Što je kripto kreditna kartica? Kako odabrati najbolju kreditnu karticu

>

Kriptovalute su postale popularne kao nova klasa imovine, ali jeste li znali da ih možete koristiti i kao valutu? Sada imamo više mogućnosti nego ikad kada je riječ o plaćanju proizvoda i usluga Bitcoinom, što možemo učiniti kripto kreditnim i debitnim karticama.

Davno je broj fiat pristupnika za kriptovalute bio vrlo ograničen. Korisnici su uglavnom bili ograničeni na bankovne transfere i Bitcoin bankomate. No, okruženje se drastično promijenilo posljednjih godina jer su financijski divovi poput Visa i MasterCard počeli ‘usvajati’ Bitcoin i drugu digitalnu imovinu.

Ali što su kripto kreditne i debitne kartice i kako rade?

Što je kripto kreditna / debitna kartica?

Kripto kreditne i debitne kartice uopće nisu zbunjujuće, zapravo funkcioniraju isto kao i redovne platne kartice. Jedina je razlika što kriptovalute koristite za plaćanje proizvoda i usluga.

Međutim, morate shvatiti da se ne plaća izravno Bitcoinom, Ethereumom ili drugom kripto imovinom. Kada upotrebljavate ove kartice, vaša digitalna imovina pretvara se u lokalnu fiat valutu i zatim šalje trgovcu.

Kripto kreditne kartice podržane su uz pomoć Visa i MasterCard, dvije globalne financijske mreže. Nakon što dobije licencu od kompanija, kripto tvrtka će vam izdati kripto karticu koja je podržana u bilo kojoj trgovini koja prihvaća Visa ili MasterCard plaćanja.

Kome su nam namijenjene ove kartice?

Jeste li u potpunosti prihvatili svijet digitalne imovine i vjerujete li da je fiat novac bezvrijedan? Tada su kripto kreditne kartice savršen izbor za vas! Više nećete biti vezani za dolare, jene i eure jer u svakom trenutku imate slobodu trošiti kriptovalute.

Kripto kreditne i debitne kartice čine vašu imovinu znatno prenosivijom jer je u osnovi nosite sa sobom cijelo vrijeme. Želite li večerati u lijepom restoranu ili popiti kavu u Starbucksu? Sve dok prihvaćaju Visa, možete plaćati kriptovalutama i dovršiti transakcije u samo nekoliko minuta.

Prije je bilo gotovo nemoguće koristiti kriptovalute u trgovinama jer bi transakcije trajale do 30 minuta. No kod kripto platnih kartica na bazi Visa uopće nemate ovaj problem.

Zaštitite svoj kripto


Odsutnost središnjeg tijela ili ‘pouzdane’ treće strane stavlja vam teret na teret. Jednostavno rečeno, vi ste vlastita banka i kao takvi u velikoj ste mjeri odgovorni za zaštitu svoje kripto imovine.

Kako funkcionira kripto kartica?

Kartice s kriptovalutama razlikuju se po svom poslovnom modelu i načinu na koji trošite i pohranjujete digitalnu imovinu. Neki vam možda neće dodijeliti nikakve nagrade, neki imaju strogo ograničenje mjesečnog povlačenja, a neki vas čak prisiljavaju da izgubite skrbničke privilegije.

Ako govorimo o skrbništvu, kategoriziramo platforme na one koje zahtijevaju da stvorite namjenski novčanik i one koje mogu koristiti vaš osobni novčanik.

U prvom slučaju morali biste prenijeti imovinu u novi novčanik ili u novčanik platforme.

U suprotnom možete povezati svoju kripto kreditnu karticu s novčanikom koji već koristite. Na taj način ostajete jedini vlasnik i operater vaše digitalne imovine.

Nakon povezivanja kripto sredstava s karticom, možete početi obavljati kupnje i plaćanja. Kao što je prethodno spomenuto, sve se kriptovalute pretvaraju u fiat nakon upotrebe kartice. Međutim, neke platforme mogu zahtijevati da kripto pretvorite u fiat prije nego što karticu učitate novcem.

