Strojno učenje za studij slučaja upravljanja kripto portfeljem: 14. tjedan

>

Tijekom posljednja tri mjeseca naš je tim pratio izvedbu 4 različite portfeljne strategije. To uključuje portfelje odabrane pomoću Nomics Machine Learninga, CoinGecko, indeksiranja tržišne kapitalizacije i jednostavnog Bitcoin HODL-a.

Iako je Bitcoin zastao ovaj tjedan, Nomics je nastavio svoj oporavak osvetu jer je tijekom cijelog tjedna vidio impresivan skup.

Bitcoin je portfelj s najslabijim rezultatima, dok Nomics ostaje na vrhu. Nastavite čitati do kraja rasprave!

Podsjetnik: Metodologija ove studije prvi je put predstavljena u našem prethodnom članku.

Pratite napredak ove studije o škampima.

Rezultati 13. tjedna

Dosadašnja studija bila je stalna mješavina šoka i strahopoštovanja. Ovaj se prošli tjedan pokazao kao još jedan krunski primjer zapovijedanja Nomics-a do danas. I dalje vidimo iznimne rezultate strategije strojnog učenja, ali nemojmo ići ispred sebe.

Pitanje ostaje: hoće li performanse Bitcoina ikad moći sustići studiju Nomics ML?

# 1 Bitcoin

Bitcoin je ovaj prošli tjedan zabilježio osrednju izvedbu jer je izbio početkom tjedna, ali je potom zastao tijekom ostatka tjedna. Volatilnost u posljednjih nekoliko tjedana uzbudljiva je budući da smo proteklih mjeseci imali prilično dugo razdoblje neravnomjernih kretanja cijena za Bitcoin.

Bitcoin ostaje portfelj s najslabijim rezultatima u ovoj studiji.

Konačna vrijednost portfelja bitcoina: 1.383,88 dolara.


# 2 top 10 indeksa

Zbog osrednjih performansi Bitcoina, očekivalo se da će portfelj temeljen na tržišno ponderiranom indeksu također doživjeti slične performanse tijekom posljednjeg tjedna budući da je Bitcoin držao približno 72% vrijednosti u portfelju.

Kako se portfelj nastavlja rebalansirati, moći ćemo bolje razumjeti kako će portfelj odstupati od jednostavnog Bitcoin HODL portfelja.

Konačna vrijednost portfelja top 10 indeksa: 1.485,75 USD.

# 3 Novčić Gecko

Portfelj Coin Gecko imao je relativno dobre rezultate u radu tijekom posljednjeg tjedna. To bi se moglo pripisati dvjema zvijezdama showa – Chainlinku i NEO-u.

Najveći dobitnici odabrani strategijom Coin Gecko:

 • Chainlink (LINK): +39,50% Zadnjih 7 dana

 • NEO (NEO): +14,42% Zadnjih 7 dana

Ovaj tjedan nije bilo većih gubitnika za strategiju Coin Gecko:

Ovaj tjedan nije bilo gubitnika za strategiju Coin Gecko. Sva je imovina prošli tjedan bila pozitivna ili gotovo pozitivna (XRP i XLM bili su blizu 0% rezultata u tjednu). Coin Gecko sada je drugi portfolio s najboljim učinkom od početka ove studije.

Konačna vrijednost portfelja Coin Gecko: 1.589,83 dolara.

# 4 Nomics ML

Strategija Nomics Machine Learning održala je moćan niz. Uz predviđenu dobit od 32,46% za prošli tjedan i stvarnu dobit od 34,38%, možemo samo reći da ga je Nomics ponovno zakucao ovaj tjedan.

Najveći pobjednici odabrani strategijom Nomics ML uključuju:

 • Opsežni protokol (BAND): +243,34% Zadnjih 7 dana

 • Chainlink (LINK): +46,09% Zadnjih 7 dana

 • Prijeđite prstom (SXP): +29,34% Zadnjih 7 dana

Najveći gubitnik odabran strategijom Nomics ML bio je:

 • Arka (ARK): -16,17% Zadnjih 7 dana

 • MCO (MCO): -7,56% Zadnjih 7 dana

 • XRP (XRP): -7,28% Zadnjih 7 dana

Sve u svemu, ovaj je tjedan uglavnom bio izvrstan odabir imovine. Tri sredstva koja su imala negativan učinak su Ark, MCO i XRP.

