Pregled Ripio Credit Network (RCN): Global P2P Credit Protocol

Kreditna mreža Ripio još je jedan projekt koji želi pomoći bankama u bankama. U ovom slučaju to su prvenstveno nebankari Južne Amerike, gdje je 65% stanovništva nebankarirano.

Ripio će pružati digitalna plaćanja i zajmove u cijeloj regiji, a do sada su bili prilično uspješni. Međutim, ovaj uspjeh nije uspio poboljšati izglede za RCN token jer ga i dalje prožima cjelokupno medvjeđe tržište kripto.

Hoće li se RCN oporaviti i može li se Ripio odvojiti od sličnih mreža pozajmljivanja?

U ovom pregledu mreže Ripio pokušat ću odgovoriti na to pitanje proučavanjem njihove tehnologije, razvoja i mape puta. Također ću analizirati slučajeve dugoročne uporabe RCN-a i potencijal njegovog usvajanja.

Što je Ripio Credit Network?

Južnu Ameriku tradicionalno muči korupcija i nedostatak transparentnosti u financijskim poslovima i Ripio Credit Network nastoji to promijeniti donošenjem financijske stabilnosti i transparentnosti u kreditni i kreditni sektor.

Pregled RCN mreže

Pregled RCN mreže. Izvor: Ripio Credit Network

Putem Ripio korisnici mogu pristupiti mreži zajmodavaca ravnopravnih osoba. Zajmodavci i zajmoprimci u mreži mogu živjeti bilo gdje u svijetu i mogu normalno koristiti bilo koju fiatnu valutu.

Ripio želi stvoriti bolje rješenje za kreditiranje i pozajmljivanje za svoje korisnike u usporedbi s trenutnom tradicionalnom ponudom. A budući da mreža Ripio izbjegava naknade i troškove povezane s tradicionalnim bankarskim i zajmodavnim uslugama, može se uspješno poboljšati na zajmu.

RCN tehnologija

Kreditna mreža Ripio dizajnirana je za korištenje smišljenih pametnih ugovora za stvaranje globalne kreditne mreže koja povezuje zajmodavce s zajmoprimcima iz svih krajeva svijeta i koristi bilo koju i sve fiat valute.

Korištenjem pametnih ugovora Ripio može agentima pružiti pristup koji im je potreban za nepristranu analizu kreditne sposobnosti zajmoprimca i na taj način standardizirati blockchain kreditno kreditiranje.

Ripio koristi ERC-20 žeton s oznakom RCN i koristi Ethereum blockchain.


Pregled RCN mreže

Snimka ekosustava mreže Ripio. Izvor: Bijeli papir

Taj RCN Token ima dvije osnovne funkcije na platformi:

  1. Držanje RCN tokena omogućit će zajmodavcima pristup Ripio platformi.
  2. Kako bi se potaknuli oni koji provode kreditne provjere. RCN će se koristiti za nadoknadu sredstava koja analiziraju kreditnu sposobnost zajmoprimaca.

Te dvije funkcije vezuju vrijednost RCN tokena s uporabom Ripio platforme. Što je više korisnika Ripio i uzetih zajmova, to je veća vrijednost RCN tokena. A zajmoprimci će i dalje biti plaćeni u svojoj matičnoj fiat valuti, što pomaže u podržavanju većeg usvajanja platforme.

Da biste dublje ušli u ekonomsku i tehničku stranu mreže, možete pročitati Ripio bijeli papir.

Ripio tim & Partneri

Ripio je sa sjedištem u Argentini, a njegov tim ima bogato blockchain iskustvo. Mnogi članovi tima rade zajedno od 2013. godine, kada je pokrenuta Ripio Credit Network kao BitPagos, prva platforma za plaćanje Bitcin u Latinskoj Americi. 2014. godine izdali su Ripio, koji je u to vrijeme bio Bitcoin novčanik.

Napokon je 2017. BitPagos preimenovan u Ripio Credit Network. Uzimajući u obzir opsežnu povijest projekta, pomalo je iznenađujuće saznati da ima samo 14 članova – 7 s poslovne i operativne strane, a 7 s razvojne strane. Ispod su neki od ključnih članova:

Članovi Ripio tima

Neki od članova Ripio tima

Sebastian Serrano osnivač je i izvršni direktor Ripio Credit Network. Programirati je počeo sa samo 7 godina i bio je dio tima koji je doveo prvog pružatelja internetskih usluga u njegov rodni grad Patagoniju. Andres Fleischer voditelj je operacija za Latinsku Ameriku i glavni operativni direktor. Prije je bio u IBM-u kao računovodstveni analitičar.