Budući da su sve kartice licencirane ili Visa ili Mastercardom, imaju ista ograničenja i propise kao i uobičajene kreditne kartice. Na primjer, imate maksimalna stanja, maksimalna dnevna plaćanja, mjesečna ograničenja povlačenja itd.

Određene platforme koriste sustav lojalnosti gdje različite skupine korisnika imaju pristup različitim značajkama. Povrat novca je najčešća značajka u ovom kontekstu. Možda postoje razine putem kojih možete pristupiti boljim ograničenjima kartica, a koje možete otključati ulaganjem kriptovaluta.

Top 5 kripto debitnih i kreditnih kartica

U 2020. godini postoji više platnih kartica temeljenih na kriptografiji nego ikad. Budući da je teško otkriti platforme koje najbolje rade, stvorili smo popis pet najboljih kripto kreditnih i debitnih kartica.

Crypto.com MCO Visa kartica

Bolja od bilo koje druge platforme u ovoj odgovarajućoj niši, Crypto.com nudi najpopularnije rješenje kripto kartice s MCO Visa karticom. Zapravo je tvrtka sa sjedištem u Hong Kongu prvi pokretač u ovom tržišnom sektoru i sada obrađuje milijune dolara svaki dan.

The MCO Visa kartica je jednostavno debitna kartica putem koje korisnici mogu trošiti svoje kriptovalute. Ali ono što ga čini toliko jedinstvenim u usporedbi s drugim rješenjima jest da ne prisiljava vlasnike kartica da razmjenjuju svoja sredstva u fiat prilikom financiranja kartice.

Kartica je također popularna kao rezultat učinkovitog sustava nagrađivanja gotovinom. Crypto.com nagrađuje vlasnike kartica s do 5% njihove ukupne transakcije, koja se distribuira putem matične MCO kriptovalute.

Tvrtka nudi brojne razine kojem korisnici mogu pristupiti, pri čemu svaka razina kartice ispunjava određene potrebe. Ovdje čarolija započinje jer viši nivoi zahtijevaju od vas da uložite MCO žetone kako biste otključali bolje karte. Kao takvi, imamo petlju pozitivnih povratnih informacija koja značajno utječe na cijenu MCO tokena koje zarađujete dosljednom upotrebom kartice.

Još jedna pozitivna strana je ta što Crypto.com nudi svoje kartice u gotovo svim jurisdikcijama na svijetu. U vrijeme pisanja ovog članka korisnici iz Velike Britanije, EU-a, SAD-a, Singapura, Hong Konga, Južne Koreje, Tajlanda, Vijetnama, Australije, Filipina i Novog Zelanda mogu se registrirati za karticu. Prirodno, tvrtka se planira proširiti i na druge regije.

Ono što MCO Visa karticu čini poželjnom je sam ekosustav Crypto.com. Unutar nje korisnici imaju pristup aplikaciji za pametni telefon, kripto burzi, novčaniku, uslugama ulaganja, zajmovima, pa čak i automatiziranom trgovanju.

Za većinu se čini da je ovo najbolja kripto debitna kartica na tržištu.

Wirex Visa kartica

Djeluje od 2014, Wirex je još jedna sigurna opcija za ljubitelje kriptovaluta. Sa sjedištem u Velikoj Britaniji, Wirex je jedna od najstarijih tvrtki koja nudi kripto debitne kartice.

Nakon plaćanja, Wirex Visa kartica trenutno će pretvoriti vašu digitalnu imovinu u lokalnu valutu po najboljim međubankarskim i OTC cijenama, bez plaćanja naknada za zamjenu. Kartica podržava 18 pojedinačnih kriptovaluta i tradicionalnih valuta.

Tvrtka plasira svoj proizvod kao najbolje rješenje za putovanja u inozemstvo. Sva plaćanja u lokalnoj valuti uštedjet ćete 3% po transakciji. Baš kao i kada koristite karticu u svojoj zemlji, Wirex vam ni u inozemstvu ne naplaćuje naknade za zamjenu i visoke stope konverzije.

