Strojno učenje za studij slučaja upravljanja kripto portfeljem: 10. tjedan

>

Tijekom posljednja dva mjeseca naš je tim pratio izvedbu 4 različite portfeljne strategije. To uključuje portfelje odabrane pomoću Nomics Machine Learninga, CoinGecko, indeksiranja tržišne kapitalizacije i jednostavnog Bitcoin HODL-a.

Do ovog trenutka bili smo temeljito impresionirani rezultatima strategije Nomics Machine Learning. Odvojio se od pakiranja stalnim rezultatima u posljednjih 9 tjedana.

To je za sada dovoljno o Nomicsu, počnimo kopati po rezultatima od prošlog tjedna i vidjeti što smo zaokružili za naš 10. tjedan studije!

Podsjetnik: Metodologija ove studije prvi je put predstavljena u našem prethodnom članku.

Pratite napredak ove studije o škampima.

Rezultati 9. tjedna

Studija do sada traje samo 9 tjedana, ali svaki je tjedan do sada bio šokantan! Iako je prvi tjedan pokazao snažnu sklonost Bitcoinima, strategija Nomics ML zavladala je i okrunila se kraljem. Ostaje pitanje: hoće li potrajati?

# 1 Bitcoin

Bitcoin je u posljednjih tjedan dana vidio lošu izvedbu u usporedbi s ostalim strategijama portfelja. Posljednjih nekoliko tjedana nismo zabilježili značajnije kretanje ni u jednom smjeru, tako da Bitcoin u posljednje vrijeme nije najuzbudljiviji portfelj koji se može održati.

Bitcoin je sada portfelj s najlošijim učinkom od svih koje testiramo.

Konačna vrijednost portfelja bitcoina: 1.076,47 USD.

# 2 top 10 indeksa


Zbog osrednjih performansi Bitcoina, očekivalo se da će portfelj temeljen na tržišno ponderiranom indeksu također doživjeti slične performanse tijekom posljednjeg tjedna budući da je Bitcoin držao otprilike 75% vrijednosti u portfelju.

Kako se portfelj nastavlja rebalansirati, moći ćemo bolje razumjeti kako će portfelj odstupati od jednostavnog Bitcoin HODL portfelja.

Konačna vrijednost portfelja top 10 indeksa: 1.105,26 USD.

# 3 Novčić Gecko

Portfelj Coin Gecko tijekom tjedna imao je umjerene rezultate.

Najveći pobjednici odabrani strategijom Coin Gecko uključuju:

 • Zvjezdani (XLM): +26,51% Zadnjih 7 dana

 • XRP (XRP): +6,02% Zadnjih 7 dana

 • Cardano (ADA): +20,02% Zadnjih 7 dana

Bilo ih je nijedan glavni gubitnici odabrani strategijom Coin Gecko. Imovina s najslabijim učinkom u ovom portfelju bila je Bitcoin Cash s izvedbom od -3,61% tijekom tjedna. Coin Gecko sada je drugi portfelj s najboljom izvedbom, što je pozitivan znak za ovu opciju portfelja.

Konačna vrijednost portfelja Coin Gecko: 1.114,10,10 USD.

# 4 Nomics ML

Strategija Nomics Machine Learning održala je zdravu prednost u odnosu na konkurenciju. Predviđena dobit od prošlog tjedna bila je +34,48% u svim odabranim sredstvima. S konačnom izvedbom portfelja od +14,08%, portfelj je mogao relativno dobro pratiti projekcije (iako je premalo provodio predviđanja), a ujedno je bio i portfelj s najboljim učinkom prošlog tjedna.

