Zabranjuje li američka vlada kripto novčanike? Kratki odgovor: Komplicirano je

>

Baš dok je Bitcoin vodio tržišta kriptovaluta prema nebu s obnovljenim nagonom za visoku vrijednost svih vremena, cijene su padale bez upozorenja.

Čekaj – je li bilo upozorenja?

U tvitu uz nešto što su neki smatrali sumnjivim vremenom, izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong pustio je alarmantnu glasinu. Ministarstvo financija Sjedinjenih Država, s tajnikom Mnuchinom na čelu, spremno je zabraniti upotrebu anonimnih kripto novčanika koji nisu skrbnički i prije kraja godine..

class = “sqs-block-image-link

“href =” https://twitter.com/brian_armstrong/status/1331745659989360640 “

>

Što je kripto novčanik koji nije skrbnički, pitate se? Jednostavno – bilo koji kripto novčanik koji je sam domaćin (tj. Posjedujete i držite privatne ključeve) odgovara opisu.

Dakle, ako trenutno upotrebljavate novčanik za hladnjake poput Ledger Nano S ili softverski novčanik kao što je MetaMask, uskoro ćete se naći u zabludi zbog novih propisa.

Iako se ovo sve čini prilično loše za Bitcoin kad uzmete u obzir ogromnu količinu ljudi koji koriste kripto novčanike koji nisu skrbnički, postoji nekoliko srebrnih obloga koje vrijedi razmotriti.


Što je novčanik?

U ovom ćemo članku razgovarati o tome kako stručnjaci biraju svoje novčanike za kriptovalute i koje vrste novčanika postoje.

Prikupljanje podataka na novčanicima s kriptovalutama neće raditi

U srži propisa o kojima se šuška je ono što se čini kao poticaj usmjeren na banku da prisili sve trenutne i buduće korisnike kriptovaluta prema posredničkim platformama.

Što ovo znači za vas, ako su glasine istinite, morat ćete podijeliti KYC podatke (identifikacijske podatke) s razmjenama koje koristite prije nego što ih povučete ili položite iz vlastitog hostiranog novčanika. Ovaj potisak omogućit će da vaš trenutno anonimni kripto novčanik bude neraskidivo povezan s vašim stvarnim identitetom.

OK – pa idu kripto novčanici, zar ne? Mogli biste i izbrisati svoj Exodus novčanik, ugasiti MetaMask i sve predati bankarima koji čekaju.

Pogrešno. Pokušajte kako mogu, jednostavno postoji nema šanse kako bi se nametnulo prikupljanje podataka o korištenju novčanika koji nisu skrbnički. Takvi propisi izgledaju simboličnije od bilo čega drugoga – mogli bi prestrašiti novajlije koji žele diskretno ući na tržište, ali onaj tko razumije kako funkcionira pohrana kriptovaluta, pogotovo kada koristi hardverske novčanike, zna da postoje mogućnosti izvan centraliziranih razmjena.

Razmotrite scenarij u kojem američka riznica rješava prijetnju prisilnim prikupljanjem podataka na kripto novčanicima. Sada vam Coinbase zahtijeva KYC novčanika prije nego što vam omogući povlačenje svježe kupljenih BTC-a. Koje su vaše mogućnosti?

Kao prvo, možete koristiti decentraliziranu burzu za trgovanje kripto. Uniswap je već premašio Coinbase po količini trgovanja – ako propisi o kripto novčanicima stupe na snagu, očekujte da će Uniswap dobiti puno više akcije.

Štoviše, s potiskom prema DeFi-u u industriji kriptovaluta, zajedno s beskrajnim opcijama zamjene likvidnosti, vjerojatnost da centralizirane razmjene ostaju relevantne postaje svakim danom sve manja.

Privatnost korisnika najvažnija je za kripto

Satoshi Nakamoto nikada nije zamišljao kriptovalutu kao način na koji vlade mogu prikupljati privatne podatke. Zbog toga su blockchains izgrađeni kako bi omogućili financijski pristup bez cenzure.

Kao što je CoinDesk primijetio u nedavnoj analizi situacije, postoji otkrivajuća razlika u jeziku koji se koristi za pozivanje kripto novčanika od strane regulatora i kripto investitora.

Regulatori kripto novčanike nazivaju nehostiranim novčanicima, dok ih investitori nazivaju novčanicima s vlastitim hostingom. Razlika je ovdje u privatnosti – korisnici kriptografije vjeruju u financijsku neovisnost, slobodu od nadzora i autonomiju digitalne imovine.

S druge strane, nehostirani novčanik ukazuje na stav da takvim novčanicima nedostaje hosting – situacija koju bi trebalo popraviti propisima i suradnjom centraliziranih institucija.

Ova naizgled mala razlika u jeziku doista ukazuje na veliku podjelu u tome kako točno svaka strana gleda na svrhu pohrane kripto imovine.

Zabranjuje li vlada kripto novčanike? Ne baš

Kao što je Armstrong primijetio u svojoj izvornoj Twitter poruci, kripto industrija se priprema za ovu mogućnost barem nekoliko mjeseci. Zapravo, znaju dovoljno dugo da formiraju lobi i na glasine su odgovorili slanjem molbe američkoj riznici da kripto ostavi na miru.

Očekuje se da će uredba stupiti na snagu prije kraja godine, uglavnom zahvaljujući rezultatima izbora u SAD-u i predstojećoj smjeni garde. Kao takav, Mnuchinu se žuri da progura propise prije isteka vremena.

Znači li prikupljanje podataka o kripto-novčanicima s vlastitim hostingom da američka vlada proglasi zabranu novčanika s kriptovalutama koje mi poznajemo?

Ne baš.

Štoviše, može li vlada provesti ove propise i gurnuti ljude na centralizirane platforme izgrađene su decentralizirani blockchains kako bi se izbjeglo?

Odgovor je tamo jasniji: sigurno ne.

Pasivne strategije kripto ulaganja

Svaka od ovih strategija jednostavna je za provedbu, čak i za ulagače početnike, ali to ne znači da ove strategije ne koriste profesije.

Dodatna dobra čitanja

Kako napraviti bota za kripto trgovanje pomoću Pythona

Što je DeFi? Vodič za decentralizirane financije

Jednostavne strategije trgovanja arbitražom za kriptovalute

Rebalans praga za upravljanje kripto portfeljem

Naša platforma za socijalno trgovanje

Škampi je platforma za društveno trgovanje kriptovalutama. Dizajniran je kako za profesionalne trgovce, tako i za početnike kako bi došli i naučili o rastućoj kripto industriji. Na Shrimpyju korisnici mogu kopirati portfelje i strategije trgovanja drugih trgovaca.

Pratite nas na Cvrkut i Facebook za ažuriranja i postavljajte bilo kakva pitanja našim nevjerojatnim, aktivnim zajednicama na Telegram & Nesloga.

Hvala što ste navratili!

Tim Shrimpy

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me