Rebalansiranje kripto portfelja: analiza naknada za trgovanje

>

Kako Shrimpy nastavlja rasti i širiti svoje značajke proizvoda za kripto svijet, jedno od naših najčešće postavljanih pitanja je – Što je za mene optimalna strategija rebalansa? S obzirom na raznolikost naknada za trgovanje koje nameću razne burze i platforme za trgovanje, izvedba portfelja automatskih strategija rebalansa može se razlikovati pri odlučivanju na kojoj berzi ili platformi za trgovanje prvenstveno trguje.

Ova će studija detaljnije proučiti učinak naknada za trgovanje i njihov učinak na performanse portfelja.

Analiza

Izvor

Podatke za ovu studiju pružio je CoinAPI. Koristeći svoje ostali API-ji, uspjeli smo sastaviti 20 najboljih ponuda i 20 najboljih cijena dostupnih na Bittrexu u svakom vremenskom intervalu rebalansa. Naši podaci počinju 15. ožujka 2017. i nastavljaju se do 20. listopada 2018.

CoinAPI je usluga koja prikuplja podatke s nebrojenih razmjena. Aplikacije poput Shrimpyja tada mogu koristiti te podatke za izradu točnih backtestova, analizu tržišta i cjelovito istraživanje.

TRGOVA

  • Naknada – Svi poslovi uključuju odgovarajuću naknadu (0,0001%, 0,05%, 0,10%, 0,15%, 0,20%, 0,25%)

RAZDOBLJE RAZDOBLJA

  • Razdoblja rebalansa – 1 sat, 1 dan, 1 tjedan i 1 mjesec

Saznajte više o rebalansu za kriptovalute.

VELIČINA PORTFOLIJA

  • Početna vrijednost portfelja – 5000 USD

  • Broj imovine – 10 sredstava po portfelju

Saznajte više o tome kako broj sredstava u portfelju utječe na izvedbu.

ODABIR IMOVINE

  • Izrada portfelja – nasumično odabran od imovine dostupne između 3-15-17 i 10-20-18 na Bittrexu

Saznajte više o tome kako stvoriti jak portfelj.


NAZAD

  • Broj backtestova – 1.000 backtestova po naknadi za trgovanje & par razdoblja rebalansa

Pročitajte više o backtestovima ili pokrenite vlastiti.

Rezultati

Učinak za svaki povratni test određen je uzimajući konačnu vrijednost rebalansa i uspoređujući je s konačnom vrijednošću kupnje i zadržavanja. To je učinjeno pomoću jednadžbe: (Rf – Hf) / Hf, gdje je Rf konačna vrijednost uravnoteženja, a Hf konačna vrijednost kupovine i zadržavanja.

1-mjesečni rebalans

Razdoblje rebalansa od 1 mjeseca doživjelo je najmanji pomak performansi, među svim ispitivanim razdobljima rebalansa, kako se naknada povećavala. Razmišljajući o konceptualnoj usporedbi između različitih razdoblja rebalansa, razumno je postići očekivanje da bi mjesečni rebalansi trebali manje utjecati na naknade, budući da mjesečni rebalansi obavljaju znatno manje poslova nego kraća razdoblja rebalansa. Kako imovina pluta u cijeni, ona često oscilira ili mijenja smjer, pa se cijena imovine rijetko uvijek povećava ili uvijek smanjuje. Sve oscilacije koje se odvijaju tijekom cijelog mjeseca neće biti zabilježene mjesečnim rebalansom. Međutim, ove promjene smjera uočit će se češćim rebalansima, što će rezultirati većim opsegom trgovine i naknadama. Uz to, mjesečni rebalansi imali su najmanju korist od smanjenja naknade za trgovanje u bilo kojem proučenom razdoblju rebalansa.

Ova tablica ilustrira medijan izvedbe 1.000 pozadinskih testova koji su izvedeni sa svakom od gore prikazanih naknada za trgovanje. Medijana konačne vrijednosti je vrijednost medijana portfelja nakon završetka backtest-a. Za svaki backtest na početku je dodijeljeno 5.000 USD, tako da konačna vrijednost od 70.311,19 USD koja je postignuta za kupnju i držanje sugerira prosječno povećanje performansi od 1.306%. Medijan postotka povećanja u odnosu na kupnju i držanje je koliko je bolja medijana konačne vrijednosti od srednje vrijednosti vrijednosti kupnje i zadržavanja.

Rebalans od 1 tjedna

Razdoblje rebalansa od jednog tjedna pokazalo je povećanje performansi od ~ 30% u usporedbi s mjesečnim rebalansom. Slično kao što mjesečno rebalansiranje nije rezultiralo velikim povećanjem performansi prilikom smanjenja naknade, tjedni rebalansi zabilježili su samo ~ 5-6% porasta performansi. Iako je svaki postotak važan, sljedeći backtestovi koji se bave dnevnim i satnim rebalansima pokazat će dublju promjenu u izvedbi.

Ova tablica ilustrira medijan izvedbe 1.000 pozadinskih testova koji su izvedeni sa svakom od gore prikazanih naknada za trgovanje. Medijana konačne vrijednosti je vrijednost medijana portfelja nakon završetka backtest-a. Svakom povratnom testu dodijeljeno je 5000 USD na početku, tako da konačna vrijednost od 75 248,87 USD koja je postignuta za kupnju i držanje sugerira prosječno povećanje izvedbe od 1 405%. Medijan postotka povećanja u odnosu na kupnju i držanje je koliko je bolja medijana konačne vrijednosti od srednje vrijednosti vrijednosti kupnje i zadržavanja.

