A Kin Token árai elérik a szédítő magasságot a Major Bull Run-ban

A folyamatosan növekvő kanadai központú Kik futárszolgálat által elindított Kin-tokenek az elmúlt napokban erőteljesen drágultak. Néhány más projekttől eltérően úgy tűnik, hogy az áremelkedés mind a BTC-hez, mind az amerikai dollárhoz kötődik.

December 28-tól kezdődően a tokenek ára 0,0001 dollárról a mindenkori csúcsra 0,0014 dollárra emelkedett, ami nagyjából 14-szeres értéknövekedést jelent. Mi áll a hirtelen áremelkedés hátterében, és vajon a Kin megér-e befektetést? Olvassa el, miközben megnézzük ezt a potenciális közösségi média kriptovaluta versenyzőt.

Kin Tokens: Rövid áttekintés

Korábban a Coinbureau-ban átnéztük a Kin jelzőt, és bejelentett függőben lévő elmozdulásukat az Ethereumtól. A token célja, hogy rendkívül alacsony költségű és decentralizált valutaként alkalmazzák a Kik témájú új „ökoszisztémában”. A terv az, hogy a fiatal felnőtteket megcélozzuk a fiatal felnőtt korosztályokon keresztül. Remélik, hogy potenciálisan több millió felhasználót megismertetnek egy könnyen hozzáférhető és megfizethető kriptovalutával. Alapján Forbes, a cég közel 100 millió dollárt gyűjtött be zsetonértékesítésük után.

Bár az olcsó vagy barátságos token ötlete nem új keletű, a Kin tokeneket meggyőzővé teszi az az ötlet, hogy bárkinek, aki okos telefonnal rendelkezik a Kik messenger alkalmazással, amely több millió felhasználót (főleg fiatalokat) tartalmaz, hirtelen a telefonjukra telepített és indulásra kész kriptovaluta pénztárca.

Ez az érv meglehetősen hasonlít ahhoz az érvhez, amelyet a Blu-ray és a HD-DVD vetett fel a 2000-es évek közepén. Akkor sokan azt gyanították, hogy a Blu-ray egyszerűen felszáll, mert minden PlayStation 3-ban megtalálható, egy játékeszközben, amelyet végül több tízmillió ember birtokolt..

Végül ez az állítás igaznak bizonyult, legalábbis abban az értelemben, hogy a Blu-ray megnyerte a HD formátumú háborúkat. Ahogy a PlayStation 3 milliók otthonába helyezett egy Blu-ray lejátszót, a Kik Messenger alkalmazás még több ember kezébe adhatja a kriptovalutát.

Mi vezérli az áremelést?

Lambokin Image Kin távirati csevegés

Forrás: Kin Telegram Chat

A Kin ökoszisztémával kapcsolatos közelmúltbeli események vizsgálata nagyrészt eredménytelennek bizonyult. A hivatalos Twitter-hírcsatornák nem tesznek említést semmilyen jelentős fejleményről, úgy tűnik, hogy a Telegram csevegése többnyire tele van lambo mémekkel (vagy ebben az esetben „Lambokin” -ekkel), és a legtöbb nagy híroldal nem közöl semmilyen jelentős részletet, azon kívül, hogy az ár olyan hirtelen felment.

Amit itt láthatunk, az olyan hatások kombinációja, mint a bálna tevékenység (vagyis piaci manipuláció), hasonlóan a Dogecoin-hoz ebben a hónapban. Vagy ennek oka lehet egy kis áremelkedés, ami a Stellarra való áttérés utáni érdeklődésből adódik. Ez a csérben pozitív visszacsatolási hurokhoz vezethet, ami a FOMO-t eredményezi. Ez a félelem a hiányzástól.

A FOMO jól ismert a növekvő keresletről. Ez a fajta pozitív visszajelzés hurok Talán nagyrészt felelős a bitcoin tavaly decemberi nagy áremelkedéséért is. Alapvetően az emberek úgy látják, hogy az ár emelkedik, ezért többet vásárolnak abban a reményben, hogy a trend folytatódik, és profitot tudnak elérni.

Jó hosszú távú befektetés?

A Kin tokenek jó hosszú távú befektetés lesznek? Pusztán az ár hirtelen megugrása alapján nem mondhatjuk biztosan, hogy ez a tendencia folytatódni fog-e. Meg kell fontolnunk, mi a projekt fő célja, és mire szolgál.

Mivel olyan embereknek szól, akik újak a kriptovalutában, és olyan fiatalok számára is, akiknek általában nincs sok pénzük, nem valószínű, hogy ebből az elsődleges felhasználói bázisból gyorsan hatalmas készpénz-beáramlást fogunk látni. Valószínűleg a jelentős vagy gyors áraktivitás bálnák vagy spekulációk eredménye lesz. Mivel a Kin ökoszisztéma még nem indult el teljesen, nem tudjuk azt sem, hogy mire lesz képes, vagy mit gondol róla a közvélemény.


Teljesen lehetséges, hogy egyszerűen valamiféle pontprogrammal és nem valutával lehet megnézni. Vagy lehetséges, hogy egy nap az üzletek a világ minden részén elfogadják a Kin tokenek mobilfizetését.

Ha figyelembe vesszük a népszerű kínai üzenetküldő alkalmazást, a QQ-t, akkor egy ilyen esemény legalább némileg bekövetkezett azokban az években, mielőtt a mobil fizetések elindultak az országban. A QQ felajánlotta, hogy saját valuta (link kínai nyelven) „Q Coins” néven (nem kriptovaluta), és néhány online áruház elfogadta őket. Lényegében elmondható, hogy nem lehetetlen egy olyan üzenetküldő alkalmazás beépített pénzneme, amelyet a saját hálózatán kívül fogadnak el fizetésre.

Ha a Kin ökoszisztéma iránt érdeklődik, és nem csak a hirtelen áremelkedés iránt, akkor tanulmányoznia kell a projekt dokumentációját, és meg kell győződnie arról, hogy szerinte erős jövője van-e. Ha csak a nappali kereskedéseket szeretné elérni, akkor lehet, hogy már elmulasztotta ezt a lehetőséget. Jobb ötlet lehet, ha máshol keresi a következő feltépett projektet.

Jogi nyilatkozat: Ezek írói vélemények, és nem tekinthetők befektetési tanácsnak.

Kiemelt kép Forrás

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me