Najveći pobjednici odabrani strategijom Nomics ML uključuju:

 • Elrond (ERD): +109,23% Zadnjih 7 dana

 • Loopring (LRC): +28,04% Zadnjih 7 dana

 • VeChain (VET): +28,51% Zadnjih 7 dana

Najveći gubitnici odabrani strategijom Nomics ML bili su:

 • IOST (IOST): -4,70% Zadnjih 7 dana

 • Kyber mreža (KNC): -8,60% Zadnjih 7 dana

Sve u svemu, ovaj je tjedan uglavnom bio izvrstan odabir imovine. Jedine dvije imovine koje su imale negativnu izvedbu od odabrane imovine bile su IOST i Kyber Network.

Vrijednost portfelja Final Nomics ML: 1.899,48 USD.

Zaključci

Strategija Nomics ML održava stabilnu prednost u odnosu na ostale strategije od drugog tjedna ove studije. To ne možemo koristiti za predviđanje budućih performansi, ali rezultati su obećavajući.

Napomena: Svrha ove studije je dugoročno procijeniti svaku od ovih strategija. Još ne možemo donijeti zaključke o dugoročnom potencijalu ovih strategija nakon samo nekoliko tjedana. Kao rezultat, ove bismo rezultate trebali uzeti s rezervom.

Tjedan 10 Promjene strategije

Sad kad smo pokrili rezultate iz prošlog tjedna, vrijeme je da razbijemo kako ćemo promijeniti svaki od ovih portfelja za sljedeći tjedan.

Nomics ML strategija

Strategija Nomics ML koristi 7-dnevna predviđanja cijena generirana Nomics ML motorom. Ta se predviđanja cijena zatim koriste za određivanje imovine koja bi se trebala staviti u naš portfelj za ovaj tjedan. Dodatne informacije u vezi s metodologijom možete pronaći u našem prethodnom članku.

Dodjela portfelja

Sljedećoj imovini dodijeljeno je točno 10% vrijednosti portfelja za drugi tjedan ove studije.

1. Elrond (ERD)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +120,4%

2. Dogecoin (DOGE)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +70,54%

3. Aave (LEND)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +50,1%

4. Chainlink (LINK)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +48,76%

5. iExec RLC (RLC)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +41,05%

6. Zvjezdani (XLM)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +34,56%

7. Kozmos (ATOM)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +34,79%

8. Bitcoin dijamant (BCD)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +32,6%

9. BitTorent žeton (BTT)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +29,62%

10. Algorand (ALGO)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +26,95%

Podsjetnik: U ovaj portfelj uključujemo samo imovinu koja je dostupna na Binanceu. Primijetite da iako je Holo (HOT) bio u top 10 predviđanja ovog tjedna, uklonjen je zbog velikog širenja.

Prosječna procjena izvedbe je 48,74% sljedećih 7 dana za ovaj portfelj.

Strategija rezultata kovanica Gecko

Strategija rezultata kovanica Gecko koristi ocjenu “Gecko” koju izračunava popularno web mjesto s podacima “CoinGecko”. Te se ocjene imovine koriste za određivanje najperspektivnije dugoročne imovine koja bi trebala biti uključena u portfelj. Dodatne informacije u vezi s metodologijom možete pronaći u našem prethodnom članku.

Dodjela portfelja

Sljedećoj imovini dodijeljeno je točno 10% vrijednosti portfelja za prvi tjedan ove studije.

1. Bitcoin (BTC) – Ocjena: 85%

2. Ethereum (ETH) – Ocjena: 78%

3. XRP (XRP) – Ocjena: 70%

4. Bitcoin Cash (BCH) – Ocjena: 69%

5. TRON (TRX) – Ocjena: 68%

6. EOS (EOS) – Ocjena: 68%

7. Stellar (XLM) – Ocjena: 67%

8. NEO (NEO) – Ocjena: 66%

9. Litecoin (LTC) – Ocjena: 66%

10. Cardano (ADA) – Ocjena: 66%

Napomena: Ovaj tjedan nije bilo ažuriranja indeksa CoinGecko. Sva imovina zadržat će raspodjelu od 10% i rebalans kako bi se uskladila trenutna raspodjela s ciljnim raspodjelama.

