A Blockchain kompatibilis Fiat jön! Mit is jelent ez?

Február 21-én a Litecoin munkatársa, Charlie Lee Twitterre került, és egy rejtélyes tweetet készített a WEG Bank izgalmas termékvezetékéről. Mondanom sem kell, hogy a Crypto Twitterverse-ben nagyon jól esett az ígéret, hogy egy hagyományos bankintézet fokozottabban bekapcsolódik a kriptopénzekbe:

Milyen izgalmas új termékekre utalt Charlie Lee? Egy héttel később úgy tűnik, hogy megvan az egyik válasz, és úgy tűnik, hogy a WEG Bank új partnereit, a Nimiq-et és az Agora Trade-t is bevonja.

Az új kriptográfia-Fiat híd terve

A Nimiq, egy zavaró kriptofizetési rendszer nemrégiben jelentette be, hogy a projekt megalkotta a készítés tervét fiat pénznem (USD, EUR stb.) blockchain-kompatibilis. Ennek az új Crypto-Fiat hídnak a munkáját a WEG Bank és az Agora Trade együttműködésével folytatták.

Dióhéjban ez az újítás arra összpontosít, hogy az olyan fiat pénznemek, mint az euró, közvetlenül viselkedjenek, mintha egy jelkép lenne a blokkláncon. Ez zökkenőmentes értékcserét tesz lehetővé a kriptográfia és a hagyományos banki világ között.

Partnerek a WEG Bankkal

A partnerség tagjai. Kép keresztül Weg-Bank

Ezenkívül a Nimiq felszámolta egyetlen központosított közvetítő szükségességét, pl. fizetési feldolgozók és tőzsdék, hogy ellenőrizzék a két forgalmazott eszközt. Még jobb, hogy ez úgy működik, hogy egy harmadik fél soha nem ellenőrzi a titkosítási eszköz privát kulcsait.

Ez sok ember számára szószalatának tűnhet. Leegyszerűsítve mindez azt jelenti, hogy a Nimiq megtalálta a módját, hogy a kriptotulajdonosok eladhassák érmeiket közvetlenül a fiat bankszámla tulajdonosainak és fordítva, anélkül, hogy a kriptográfiai eszközöket harmadik félre bíznák, például egy tőzsdét..

Aki valóban vásárolt vagy értékesített kriptográfiai eszközöket fiat pénznemért, tudni fogja, hogy ez nem olyan egyszerű vagy zökkenőmentes, mint kellene. Valójában várhat néhány napot arra, hogy a fiat betéte elérje a Coinbase-t, majd át kell vinnie a Bitcoint vagy az Ethereumot egy kriptográf-kriptográfiai tőzsdére, hogy megvásárolja a kívánt altcoin-ot..

Mindez egy karika láncot hoz létre, amelyen át lehet ugrani, és az az igazság, hogy sokan csak feladják. Ez rossz hír a szélesebb titkosítás elfogadásához.

Ezen felül a Quadriga botrány, ahol egy kriptovaluta-tőzsde állítólag 135 millió dollárnyi felhasználói forrásból elvesztette a magánkulcsokat, kiemeli annak előnyeit, hogy a kriptotulajdonosok alternatív módon adják el érmeiket fiat pénznemért, anélkül, hogy privát kulcsokat kellene cserére bízniuk.

A Nimiq új megközelítése arra törekszik, hogy forradalmasítsa az értékcserét a hagyományos bankrendszer és a kriptovaluta univerzum között, megszüntetve számos létező bonyodalmat és akadályt.


Ez az innováció nemcsak a jelenlegi kriptopénz-tulajdonosok számára bomlasztó, hanem arra is képes, hogy a kriptopénz-piacokat az új kriptotámogatók számára is lényegesen hozzáférhetőbbé és biztonságosabbá tegye..

Blockchain-kompatibilis Fiat: Hogyan zavaró?

A Nimiq új tervében rejlik a lehetőség szüntesse meg a kriptotulajdonosok és a kereskedők számára felesleges közvetítőket.

Online kriptofizetési processzorok:

Kiegyenlíti a kriptopénz és a hagyományos banki világ közötti súrlódást, lehetővé téve az értékcserét a két ökoszisztéma között. A probléma az, hogy ezek a közvetítők (például a Simplex) általában 5% -ot számítanak fel a tranzakcióknál, és még egy réteget adnak hozzá, amelyben a kriptográfia tulajdonosainak megbízniuk kell.

A Nimiq új kripto-fiat hídja teljesen megzavarhatja és feleslegessé teheti az online kriptofizetési processzorok szükségességét. Azáltal, hogy közvetlenül integrálódik a decentralizált tőzsdékbe, feleslegessé teszi harmadik felek letétkezelő processzorainak szükségességét, mint a BitPay.