Vrijednost portfelja Final Nomics ML: 3.019,57 dolara.

Zaključci

Strategija Nomics ML održava stabilnu prednost u odnosu na ostale strategije od drugog tjedna ove studije. Ovaj posljednji tjedan bio je sjajan nastavak oporavka od lošeg učinka koji smo doživjeli prije tri tjedna. Jedva čekamo vidjeti što će donijeti sljedeći tjedni. To ne možemo koristiti za predviđanje budućih performansi, ali rezultati su uzbudljivi.

Napomena: Svrha ove studije je dugoročno procijeniti svaku od ovih strategija. Još ne možemo donijeti zaključke o dugoročnom potencijalu ovih strategija nakon samo nekoliko mjeseci. Kao rezultat, ove bismo rezultate trebali uzeti s rezervom.

14. tjedan Promjene strategije

Sad kad smo pokrili rezultate iz prošlog tjedna, vrijeme je da razbijemo kako ćemo promijeniti svaki od ovih portfelja za sljedeći tjedan.

Nomics ML strategija

Strategija Nomics ML koristi 7-dnevna predviđanja cijena generirana Nomics ML motorom. Ta se predviđanja cijena zatim koriste za određivanje imovine koja bi se trebala staviti u naš portfelj za ovaj tjedan. Dodatne informacije o metodologiji možete pronaći u našem prethodnom članku.

Dodjela portfelja

Sljedećoj imovini dodijeljeno je točno 10% vrijednosti portfelja za drugi tjedan ove studije.

1. Opsežni protokol (BAND)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +232,14%

2. Decentraland (MANA)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +120,22%

3. Kava (KAVA)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +74,66%

4. Algorand (ALGO)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +54,45%

5. iExec RLC (RLC)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +40,49%

6. Blockstack (STX)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +39,78%

7. Tezos (XTZ)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +37,78%

8. Chainlink (LINK)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +37,35%

9. Kozmos (ATOM)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +36,87%

10. Zilliqa (ZIL)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +34,97%

Podsjetnik: U ovaj portfelj uključujemo samo imovinu koja je dostupna na Binanceu.

Prosječna procjena izvedbe je 70,871% sljedećih 7 dana za ovaj portfelj. Ovo je jedna od najagresivnijih procjena koje smo dosad imali.

Strategija rezultata kovanica Gecko

Strategija rezultata kovanica Gecko koristi ocjenu “Gecko” koju izračunava popularno web mjesto s podacima “CoinGecko”. Te se ocjene imovine koriste za određivanje najperspektivnije dugoročne imovine koja bi trebala biti uključena u portfelj. Dodatne informacije o metodologiji možete pronaći u našem prethodnom članku.

Ažuriranje: Nažalost, negdje tijekom posljednjih nekoliko tjedana, Coin Gecko odlučio je prestati objavljivati ​​rezultat “Gecko”. Nismo sigurni zašto je to slučaj, ali ovo će nas prisiliti da koristimo zadnji rezultat “Gecko” koji smo uspjeli prikupiti s njihove web stranice.

Dodjela portfelja

Sljedećoj imovini dodijeljeno je točno 10% vrijednosti portfelja za prvi tjedan ove studije.

1. Bitcoin (BTC) – posljednja dostupna ocjena: 82%

2. Ethereum (ETH) – Posljednja dostupna ocjena: 74%

3. EOS (EOS) – zadnja dostupna ocjena: 68%

4. XRP (XRP) – Posljednja dostupna ocjena: 67%

5. Stellar (XLM) – Posljednja dostupna ocjena: 65%

6. Bitcoin Cash (BCH) – Posljednja dostupna ocjena: 65%

7. TRON (TRX) – Posljednja dostupna ocjena: 64%

8. Chainlink (LINK) – Posljednja dostupna ocjena: 64%

9. NEO (NEO) – Posljednja dostupna ocjena: 63%

10. Monero (XMR) – Posljednja dostupna ocjena: 63%

Napomena: Od sada do kraja studije imovina Coin Gecko ostat će ista. Sva imovina zadržat će raspodjelu od 10% i rebalans kako bi se uskladila trenutna raspodjela s ciljnim raspodjelama.

