jelenlegi bizonytalanság azt eredményezheti, hogy a nagy kínai bányászati ​​medencék a tengerentúlra viszik működésüket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me