Iako Wirexova kartica nudi izuzetno dobre usluge, njezine su značajke daleko siromašnije u odnosu na MCO vizu. Na primjer, ova kripto debitna kartica primjenjuje mjesečno ograničenje do 400 USD za podizanje novca s ATM-a. Uz to, povrati u gotovini su daleko niži, sa samo 1,5% po transakciji.

U usporedbi s tim, Crypto.com kartica sadrži 5% povrata novca i više od 2.000 USD mjesečnog podizanja. Štoviše, Wirex kartica naplaćuje veće naknade u odnosu na konkurente.

Ipak, Wirex je i dalje izvrsno rješenje ako tražite sigurnost. Kao regulirana tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja uspješno posluje od 2014. godine, nećete pronaći marku koja bi bila uglednija od Wirexa.

Kartica Coinbase

Kripto kartica Coinbase je izvanredna opcija koja pokrenut prvi put u Europi 2019. Entuzijasti smatraju da je kartica druga najbolja nakon MCP kartice Crypto.com. Na temelju sustava plaćanja Visa, nudi do devet različitih kripto imovine koja uključuju:

Bitcoin, Ethereum, Ripple (XRP), Bitcoin Cash, Basic Token Token, Augur, 0x, Stellar Lumens i Litecoin.

Da bi financirali karticu, kupci Coinbase mogu izravno prenijeti kriptovalute iz novčanika burze. No, iako je kartica možda jednostavna za upotrebu, dolazi sa znatno višim naknadama – što je u skladu sa svim ostalim Coinbaseovim proizvodima i uslugama.

Coinbase ima ograničenja podizanja s ATM-a čak niža od Wirexa, sa samo 200 USD mjesečno. Prilikom podizanja gotovine, korisnici moraju platiti naknadu od 1% i naknadu od 2% u inozemstvu. U ovom su slučaju povlačenja u inozemstvu daleko skuplja jer svaka transakcija naplaćuje ukupno 3%.

Zašto je Coinbase Card tako izvrsna opcija? Jer dolazi iz regulirane i pouzdane burze koja godinama funkcionira besprijekorno. Također nudi nekoliko sjajnih značajki i povezan je s ostatkom Coinbasea i sa svime što platforma nudi.

Želite li koristiti kripto karticu, ali istovremeno trgovati i sredstvima? Jednostavno upotrijebite Coinbase karticu i neprimjetno prenosite sredstva između svog računa za zamjenu i novčanika kartice.

Međutim, moramo napomenuti da je broj podržanih kripto imovine ozbiljno ograničen. S obzirom na to da mjenjačnica nudi Visa debitnu karticu, zabrinjavajuće je što na njoj postoji samo devet sredstava.

Kreditna kartica Nexo Crypto

Sljedeće na popisu je Nexo. Zašto je to posebno? Jer možete uzeti izvanredne zajmove koje banka obično ne bi davala. Platforma navodno daje zajmove u vrijednosti do dva milijuna dolara, nešto što ne možemo naći nigdje drugdje.

Za kredite, korisnik bi trebao stvoriti račun i završiti standardni KYC (Know-Your-Customer) postupak. Nakon što ste se uspješno identificirali, možete stvoriti zajam čim položite kripto imovinu.

Kripto kreditnoj kartici moguće je pristupiti putem aplikacije Nexo Novčanik gdje možete upravljati sredstvima i zajmovima. Prema platformi, više od 40 milijuna trgovaca u svijetu podržava Nexo. Sama kartica sadrži samo kriptovalute, što znači da ne morate pretvoriti svoju imovinu prije vremena.

Jedna cool stvar u vezi s Nexom je ta da karticu možete zamrznuti u bilo kojem trenutku. Ako ikada izgubite karticu ili vam je netko ukrade, karticu možete odmah zaključati izravno iz mobilne aplikacije. Isto tako, karticu možete odmrznuti ako je pronađete. Imajući to na umu, nikada nećete imati posla s korisničkom podrškom. Sa svime upravljate sami, baš kako treba biti!

