Pregled Waltonchaina (WTC): Sve što trebate znati

Waltonchain želi donijeti harmoniju i učinkovitost u svijet logistike i upravljanja lancem opskrbe jer su trenutni sustavi složeni i često uključuju brojne fragmentirane strane.

Kao rezultat toga, organizacijama i poduzećima i dalje je teško koordinirati svoje poslovanje u različitim dijelovima opskrbnog lanca i održavati jedinstvenu, sigurnu metodu rada.

Waltonchain obećava da će omogućiti pojedincima da usklade svoje različite procese putem blockchaina i pružiti siguran ekosustav za upravljanje i provjeru koji koristi tehnologiju Interneta stvari (IoT) i radio-frekvencijske identifikacije (RFID).

Što je Waltonchain (WTC)?

Waltonchain zaživio je 2016. godine; kada se grupa programera iz Kine i Južne Koreje okupila kako bi uspostavila projekt. Waltonchain koristi IoT tehnologiju, RFID i blockchain kako bi stvorio sustav upravljanja lancima opskrbe.

Ova jedinstvena mješavina tehnologije omogućava timu koji stoji iza projekta da prati proizvode tijekom svakog koraka procesa proizvodnje i distribucije. To je omogućeno korištenjem RFID tehnologije, dok se podaci povezani sa svakom stavkom pohranjuju na blockchain koji osigurava točnost i omogućuje trenutnu provjeru podataka.

Projekt je dobio ime po Charlieju Waltonu, izumitelju RFID tehnologije, a djeluje i kao kratica za Wisdom Alters Label Trade Organization and Network. RFID tehnologija može se koristiti u širokom spektru aplikacija, a slučajevi upotrebe uključuju identifikaciju, provjeru i provjeru valjanosti, kao i praćenje različitih procesa.

WaltonChain tim

Tim koji stoji iza Waltonchaina akademski je istaknut i stekao je puno iskustva baveći se opskrbnim lancima širom Azije. Suosnivač Do Sanghyuk obnašao je položaje zamjenika predsjedatelja Kinesko-korejskog odbora za razvoj kulturne razmjene, direktora Korejskog udruženja za standardne proizvode i predsjednika Korea NC Technology Co., Ltd.

Suosnivač Xu Fangcheng, bivši je direktor za upravljanje lancem opskrbe tvrtke Septwolves Group Ltd., a trenutno je direktor Shenzhen Silicon-a, Xiamen Silicon-a i predsjednik uprave Quanzhou Silicon-a.

Stručnjak za IoT Mo Bing je doktor tehničkih znanosti i diplomirao je na Harbin Institute of Technology, dok je inženjer blockchaina Wei Songjie također doktor tehničkih znanosti i diplomirao na Sveučilištu Delaware, Wei također ima iskustvo rada u Qualcommu i Googleu.

Kako djeluje Walton Chain?

Waltonchain tim razvio je koncept Value Internet of Things da bi pomogao u opisivanju njihove metode miješanja vlasničkih RFID čipova s ​​blockchain tehnologijom, a spajanje omogućuje blockchainima pohranjivanje podataka o prikazima fizičkih predmeta na lancu putem RFID oznaka.

RFID oznake koriste elektromagnetska polja za prepoznavanje objekata, a skeniranje RFID oznake pruža korisniku sve dostupne informacije. To može uključivati ​​početno mjesto proizvoda, gdje se trenutno nalazi i tko je njime upravljao, uz ostale važne podatke.

RFID oznake mogu se pričvrstiti na bilo koji objekt i rade učinkovitije od crtičnih kodova jer ih strojevi mogu čitati bez potrebe za skeniranjem izravnog koda. RFID se može koristiti u praćenju inventara / prtljage, naplati cestarina, kioscima proizvoda, knjižničnim sustavima i provjeri putnih isprava.


Pregled projekta

Uz to, RFID se također može koristiti za upravljanje pristupom, beskontaktno plaćanje i pametnu prašinu, što je sustav mikrosenzora koji mogu otkriti svjetlost, temperaturu, kemikalije, pa čak i vibracije ili magnetizam.

Nadređeni i podlanci

Walton Chain djeluje kao nadređeni lanac koji upravlja raznim podlancima, prati transakcije i izvršava pametne ugovore. Token koji se koristi za cirkulaciju i plaćanje u matičnom lancu je Waltoncoin (WTC). WTC se može koristiti za trgovinu podacima, obavljanje različitih transakcija na nadređenom lancu i za stvaranje podlanca koji koriste vlastite tokene, slično kao što Ethereum olakšava stvaranje i upotrebu ERC20 tokena. Tokenima podlanca također se može trgovati na decentraliziranoj burzi hostiranoj u matičnom lancu, a WTC se koristi kao posrednička valuta.