1 dan rebalansa

Dnevni rebalansi pokazali su se kao razdoblje rebalansa s najboljom izvedbom uzimajući u obzir sve ispitivane naknade za trgovanje. Jedina naknada koja je pokazala jasan napredak u odnosu na dnevne rebalanse bila je naknada za trgovanje od 0,0001%. U usporedbi s mjesečnim rebalansima, dnevni rebalansi imali su razliku od preko 60% za sve proučene naknade za trgovanje. Uz to, možemo primijetiti 20% razlike u izvedbi između 0,25% naknade za trgovanje i 0,0001% naknade. Tako velik raspon rezultata rada ilustrira važnost smanjenja naknada za portfelje koji koriste dnevnu strategiju rebalansa.

Ova tablica ilustrira medijan izvedbe 1.000 pozadinskih testova koji su izvedeni sa svakom od gore prikazanih naknada za trgovanje. Medijana konačne vrijednosti je vrijednost medijana portfelja nakon završetka backtest-a. Svakom povratnom testu dodijeljeno je 5.000 USD na početku, tako da konačna vrijednost od 70.894,79 USD, koja je postignuta za kupnju i držanje, sugerira prosječno povećanje performansi od 1.318%. Medijan postotka povećanja u odnosu na kupnju i držanje je koliko je bolja medijana konačne vrijednosti od srednje vrijednosti vrijednosti kupnje i zadržavanja.

Rebalans od 1 sata

Rebalansi po satu dali su najširi spektar rezultata. Počevši od 94,28% poboljšanja performansi kada se koristi naknada za trgovanje od 0,25%, rebalansiranje po satu postiglo je niže rezultate od dnevnih i tjednih rebalansa. Međutim, kako se smanjivala naknada za trgovanje, rebalansi po satu brzo su se povećavali. Ovaj porast nastavio se sve dok rebalansi po satima nisu nadmašili sva ostala ispitivana razdoblja rebalansa kad se naknada za trgovanje približila 0.

Rezultati ističu pažnju koju bi trebalo posvetiti snižavanju naknada za trgovanje ako se provodi razdoblje rebalansa po satu. S ~ 100% razlike u izvedbi između najviše i najniže testirane naknade, naknada za trgovanje ima presudnu važnost za uspjeh ove strategije portfelja.

Ova tablica ilustrira medijan izvedbe 1.000 pozadinskih testova koji su izvedeni sa svakom od gore prikazanih naknada za trgovanje. Medijana konačne vrijednosti je vrijednost medijana portfelja nakon završetka backtest-a. Svakom povratnom testu dodijeljeno je 5000 USD na početku, tako da konačna vrijednost od 70 506,36 USD koja je postignuta za kupnju i držanje sugerira prosječno povećanje performansi od 1,310%. Medijan postotka povećanja u odnosu na kupnju i držanje je koliko je bolja medijana konačne vrijednosti od srednje vrijednosti vrijednosti kupnje i zadržavanja.

Zaključci

Uspoređujući sve rezultate na jednom grafikonu, možemo dobiti zanimljivu sliku o tome kako naknade za trgovanje utječu na izvedbu svake učestalosti rebalansa. Iz grafikona možemo vidjeti da kada pristupimo scenariju bez naknada za trgovanje, optimalna strategija je rebalansiranje po satu.

Iz ovih rezultata možemo zaključiti da naknade za trgovanje mogu imati velik utjecaj na donji rezultat portfelja. U savršenom svijetu bez naknada za trgovanje, satno rebalansiranje pokazalo se optimalnom strategijom,

Međutim, također primjećujemo da u stvarnom scenariju s naknadama za trgovanje dnevna strategija rebalansa pokazuje najkonzistentnije prinose na portfelj. Čak i za rebalansiranje po satu, naknade za trgovanje morat će biti najmanje 0,05% da bi se podudarale s povratom od dnevne strategije rebalansa.

Iz ove analize možemo zaključiti da naknade za trgovanje mogu imati velik utjecaj na izvedbu različitih strategija rebalansa. Nezrela i nestabilna priroda kripto prostora pruža jedinstvene mogućnosti za upravljanje i izvršavanje strategije uravnoteženja portfelja.

Izjava o odricanju odgovornosti: Backtestovi ispituju prethodne performanse i ne jamče buduće performanse.

REBALANSIRANJE S ŠKRIMACIMA

Shrimpy je aplikacija koja automatizira strategiju rebalansa. Naši namjenski alati za raspodjelu imovine, backtesting i indeksiranje tržišta najsnažniji su u industriji. Bez obzira jeste li institucija ili pojedinac, naša rješenja osmišljena su za rješavanje najnužnijih problema s kojima se suočava upravljanje portfeljem u kripto prostoru.

Prijavite se danas klikom ovdje.

Ako još uvijek niste sigurni, isprobajte demo kako biste vidjeli sve što imamo u ponudi!

Shrimpy Demo

• • •

Ne zaboravite provjeriti web stranicu Shrimpy, pratite nas dalje Cvrkut i Facebook za ažuriranja i postavljajte bilo kakva pitanja našim nevjerojatnim, aktivnim zajednicama na Telegram & Nesloga.

Ostavite komentar da biste nam javili svoja iskustva s rebalansom!

Tim Shrimpy

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me