Strategija indeksa tržišne kapitalizacije kovanica

Strategija indeksa tržišne kapitalizacije kovanica koristi tržišne limite kapitala koje izračunava “CoinMarketCap” da bi odredila koja bi imovina trebala biti uključena u portfelj. Dodatne informacije o metodologiji možete pronaći u našem prethodnom članku.

Dodjela portfelja

Izdvajanja za strategiju portfelja Top 10 indeksa bit će sljedeći ovaj tjedan.

1. Bitcoin (BTC): alokacija 72,96%

2. Ethereum (ETH): 14,74% raspodjele

3. XRP (XRP): 3,24% raspodjele

4. Bitcoin Cash (BCH): 1,86% izdvajanja

5. Chainlink (LINK): 1,55% alokacije

6. Litecoin (LTC): alokacija 1,27%

7. Cardano (ADA): 1,24% izdvajanja

8. Binance Coin (BNB): 1,08% izdvajanja

9. Tezos (XTZ): 1,06% izdvajanja

10. EOS (EOS): 1,00% alokacija

Napomena: Nije dodana niti uklonjena nova stavka iz prošlotjednog indeksa. Samo ćemo prilagoditi raspodjelu tako da odgovara novim postocima i izvršiti jednu operaciju rebalansa.

Strategija zadržavanja bitcoina

Najjednostavnija od strategija koju ćemo istraživati ​​je jednostavni Bitcoin HODL. Bitcoin HODL strategija omogućit će nam da ove ostale strategije usporedimo s cjenovnim učinkom Bitcoina. Dodatne informacije o metodologiji možete pronaći u našem prethodnom članku.

Dodjela portfelja

100% Bitcoin

Napomena: Za portfelj Bitcoin HODL neće biti promjena ili rebalansa.

Slijedite zajedno sa škampima

Svatko može pratiti ovu studiju prateći promjene portfelja i performanse unutar aplikacije Shrimpy. Stvorili smo lidera na razmjeni Binance pod nazivom MLCaseStudy. Ovaj čelnik bit će ažuriran tjedno, uključujući i najnovija izdvajanja iz portfelja.

Slijedite MLCaseStudy na Shrimpy.

Odricanje

Sadržaj je samo u informativne svrhe, ne biste trebali takve informacije ili drugi materijal tumačiti kao pravni, porezni, investicijski, financijski ili drugi savjet. Ništa sadržano na našoj web stranici ne predstavlja traženje, preporuku, odobrenje ili ponudu tvrtke Shrimpy ili bilo kojeg trećeg pružatelja usluga za kupnju ili prodaju bilo kakvih vrijednosnih papira ili drugih financijskih instrumenata u ovoj ili u bilo kojoj drugoj jurisdikciji u kojoj bi takvo traženje ili ponuda bilo nezakonito prema zakoni o vrijednosnim papirima takve nadležnosti.

Sav Sadržaj na ovom web mjestu je informacija opće prirode i ne odnosi se na okolnosti bilo kojeg pojedinca ili entiteta. Ništa na web mjestu ne predstavlja profesionalni i / ili financijski savjet, niti bilo koji podatak na web mjestu predstavlja sveobuhvatnu ili cjelovitu izjavu o predmetima o kojima se raspravlja ili zakonu koji se s tim odnosi. Vi sami preuzimate isključivu odgovornost za procjenu osnovanosti i rizika povezanih s korištenjem bilo kojih informacija ili drugog Sadržaja na web mjestu prije donošenja odluka na temelju takvih podataka ili drugog sadržaja. U zamjenu za korištenje Web mjesta, slažete se da neće smatrati Shrimpyja, njegove podružnice ili bilo kojeg trećeg pružatelja usluga odgovornim za bilo koji mogući zahtjev za naknadu štete koji proizlazi iz bilo koje odluke koju donesete na temelju informacija ili drugog Sadržaja koji su vam dostupni putem web mjesta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me