Telegram Token Dolazni? Procurila bijela knjiga sugerira glavna zbivanja ove godine

Telegram, protokol šifriranog chata usmjeren na privatnost koji podržava mobilne i stolne klijente za video, tekstualni chat i dijeljenje datoteka, postao je vrhunski resurs za mnoge projekte kriptovaluta..

Samo pogledajte bilo koji broj projekata kriptovaluta i vidjet ćete da oni vrlo vjerojatno koriste Telegram za komunikaciju sa svojim kupcima i investitorima.

Jasno je da je zajednica kriptovaluta s užitkom prihvatila Telegram. Iz tog će razloga tvrtka koja stoji iza Telegrama ponuditi vlastiti blockchain i token pod nazivom TON. ICO i pretprodaja investitorima mogli bi donijeti čak milijardu dolara.

Što je Telegram?

Telegram procurio u bijelu knjigu ICO

Slika Izvor

Da se ne miješa s telekomunikacijskom metodom iz 19. stoljeća koja je promijenila svijet, Telegram je šifrirana komunikacijska platforma. Aplikacija Telegram može se pokretati na sustavima Windows, Mac, iOS i Android.

Vrlo je jednostavno postaviti i koristiti. Također je vrlo siguran i sve što se na njemu pošalje automatski se šifrira. Program također podržava prijenos datoteka, glasovne pozive i video chat.

Počevši uglavnom od posljednje dvije godine, velik broj projekata kriptovaluta usvojio je Telegram kao svoj odabrani način komunikacije. Prije toga, Slack je bio odabrana platforma.

Međutim, veliki rojevi zlonamjernih botova napali su skupine Slack i širili lažne informacije na način da se čini da potječu iz legitimnog izvora. Učinili su to tako što su pokrenuli “Slackbot” da pošalje službenu podsjetničku poruku koja kao da je došla od administratora.

Ti su napadi obično bili usmjereni na nesumnjive korisnike da se prijave ili daju svoje privatne ključeve na phishing web mjestu. Na primjer, nakon vijesti o široko rasprostranjenim zračnim kapima Ethereum tokena, ti bi botovi tvrdili da biste, kako biste dobili airdrop, trebali dati svoj privatni ključ dobro napravljenoj phishing stranici.

Ti su napadi potaknuli brojne skupine da Odmakni se iz Slacka, a umjesto toga u Telegram ili druge konkurente poput Rocket Chata ili Discorda.

Telegram najavljuje novu kriptovalutu u procuri dokumentu

Prema bijelom listu koji je objavio thenextweb.com, cilj Telegram ICO-a bit će nevjerojatno ambiciozan i širok.

Plan daje detalje za mrežu plaćanja koja može podržati milijune transakcija u sekundi, paradigmu “beskonačnog oštrina”, glavni lanac i do 2 ^ 92 podsklopa.

Nadalje, mreža će raditi na hibridizirani centralizirani i decentralizirani pristup. Decentralizirani sudionici mogu biti nagrađeni ekonomskim modelom s dokazima o udjelu.


TON platforma, na kojoj bi Telegram kriptovaluta radila, navodi nekoliko slučajeva upotrebe mreže. To uključuje decentralizirani program za pohranu datoteka (slično poput Siacoina), VPN / proxy uslugu koja bi omogućila anonimnost i zaobilazeći cenzuru, DNS uslugu i platformu za „usluge bilo koje treće strane koje omogućuju sučelja nalik pametnim telefonima. za decentralizirane aplikacije i pametne ugovore ”.

Posljednje, ali ne najmanje važno, je aplikacija za plaćanja TON koja će omogućiti mrežu kanala mikro plaćanja koji može omogućiti „trenutni prijenos vrijednosti izvan lanca između korisnika, botova i drugih usluga“. Bijela knjiga posebno kaže da se radi o izvanlančanim transakcijama u stilu Lightning Network-a.

Sve će te značajke na kraju biti povezane izravno (ili neizravno) u aplikaciju Telegram. Krajnji rezultat bio bi da bi svatko tko vodi Telegram također mogao obavljati transakcije u Telegramovoj kriptovaluti. Slično kao i Kin token, ovo bi moglo rezultirati milijunima korisnika koji imaju novčanik za kriptovalute koji ga inače možda nisu imali. Vjerojatno bi to također omogućilo da se dogodi najave u chatu.

Budućnost kriptovaluta Telegrama?

Budući da su opseg i ciljevi ovog projekta tako veliki, teško je točno reći kako će zajednica reagirati i / ili iskoristiti ovu blockchain tehnologiju. Uz to, velik broj značajki detaljno opisanih u bijeli papir sugeriraju da bi TON mogao učinkovito zamijeniti niz drugih konkurentskih blockchain projekata.

To bi moglo uključivati ​​druge tokene vrste plaćanja, tiken tokene, VPN davatelje, dokaze o ulozima i bilo koji blockchain koji obrađuje pametne ugovore kao što su Ethereum ili Lisk.

Iako je malo vjerojatno da bi bilo koji pojedinačni blockchain projekt apsolutno dominirao cjelokupnom blockchain ekonomijom, moguće je da bi na kraju mogao postojati jedan glavni pobjednik. Takav pobjednik u određenom bi smislu postao Google blockchain. Ako Telegram kriptovalutom doista želi pokriti toliko stvari, možda gledamo projekt koji želi biti Google kriptovalute.

Prema bijeloj knjizi, prvo stabilno postavljanje TON-a i novčanika u Telegramu bit će negdje krajem ove godine. Procjenjuje se da će TON usluge, poput pohrane datoteka i proxyja, izaći u drugoj polovici 2019. godine.

Iako još nemamo nikakve informacije o javnom ICO-u, procurila bijela knjiga navodi da bi se mogao dogoditi veliki fiat za prodaju tokena. Budući da ovaj projekt slijedi libertarijansku filozofiju, čini se vjerojatnim da će se u određenom trenutku dogoditi velika prodaja tokena vođena tržištem.

Cijene tokena još nisu posve jasne, ali bijeli papir sugerira oko 0,10 do 2,00 dolara po komadu.

Istaknuta slika putem Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me