Vény nélkül kapható (OTC)

Alapján TABB Group kutatás, ezek a piacok háromszor nagyobbak, mint a tőzsdepiacok, és egyszerűen egyeztetik a nagy értékű kriptotartókat a nagy értékű fiat vevőkkel.

Mondanom sem kell, hogy a tőzsdén kívüli szolgáltatók jelentős díjakat számítanak fel ezért a szolgáltatásért, és ha a Nimiq új megoldása eléri a léptékét, az jelentős kihívást jelenthet ezeknek a piacoknak azáltal, hogy kényelmes és hatékony megoldást kínál a kriptográf és a fiat közötti transzferek összehangolására és végrehajtására..

Stablecoins

Ez a piac jelenleg a ~ 2,8 milliárd dollár. A stabil érmék egyik fő felhasználási módja (amely megpróbálja megismételni a dollár értékét) kényelmes módot kínál a kriptotulajdonosok számára, hogy fedezzenek a kriptopiacok ingadozása ellen..

A Nimiq új kriptográfia-fiat hídja a kriptográfia-tulajdonosok számára egy új és kényelmes módot ad arra, hogy pénzeszközeiket valódi fiatba költsék, miközben feleslegessé teszi a nem auditált stabil érmék iránti bizalmat..

Szia Nimiq OASIS

Nimiq, vele dolgozik WEG Bank AG és a nem őrizetbe vett kriptovaluta-csere Agora.Trade, egy teljesen új megközelítés úttörője annak, hogyan kezelik a bankok a kriptot egy kriptográfia-fiat híd megépítésével.

Ha ezek a nevek ismerősnek tűnnek, az azért van, mert a Litecoin és a TokenPay egyaránt rendelkezik a tét a WEG Bankban és a Reto Trinkler bekerült a Forbes ’30 alatti 30 ’listájára.

Ez egy forradalmi együttműködés, amely a kriptográfia tömeges elfogadásának megkezdéséhez szükséges zavarokat biztosíthatja azáltal, hogy sokkal könnyebbé teszi a fiat és a kriptográfia közötti kapcsolatot..

Nimiq OASIS

Kép a Nimiq-en keresztül

Az úttörő terv lehetővé teszi a fiat valutát, mint a Maga az Euro, úgy viselkedni, mintha egy jelző lenne a blokkláncon. A technikát hívják Nimiq OASIS (Otoll Abeállítva Swap éninterakció Scheme), amely az Agora Trade és a WEG Bank összekötő középső rétegű megoldás.

Mivel ez lehetővé teszi a fiat számára a kriptográfia cseréjét, ez anélkül működik, hogy stabil érméket kellene kibocsátani vagy használni. Ennek az innovatív megoldásnak a részletei a következő oldalon találhatók: Nimiq hivatalos blogja.

A Nimiq OASIS teljesen megzavarhatja, hogy miként vásárolják és adják el a kriptot fiat devizával. Minél szélesebb elképzelés az, hogy más tőzsdék, bankok, fiatok és kriptovaluták a jövőben lehetővé tegyék a Nimiq OASIS integrálását és kihasználását. Ez lehetővé tenné, hogy még több kriptográfiai felhasználó és pénzintézet kiküszöbölje a közvetítőket, mint a fizetési processzorok, és lehetővé tegye a kényelmes értékátadást a két ökoszisztéma között.

A Nimiq jelenlegi partnerei a következő nyilatkozatokat tették az együttműködésről. Alapján Matthias von Hauff, A WEG Bank AG vezérigazgatója:

Az elmúlt 12 hónapban különféle módszereket kerestünk, hogy az alapbanktevékenységünket kiterjesszük a blockchain közösségre. A Nimiq-lel nemcsak egy mérföldkő fizetési felületet tudtunk kifejleszteni, amely forradalmasíthatja a kriptovaluták kezelését, hanem egy innovatív és hatékony partnerséget

És szerint Reto Trinkler, az Agora Trade társalapítója:

A túlszabályozás és az innováció hiánya az őrizetbeli tőzsdék és a pénzügyi közvetítők, például az állományok fejlődéséhez vezet. Egy könnyen használható fizetési token, egy nem letétkezelő csere és egy innovatív fiat bank ötvözésével visszatérünk a blockchain lényegére; Az önállóság és a felesleges közvetítők eltávolítása

Az Agora Trade a Twitteren is megjelent a Nimiq hivatalos bejelentése után. Egy dolog egyértelmű, a Nimiq OASIS a hagyományos bankrendszer és a kriptovaluta piacok közötti szakadék megszüntetésére.

Vigyázz, jön a blockchain-kompatibilis fiat!

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Jogi nyilatkozat: A szerző néhány NIM-et tart portfóliójában, és a Nimiq hosszú távon független tanácsadói minőségben kompenzálja. Ezt a cikket nem szabad befektetési tanácsként értelmezni. Mindig végezze el saját kutatását.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me