Strojno učenje za studij slučaja upravljanja kripto portfeljem: 7. tjedan

>

To je déjà vu.

Strategija portfelja Nomics ML nastavlja razdvajati konkurenciju još jednim zvjezdanim tjednom. Gotovo se čini da trebamo dodati više strategija kako bismo postigli neko bolje natjecanje.

Tijekom posljednjih mjesec dana naš je tim pratio izvedbu 4 različite strategije portfelja. To uključuje portfelje odabrane pomoću Nomics Machine Learninga, CoinGecko, indeksiranja tržišne kapitalizacije i jednostavnog Bitcoin HODL-a.

Do ovog trenutka bili smo temeljito impresionirani rezultatima strategije Nomics Machine Learning. Odvojio se od pakiranja stabilnim rezultatima u posljednjih 6 tjedana.

To je za sada dovoljno o Nomicsu, počnimo kopati po rezultatima od prošlog tjedna i vidjeti što smo zaredali za naš sedmi tjedan studije!

Podsjetnik: Metodologija ove studije prvi je put predstavljena u našem prethodnom članku.

Pratite napredak ove studije o škampima.

Rezultati 6. tjedna

Studija do sada traje samo šest tjedana, ali svaki je tjedan do sada bio šokantan! Iako je prvi tjedan pokazao snažnu sklonost Bitcoinima, strategija Nomics ML zavladala je i okrunila se kraljem. Ostaje pitanje: hoće li potrajati?

# 1 Bitcoin

Bitcoin se mučio s nastupima tijekom posljednjeg tjedna. Počela su se primjećivati ​​neka kretanja cijena tek krajem tjedna, pa bismo sljedeći tjedan mogli vidjeti neke zabavne akcije cijena.

Nakon šestog tjedna našeg istraživanja, Bitcoin ima drugu najnižu izvedbu od bilo koje strategije koju testiramo.


Konačna vrijednost portfelja bitcoina: 1.126,87 dolara.

# 2 top 10 indeksa

Zbog osrednjih performansi Bitcoina, očekivalo se da će portfelj temeljen na tržišno ponderiranom indeksu također doživjeti slične performanse tijekom posljednjeg tjedna budući da je Bitcoin držao otprilike 77% vrijednosti u portfelju.

Kako se portfelj nastavlja rebalansirati, moći ćemo bolje razumjeti kako će portfelj odstupati od jednostavnog Bitcoin HODL portfelja.

Konačna vrijednost portfelja top 10 indeksa: 1.135,34 dolara.

# 3 Novčić Gecko

Portfelj Coin Gecko tijekom tjedna imao je blage rezultate.

Najveći pobjednici odabrani strategijom Coin Gecko uključuju:

 • Ethereum (ETH): +6,11% Zadnjih 7 dana

 • NEO (NEO): +4,02% Zadnjih 7 dana

 • Bitcoin (BTC): +3,14% Zadnjih 7 dana

Bilo ih je nijedan glavni gubitnici odabrani strategijom Coin Gecko. Međutim, od 4 portfelja koja proučavamo, Coin Gecko ima najgore rezultate.

Konačna vrijednost portfelja Coin Gecko: 1.112,29 USD.

# 4 Nomics ML

Strategija Nomics Machine Learning održala je zdravu prednost u odnosu na konkurenciju. Predviđena dobit od prošlog tjedna bila je +27,69% u svim odabranim sredstvima. S konačnom izvedbom portfelja od +13,91%, portfelj je bio lošiji od projekcija, ali je i dalje bio bolji od svakog drugog portfelja.