Podlance može stvoriti bilo tko tko koristi Waltonchain tehnologiju, a također može odabrati da koristi konsenzusni algoritam različit od Proof of Stake & Konsenzus povjerenja (PoST) koji se koristi na roditeljskom lancu. PoST je sličan Proof of Stake (PoS) i nagrađuje vlasnike žetona ili čvorove s isplatom dividende u WTC-u. PoST također sadrži mehanizam za reputaciju čvorova koji omogućuje dodatne nagrade za kvalitetnije i poštenije čvorove. Kao rezultat toga, vlasnici WTC tokena mogu dobiti dividendu držeći tokene u svojim novčanicima.

Sustav podlanca ima brojne prednosti, na primjer tvrtke mogu prilagoditi blockchain tako da odgovara njihovim specifičnim potrebama. Podlanci se nalaze na vrhu roditeljskog lanca i mogu se koristiti u određene svrhe, poput praćenja različitih marki odjeće ili linija odjeće i mjerenja uspjeha različitih linija u raznim trgovinama..

Ovaj sustav također pomaže mrežnim performansama, jer se većina podataka nalazi u poslovnom podlancu, a svako povećanje njihove aktivnosti neće začepiti cijelu mrežu.

Koliko je projekt izvediv?

Waltonchain je jedan od najodrživijih projekata na tržištu do danas, jer ima za cilj služiti industrijama kojima je potrebna upotreba RFID tehnologije potpomognute blockchainom. RFID oznake trenutno koštaju oko 0,1 dolara po jedinici i pristupačne su i široko korištene.

Wal-Mart je počeo primjenjivati ​​tehnologiju u svom lancu opskrbe 2003. godine, a američko Ministarstvo obrane navodi da su sve vojne zalihe morale koristiti RFID oznake od 2005. Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) također je preporučila farmaceutskim tvrtkama da koriste RFID za praćenje njihovih proizvoda od 2006. godine.

Waltonchain djeluje kao platforma lanca opskrbe i tehnologija koja omogućava svima da stvore vlastite podlanke. Waltonchain je popularan projekt koji ima potencijal preobraziti način na koji tvrtke posluju u svom poslu.

Waltonchainov sustav Value Internet of Things ima niz jasnih prednosti, koje uključuju:

 • Pouzdano protiv krivotvorenja putem RFID identifikacije
 • Točno praćenje i provjera proizvoda
 • Poboljšana sigurnost kao rezultat nepromjenjive blockchain tehnologije
 • Mehanizmi decentralizacije bez povjerenja
 • Pojednostavljeni procesi lanca opskrbe

Waltonchain također ima impresivan niz partnerstava, a mnoga su i s kineskim provincijskim vladama. Postoji projekt koji je podržala vlada Fujian za stvaranje pametnog pomorstva blockchain inkubator, i jedan koji je podržala vlada Jinhu za izgradnju pametnih sustava za pročišćavanje i nadzor zraka. Povrh svega, Waltonchain tim razvio je partnerstva s organizacijama kao što su Silictec, Sensor Technology (NIDS), NHTECH i TANYU.

Waltonchain Partners

Waltonchain se također širi izvan svijeta upravljanja lancem opskrbe i ima postavljenu strategiju rasta.  

4 fazni plan razvoja

Tim Waltonchaina iznio je četiri različite faze rasta, a faza 1.0 uključivala je razvoj sheme integracije RFID sustava odjeće. Tim razvija sustav RFID oznaka i usvaja vlastiti algoritam asimetričnog šifriranja.

Waltonchain putokaz

Faza 2.0 uključuje uspostavljanje Waltonchaina u industriji odjeće, maloprodaje i logistike, dok faza 3.0 vidi kako tim planira širu primjenu svoje tehnologije u proizvodnoj industriji.

Cilj je pomoći u razvoju standardiziranog i pouzdanog zapisa o cjelokupnim proizvodnim procesima, počevši od nabave materijala, pa sve do montaže, proizvodnje, pakiranja i upravljanja zalihama.

Faza 4.0 ocrtava nadogradnju hardvera i blokovne strukture podataka. Kako se sustav poboljšava, sva će se fizička imovina ubuduće moći registrirati u Waltonchainu.

Trebam li ulagati u WTC?

Waltonchain je lansiran s izdanih 100 milijuna kovanica, a u rezervi je otprilike 70 milijuna kovanica s trenutno oko 25 milijuna kovanica, a preostali će se kovati tijekom sljedećih godina. WTC se na tržište pojavio kao projekt radara za zapadne investitore, a debitirao je po cijeni od oko 1,00 dolara u kolovozu 2017..