Ripio Credit Network također uživa u savjetovanju nekoliko ključnih pionira blockchaina. Jedan je Sergio Demien Lerner, koji je jedan od suosnivača RSK, kao i glavni znanstvenik u laboratorijima RSK. Sljedeći je Juan Llanos, Regtech i Fintech vodeći u Consensysu.

Uz to, Ripio je imao manje od 6 krugova financiranja rizičnim kapitalom, prikupivši više od 6 milijuna dolara uz njihov uspješan ICO. Tu spadaju FBG Capital, Blocktower capital i BNK u budućnost, da nabrojimo samo neke – uvijek sjajne kad se vidi institucionalna potpora.

Ulagači u mrežu Ripio

VC investitori u Ripio Credit Networks

Konačno, Ripio se također udružio s nizom drugih blockchain projekata dok su izvodili svoj protokol. Evo nekoliko primjera tih partnerstava i suradnji:

  • Decentraland: Decentraland (MANA) udružio se s RCN-om pružiti pametne hipoteke temeljene na ugovorima za kupnju zemljišta u njihovom virtualnom ekosustavu.
  • Bloom: RCN je iskorištavajući Bloomovu stručnost u provjeri identiteta i upravljanju ugledom. To je putem njihovih proizvoda BloomID i BloomIQ
  • Mreža zahtjeva: Ovaj suradnja s Request Network istraživat će integraciju obje tehnologije tako da sudionici REQ mreže mogu izdavati isplate računa putem RCN protokola
  • Kyber mreža: Ovaj partnerstvo vidjet će kako Kyber Network pruža usluge pretvorbe koje su potrebne kako bi pružatelji novčanika i razmjene kredita integrirali RCN protokol.

Ovo je samo nekolicina partnerstava, a tim će možda dodati još na popis kako bude napredovao u razvoju. Ako ste željeli biti u potpunosti u toku s njima, možete prijeći na njihov službenik vijesti blog.

Ripio marketinška strategija

Budući da je projekt usmjeren na tržište Južne Amerike, većina marketinških napora usmjerena je na španjolski jezik. Koliko govorim koji nije španjolski, učinili su dobar posao povećavajući svijest o svojoj marki i ponudi na svom ciljnom tržištu.

Najnovije informacije pokazuju da projekt ima preko 130 000 aktivnih korisnika u Argentini i Brazilu, a oni i dalje traže partnerstva za širenje u Meksiko i jugoistočnu Aziju.

Stvari na društvenim mrežama bile su pomalo razočaravajuće u 2018. jer je rast usporio većinu kanala na društvenim mrežama. The Ripio Twitter račun ima blizu 20 000 sljedbenika, što nije loše, ali projekti pod-Reddit ima samo 502 sljedbenika, a aktivnost je prilično rijetka.

Binance RCN

Registrirajte se na Binance i kupujte RCN tokene

Facebook stranica prilično je velika za kripto projekt, ima 14 672 sljedbenika. Ne postoji službeni YouTube kanal Ripio, što znači da propuštaju priliku jer video može biti izvrstan način za iznošenje vaše poruke.

Ripio također ima blog Medium i izvrsno su se potrudili da ga ažuriraju do travnja 2018. Tada je došlo do neobjašnjivog razmaka od 6 mjeseci. Tim je ponovno počeo objavljivati ​​u listopadu 2018., ali tempo je puno sporiji, u prosjeku ima samo 1 post mjesečno. Također se ne uspijevaju povezati sa svoje službene web stranice na svoj Medium blog, što se čini kao previd s njihove strane.

RCN žeton

Kao što je gore spomenuto, Ripio je primio preko 6 milijuna dolara financiranja VC-a, ali uz to su proveli i ICO koji je zaključen u studenom 2017. Tim je na tom ICO-u prikupio 37 milijuna dolara, prodavši 501 milijun tokena po 0,07425 dolara. Ukupna ponuda RCN tokena iznosi milijardu.

Token se počeo penjati odmah nakon ICO-a i nastavio je rasti sve dok 10. siječnja 2018. nije dosegao najvišu razinu od 0,5114 dolara. Naravno, to je bilo u razdoblju kada je cijelo tržište kriptovaluta poraslo više. Medvjeđe tržište 2018. godine bilo je daleko manje naklonjeno prema RCN žetonu, a godinu dana nakon što je dosegnulo svoj vrhunac, doseglo je nivo od oko 0,01 dolara.