Nexo dodjeljuje 2% nagrade za povraćaj novca za sve transakcije koje se distribuiraju putem NEXO tokena ili Bitcoina. Uz to, platforma ne naplaćuje nikakve naknade za polog ili povlačenje, što je čini jednom od najisplativijih kripto kartica.

TenX kripto debitna kartica

Posljednje, ali ne najmanje važno, imamo poznato TenX kripto debitna kartica. To je popularna opcija koju uglavnom koriste kripto korisnici koji žive u Aziji. Tvrtka je započela svoje prve korake 2017. godine nakon što je prikupila 80 milijuna dolara tijekom prodaje ICO tokena. Nakon toga, tim je lansirao svoju revolucionarnu TenX Visa karticu.

Nedavno je tvrtka odlučila ukloniti gotovo sve naknade. Od listopada TenX ne naplaćuje devizne naknade, naknade za depozite ili naknade za povlačenje. Međutim, morat ćete platiti tečajeve unutar aplikacija za koje se navodi da su visoki u usporedbi s drugim platformama.

Uz to, platforma naplaćuje naknadu za izdavanje 15 USD za fizičke kartice ili 5 USD za virtualne kripto kreditne kartice. Nakon godinu dana, TenX također počinje naplaćivati ​​godišnju naknadu koja košta samo 10 USD.

U vrijeme pisanja ovog članka, TenX Visa kartica podržava APAC regiju, kao i određene zemlje u Europi. Naravno, tvrtka se u budućnosti želi proširiti na druge jurisdikcije.

Zašto je TenX zanimljiva opcija? Kripto kartica je uglavnom poželjna zbog nedostatka naknada za podizanje novca, pologa i deviznih troškova. Još jedna sjajna stvar kod TenX-a je ta što imate pristup i virtualnim karticama, koje nitko drugi ne nudi.

Zaključak

Paleta proizvoda za kripto kreditne i debitne kartice uistinu je nevjerojatna. Postoji puno platformi koje nude kartice, ali istodobno postoji samo nekoliko njih koje vrijede vašeg vremena. U ovom smo članku ukratko prikazali neke od najpopularnijih opcija.

Ali kako odabrati kripto debitnu karticu koja vam najviše odgovara? Kao što vidite, naknade su glavno prodajno mjesto jer se razlikuju ovisno o platformi. Ako su vam naknade glavna briga, trebali biste odabrati opciju koja naplaćuje najmanje.

Ali opet, sigurnost za vas može biti još veća briga. U ovom bi slučaju bilo bolje koristiti istinski uglednog i reguliranog izdavatelja. Što preporučujemo? Definitivno MCO Crypto.com i Visa kartica Coinbasea. Sa živahnim ekosustavom ispunjenim mnogim značajkama i alatima, doista ne možete pogriješiti.

Povijest Bitcoina

Bitcoin je imao krajnje sjajnu godinu. Vodeća kriptovaluta odbila se gotovo 400% od svojih godišnjih najnižih vrijednosti, dosegla tržišnu granicu veću od JPMorgan i pogodila razinu usvajanja koju prije nismo vidjeli.

Dodatna dobra čitanja

Što je Backtesting? Kako ponovo testirati strategiju kripto trgovanja

Najbolji bazeni za Ethereum 2.0 2021

Pasivne strategije kripto ulaganja za početnike

Rebalans praga za upravljanje kripto portfeljem

Coinbase vs. Uniswap – Koja je razmjena bolja?

Naša platforma za socijalno trgovanje

Škampi je platforma za društveno trgovanje kriptovalutama. Dizajniran je kako za profesionalne trgovce, tako i za početnike kako bi došli i naučili o rastućoj kripto industriji. Na Shrimpyju korisnici mogu kopirati portfelje i strategije trgovanja drugih trgovaca.

Pratite nas na Cvrkut i Facebook za ažuriranja i postavljajte bilo kakva pitanja našim nevjerojatnim, aktivnim zajednicama na Telegram & Nesloga.

Hvala što ste navratili!

Tim Shrimpy

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me