Najveći pobjednici odabrani strategijom Nomics ML uključuju:

 • Aave (LEND): +77,68% Zadnjih 7 dana

 • IOST (IOST): +27,82% Zadnjih 7 dana

 • Ren (REN): +28,12% Zadnjih 7 dana

 • Augur (REP): +18,92% Zadnjih 7 dana

Najveći gubitnici odabrani strategijom Nomics ML uključuju:

 • Rub (XVG): -17,61% Zadnjih 7 dana

 • Horizen (ZEN): -7,76% Zadnjih 7 dana

 • Siacoin (SC): -5,12% Zadnjih 7 dana

Sve u svemu, ovaj je tjedan zabilježen zdrav odabir imovine koja je sve poslovala relativno dobro.

Vrijednost portfelja Final Nomics ML: 1.673,02 USD.

Zaključci

Strategija Nomics ML održava stabilnu prednost u odnosu na ostale strategije od drugog tjedna ove studije. To ne možemo koristiti za predviđanje budućih performansi, ali rezultati su obećavajući.

Napomena: Svrha ove studije je dugoročno procijeniti svaku od ovih strategija. Još ne možemo donijeti zaključke o dugoročnom potencijalu ovih strategija nakon samo nekoliko tjedana. Kao rezultat, ove bismo rezultate trebali uzeti s rezervom. Bez obzira na to, bilo je zanimljivih nekoliko tjedana!

7. tjedan Promjene strategije

Sad kad smo pokrili rezultate iz prošlog tjedna, vrijeme je da razbijemo kako ćemo promijeniti svaki od ovih portfelja za sljedeći tjedan.

Nomics ML strategija

Strategija Nomics ML koristi 7-dnevna predviđanja cijena generirana Nomics ML motorom. Ta se predviđanja cijena zatim koriste za određivanje imovine koja bi se trebala staviti u naš portfelj za ovaj tjedan. Dodatne informacije u vezi s metodologijom možete pronaći u našem prethodnom članku.

Dodjela portfelja

Sljedećoj imovini dodijeljeno je točno 10% vrijednosti portfelja za drugi tjedan ove studije.

1. Aave (LEND)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +91,4%

2. Chiliz (CHZ)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +44,91%

3. kolovoza (REP)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +17,6%

4. Siacoin (SC)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +16,77%

5. Ren (REN)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +14,14%

6. Kyber mreža (KNC)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +13,27%

7. Golem (GNT)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +12,41%

8. Osnovni žeton pažnje (BAT)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +9,37%

9. BitShares (BTS)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +8,45%

10. Ontologija (ONT)

 • Predviđena sedmodnevna dobit: +7,25%

Podsjetnik: U ovaj portfelj uključujemo samo imovinu koja je dostupna na Binanceu.

Prosječna procjena izvedbe je 23,56% sljedećih 7 dana za ovaj portfelj.

Strategija rezultata kovanica Gecko

Strategija rezultata kovanica Gecko koristi ocjenu “Gecko” koju izračunava popularno web mjesto s podacima “CoinGecko”. Te se ocjene imovine koriste za određivanje najperspektivnije dugoročne imovine koja bi trebala biti uključena u portfelj. Dodatne informacije u vezi s metodologijom možete pronaći u našem prethodnom članku.

Dodjela portfelja

Sljedećoj imovini dodijeljeno je točno 10% vrijednosti portfelja za prvi tjedan ove studije.

1. Bitcoin (BTC) – Ocjena: 87%

2. Ethereum (ETH) – Ocjena: 79%

3. EOS (EOS) – Ocjena: 72%

4. XRP (XRP) – Ocjena: 71%

5. TRON (TRX) – Ocjena: 70%

6. Bitcoin Cash (BCH) – Ocjena: 70%

7. Stellar (XLM) – Ocjena: 69%

8. NEO (NEO) – Ocjena: 68%

9. Litecoin (LTC) – Ocjena: 68%

10. Monero (XMR) – Ocjena: 68%

Napomena: Nije bilo promjena u portfelju od prošlog tjedna. To znači da ćemo izdvojiti 10% za svaku od gore navedenih sredstava i jednostavno rebalansirati portfelj jednom.