Učinak cijene RCN

Učinak cijene RCN-a. Slika putem CMC

U stvari, čini se da je dosegao dno 5. veljače 2019. na 0,012121 dolara i od tada puzi više. Od 1. travnja 2019. iznosi 0,030567 USD. To je još uvijek manje od polovine ICO cijene, tako da token mora više nego udvostručiti vrijednost sa svoje trenutne cijene samo da bi se vratio na paritet za rane ulagače.

Kao ERC-20 token RCN se može držati u bilo kojem ERC-20 kompatibilnom novčaniku, kao što je MetaMask ili MyEtherWallet / MyCrypto.

RCN je dostupan na brojnim burzama, s nešto više od polovice prometa na CHAOEX burzi. Također postoji dobra količina RCN-a na Binanceu, a i Bittrex i Upbit imaju male količine prometa.

Čini se da na tim burzama postoji pristojna količina likvidnosti. To znači da tržište može apsorbirati veliku količinu narudžbi tijekom dana, bez tolikog utjecaja na cijenu. RCN je još uvijek prilično nestabilan, mada s njim treba trgovati oprezno.

Razvoj & Putokaz

Utvrditi koliko se točno posla radi na projektu ponekad može biti teško. Međutim, postoji nekoliko “osnovnih pravila” koja vam mogu dati okvirnu predodžbu o tome. Jedan od najučinkovitijih načina za to je pregled javne aktivnosti projekta GitHub.

Količina predanih kodova u spremišta projekta prikladan je način za mjerenje koliko se koda gura. Odlučio sam krenuti prema Ripio GitHub i sažeti njihov razvoj. Ispod su predavanja koda za njihova dva najaktivnija repoa.

Kodeks Ripio kreditne mreže se obavezuje

Code se obvezuje na repo u posljednjih 12 mjeseci

Kao što vidite, programeri su bili prilično aktivni i redovito su gurali kôd tijekom protekle godine. Također je vrijedno istaknuti da imaju još 20 drugih repo-mjesta u svom GitHub-u povrh ove dvije.

To je razvoj više nego što smo vidjeli na drugim projektima u sličnim fazama njihova života. Zapravo, ako biste gledali poredak Ripio na web lokacijama za praćenje koda, oni se ponose i među ostalim projektima. Na primjer, Ripio je postavljen na 53 Novčana kapa.

Možda ovaj frenetični tempo razvoja nije slučajnost. Tim Ripio ima prilično detaljan putokaz koji razbija neke od najvažnijih prioriteta u razvoju. Neki od njih su već u poodmakloj fazi, dok druge tek treba poduzeti. Možete vidjeti cjeloviti putokaz ovdje.

Zaključak

Kreditna mreža Ripio pametno je usmjerila svoju energiju na Južnu Ameriku i odatle rasla. Čini se da im to ide i puno je bolja strategija od tvrdnji da će odmah preuzeti globalnu kreditnu industriju. Tim poznaje i razumije južnoameričko okruženje i kulturu kreditiranja, što im daje prednost u ovoj regiji. Jednom kad steknu regionalno uporište, planiraju se usredotočiti na globalni rast.

Stvaranje platforme za pozajmljivanje temeljeno na blockchainu ima smisla, ali omogućiti zajmoprimcima da se bave fiatom i izbjeći potrebu da razumiju kriptovalute dobar je poslovni plan. RCN token djeluje u pozadini, i to je pametno jer nebankarsko stanovništvo vjerojatno slabo poznaje kriptovalute i ako bi ih Ripio morao educirati, to bi moglo predstavljati preveliku prepreku za prevladavanje.

Ako ICO cijenu RCN tokena smatrate poštenom, trenutna je cijena izuzetno podcijenjena i RCN je trenutno povoljna. Oni koji sada počinju akumulirati RCN tokene, u sljedećih mjeseci mogli bi vidjeti više nego dvostruko. A ako se cijene opet približe vrhunacima svih vremena, dobit za investitore sada bi mogla biti 15-20 puta veća od njihove investicije.

Zatišje u timu u 2018. godini pomalo je zabrinjavajuće, ali oni su za to vrijeme krenuli naprijed, pa moramo pretpostaviti da je postojao dobar razlog za tišinu. Ulagači očito nisu odbijeni jer je RCN bio jedan od deset najboljih tokena s najboljom izvedbom u prvom tromjesečju 2019., dobivajući više od 175% u prva tri mjeseca godine.

Međutim, cijena je i dalje manja od polovice ICO cijene, tako da će rani ulagači imati malo vremena da pričekaju kako bi nadoknadili svoje početno ulaganje, a to bi moglo ograničiti dobitak za token.

Istaknuta slika putem Fotolia

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovo su mišljenja pisca i ne bi ih se trebalo smatrati savjetima za ulaganje. Čitatelji bi trebali samostalno istraživati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me