WTC trenutno trguje po cijeni od nešto više od 10 dolara i zadržava tržišnu granicu od oko 263 milijuna dolara; ovo je znatno niže od njegove sveukupno visoke cijene od oko 43 USD, koja je u siječnju postigla tržišnu granicu veću od 1B $.

Projekt je sasvim solidan i WTC se može koristiti za izdavanje podlanca, obradu transakcija u matičnom lancu, raspodjelu kamata na dividende, izvršavanje transfera na decentraliziranoj burzi i održavanje sustava glasovanja i upravljanja..

WTC je također izuzetno dobro uspostavljen i dostupan je za trgovanje na brojnim burzama kriptovaluta kao što su Binance, Kucoin, OKEx, Coinnest i HitBTC. Kao rezultat toga, WTC ima koristi od visoke razine likvidnosti i trenutno generira dnevne količine trgovine vrijedne milijune američkih dolara.

Natjecanje VeChaina

WaltonChain protiv VeChaina

Slike putem Waltonchaina & VeChain

Međutim, kao i svaki projekt zasnovan na blockchainu, postoje mogući negativni čimbenici koje treba uzeti u obzir i Waltonchain nailazi na izravnu konkurenciju u obliku VeChaina. Unatoč rebrandiranju u VeChain Thor, tim koji stoji iza projekta također nudi rješenja zasnovana na blockchainu za industriju opskrbnog lanca, a VeChain također omogućuje poduzećima da izgrade DApps na svojoj platformi.

Uz to, VeChain se fokusira na luksuznu robu, dok je Waltonchain započeo s odjećom, a Waltonchain napreduje s RFID čipovima, dok VeChain također uključuje NFC i QR kodove. Ova dva projekta mogu ciljati različita tržišta, no pokazalo se da je VeChain popularan među investitorima, a VEN token trenutno zadržava tržišnu kapitalizaciju od približno 1,6 milijardi dolara i nastanjuje prvih 20. Kao rezultat, uvijek postoji mogućnost da će VeChain privući pozornost od Waltonchaina.

Marketinški izazovi

Osim toga, kao projekt sa sjedištem u Kini i Južnoj Koreji, Waltonchain mora kontinuirano provoditi uspješnu marketinšku strategiju kako bi pozitivno utjecao na investitore sa sjedištem na zapadu. Nedavni skandal koji je uključivao natječaj za darivanje Twittera negativno je utjecao i na cijenu WTC-a i na percepciju projekta javnosti, nakon što je otkriveno da je pobjednik u završetku zaposlenik Waltona.

Cijena WTC-a spustila se s oko 22 na 17 dolara nakon skandala. Cijena se nastavila oporavljati prije nego što je krenula u dugotrajni pad, jer je cijelo tržište nastavilo dugoročno medvjeđe.

Povrh svega, Waltonchain je također projekt koji može biti teško provjeriti, a kao i kod mnogih azijskih projekata, investitorima može biti teško dobiti točne informacije na engleskom jeziku, što može rezultirati danima ili tjednima prije vijesti i partnerstva najave se mogu potvrditi. Zanimljivo, glavni konkurent Waltonchaina VeChain optužen je za pretjerivanje u partnerstvu i suradnji.

Zaključak

Zaključno, Waltonchain je jedan od solidnijih i sveobuhvatnijih projekata na tržištu, ima solidan slučaj upotrebe i objedinjuje vrhunsku tehnologiju kako bi poremetio brojne ključne industrije. Korištenje potlanaca i sustava čvorova također čine WTC privlačnim za dugoročne vlasnike jer mogu očekivati ​​prirodnu procjenu vrijednosti WTC-a.

Projekt je i dalje osjetljiv na negativne vijesti jer neki članovi kripto zajednice imaju poteškoća s povjerenjem u projekt, što će rezultirati time da Waltonchain može privući investitore koji su spremni zaroniti duboko u projekt i provesti svoja opsežna istraživanja.

Pros

 • Čvrsta tehnologija s vlasničkim RFID čipovima, skenerima i trackerima
 • Koristi se u stvarnom svijetu i pomaže u upravljanju lancem opskrbe i logistici
 • Potpomognut iskusnim i dobro povezanim timom
 • Vrijednost WTC povezana je s brojem podlanaca
 • Čvorni sustav s financijskim dividendama

Protiv

 • Imatelji žetona nemaju nikakav udio u tvrtki
 • Informacije oko projekta mogu biti teško dostupne
 • Podložan negativnim vijestima
 • Još uvijek postoje zabrinutosti u pogledu pouzdanosti određenih članova tima

Slike putem Waltonchain.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me