Strategija indeksa tržišne kapitalizacije kovanica

Strategija indeksa tržišne kapitalizacije kovanica koristi tržišne limite kapitala koje izračunava “CoinMarketCap” da bi odredila koja bi imovina trebala biti uključena u portfelj. Dodatne informacije u vezi s metodologijom možete pronaći u našem prethodnom članku.

Dodjela portfelja

Izdvajanja za strategiju portfelja Top 10 indeksa bit će sljedeći ovaj tjedan.

1. Bitcoin (BTC): 76,43% izdvajanja

2. Ethereum (ETH): alokacija 11,66%

3. XRP (XRP): Dodjela 4,2%

4. Bitcoin Cash (BCH): 1,91% izdvajanja

5. Litecoin (LTC): alokacija 1,24%

6. Binance Coin (BNB): alokacija od 1,1%

7. EOS (EOS): 1,03% raspodjele

8. Cardano (ADA): alokacija 0,92%

9. Tezos (XTZ): 0,85% izdvajanja

10. Chainlink (LINK): 0,66% raspodjele (NOVA SREDSTVA)

Napomena: Jedino novo sredstvo na popisu je “Chainlink”, koje zamjenjuje “Stellar” iz prošlotjednog indeksa. Također ćemo prilagoditi raspodjelu tako da odgovara novim postocima i izvršiti jednu operaciju rebalansa.

Strategija zadržavanja bitcoina

Najjednostavnija od strategija koju ćemo istraživati ​​je jednostavni Bitcoin HODL. Bitcoin HODL strategija omogućit će nam da ove ostale strategije usporedimo s cjenovnim učinkom Bitcoina. Dodatne informacije u vezi s metodologijom možete pronaći u našem prethodnom članku.

Dodjela portfelja

100% Bitcoin

Napomena: Za portfelj Bitcoin HODL neće biti promjena ili rebalansa.

Slijedite zajedno sa škampima

Svatko može pratiti ovu studiju prateći promjene portfelja i performanse unutar aplikacije Shrimpy. Stvorili smo lidera na razmjeni Binance pod nazivom MLCaseStudy. Ovaj čelnik bit će ažuriran tjedno, uključujući i najnovija izdvajanja iz portfelja.

Slijedite MLCaseStudy na Shrimpy.

Odricanje

Sadržaj je samo u informativne svrhe, ne biste trebali takve informacije ili drugi materijal tumačiti kao pravni, porezni, investicijski, financijski ili drugi savjet. Ništa sadržano na našoj web stranici ne predstavlja traženje, preporuku, odobrenje ili ponudu tvrtke Shrimpy ili bilo kojeg trećeg pružatelja usluga za kupnju ili prodaju bilo kakvih vrijednosnih papira ili drugih financijskih instrumenata u ovoj ili u bilo kojoj drugoj jurisdikciji u kojoj bi takvo traženje ili ponuda bilo nezakonito prema zakoni o vrijednosnim papirima takve nadležnosti.

Sav Sadržaj na ovom web mjestu je informacija opće prirode i ne odnosi se na okolnosti bilo kojeg pojedinca ili entiteta. Ništa na web mjestu ne predstavlja profesionalni i / ili financijski savjet, niti bilo koji podatak na web mjestu predstavlja sveobuhvatnu ili cjelovitu izjavu o predmetima o kojima se raspravlja ili zakonu koji se s tim odnosi. Vi sami preuzimate isključivu odgovornost za procjenu osnovanosti i rizika povezanih s upotrebom bilo kojih informacija ili drugog Sadržaja na web mjestu prije donošenja odluka na temelju takvih podataka ili drugog sadržaja. U zamjenu za korištenje Web mjesta, slažete se da neće smatrati Shrimpyja, njegove podružnice ili bilo kojeg trećeg pružatelja usluga odgovornim za bilo koji mogući zahtjev za naknadu štete koji proizlazi iz bilo koje odluke koju donesete na temelju informacija ili drugog Sadržaja koji su vam dostupni putem Web mjesta..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me