A Bitcoin újabb verziója felé tartunk?

Úgy tűnik, mintha sok befektető csak megszokta volna a Bitcoin készpénz, a Bitcoin és a SegWitx2 villa fogalmát novemberben. Előfordulhat azonban, hogy hozzá kell szokniuk a Bitcoin egy másik verziójának, a „Bitcoin Gold” elnevezéséhez. Teljesen lehetséges, hogy hamarosan 4 különböző típusú Bitcoin lehet.

A Bitcoin Gold fejlesztői szívesen látják magukat valamiféle lázadó csoportként, amely decentralizáltabbá akarja tenni a Bitcoin hálózatot. Kívánják követni a „kemény villát” a régi Bitcoin hálózatból, és hasonló módon szakítanak a Bitcointól, mint a Bitcoin Cash augusztusban.

Ezt a Bitcoin Gold kezdeményezést Jack Liao vezeti, aki a LightningASIC nevű hongkongi kriptobányászati ​​cég vezérigazgatója. Mint már említettük honlapjukon, október 25-én tervezik az érmék forgalomba hozatalát. November 1-jén megnyitja az új érmét a tőzsdék előtt.

A Bitcoin Gold motivációi

A Bitcoin Gold arra törekszik, hogy decentralizáltabbá tegye a hálózatot, és megpróbálja eltávolítani az irányítás egy részét, amelyet számos nagyon erős bányászati ​​cég átengedett. Ez elméletileg a legtöbb Bitcoin felhasználó számára vonzó.

Része annak, hogy a Bitcoin annyira központosult, az ASIC-ok fejlesztése okozza. Ezek olyan chipek, amelyeket technológiai cégek fejlesztettek ki (amelyek közül néhány bányász), amelyek gyorsan növelhetik a bányászat hatékonyságát. Ezek az ASIC-k azonban meglehetősen drágák, ezért általában nem a kiskereskedelmi bányászok vásárolják őket. Ez volt az oka annak, hogy a Bitmainhez hasonló cégek olyan hatalmasok lettek. Ők állítják elő a chipeket, amelyeket a bányáikban használnak.

Ennek a decentralizációnak a megvalósítása érdekében a fejlesztők célja a bányászati ​​algoritmusok olyan kiigazítása, hogy azokat grafikus kártyákkal vagy GPU-kkal könnyen lehessen kibányászni. Ez azt jelenti, hogy azok a kiskereskedelmi bányászok is részt vehetnek a bányászatban, akik otthonukból egyszerű GPU-kkal működnek. Ennélfogva a nagy bányavállalatok hatása is csökkenni kezd. A Bitcoin Gold fejlesztő szerint a „The Sorrow”

A Bitcoin gold beváltja a bitcoin SHA256-ját az Equihash-ra, egy memória-kemény algoritmusra, amely ASIC-rezisztens és GPU-bányászatra optimalizált,

Liao cége hagyományosan olyan hardvert gyártott, amely jobban a Litecoinra összpontosít, de most ő akarja vállalni a Kínában kialakult bányászati ​​rendet. Nem titkolja, hogy a Bitmain-et látja a hálózat nagymértékű központosításának okaként.

Bár figyelemre méltó cél a felhasználóknak nagyobb hatalom biztosítása és a központosítás csökkentése, ezt könnyebb megmondani, mint megtenni. Ennek oka az, hogy nem pusztán a GPU bányászatát tekinthetjük a probléma megoldásának. A GPU gyártása szintén központosított, és szinte kizárólag az Nvidia és az AMD vezérli. Mégis, Liao azt állítja, hogy a fogyasztók könnyedén megvásárolhatják ezt a hardvert, így sokkal jobb megoldás, mint a status quo.

A bizonyosság hiánya

Bár valóban érdekes javaslatnak hangzik, számos részlet ismeretlen maradt. Ide tartoznak az olyan részletek, mint a villa magassága. A fő fejlesztők tisztában vannak azzal is, hogy sok részlet „homályos” és megvitatásra vár.

Ott volt még a lehetséges ötlet egy kezdeti érmeajánlatot (ICO), amely az érmék 1% -át adná a fejlesztői csapatnak. Úgy tűnik azonban, hogy ezt eltávolították. Tekintettel arra, hogy ez a hálózat elágazása, a villa minden egyes birtokosa ekkor egyenlő mennyiségű Bitcoin Goldot kap. Egy fejlesztői álnév szerint „h4x”

Ez egy minimalista villa a Bitcoin Core kódbázisról a litecoin szellemében – csak néhány konzervatív módosítás

Annak ellenére, hogy a Bitcoin Gold elméletileg remek ötletnek tűnik, bizonytalan, hogy valószínű-e valamilyen tapadást elérni. A Bitcoin készpénzvilla végül egy kisebb hálózathoz vezetett, amely csak a Bitcoin 12% -át érte meg. Sokan azt jósolják már, hogy a Bitcoin Gold értéke még kisebb lehet a Bitcoin Cash-hez képest. A leghangosabb kritikusok közül kettő Jiang Zhouer és Haipo Yang, a BTC.Top vezérigazgatója, illetve a ViaBTC. Azt állították, hogy a Bitcoin Gold hatása jelentéktelen lesz.


További villák jönni

A Bitcoin Gold villa híre nem akkora sokk. Sok fejlesztő azon a véleményen volt, hogy valószínűleg több Bitcoin forka, mint például augusztusban a Cash fork. Tadge Dryja, a Bitcoin Cash villa után például a Lightning Network egyik fejlesztője azzal érvelt, hogy a villák a pénzügyi ösztönzők miatt sokkal gyakoribbá válnak.

Ez a jóslat valóban igaznak bizonyult e Bitcoin Gold bejelentés és természetesen a novemberi SegWit 2X villa révén.

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me