Strategija indeksa tržišne kapitalizacije kovanica

Strategija indeksa tržišne kapitalizacije kovanica koristi tržišne limite kapitala koje izračunava “CoinMarketCap” da bi odredila koja bi imovina trebala biti uključena u portfelj. Dodatne informacije u vezi s metodologijom možete pronaći u našem prethodnom članku.

Dodjela portfelja

Izdvajanja za strategiju portfelja Top 10 indeksa bit će sljedeći ovaj tjedan.

1. Bitcoin (BTC): alokacija 75,01%

2. Ethereum (ETH): alokacija 11,8%

3. XRP (XRP): Dodjela 4,29%

4. Bitcoin Cash (BCH): 1,89% izdvajanja

5. Cardano (ADA): 1,42% izdvajanja

6. Litecoin (LTC): 1,26% izdvajanja

7. Binance Coin (BNB): 1,25% izdvajanja

8. Lančana veza (POVEZNICA): Dodjela 1,1%

9. EOS (EOS): 1,05% raspodjele

10. Tezos (XTZ): alokacija 0,93%

Napomena: Nije dodana niti uklonjena nova stavka iz prošlotjednog indeksa. Samo ćemo prilagoditi raspodjelu tako da odgovara novim postocima i izvršiti jednu operaciju rebalansa.

Strategija zadržavanja bitcoina

Najjednostavnija od strategija koju ćemo istraživati ​​je jednostavni Bitcoin HODL. Bitcoin HODL strategija omogućit će nam da ove ostale strategije usporedimo s cjenovnim učinkom Bitcoina. Dodatne informacije u vezi s metodologijom možete pronaći u našem prethodnom članku.

Dodjela portfelja

100% Bitcoin

Napomena: Za portfelj Bitcoin HODL neće biti promjena ili rebalansa.

Slijedite zajedno sa škampima

Svatko može pratiti ovu studiju prateći promjene portfelja i performanse unutar aplikacije Shrimpy. Stvorili smo lidera na razmjeni Binance pod nazivom MLCaseStudy. Ovaj čelnik bit će ažuriran tjedno, uključujući i najnovija izdvajanja iz portfelja.

Slijedite MLCaseStudy na Shrimpy.

Odricanje

Sadržaj je samo u informativne svrhe, ne biste trebali takve informacije ili drugi materijal tumačiti kao pravni, porezni, investicijski, financijski ili drugi savjet. Ništa sadržano na našoj web stranici ne predstavlja traženje, preporuku, odobrenje ili ponudu tvrtke Shrimpy ili bilo kojeg trećeg pružatelja usluga za kupnju ili prodaju bilo kakvih vrijednosnih papira ili drugih financijskih instrumenata u ovoj ili u bilo kojoj drugoj jurisdikciji u kojoj bi takvo traženje ili ponuda bilo nezakonito prema zakoni o vrijednosnim papirima takve nadležnosti.

Sav Sadržaj na ovom web mjestu je informacija opće prirode i ne odnosi se na okolnosti bilo kojeg pojedinca ili entiteta. Ništa na web mjestu ne predstavlja profesionalni i / ili financijski savjet, niti bilo koji podatak na web mjestu predstavlja sveobuhvatnu ili cjelovitu izjavu o predmetima o kojima se raspravlja ili zakonu koji se s tim odnosi. Vi sami preuzimate isključivu odgovornost za procjenu osnovanosti i rizika povezanih s upotrebom bilo kojih informacija ili drugog Sadržaja na web mjestu prije donošenja odluka na temelju takvih podataka ili drugog sadržaja. U zamjenu za korištenje Web mjesta, slažete se da neće smatrati Shrimpyja, njegove podružnice ili bilo kojeg trećeg pružatelja usluga odgovornim za bilo koji mogući zahtjev za naknadu štete koji proizlazi iz bilo koje odluke koju donesete na temelju informacija ili drugog Sadržaja koji su vam dostupni putem Web mjesta..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me