Zabrana trgovanja bitcoinima u Južnoj Koreji: samo glasine ili nešto više?

Otkako je Kina prije nekoliko tjedana zabranila početne ponude kovanica (ICO) i razmjene kriptovaluta, kripto investitori širom svijeta pomalo su paranoični.

Svi se pitamo: bi li sljedeća regulatorna zabrana crnog labuda mogla pasti u bilo kojem trenutku? A ako je tako, u kojoj naciji?

Iz perspektive ulaganja, svi možemo zabraniti želudac u manjim zemljama koje imaju malo količine bitcoina. Recimo Portugal, na primjer. Zabrinjavajući je strah da bi država koja ima velike posljedice za globalni BTC, poput Južne Koreje, mogla takoreći ispasti..

A to bi definitivno bio razoran udarac za kripto tržište, jer Južna Koreja posljednjih tjedana vozi titanski, preveliki udio globalne kupnje BTC-a (što je, pak, pomoglo porastu cijene).

Dakle, šaputanja su se pojačavala, a FUD (“strah, neizvjesnost, sumnja”) širi se. Može li Južna Koreja biti sljedeća?

Danas ćemo vam predstaviti koliko trebate biti zabrinuti (ili ne).

Južnokorejski regulatori pokrenuli su novu regulatornu radnu skupinu

Prije samo nekoliko dana pokrenulo se puno brbljanja kada su Južnokorejski administratori proglasili stvaranje “radne skupine za protumjeru u virtualnoj valuti”.

Riječ “coutnermeasure” nije baš potaknula povjerenje južnokorejskih investitora, kao što možete zamisliti.

No, ispostavilo se da je radna skupina zaštitnija od svega, barem prema “sitnom tisku”. Po ministru financija Južne Koreje:

“Donijet ćemo propise za zaštitu investitora, umjesto da donosimo propise o virtualnoj valuti.”

Dakle, razlog za gubljenje uma je još uvijek.

Trgovanje Bitcoinovim terminskim ugovorima sada je zabranjeno u zemlji

Još jedan relevantan razvoj dogodio se kao južnokorejski regulatori najavio da se bitcoin futuresima neće dopustiti legalna trgovina ili izdavanje u zemlji.

Čak i dalje, to čak nije ni izravno povezano sa stvarnom “zabranom Bitcoina”, jer su BTC futures potpuno drugačija i tradicionalnija zvijer.


A još je manje alarmantna činjenica da se zabrana terminskih ugovora čini sve samo ne privremenom. Državno Povjerenstvo za financijske usluge (FSC) izdalo je zabranu “brinući se o tome … ako izmakne kontroli jer nisu zauzeli stav o kriptovaluti”.

Drugim riječima, dok se FSC još uvijek odlučuje na kriptovalute općenito, oni žele da domaći trgovci zadrže tradicionalniju opciju ulaganja u bitcoin futures, čiji se val izdaje u narednim tjednima putem Nasdaq-a i CME grupa.

S. korejska vlada. kreće prema kripto oporezivanju

Također privlači pažnju južnokorejskih kripto investitora vijest je da nacionalna porezna služba (NTS) u zemlji počinje poduzimati korake za primjenu poreza na dohodak od kriptovaluta.

Iako takva zapažena regulativa uvijek privlači pažnju investitora, u ovom je slučaju ova uredba dobra, jer pokazuje da su Bitcoin i druge kriptovalute uvedene u regulatorno “dnevno svjetlo”.

Po NTS-u:

“Nastavit ćemo s oporezivanjem virtualnih valuta poput bitcoina. Budući da je virtualna valuta vrsta imovine kao što su nekretnine ili vrijednosni papiri, na nju treba oporezivati ​​načelo da ‘postoji porez na dohodak’. ”

Nacija ukida ICO zabranu?

Najnovije vijesti iz Južne Koreje su da se tamošnji dužnosnici približavaju ukidanju domaće zabrane ICO-a koja je uvedena prije samo nekoliko tjedana.

No, valja istaknuti da korejski regulatori potencijalno dopuštaju samo profesionalnim investitorima da olakšavaju ICO-ove u zemlji u budućnosti:

“Bitcoin je složen u svojoj tehnologiji i načinu ulaganja. Dakle, uzimajući u obzir njegovu stručnost i znanje o riziku, ispravno je da ICO naprave profesionalni investitori, a ne redovni građani koji nisu informirani o njegovoj tehnologiji i saučesništvu. “

Morat ćemo vidjeti kako će se ta dinamika odigrati.

Sve u svemu: u Južnoj Koreji trenutno nije sve loše

U kripto nikad ne znate što slijedi, ali izgleda da su glasine letjele Južnom Korejom uglavnom zato što se dogodilo toliko regulatornih zbivanja. Ljudi se teško nose s razumijevanjem, a onda se glasine počinju širiti.

Za sada se čini jasno da u Južnoj Koreji ne predstoji sveobuhvatna kriptozabrana.

Ako ništa, tamošnji regulatori samo pokušavaju uspostaviti proaktivni pristup domaćem kripto ekosustavu kako bi ga mogli ubaciti u okrilje poput drugih vrsta imovine.

Koreja

Čini se da Južna Koreja pokušava pratiti kripto, a ne zaostajati – Slika putem Cneta

“Najstrašnija” mjera koju poduzimaju je pokušaj uvođenja znanja o tome koji korisnici i koje razmjene koriste i kako. Drugim riječima, pokušavaju de-anonimizirati trgovanje Bitcoinima baš kao što to sada rade i regulatori u Velikoj Britaniji.

To nije zabrana, naravno. To je samo porezni čovjek koji želi njegov rez.

Istaknuta slika putem Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me